Friday, December 30, 2005

Τι κοινό έχουν το σχέδιο Ανάν και οι σειρές του Παπακαλιάτη?

Νομίσατε ότι θα γράψω για το σχέδιο Ανάν?? Κούνια που σας κούναγε (χε, χε).

Το μόνο κοινό που νομίζω θα συμφωνήσουν όλοι μαζί μου είναι ότι και για τα δύο, you either love it or hate it. Όπως και τη Marmite.

Τις σειρές του Παπακαλιάτη τις παρακολουθώ. Δεν τις παρακολουθώ διότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ή είναι αληθοφανείς ή έχουν βαθιά νοήματα. Το αντίθετο. Αντικατοπτρίζουν την εικόνα που (προφανώς) έχει ο κ. Παπακαλιάτης για τον κόσμο και που (bless him) καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Έχει πλάκα όμως να το βλέπεις σε σειρά. Την πραγματικότητα τη ζούμε, τη σειρά τη βλέπουμε και κάνουμε χάζι.

Βλέπεις π.χ. νέους ανθρώπους που κάνουν συνηθισμένα επαγγέλματα όπως συγγραφέας, καλιτεχνικός φωτογράφος, χορεύτρια, τυφλός ηθοποιός σαπουνόπερας, ιδιοκτήτης γκαλερύ, και λες, ναι μωρέ, μόλις τελειώσεις το πανεπιστήμιο βρίσκεις ότι δουλειά θέλεις αμέσως (διότι έχεις ταλέντο, δεν έβαλες μέσο, προς θεού) και αν δεν βρεις, ανοίγεις π.χ. ένα μπαράκι να έρχονται οι φίλοι σου και να περνάτε καλά. Cheers.

Αν τύχει και μείνεις ορφανός, μην σκιάζεσαι, απλώς μετακομίζεις εσύ και τα άλλα 3 αδέρφια σου σε ένα γαμάτο σπίτι/διαμέρισμα που υπήρχε πρόχειρο για ώρα ανάγκης, και ζεις α λα κοινόβιο Brady bunch. Δεν υπάρχουν κακοτεχνίες, δεν υπάρχουν εργολάβοι που σε καθυστερούν. Και φυσικά, ακόμα και αν υπάρχουν γονείς, δεν ζητάμε χάρες, δεν ζητάμε λεφτά, φρίττουμε και μόνο στην ιδέα να μας βοηθήσουν, διότι είμαστε Α-ΝΕ-ΞΑ-ΡΤΗ-ΤΟΙ.

Επίσης, είναι διασκεδαστικά προφανές ότι ο κ. Παπακαλιάτης (α) ουδέποτε παντρεύτηκε, και (β) δεν έχει παιδιά. Διότι αν είχε κάνει τα πιο πάνω θα ήξερε (the hard way) ότι:

- τα hen/bachelor nights δεν γίνονται 2 μέρες πριν το γάμο αλλά τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν, για να ξεπεραστούν οι κρεπάλες και τυχόν ευτράπελα που θα πάθει η νύφη/γαμπρός.
- 2 μέρες πριν το γάμο δεν τραβιέσαι με ex boyfriends αλλά αγχώνεσαι για διάφορες μικρομαλακίες όπως να μην είσαι αδιάθετη τη μέρα του γάμου, τα παρανυφάκια να πάρουν τα φορέματα τους on time, το νυφικό να παραδοθεί και να έχει τέλεια εφαρμογή, η πεθερά σου να μείνει σε απόσταση ασφαλείας κ.α διασκεδαστικά.
- Δεν είναι όλα τα παιδιά εξώγαμα (ακόμα και σε αυτή τη corrupt κοινωνία που ζούμε)
- Δεν είναι όλα τα παιδιά αποτέλεσμα μιας βραδιάς γεμάτης πάθους και μετά ο μπαμπάς του μωρού να αγνοεί την ύπαρξη του για 5 χρόνια και να το μαθαίνει θεαματικά.
- Όταν μια γυναίκα μένει έγκυος θέλει αυτός που την γκάστρωσε να το μάθει. Αμέσως. Και να αναλάβει supido τις ευθύνες του ο μαντράχαλος.
- Τα παιδιά δεν είναι φρόνιμα και δεν λένε έξυπνες ατάκες (πριν μπουν τουλάχιστον στην εφηβία)
- Τα παιδιά τα πασάρεις στους γονείς σου as οften as you possibly can. Αλλιώς δεν ξανακάνεις σεξ, ή δεν ξαναβγαίνεις από το σπίτι σου. Και αρχίζεις να φοράς παντελόνια με λαστιχένια μέση.
- Όποιος ισχυρίζεται ότι μπορείς να είσαι όμορφη και επιτυχημένη (άντε, να μην πεινάς), να κάνεις παιδί, να το κρατήσεις μυστικό από τον αληθινό του πατέρα, να το μάθει μετά από 5 χρόνια και αντί να σου ρίξει 5 ασσιχτιρίσματα να θέλει να σε παντρευτεί/μεγαλώσει το παιδί του/ ξανακάνει σεξ μαζί σου, τότε παρακαλώ να αφήσει το τηλέφωνο του στη ρεσεψιόν να τον κάνω case study.

Α, και όταν τίποτα από τα πιο πάνω δεν σου κάθεται, μπορείς να μετακομίσεις π.χ. στο Παρίσι σε γαμάτο διαμέρισμα στο Marais (με τσαρλελλούθκια στη βεράντα) και να πηγαίνεις από καφέ σε καφέ να αναλογίζεσαι την αβάστακτη ελαφρότητα του είναι. Μπορεί να δώσεις και πάνω σε ex boyfriend -undying love-L.F.E.- οπότε το σκηνικό -νύχτα πάθους-εξώγαμο- 5 years later everybody lives happily ever after ή κάποιος πεθαίνει από ανίατη ασθένεια- μπορεί να συμβεί.

Α (2), και τέλος, για τα ερωτικά τρίγωνα (αυτός, αυτή και η μαμμά/ αυτός, αυτή και ο αδερφός/ αυτός, αυτή και ο κερατάς γαμπρός) δεν θα πω τίποτε, διότι είναι τόσο συνηθισμένα και βγαλμένα από την καθημερινότητα μας που όλοι τα έχουμε ζήσει και έχουμε τη δική μας ιστορία να πούμε:))

Περιμένοντας με αγωνία το Β' κύκλο της σειράς.


4 Comments:

At 30 December, 2005 15:15, Blogger Ttallou said...

:)
Πάντως, στατιστικά μιλώντας, ο Παπακαλιάτης έχει χαλαρά το πιο δυνατό σπέρμα της ελληνικής tv, και μάλλον διαλέγει τους ρόλους του με τον a priori όρο ότι θα γίνει μπαμπάς.

Ξύνω το κεφάλι μου και θυμάμαι πού ένιωσε τη χαρά της πατρότητας:
1.Βαμμένος ήλιος, ΑΝΤ1 (παλιό, από βιβλίο της Γιοβάννας)
2.Ντόλτσε Βίτα, Mega
3.Η ζωή μας μια βόλτα, Mega
4.Να με προσέχεις, Mega --->εδώ, το πολύ πολύ το παιδί να ήταν του αδερφού του, Μαρκουλάκη. Δε βαριέσαι; Πάλι του σογιού είναι...
5.Κλείσε τα μάτια (βασικά, "κλείσε τα πόδια"), Mega


Φέτος, κατόπιν σχετικής παπακαλιατολογικής γυναικοκουβέντας, κατέληξα πως αν δεν κάνει παιδί σε "Δυο μέρες μόνο", θα δικαιολογηθεί με την αναπηρία του. Άλλωστε, το είπε ο άνθρωπος, 1,5 χρόνο είχε να μαμήσει!

 
At 30 December, 2005 18:01, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

drakouna mou, nomizo eisai ligo adiki me ton xristoforo mas! oi istories tou einai poli pio alithofaneis apo aftes tou foskolou p.x. vevaia tha mou peis, neos einai, exei oli tou ti zoi mprosta na piasei afta ta ipsila epipeda, alla kai pali..

 
At 02 January, 2006 08:36, Blogger drakouna said...

Υπάρχει μόνο ένα εξώγαμο παιδί ανά σειρά, στο "2 μέρες μόνο" είναι αυτό του Πυρπασόπουλου, άρα ο Παπακαλιάτης δεν χρειάζεται να μας δώσει τα "φώτα" του.

 
At 02 January, 2006 10:44, Blogger Ttallou said...

Τι κρίμα...
Πάντως είχα κι ένα φλας μπακ αυτές τις μέρες, και στην παπαδοσειρά "Άγγιγμα Ψυχής" ο Παπακαλιάτης έγινε πατέρας.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.