Thursday, December 22, 2005

Jurassic Park

Μεγαλώνοντας, αποφασίζεις να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια, τέλος πάντων να βρεις ένα άτομο να μοιραστείς τη ζωή σου και διάφορα μπλα μπλα κλισέ, ηλιοβασίλεμα στα μάτια σου, μόνοι στην παραλία, μίλα μου, ναι μίλα μου.
Με το άτομο/σύντροφο, έρχονται πακέτο τα πεθερικά (εξαιρούνται τα ορφανά, πράγμα σπάνιο εκτός και αν ζεις στο Ιράκ/Παλαιστίνη/Αφγανιστάν και άλλες πολεμοχαρείς περιοχές που ο κόσμος σκοτώνεται στο άσχετο).
Κανένας δεν ονειρεύεται να μοιραστεί τη ζωή του με πεθερικά. Ο γάμος όμως χωρίς πεθερικά είναι σαν να ξέρεις γράμματα χωρίς να έχεις πάει σχολείο. Δηλαδή αδύνατον.

Τα 10 κλισέ των πεθερικών που δεν μπορείς να αποφύγεις:

1. Ότι τους πεις το παίρνουν στραβά.
2. Ότι σου πουν το παίρνεις εσύ στραβά.
3. Ο σύντροφος σου μάταια θα προσπαθεί να παίξει το ρόλο του δραγομάνου. Θα τον βρίζετε και οι δύο (εσύ και τα πεθερικά σου).
4. Ότι στραβό κάνει ο σύντροφος σου, το πήρε από το σόι του.
5. Ότι καλό κάνει ο σύντροφος σου, είναι λόγω της δικής σου επιρροής.
6. Οι πιθανότητες να συμπαθήσει ο ένας τον άλλο είναι αντίστοιχες του να περπατήσει ο άνθρωπος στον Άρη (κάποτε μπορεί να γίνει αλλά μέχρι τότε άξιος που θα ζήσει).
7. Παθαίνεις μίνι εγκεφαλικό και μόνο που σκέφτεσαι ότι τα παιδιά που ίσως μια μέρα κάνεις πάρουν από τα πεθερικά σου.
8. Ακριβώς για τον πιο πάνω λόγο αναβάλλεις να κάνεις παιδιά…… και συνεχίζεις να αναβάλλεις.
9. Μπορεί να είσαι μορφωμένη/ος, επιτυχημένη/ος, να μιλάς 4 γλώσσες κτλ, για τα πεθερικά σου όμως θα είσαι πάντα ο μούργος ο γαμπρός, ή η νύφη η ξερατζιανή που δεν τρώει τίποτε και πως θα κρατήσει άραγε τα μωρά του υιού τους.
10. Ακόμα και αν κρατήσετε τις επαφές στο minimum (να τους βλέπετε 1 φορά το χρόνο με το ζόρι) σε αυτή τη μία συνάντηση θα συμβούν με μαθηματική ακρίβεια όλα τα πιο πάνω και θα σας πάρει όλο τον υπόλοιπο χρόνο να τα ξεπεράσετε.

Καλά Χριστούγεννα, καλά τραπέζια, καλή τύχη!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.