Thursday, January 05, 2006

Η δεν γυνή να φοβάται το γάμο (2)

Με το booking της εκκλησίας και του venue το ζευγάρι μπορεί να ριλαξάρει αρκετούς μήνες, να ειδοποιήσει φίλους και γνωστούς ότι θα παντρευτεί και να φανταστεί πως θέλει το γάμο του.

Οι γάμοι έρχονται σε 3 versions:

Ο μικρός: Maximum 300 άτομα, όλοι καλεσμένοι και στο party. Συνηθίζεται αν ο γαμπρός και η νύφη είναι πιο μεγάλοι σε ηλικία, ή είναι ορφανοί, ή είναι ο δεύτερος τους γάμος, ή έγινε φοβερό σκηνικό με τους γονείς και δεν μιλιούνται με κανένα.

Ο μεγάλος: Πιο συνηθισμένος. Μπορεί να έχει από 300- 5000+ καλεσμένους. Καλεσμένοι είναι ΟΛΟΙ οι φίλοι, συγγενείς, μακρινοί συγγενείς, γνωστοί, συνάδελφοι, συμμαθητές, γείτονες, πελάτες, φίλοι από το στρατό του γαμπρού, της νύφης και των γονιών τους. Το σωστό attitude είναι "όλοι οι καλοί χωράμε". Αν μιλήσεις σε άτομα που οργανώνουν μεγάλο γάμο, κινδυνεύεις να σε καλέσουν έστω και αν δεν τους ξέρεις.
Το πλεονέκτημα αυτού του είδους γάμου είναι ότι εισπράττεις μεγάλο "ξημέρωμα" (money, money, money!!)
Και πιάννεις πολλά χρήσιμα δώρα (money, money, money!!) (χανάπια αμύθιτης αξίας, πιπελό και βάζα να σπάζεις άνενιας σε φάσεις "συζυγικού καυγά")
Το πρόγραμμα είναι συνήθως μυστήριο-τρίωρο χεραίτισμα-party (για πιο στενο κύκλο)

Η Αστυνομία κατέχει έγκυρες πληροφορίες ότι ο γαμπρός και η νύφη είναι on drugs για να αντέξουν όλα αυτά σε μια μέρα.

Ο διήμερος: Είναι αυτό που λέει- διήμερος. Μπορεί να είναι μικρός ή μεγάλος, απλώς κρατάει 2 μέρες. Συνήθως μυστήριο/ χεραίτισμα τη μια μέρα και την επομένη το party. Αυτό το είδος δημιουργήθηκε basically λόγω έλλειψης εκκλησιών και venues τις μέρες που ήθελε το ζευγάρι. Ανασταλτικός παράγοντας για τη Λευκωσία είναι επίσης τα match ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας (κανένας sane Λευκωσιάτης δεν πατρεύεται όταν παίζουν οι αιώνιοι: υπάρχει ο κίνδυνος να μην εμφανιστούν οι καλεσμένοι, ή να εμφανιστούν αργά και άσαστοι διότι ήταν στην μάππα. Άλλοι παράγοντες είναι η Eurovision και εκλογές).
Σε αυτό το είδος ο γαμπρός και η νύφη δεν χρειάζεται να κάνουν drugs για να αντέξουν.

Ότι και αν σκεφτείς να κάνεις, ότι ιδέα και αν έβαλες στον εγκέφαλο σου, όσο original και αν πιστεύεις ότι είσαι, ο γάμος θα είναι μια παραλλαγή αυτών των βασικών versions.

(συνεχίζεται)


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.