Thursday, January 05, 2006

Η δε γυνή να φοβάται το γάμο (3)

Στον ορθόδοξο γάμο δεν έχεις τα σκηνικά τύπου Holywood που ο ιερέας ρωτά και του απαντούν "I do, I do" ή ρωτά όλους τους παρευρισκομένους αν έχουν πρόβλημα, και αν ναι να το πουν (και γίνονται διάφορα τύπου - εξομολογήσεις- ο true love της νύφης έρχεται πάνω σε Harley Davinson και την κλέβει, o Dustin Hoffman έκανε καριέρα κ.α.)

Το σκεπτικό είναι απλό:

Αν εμφανίστηκες στην εκκλησία, σημαίνει ότι θέλεις να παντρευτείς. Τελεία. Λοιπά θεαματικά τα βλέπουμε στις ταινίες (don't try this at home).

Εξάλλου είναι γελοίο να κάνεις ενάμιση χρόνο planning (bookings, καλέσματα, συντονισμός πεθερικών) μόνο και μόνο να αλλάξεις γνώμη 3 λεπτά πριν.

Κάνε το μετά και κράτα και το ξημέρωμα:))

(συνεχίζεται)


4 Comments:

At 05 January, 2006 21:44, Blogger Εν Πλω said...

Χρήσιμες οδηγίες προς ναυτιλλομένους...
Η αλήθεια είναι ότι εγώ είχα εντελώς διαφορετική -σαφώς πιο φολκλόρ και πιο "αθώα"- αντίληψη για τους τζυπραίικους γάμους. Φαίνεται, όμως, ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση "δυτικοποίησε" και αυτή την κοινωνική έκφανση. Κακώς! Όπισθεν ολοταχώς... :)

 
At 06 January, 2006 13:48, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Πάντως εγώ, αν θα παντρευόμουν ποτέ, θα είχα σίγουρα κριτήριο να μην παίζει το ΑΠΟΕΛ γιατί αναγκαστικά θα ήμουν στο γήπεδο την μέρα του γάμου μου και όπως και να το κάνουμε δεν είναι σωστό.

Πάντως πολύ καλά τα λες! Ανυπομονώ για την συνέχεια.

Αγαπητέ εν πλω, οι χωριάτικοι γάμοι στην Κύπρο, απέκτησαν νέα διάσταση! Περίμενε τις συνέχεις της δρακούνας μας και θα δεις!

 
At 06 January, 2006 16:13, Blogger Εν Πλω said...

Δηλαδή, να συμπεράνω ότι αποκλείονται αυτομάτως οι γαμπροί που υποστηρίζουν τις κάτωθι ομάδες:
Απόλλων Λεμεσού, Ομόνοια Λευκωσίας, Ανόρθωση Αμμοχώστου, ΑΕ Λεμεσού, ΕΝΠ Παραλίμνι, Νέα Σαλαμίνα, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Διγενής Μόρφου, ΑΕΚ Λάρνακας, Εθνικός Αχνας, ΑΠΟΠ Κινύρας, ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, ΘΟΙ Λακαταμιάς;

Χμ... αν είναι έτσι δεν μένουν και πολλοί... Γι' αυτό και το "αν θα παντρευόμουν ποτέ"; :)

 
At 09 January, 2006 08:29, Blogger drakouna said...

Αναφέρομαι στους Λευκωσιάτικους γάμους. Οι μισοί στη Λευκωσία υποστηρίζουν το ΑΠΟΕΛ και οι άλλοι μισοί την Ομόνοια (γενικά μιλώντας πάντα). Αν δεν θέλεις οι μισοί σου καλεσμένοι να είναι μουτρωμένοι ή no show, απλώς αποφεύγεις αυτή την ημερομηνία!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.