Thursday, January 05, 2006

Η δε γυνή να φοβάται το γάμο (4)

Το τελευταίο του series.

Λουλούδια, νυφικό/κουστούμι, φωτογράφος, DJ, λουκούμια και λοιπά οργανωτικά κανονίζονται όπως θέλει ο καθένας, η επιλογή είναι απεριόριστη και για όλα τα budgets. Έχω πάει σε γάμους που ενώ άρχισαν με τις καλύτερες προθέσεις, στην προσπάθεια τους να κάνουν κάτι καινούργιο αλλά να κρατήσουν και κάποιες παραδόσεις, κατέληξαν κάτι μεταξύ τουρκο-μπαρόκ με ορχιδέες.

My advice: αν δεν ξέρεις πως γίνεται κάτι, ΜΗΝ το κάνεις. Κινδυνεύεις να γίνεις ρεζίλι και δεν υπάρχει λόγος. Αν σου πουν π.χ. πως πρέπει να έχεις βιολιά όταν ντύνεσαι και να στηθεί σκηνικό τύπου κυπριώτικο σκέτς και λαογραφικός όμιλος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις. Μπορείς να παντρευτείς και χωρίς βιολιά, χωρίς "ζώνες", χωρίς το τραγούδι του γάμου και χωρίς τζίλισμα μωρών πάνω στο στρώμα του ζευγαριού. Αλήθεια. Σκέψου το, γίνεται.

Με το ίδιο σκεπτικό:
- αν δεν ξέρεις να χορεύεις παραδοσιακούς χορούς, ο γάμος σου δεν είναι καλή ευκαιρία να μάθεις. Θα καταλήξουν όλοι οι καλεσμένοι να χορεύουν άγαρμπα όπως τους τουρίστες σε ταβέρνες το καλοκαίρι (κανένας δεν γεννιέται ξέροντας πως να χορεύει συρτό).
- Αν δεν χόρεψες ζειμπέκικο ποτέ στη ζωή σου, με το να βάλεις το "θα ζήσω ελεύθερο πουλί" (3 ώρες μετά το μυστήριο, άρα too late) δεν θα ξυπνήσει ο Ξανθόπουλος μέσα σου. Ούτε ο εργένης. Ούτε ο άντρας ο βαρύς. Καλύτερα να αποφεύγεται.
- αν η σχέση σου με τα λουλούδια είναι από μικρή έως ανύπαρκτη, τι τις θέλεις τις ορχιδέες και τα πουλιά του παραδείσου (λουλούδι είναι και αυτό) για decor? Βάλε κάτι αναγνωρίσιμο και απλό. Δεν είμαστε όλοι βοτανολόγοι και ο γάμος σου δεν γίνεται στο Kew Garden.
- αν δεν πατήσεις τον γαμπρό στο "... η δεν γυνή να φοβάται τον άντρα.." μην ανυσηχείς. Τον καταπιέζεις και αργότερα, δεν χρειάζεται να γίνεις θέαμα στην εκκλησία (άσε που έχει παπάδες που σταματούν τη λειτουργία για να κάνουν παρατήρηση- δεν θα φαίνεται καλό στο video του γάμου).

Στο τέλος τέλος, οι καλεσμένοι θα προσέξουν 3 πράγματα:

- τι φορούσε η νύφη (αν φαίνεται το βυζί της μέσα από το πανάκριβο δαντελένιο νυφικό)
- αν ήταν καλό το φαί (στους Κυπραίους δώσε μπουφέ. Seated dinners- που δεν μπορείς να τρουλλώσεις το πιάτο σου με φαί δεν εκτιμούνται)
- αν ήταν καλή η μουσική

-και οι πιο ηλικιωμένοι θα δοκιμάσουν και το λουκούμι την επομένη για breakfast (είπα ηλικιωμένοι διότι πιο νέοι τυχόν να το ξεχάσουν πάνω στο τραπέζι πάνω στον πανικό).

Όσο ωραία αν είναι τα λουλούδια, όσο φαντασμαγορικό και αν είναι το centerpiece στα τραπέζια, οι καλεσμένοι θα το προσέξουν για 10 λεπτά, θα πουν "α τι ωραίο" και δεν θα ξανασχοληθούν μαζί του. Εκτός και αν φεύγοντας αργότερα το πάρουν μαζί τους - χωρίς να σε ρωτήσουν- μια οικογένεια είμαστε άλλωστε (αν το πάρουν μαζί τους σημαίνει ήταν μεγάλη επιτυχία- το θέλουν στο σαλόνι τους!!)

Αυτά. Η πολύτιμες αυτές πληροφορίες μαζεύτηκαν τα τελευταία 4 χρόνια με τη μέθοδο του observation.


7 Comments:

At 09 January, 2006 19:15, Blogger Εν Πλω said...

>> "άσε που έχει παπάδες που σταματούν τη λειτουργία για να κάνουν παρατήρηση- δεν θα φαίνεται καλό στο video του γάμου".

Μα, τι λες; Αντιθέτως, αυτό θα είναι "όλα τα λεφτά"! Και για τους καλεσμένους, αλλά και για το ζεύγος, το οποίο όταν θα βλέπει το βίντεο θα ρίχνει το γέλιο της αρκούδας (άσε που θα αποτελέσει παρακαταθήκη και για τις μελλοντικές γενεές και θα διασφαλίσει τη συνέχιση του εθίμου εις τους αιώνας των αιώνων - όταν θα το παρακολουθούν τα παιδιά τους με τους φίλους τους!)!

>> "Εκτός και αν φεύγοντας αργότερα το πάρουν μαζί τους - χωρίς να σε ρωτήσουν- μια οικογένεια είμαστε άλλωστε (αν το πάρουν μαζί τους σημαίνει ήταν μεγάλη επιτυχία- το θέλουν στο σαλόνι τους!!)"

Ναι, αλλά, βάζοντάς το στο σαλόνι τους, διατρέχουν τον κίνδυνο να γίνουν "ρόμπα", αφού σε μελλοντική επίσκεψη του ζεύγους στο σπίτι τους, θα "καρφωθούν" (εκτός κι αν ανήκουν στον τύπο καλεσμένου που περιέγραψες σε προηγούμενο ποστ, δηλαδή που είναι -ούτε λίγο ούτε πολύ- άγνωστοι προς το ζευγάρι, όποτε... μην τους είδατε!)!

Υ.Γ.: Άψογα και τα πέντε ποστ. Συγχαρητήρια!

 
At 10 January, 2006 08:29, Blogger drakouna said...

Τα observation έγιναν σαν καλεσμένη και νύφη.
Η ανθοδέσμη είναι interesting θέμα, μερικοί τη ρίχνουν, μερικοί τη δίνουν στις φίλες τους. Δεν υπάρχει ακόμα εκείνο το competitiveness που παρατηρείς στο εξωτερικό όταν ρίχνουν την ανθοδέσμη και γίνεται ψιλοπανικός. Μάλλον δεν τους πολυενδιαφέρει εδώ.

 
At 11 January, 2006 17:32, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Ξέχασες να αναφέρεις την ευδαιμονία που προσφέρει στους καλεσμένους το άνοιγμα του λουκουμιού κατά την έξοδο τους από την αίθουσα δεξιώσεων, όπου στάσσουν παντού πάνω στα καινούρια ρούχα ζάχαρες άχνες και τρέχουν κούννες που το στόμα τους και μέχρι να φτάσουν στο αυτοκίνητο εφάαν το μισό. Μπρρρρρρρρ

 
At 12 January, 2006 08:35, Blogger drakouna said...

Μην ξεχνάς ότι φεύγοντας οι καλεσμένοι έχουν ήδη κάνει "επίθεση" στα καναπεδάκια, είναι more or less χορτάτοι, οπότε φυλάγουν το λουκούμι για μετά:)

 
At 09 April, 2006 15:14, Blogger Giorgio said...

Evas paidikos mou filos pou miviski Anglia epavtreutike priv llia xrovia sti Santorini tze eforise braka, gilekko tze podives tze epie sto gamo pavw sto gaouroudi, opos eipav tze oi kalamarives "kataplnktiko!". Polla wraios o gamos tze nrtav tze arkete ksevoi sivadelfoi tou filou apo olo to kosmo. To problnma ntav oi Kypreoi... stn caldera tis Santorinis pou kiriarxn akra isixia tze eivai 'idiliako periballov' oi Kypreoi akouovtav ws tnv alln merka tou vnsiou. Se mia fasn 'shiou tze shiou' stous kypreous girizei evas tze lalei mou "E... ev ekatalaba sior, evva geloume me klista ta shili???". Pistefko tnv alln nmera tou gamou prepei to dnmotiko simboulio tziame eva ekame eidiko kavovismo pou apagoreuei stous Kypreous va pavtreukouvte sti Santorini...

 
At 06 March, 2007 00:37, Anonymous Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. 2001 jeep cherokee assoctrac affiliate program Cheap 15mg meridia Paintballing in east sussex Mexican cialis prescription evista and weight gain Botox statistics fail discount raloxifene genric evista proactiv gesichtspflege Templates domain registration web hosting aloe vera cosmetics evista sex Lab grown penis evista island

 
At 26 June, 2018 11:21, Blogger Unknown said...

qzz0626
adidas wings
michael kors outlet online
michael kors outlet
timberwolves jerseys
swarovski outlet
christian louboutin outlet
ray ban sunglasses
tory burch outlet
true religion jeans
pandora jewelry

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.