Thursday, January 05, 2006

Η δε γυνή να φοβάται το γάμο


To wedding season στην Κύπρο ξεκινά around May (αναλόγως του πότε τελειώνει το Πάσχα), reaches its peak τον Ιούνιο, κάθεται η κίνηση τον Αύγουστο (λόγω γιορτής, διακοπών και ζέστης) και συνεχίζει Σεπτέμβριο- Οκτώβριο. Τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας να παντρευτείς το χειμώνα, around Christmas (παλιά αν επαντρεύκεσουν χειμώνα ήταν επειδή γκαστρώθηκες και έπρεπε as soon as possiple να παντρευτείς, τώρα είναι glamorous, έχεις και μια ελπίδα να χιονίσει και να κάνεις white wedding/Christmas .... ναι, το είπα για αστείο)

Ένας γάμος στην Κύπρο (όσο rebel και αν διατείνεσαι ότι είσαι) χρειάζεται πολύ planning. Το να πάρεις την απόφαση να παντρευτείς είναι μόνο το tip of the iceberg.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις (εκτός που το να βρεις κάποιον να σε παντρευτεί) είναι να κάνεις book εκκλησία και venue για το μετά. Top 3 εκκλησίες στη Λευκωσία για γάμο είναι:
1. Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννη (στην Αρχιεπισκοπή)
2. Φανερωμένη
3. Τρυπιώτης
Ο λόγος είναι πολύ απλός. Βγαίνουν καταπληκτικές στις φωτογραφίες, έχουν τοιχογραφίες, πέτρα, νιώθεις τελοσπάντων Βυζάντιο. Επειδή λοιπόν είναι popular, πρέπει να κάνεις κράτηση 1+ χρόνο πριν τον actual γάμο. Αφού κλείσεις την εκκλησία πρέπει να πάεις πατημένος στο venue να κρατήσεις και εκεί την ημερομηνία που θέλεις. 4 φορές στις 5 η εκκλησία και το venue don't match και αναγκάζεσαι να παίζεις μπίγκο ψάχνοντας free ημερομηνία.

Αν μάλιστα αγόρασες και 2-3 bride magazines για ιδέες και είδες τι venues παίζουν στο εξωτερικό, σε πιάνει κατάθλιψη. Η Λευκωσία (κακά τα ψέματα) δεν έχει πολλά decent venues για γάμο. Αν δεν είσαι το στυλ του Trikkis Palace, τo Hilton είναι all time favourite, το Λήδρα-που έγινε Forum-που έγινε Hilton Park είναι ακόμα ένα, η Laiki και η Τράπεζα Κύπρου έκαναν κάτι δικά τους αλλά γενικά δεν υπάρχει τίποτε ουάου. Το 40% παντρεύεται στο Hilton, το άλλο 40% στο Hilton Park και το υπόλοιπο 20% αλλού.

Have in mind ότι αν ονειρεύεσαι open air γάμο σε μια ωραία αυλή και εσύ να περπατάς ξυπόλυτη among guests να το ξεχάσεις (εκτός αν μένεις σε ράντζο τύπου Στράκκα) διότι έτσι venue δεν υπάρχει στη Λευκωσία και όλοι οι προαναφερόμενοι χώροι δεν θα σε αφήσουν να κάνεις το actual party σου στην πισίνα τους- μόνο το χεραίτισμα (no idea why).

Η εκκλησία και το venue είναι τα πιο βασικά. Αν τα έκλεισες αυτά you've booked yourself a wedding.

(συνεχίζεται)

2 Comments:

At 21 December, 2006 09:48, Anonymous Anonymous said...

Ne to xaroumeno me tis 3 eklisies ine oti tis klinous oxi mono oi Lefkosiates ala ke oi Larnakiotes ke oi Lemesianoi. O de papas tou Tripioti ta exi peksi o kaimenos pou klinoun apo oles autes tis polis. :)

 
At 03 February, 2007 03:45, Anonymous Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Florida online marketing network refinance Us home refinancing calculator Cisco router cannot ping local interface Binders and backpacks refinance remortgage dental hygiene jobs nebraska new hampshire auto refinance poor credit refinance

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.