Friday, January 27, 2006

Η νέα λέξη τσίχλα

Η νέα λέξη τσίχλα (που κολλά παντού και πάντοτε, είναι επίκαιρη και άμα την πεις καθάρισες) είναι η λέξη «δήθεν». Σε συνδυασμό με το πάντα αγαπημένο προσθετικό «ψευδό..» έχουμε φονικό αποτέλεσμα. Προσοχή: Μην τα συγχύσετε και πείτε "δήθεν ψευδο.." (2 αρνήσεις μπορεί να μας κάνουν ένα θετικό και το "ψευδό.." θα μας βγει αληθινό!)

Οι Τούρκοι δήθεν άλλαξαν στάση, οι Τούρκοι δήθεν θέλουν λύση, ο Αγγλοαμερικανικός άξονας δήθεν ενδιαφέρεται για την Κύπρο κ.α. Όταν το πουν οι άλλοι είναι δήθεν, όταν το πούμε εμείς είναι από ειλικρίνεια. Διότι απλούστατα, μόνο εμείς θέλουμε ειλικρινά λύση και αν δεν μας πιστεύετε θα κρατήσουμε την αναπνοή μας μέχρι να πειστείτε.

Είμαστε από τις λίγες (και τραγικές) χώρες που αποφασίζουν την εξωτερική πολιτική τους με τη λογική του συναισθήματος και όχι σύμφωνα με το συμφέρον μας. Πρέπει να μας διδάσκουν στα πανεπιστήμια ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ιδανική λύση του Κυπριακού, όπως μας έμαθαν να την οραματιζόμαστε είναι να ξυπνήσουμε μια μέρα και οι Τούρκοι (όλοι, Τ/Κ και Τ/Τ, ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις) να έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας, και στην θέση της Τουρκίας να έρθει π.χ. η Σουηδία (σοβαρή χώρα, πολεμόχαρη μεν στο παρελθόν, αλλά τώρα παράγει Νόμπελ και έπιπλα). Εκτός βέβαια αν ο Harry Potter και η παρέα του μετακομίσουν στα μέρη μας, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Σίγουρα.

Όλα αυτά για επαναπροσέγγιση, φιλίες και αγάπες πολύ μας συγχύζουν και παρακαλώ να σταματήσουν διότι μας βγάζουν από τα νερά μας. Δεν γίνεται να έχω προγραμματιστεί να τρέφω μέγα μίσος, και να μου τα χαλάτε όλα με λόγια φιλικά. Φιλικοί λαοί είναι οι Παλαιστίνιοι (όταν δεν γίνονται καμικάζι), οι Σέρβοι (όταν δεν σφάζουν γυναικόπαιδα), οι Ρώσοι (όταν πληρώνουν), και όσοι υπογράφουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο petitions για αγνοούμενους και να φύγουν οι Βάσεις. Αυτά. Στη λίστα δεν βλέπω Τ/Κ (αφού είναι ψευδό.. πώς να είναι??) Εκτός και αν είναι δήθεν και η επαναπροσέγγιση και δεν το πήρα είδηση.

7 Comments:

At 27 January, 2006 19:58, Blogger Sraosha said...

Χάχα, τέλειο. Θα το τυπώσω και θα το βάλω έξω από το γραφείο μου. Δήθεν, δηλαδή.

 
At 27 January, 2006 23:50, Blogger Εν Πλω said...

Η προσάρτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο (και η κυκλοφορία μόνον με Καμήλες - προς χάριν της μέλλουσας πρώτης κυρίας)!

 
At 28 January, 2006 04:06, Blogger firfiris said...

emeis dithen theloume lysi sto kypriako. etsi sovara pistefkeis oti eshei kanena pou thelei ilikrina lysi sto kypriako? mono oi prosfyges pou ehoun paidkia na spoudasoun theloun lysi sto kypriako. rwta tous xenodoxous an theloun lysi sto kypriako, rota tous pafites, lemesianous kai skaliotes an theloun lysi sto kypriako pou apo to 1974 kai meta epian ta paliohorafkia tous panw, rwta tous Keryniotes pou ekatalavan oti tin Jerinian opos tin thimounte den tin xanathoroun. Monon oi morfites jie oi ammohostianoi (osoi den ehoun gin sto paralimni jie ston protara) kai katoi lefkosiates emeinan na theloun lysin. min koroidevomaste monoi mas twra....

 
At 28 January, 2006 09:46, Anonymous Anonymous said...

Θα θελα να συμφωνήσω σχεδόν με όλα όσα αναφέρεις. Η μόνη μου διαφωνία αφορά στο ότι ακόμη και όταν οι Παλαιστίνιοι γίνονται καμικάζι, ακόμη και όταν οι Ρώσοι σκοτώνουν και αφανίζουν ολόκληρα χωριά, ακόμη και όταν ο Μιλόσεβιτς διατάζει και οι Σέρβοι ευνθικιστές εκκαθαρίζουν ολόκληρες περιοχές από Αλβανούς ή Βόσνιους ακόμη και τότε αυτοί είναι φίλοι μας. Ακόμη και τότε αυτοί είναι οι δίκαιοι και οι σωστοί και ξέρεις γιατί; Γιατί έτσι. Αυτοί αγωνίζονται για ψηλά ιδανικά ...που αξίζουν πάνω από την ανθρώπινη ζωή (φτάνει αυτή να μην είναι δική μας).

 
At 28 January, 2006 11:36, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

ego pantos an i lisi tha einai dizoniki dikoinotiki (sin) omospondia protimo na kamoume dixotomisi jekanei

alla toulaxiston ego exo to tharrosna to lalo

 
At 31 January, 2006 09:07, Blogger Stavros Katsaris said...

Θέλω απλώς να συμφωνήσω με όσα γράφεις.
Τέτοιες φωνές σαν τη δική σου έχει ανάγκη ο τόπος σας!
Φιλικά

 
At 01 February, 2006 00:18, Blogger zappa said...

bre drkouna mou, ta idia tous fwnazw sto panepisthmio, alla......ekei!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.