Tuesday, January 03, 2006

Watching paint dry

Κάποτε παρακολουθώ τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Λέω κάποτε, διότι δεν μπορώ να τις αντέξω σε καθημερινή βάση. Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως τα θέματα που παρουσιάζονται, ο τρόπος που παρουσιάζονται, ίσως ότι προτιμώ να διαβάζω εφημερίδα, κάτι τέλοσπάντων με απωθεί. Χθες το βράδυ όμως έκατσα, και τα νέα είχαν ως ακολούθως:

(με σειρά εμφανίσεως)

Θέμα 1: Ματσακιάδα. Στο οδόφραγμα, πέρα από το οδόφραγμα, στο αυτοκίνητο, στο δικαστήριο, πάλι στο οδόφραγμα, αγκαλιά με token παιδάκι. Μουσική υπόκρουση ταινίας action, θα το φυλακίσουν? θα τον λυντσάρουν? θα τον ξυρίσουν? η αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα. (είδαμε το ίδιο φιλμάκι σε rerun 3 φορές. Άντε να το εκατοστήσουν.)

Θέμα 2: Οι δηλώσεις της κυβέρνησης για τη Ματσακιάδα. Βασικά ήθελαν να πουν "άμα είσαι ττόππουζος τζιαι κάμνεις το Ράμπο, ε τι διαβήματα θέλεις να κάμουμε? Ξέρεις κανένα που από τη μια κατεβάζει σημαίες τζιαι που την άλλη παίρνει βασιλόπιττες δώρο?" αλλά δήλωσαν "η σύλληψη ήταν παράνομη, ουδέν περαιτέρω σχόλιο."

Θέμα 3: Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για τη Ματσακιάδα. Σε ελεύθερη κυπριακή μετάφραση- "κάποιος να τον συνάξει πλις, αν ιππέσει στα σιέρκα μου θα του ξεριζώσω το γένι τρίχαν τρίχαν."

Θέμα 4: Θανατηφόρο δυστύχημα. Αντί να πουν αυτό, είπαν- "ο μωλλόχ της ασφάλτου ξανακτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες. Με το καλημέρα το 2006 μας έφερε ακόμα ένα νεκρό οικογενειάρχη κτλ κτλ. Μουσική υπόκρουση δραματικής ταινίας (να βλέπεις country side με τη μουσική του Seven) και δηλώσεις από τον designated μπάτσο-εκπρόσωπο τύπου, κάποτε ήταν μια γκόμενα, τι έγινε αυτή? (είδηση των 2 λεπτών κράτησε ένα τέταρτο)

Θέμα 5: Random στατιστικές πληροφορίες για το πόσοι σκοτώθηκαν στους δρόμους το 2005(102, μείωση της τάξης του 12.8% - ε τζιαι ουάου στη μείωση). Δεν μας είπαν πόσοι είχαν μοτιφαρισμένο εξώστ, πόσοι είχαν μοτιφαρισμένο αυτοκίνητο, πόσοι εβουρούσαν με 150km σε δρόμους των 80km, πόσοι ήταν μεθυσμένοι αλλά επειδή εν καραΚυπρέοι εν οκ, τζιαι οδηγούν, πίνουν τζιαι μιλούν στο mobile με τη Ρωσσίδα at the same time (multitasking). Δεν μας είπαν πόσοι ήταν underage αλλά οι οι αμπάλατοι γονείς τους διούν τους τα αυτοκίνητα τους anyway. Με λίγα λόγια, δεν μας είπαν τίποτε.

Θέμα 6: Σύλληψη (?) νεκρού Ρώσσου που σκότωσε 2 αστυνομικούς στην Ελλάδα για να αποδράσει, πριν 3 μέρες. Το ρεπορτάζ ήρθε μέσα σε ττάππεργουέαρ από την Ελλάδα και οι δημοσιογράφοι/ σαίνια του καναλιού δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Παρακολουθήθηκε ευχάριστα. Προσωπικά δεν περίμενα να τους βρουν, το ότι συλλήφθηκαν και οι δύο (ο ένας αυτοκτόνησε είπαν) θεωρώ ότι είναι επιτυχία.

Θέμα 7: ... Δεν παρακολούθησα άλλο. Δεν άντεξα. Αποφάσισα ότι watching paint dry είναι πιο ενδιαφέρον.


4 Comments:

At 03 January, 2006 10:52, Blogger Ttallou said...

Γαμώτο, τόσα ελληνικά κανάλια, από το Alter βρήκαν να παραδειγματιστούν στην Κύπρο...

Δεν πιστεύω να έβλεπες ΡΙΚ,ε;

 
At 03 January, 2006 11:34, Blogger drakouna said...

Νομίζω έβλεπα MEGA (στο ΡΙΚ με ζαλίζει το σκηνικό- αντί να συγκεντρώνομαι στις ειδήσεις περιμένω ποιος θα πέσει πρώτος από τη σκάλα.)
Τι εισήγαγε το Alter? Τη μουσική υπόκρουση? Τους χαρακτηρισμούς Φώσκολος?

Έχουν γίνει και τα σχόλια fixed:
τροχαίο- ο μολλώχ της ασφάλτου

σεισμός- ο εγκέλαδος ξανακτύπησε

τυφώνας- φονικός και οπωσδήποτε σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του

αεροπορικό δυστύχημα- αρχαία τραγωδία

Έβρετε τζιαι τίποτε καινούργιο!! Ανοίξετε κανένα λεξικό!! Αν είμουν ηθοποιός (η έστω φιλόλογος) θα τραβούσα τα μαλλιά μου κάθε φορά που αναφέρονται σε κάτι ως "αρχαία τραγωδία". ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ:)

 
At 03 January, 2006 15:58, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Το λοιπόν, ως εκκολαπτόμενη δημοσιογράφος (τρομάρα μου) έμαθα πιον να καταλαβαίνω πότε δεν υπάρχουν ειδήσεις. Σε περίοδο διακοπών, το φαινόμενο αυτό έχει την έξαρση του. Δηλαδή τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων έχουν θέματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν γραφτεί πριν ένα δίμηνο, στα νέα δείχνουν μικρά, παράφωνα παιδάκια να λένε τα κάλαντα, βρίσκουν human interest stories π.χ. η κυρία Μαρούλλα δεν έχει θέρμανση στο σπίτι και τρέφεται μόνο με πατάτες και τις πλασάρουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο (ασχέτως αν η κυρία Μαρούλλα έχει ένα εξάμηνο που τους είπε την πονεμένη ιστορία της) κτλ κτλ. Αυτές τις μέρες ο επίσημος αγαπημένος της Κύπρου (κατά το η επίσημη αγαπημένη της Εθνικής Ελλάδος) μας πρόσφερε απλόχερα ειδήσεις. Το καλοκαίρι καλά την είχαν, μέσα στον 15αυγούστο είχαμε ολόκληρη αεροπορική τραγωδία. Τώρα, στα πρόθυρα ενός νέου κορεσμού, ο πλέον ηλίθιος κυπραίος, έδωσε και παλι μίαν λύση. Παρακαλώ μην βάλλετε κατά του Ματσάκη μας!

Υ.Γ. άκουσα ότι τζίνη η Χρυστάλλα που ήταν εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας παντρεύτηκε και ο σύζυγος εν έθελε να γυρίζει η γεναίκα του στα κανάλια και έκοψε της το.

 
At 04 January, 2006 14:17, Blogger nekatomenos said...

"Αν είμουν ηθοποιός (η έστω φιλόλογος) θα τραβούσα τα μαλλιά μου κάθε φορά που αναφέρονται σε κάτι ως "αρχαία τραγωδία". ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ:)"

*Χειροκροτήματα! Επευφημίες!* Η Δρακούνα έγραψε και πάλι!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.