Thursday, March 23, 2006

5 X 2 : Cinq fois deux

Το τελευταίο έργο που είδα ήταν το 5Χ2. (ακολουθούν spoilers)

Λίγα λόγια για το έργο: 5Χ2 εννοεί 2 πλάσματα (το 2) επί τα 5 στάδια μιας σχέσης (γνωριμία, γάμος, παιδί, απιστία, διαζύγιο). Με λίγα λόγια, η ιστορία μιας σχέσης. Το έργο επιδή είναι γαλλικό (άρα έπρεπε πάση θυσία να βρεθεί τρόπος να είναι πιο δύσκολο να παρακολουθηθεί) ξεκινά ανάποδα και βλέπουμε όλα τα στάδια αντίστροφα (ξεκινά με την υπογραφή των χαρτιών του διαζυγίου και καταλήγει στη φάση που γνωρίστηκαν οι 2).

Όπως και τα περισσότερα γαλλικά έργα, οι πρωταγωνιστές συμπεριφέρονται όπως όλοι οι "normal" ανθρώποι. Το ζευγάρι βασικά γνωρίστηκε σε κάτι διακοπές όπου η γυναίκα σε ρόλο αντροχωρίστρας "έκλεψε" τον άντρα από την σχέση που είχε τότε. Ήταν τυχαίαιαο (ή μήπως pre-orchestrated?). Στη νύχτα του γάμου τους η νύφη κάνει φάση (ή μπορεί και όχι, μπορεί να ήταν βιασμός) με ένα τυχαίο Αμερικάνο που βρέθηκε πρόχειρος σε κάτι θάμνους (!!!)
Στη γέννηση του παιδιού τους ο άντρας εξαφανίζεται και αφήνονται υπονοούμενα ότι εξαφανίζεται διότι πιστεύει ότι το παιδί δεν είναι δικό του.
Μας δίνονται random πληροφορίες ότι σε parties που πάει το ζευγάρι γίνονται όργια, σε ένα από τα οποία συμμετέχει ο άντρας ενώ τον παρακολουθεί η γυναίκα (μετά το γάμο και το εξώγαμο φαίνεται είπε να ξεδώσει ο άνθρωπος. Και φυσικά είναι απόλυτα φυσιολογικό στα parties (με married people) να γίνονται όργια. Kαλέ τι λέτε. Συνηθισμένα πράγματα. Τι, μόνο σούβλα κάνουμε?)
Τέλος, αφού υπογράφονται τα χαρτιά του διαζυγίου (αυτό όμως αν θυμάστε το βλέπουμε στην αρχή) το ζευγάρι πάει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο για ένα τελευταίο γα**** (επιδή όταν χωρίζει το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο Γάλλος είναι να το ξανακάνει). Όπου καταλήγει σε ένα μίνι βιασμό, ή μπορεί και όχι, είναι δύσκολο να καταλάβεις, ακόμα συζητούμε και δεν έχουμε βγάλει άκρη.

Το έργο μου άρεσε. Το πρόβλημα είναι, που κάθε φορά που πάω να το περιγράψω (καλή ώρα) μου βγαίνει το πιο πάνω πασανάκατο. Βλέποντας αυτό το έργο έχεις περισσότερες απορίες παρά απαντήσεις. Είναι μέρος της γοητίας του I guess.

Έχει και καλή μουσική.



2 Comments:

At 23 March, 2006 16:41, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

akouetai kali fasi, na to psaxo sto blockbasters stin epomeni mo uepiskepsi

 
At 23 March, 2006 20:48, Anonymous Anonymous said...

Ήταν να παω να δω γαλλική ταινία.. και οσπου να το πάρω απόφαση ήρταν οι γερμανικές... πάντως μου είπε ένας φίλος (French and english major) ότι το 5χ2 εν καλό... btw δεν διάβασω το ποστ γιατί είπες έχει spoilers...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.