Wednesday, March 01, 2006

Μια μικρή ιστορία

Η μαμά-Δρακούνα κατά ή περί τις 23 Ιουλίου 1974 αποφάσισε ότι είχε απηυδήσει. Η μαμά-Δρακούνα τα σκεφτόταν όλα αυτά διότι 7 μέρες πριν, είχε αποφασίσει να γεννήσει, και οι πραξικοπηματίες δεν την άφηναν να πάει στην κλινική. Οι πραξικοπηματίες βέβαια κατάλαβαν ότι η μαμά-Δρακούνα με την κοιλιά μέχρι το στόμα δεν αποτελούσε απειλή, ο σύζυγος της όμως που την συνόδευε μέσα στο στραπατσαρισμένο VW Beetle φαινόταν πολύ μούτρο τύπος (τα άφρο μαλλιά, τα αξύριστα γένια) και να δεις που ήταν και Μακαριακός.

Με τα πολλά, όταν πλέον έγινε ξεκάθαρο ότι η μαμά-Δρακούνα δεν αστειευόταν και θα γεννούσε, τους άφησαν να περάσουν. Φτάνοντας στην κλινική ανακάλυψαν άλλες 5 ετοιμόγεννες (και πολύ τσαντισμένες με την όλη κατάσταση) γυναίκες και ένα έξαλλο γιατρό που είχε να κοιμηθεί 3 μέρες. Το όλο σκηνικό σου ενέπνεε εμπιστοσύνη. Η μαμά-Δρακούνα κατάφερε να γεννήσει, και μετά θυμήθηκε ότι μέσα στον πανικό ξέχασε να πάρει μαζί της διάφορα απαραίτητα, όπως πάνες, για το μωρό. Αφού βλαστήμησε την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισε να γεννήσει εν των μέσω πραξικοπήματος, έστειλε τον υπεύθυνο για την ταλαιπωρία (Μπαρμπαπάπα) να φέρει πάνες. Ο Μπαρμπαπάπα επέστρεψε μετά από 15 λεπτά επίσης βλαστημώντας. Πάνες δεν βρήκε, βρήκε όμως τσιγάρα, από τους πραξικοπηματίες λίγο πιο κάτω, που μάλιστα ήθελαν να τον στρατολογήσουν για να κάνουν επίθεση, λέει, στην Αρχιεπισκοπή. Η μαμά-Δρακούνα του είπε να κόψει τις μαμακίες και να κάτσει να της κάνει παρέα. Ο Μπαρμπαπάπα έκατσε. Έκατσε βασικά 2 μέρες, οπότε κόπασε το πιστολίδι απέξω και κατάφεραν να πάνε σπίτι τους (χωρίς τις πάνες).

Εκεί που πήγε να χαλαρώσει η κατάσταση στις 20 του μηνός, νάσου πάλι εκρήξεις και από τον ουρανό ουρανοκατέβατοι στρατιώτες. Ο Μπαρμπαπάπα ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται για τους συμπαθητικούς πραξικοπηματίες που μοιράζουν τσιγάρα αλλά για βλοσυρούς Τούρκους και θα πάει να καταταγεί. Εδώ φαντάζομαι θα παίχτηκε άγριος καυγάς με υστερίες διότι η μαμά-Δρακούνα ήταν που ήταν τσαντισμένη με τα σκηνικά της γέννας, δεν είχε σκοπό να κάτσει μόνη της σπίτι με ένα μωρό να τη βιάσουν (Τούρκοι ή πραξικοπηματίες, άμα θα σε βιάσουν δεν το ψάχνεις).

Και όμως, ο Μπαρμπαπάπα έφυγε. Βασικά εξαφανίστηκε για 2 μέρες (η μαμά-Δρακούνα κατέβασε Χριστούς και Παναγίες –αργότερα μας είπε ότι προσευχόταν-) και επέστρεψε με 4 κουτιά πόλιπιφ, μακαρόνια και γάλα Βλάχας. Απ’ότι μας είπε πολύ αργότερα, πήγε μέχρι το Καϊμακλί να βρει το τάγμα του, δεν βρήκε κανένα, ούτε καν όπλα και αποφάσισε να επιστρέψει σπίτι του. Επιστρέφοντας πέρασε από ένα μπακάλικο και πήρε προμήθειες (δεν είχε τότε Αλφαμέγα). Πάνες εννοείται και πάλι δεν βρήκε. Πέρασαν το υπόλοιπο της εισβολής στο σπίτι τους.
Από τότε το έχουν γούρι και στα μεγάλα γεγονότα (Euro, Ολυμπιακοί, τελικοί κυπέλλων και πρωταθλήματος, κτλ) δεν πάνε πουθενά.

ΥΓ: Η μαμά-Δρακούνα ήταν 22 χρονών, και ο Μπαρμπαπάπα 27.Το μωρό δεν είναι η Δρακούνα αλλά το older sister της. Η ιστορία είναι αληθινή.

5 Comments:

At 01 March, 2006 19:16, Blogger Ttallou said...

Στάσου.
Για να μιλάς για πραξικόπημα και Μακάριο δεν ήταν 23 Ιουλίου, αλλά νωρίτερα. Ε;
Επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας έλαβαν χώρα όλα αυτά ή αλλού;


nice story, anyway...

 
At 01 March, 2006 20:26, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

7 μέρες πριν τις 23 Ιουλίου ήταν 16 Ιουλίου

 
At 02 March, 2006 08:21, Blogger drakouna said...

Ναι, ήταν 16 Ιουλίου. Στις 15 έγινε το πραξικόπημα. Στις 16, εξακολουθούσε να γίνεται πραξικόπημα.
Η μαμά-Δρακούνα γέννησε σε κλινική, όχι στο νοσοκομείο.

 
At 02 March, 2006 12:35, Blogger Ttallou said...

sorry, έχετε δίκιο, το διάβασα βιαστικά και μπερδεύτηκα με το κατά ή περί τις 23 Ιουλίου 1974.
Όσο για την κλινική, "κρίμα"-έχω ακούσει πολλές ιστορίες από τότε και η γέννηση της sister-drak θα ήταν ακόμη πιο σουρεάλ αν λάμβανε χώρα στο γενικό νοσοκομείο.

Περίεργες μέρες για να γεννιέται κανείς...

 
At 03 February, 2007 12:47, Anonymous Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! What are car amplifiers thatcham car alarm best consumer rated web host Free business cards mompack tire 600x16 texas blistering eczema Kitchen wall color 2001 mazda tribute gear ratio 33x12.5x15 tires Crock shelves Car alarm ratings Gmc jimmy oxygen sensor replacement Free phonics game Hilton online paris sex tape

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.