Friday, March 31, 2006

In a Galaxy far far away

Έργο επιστημονικής φαντασίας:

In a Galaxy far far away ένα βράδυ 2 φίλοι βγαίνουν για ποτά. Αφού πίνουν τα ποτά τους κτλ. ξεκινούν να πάνε σπίτι τους. Για κακή τους τύχη (των φίλων) τους σταματά η Αστυνομία, η οποία ψάχνει για ένα άλλο τύπο που περιφέρεται τα βράδυα και προκαλεί πανικό στις νεαρές (πλην αγάμητες) γυναίκες της πόλης. Η Αστυνομία τους κατεβάζει από το αυτοκίνητο και τους σπάζει στο ξύλο. Κανονικά. Όπως τα έργα με τους μαύρους και την Αμερική της δεκαετίας του ’60, ‘70, ‘80, ‘90, ‘00 .... (για έργο μιλάμε άλλωστε).

Για κακή τους τύχη (της Αστυνομίας) τη φάση τραβάει με ερασιτεχνική κάμερα ένας τρίτος άσχετος. Ο οποίος και παραδίδει το φιλμ στην Εισαγγελία. Βεβαίως, καταλήγει (ή δημοσιοποιείται ξεπίτηδες δεν ξέρω ακριβώς) στις εφημερίδες και τα ΜΜΕ.

Ο τρίτος άσχετος βρίσκει μια γκόμενα δημοσιογράφο (που την παίζει η Scarlet Johansen ή άλλη γκόμενα) και προσπαθούν να αποδείξουν τη γνησιότητα της κασέτας. Τους καταδιώκουν οι μυστικές υπηρεσίες και οι συγγενείς τους, που βλέπουν τα όνειρα τους για μια καριέρα στην Αστυνομία να εξανεμίζονται. (οκ, η τελευταία παράγραφος είναι δική μου φαντασίωση).

Μετά την πιο πάνω αποκάλυψη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας παραιτούνται και οι αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στον ξυλοδαρμό απολύονται και τους ασκείται ποινική δίωξη. Οι δύο φίλοι καταχωρούν αγωγή για αποζημιώσεις, την οποία και κερδίζουν. Ζουν στο εξωτερικό και έχουν πουλήσει τα δικαιώματα για το σίκουελ.

Αφελής ερώτηση:
-Τι φταίει ο Υπουργός αν υπάρχουν 10 άσχετοι που την είδαν Judge Dredd?
-Μικρέ Jedi, έχεις πολλά να μάθεις. Να είσαι Αρχηγός/Υπουργός κτλ. σημαίνει ότι έχεις την ευθύνη των υφιστάμενων σου. Εσύ είσαι η εικόνα του τμήματος. Ότι γίνει αντανακλά πάνω σου. Έχεις το όνομα και έχεις τη χάρη. Γι’αυτό ονομάζεσαι Αρχηγός. Γι'αυτό θεωρείσαι η κεφαλή. Γι’αυτό you get the big bucks.

Το έργο κυκλοφορεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης».

7 Comments:

At 01 April, 2006 11:09, Anonymous Anonymous said...

Άτε σιόρ που δαμαί. Αφού είπε σας το ο Δώρος ότι η αστυνομία εν δέρνεται! Άκου να παραιτηθεί...

 
At 02 April, 2006 08:58, Blogger drakouna said...

Το attitude "εγώ έν τζιαι.." είναι το πλέον διαδεδομένο.

Επίσης το attitude: Αφού έχουμε κατάλληλους νόμους για να μας προστατεύουν από τα πάντα, ποτέ κανένας αρχηγός/υπουργός/ διευθυντής κτλ. δεν υπάρχει λόγος να παραιτείται.
Άρα γιατί να τους έχουμε και να πληρώνονται και περισσότερο από τους υπολοίπους???
Δεν χρειάζεται να έχουμε heads, να έχουμε "υπεύθυνους τελετών" (αφού αυτό κάνουν μόνο).

 
At 02 April, 2006 13:38, Blogger nekatomenos said...

τζαι γιατί να παραιτηθεί ο Δώρος; ο γνήσιος αγωνιστής και πατριώτης; να παραιτηθεί κανένας νενέκης. τζαι αν δεν έshει θέση να παραιτηθεί ας πάει να κρεμμαστεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο Πιττοκοπίτης είπε τίποτε για το θέμα;

 
At 02 April, 2006 13:54, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

o pittokopitis en busy. oi kakes glosses lene oti trapezonei tous rossopontious pou exasfalisan dikaioma psifou gia na ton psifisoun kai ekeinoi

 
At 02 April, 2006 18:53, Blogger Sraosha said...

Να είσαι Αρχηγός/Υπουργός κτλ. σημαίνει ότι έχεις την ευθύνη των υφιστάμενων σου.

Ωχ ρε καημένη, τι ειν' αυτά τώρα.

Μάλλον δεν είσαι εξοικειωμένη με την κυπριακή πραγματικότητα, εδώ κόντεψε να μας βρίσει ο Αρχηγός που δεν του δώσαμε την κασέτα να την πατήσει και να γράψει την κλήρωση του Super Bingo...

 
At 02 April, 2006 19:46, Blogger drakouna said...

Πάντως άκουσα ότι τη φάση του ξυλοδαρμού ακουσαν διάφοροι άσχετοι πολίτες που νόμισαν ότι επρόκειτο για καυγά και πήραν τηλέφωνο την ... Αστυνομία να το αναφέρουν. Που νά'ξεραν!! Τώρα θα ακούμε καυγά και αντί την Αστυνομία θα καλούμε τα 8 ξαδέρφια μας και τους 13 μας κουμπάρους για ενύσχιση:)

 
At 05 November, 2018 04:29, Blogger Unknown said...

yeezy boost 350
longchamp handbags
yeezy shoes
birkin bag
goyard handbags
michael kors uk
adidas tubular
vapormax
chrome hearts online
yeezy boost 350

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.