Monday, April 10, 2006

εκδρομή

Η εκδρομή της ειρήνης κανονίστηκε για την Κυριακή. Πήραμε τα βουνά. Η πλατεία Τροόδους ακόμα επισκευάζεται. Με τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο (σε Κίνα και Πεκίνα τα μάτια σου Ρεγγίνα) το 2008 θα είναι έτοιμη. Ομολογουμένως, κάτι πάει να γίνει αλλά ακόμα κρύβεται κάτω από τα μπάζα.

Κάναμε περίπατο. Ξεκινήσαμε όλο χαρά το μονοπάτι στης φύσης διαβάζοντας τα ονόματα των φυτών που βλέπαμε γύρω (το τμήμα δασών έβαλε καινούργιες ταμπελίτσες):
Pinus nigra ssp. pallasiana – πεύκο
Cedrus libani ssp. Bravifolia – κέδρο
Pinus pinea – κι’άλλο πέυκο
Pinus brutia – κι’άλλο πεύκο
Coca cola light – τενεκούδι της κόκα κόλας (οκ, αυτό είναι δικό μου)

Μετά από 200μ «περιπλάνησης» στο black forest κάτσαμε να κάνουμε τσιγάρο (πήραμε μαζί μας τα αποτσίγαρα μην συγχύζεστε). Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, ένα ελαφρό αεράκι φυσούσε απαλά, τα πεύκα μύριζαν ευχάριστα, βλέπαμε τη θέα από το βουνό κάτω…….

………

- Έλλη Κοκκίνου είναι αυτό που ακούω?
- …Ναι, ή μήπως Πέγκυ Ζήνα?
- Όχι, Κοκκίνου είναι σίγουρα.
- Το δάσος μας τραγουδά!! Τι τιμή!!
- Η απλώς είναι ο τύπος που πουλά κασέτες στην είσοδο της πλατείας.

Μπορεί το pinus pinea (το πεύκο που λέγαμε) να είναι εδώ τα τελευταία 350 χρόνια, αλλά και ο κασεττάρης της πλατείας πάει να κλείσει δεκαετία στο πόστο του. Τον έχω δει
σε καλό καιρό
σε κακό καιρό
με χιόνια
με καύσωνα
να βρέχει
να φυσά

Αυτός δεν είναι μικροπωλητής. Είναι γυναίκα Ηπειρώτισσα, πάνω στα χιόνια πάει και οβίδες κουβαλάει (έτσι δεν πάει το τραγούδι?). Επιπλέον έχει τη μοναδική ικανότητα να βάζει ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ τραγούδια για το περιβάλλον που βρίσκεται. Δεν είπα να βάλει Cafe Del Mar, αλλά έλεος. Θα μου πεις, αν είχε γούστο θα καθόταν να πουλά κασέτες στην πλατεία? Όχι, θα πουλούσε ζιβανία και λίζα στα περίπτερα δίπλα :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.