Tuesday, April 25, 2006

Αγία Εβδομάδα

Διάβασα το προηγούμενο post μου (ναι, ξαναδιαβάζω τον εαυτό μου εγώ η ψωνάρα) και αντιλαμβάνομαι με τρόμο ότι μου βγήκε πολλή κακία. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το Μεγάλο Σάββατο εγώ και ο Έτερος είμασταν εντελώς μόνοι. Και τρισευτυχισμένοι.

Κάθε Μεγάλη Μέρα το βραδάκι που ακούγαμε καμπάνες έβλεπε με νόημα ο ένας τον άλλον και σκεφτόμασταν το ίδιο πράγμα. Να πάμε εκκλησία άραγε?? Άσε αύριο. Αύριο, αύριο φτάσαμε στην Μεγάλη Παρασκευή. Η δε νηστεία, άγνωστη στο λεξιλόγιο μας. Μπριζόλα την Μεγάλη Πέμπτη, σουβλάκια τη Μεγάλη Παρασκευή.
«Δε γίνεται, σήμερα θα πάμε» ανακοίνωσε ο Έτερος. Δεν είχε και καλή τηλεόραση.

Να αγνοείς την εκκλησία οπουδήποτε αλλού στον κόσμο είναι σχετικά εύκολο. Στην Κύπρο, που υπάρχει μια εκκλησία κάθε 800μ. (όπως τα McDonald’s) είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αγνοήσεις τις καμπάνες που παίζουν ηλεκτρικά, με ηχοσύστημα Dolby Surround (ο συνδιασμός τεχνολογία και εκκλησία είναι επικύνδυνος. Έμαθαν οι παπάδες τι είναι τα μεγάφωνα τζιαι εδώσαν τους τζι’άπσαν). Βάζαμε την τηλεόραση στη διαπασών όπως τους γέρους που δεν ακούνε καλά και πάλι ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούμε. Το μύνημα ελήφθη.

Μια και δυό πάμε στην εκκλησία Μεγάλη Παρασκευή. Προσκυνούμε τον Επιτάφιο και παρατηρούμε ότι είχαν φέρει 356 παιδάκια από το διπλανό σχολείο για να ψάλλουν το τροπάριο του Επιταφίου. Άρα είχαμε, 356 παιδάκια, 800 γονείς και αδέρφια που ήρθαν να δούνε τα παιδάκια που θα έψαλλαν, 267 γιαγιάδες τακτικές, 153 παππούδες (οι γυναίκες ζουν περισσότερο), και διάφοροι άσχετοι που νόμισαν ότι θα άκουαν λειτουργία. Φίσκα η εκκλησία. Άμα ερχόταν η πυροσβεστική θα μας έκλεινε λόγω συνωστισμού.

Ξεκινά το τροπάριο και γίνεται τέτοιος πανζουρλισμός από όλα τα πιο πάνω άτομα που θέλουν και καλά να ψάλλουν, που ο Έτερος άρχισε να τρέχει (ναι, να τρέχει) προς την έξοδο. Παιδάκια παράφωνα, γονείς στα πρόθυρα να χειροκροτήσουν παιδική εορτούλλα, ο παπάς με το μικρόφωνο στο χέρι, το Dolby Surround να πάλλεται, ένας πανικός. Πως να σου τραγουδήσει το παιδάκι ψαλμωδίες? Σχετική δεν είμαι, αλλά η βυζαντική μουσική ξέρω ότι είναι το δυσκολότερο είδος να τραγουδίσεις.

Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα επιτέθηκαν οι συγγενείς και γι’αυτό διαβάστε πιο κάτω.

3 Comments:

At 25 April, 2006 16:35, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

hahahhahahaa
en to apoklio gia tin akrivia... ego pantos mia fora pou eixe litania evala tripes me to kasetofono exo pou to parathrio alla emashetoun i mana mou.. giafto en egina kalogria, eipa afta pou ithela na po kata tin efivia mou:P

 
At 25 April, 2006 18:38, Blogger drakouna said...

Διερωτούμαι αν μπορείς να καλέσεις την Αστυνομία για πρόκληση οχληρίας από την εκκλησία. Και καλά η Αγία Εβδομάδα. Οι Κυριακές??

 
At 25 April, 2006 20:27, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

ego pantos mia fora imoun sta prothira na stilo astinomia stous papades. EINAI POTE DINATON NA KAMNEIS PANIGIRI FUND-RASING OTAN MERIKA METRA PARAKATO KAPIOI KATHOUNTE OXI ENA OXI DIO ALLA 3 PAPERS A LEVELS TIN EPOMENI?!
meta tin isteria-mini nevriko klonismo- "ton sh@to pou tous efkale tous vromop@ust@des papades" kai lipa kallopistika, esinaxa ta vivliouthkia mou, epiasa to aftokinitoui mou kai epia kai ekatsa poukastis elies tis giagias mou kai ediavaza ta vrekekex kouax kouax tou aristofani

opote thimoume to gegonos "xezitiao kai pairdomai" pou elege o aristofanis!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.