Thursday, April 13, 2006

Ανανέωση χώρου

Η επιχείρηση «πόλοι αυτοκινήτου» πήγε πολύ καλά. Το αυτοκίνητο αναστήθηκε, ξεκίνησε και πήγε στο γιατρό για service (όπως τον Λάζαρο). Βέβαια, εγώ μόνο τους πόλους αγόρασα αλλά έχω ενθουσιαστεί με τις επιδόσεις μου στο κατάστημα DIY και ξεθάρρεψα. Σε σημείο να σκέφτομαι τι αλλαγές μπορώ να κάνω μέσα στο σπίτι. Μόνη μου.

Το πιο safe μέρος να ασχοληθώ με αλλαγές χωρίς να σπάσω ή να αλλάξω ανεπανόρθωτα οτιδήποτε είναι η βεράντα. Εκτός από 4-5 γλάστρες, τι άλλο μπορεί να συμβεί σε μια βεράντα? Ανοίγω σχετικό ντιζαινάτο περιοδικό για διακόσμηση. Μελετώ εντατικά και καταλήγω:

Θα μπορούσα (λέει το περιοδικό) να βάλω ασορτί πήλινες γλάστρες κατά μήκος της βεράντας και να δημιουργήσω ένα φυσικό «τείχος» από βλάστηση για να μην φαίνομαι (πολύ ωραία, το θέλουμε το privacy μας). Στη συνέχεια να επιπλώσω τη βεράντα με ρατάν έπιπλα εξωτερικού χώρου (από εκείνα με ασορτί άσπρα μαξιλάρια, έρχονται σε μορφή καναπέ, πολυθρόνας, ξαπλωτής, ππουφ, και εντοιχισμένης κουζίνας) – περιλαμβάνεται και σχετικό τραπεζάκι (κάπου πρέπει να ακουμπούμε το φραπέ, τα περιοδικά, το τασάκι τη τσιμπίδα, το καθρεφτάκι, τα πόδια μας, τα τσιγάρα, τα μπισκοτάκια, το αυτόματο όπλο, το πτώμα κτλ). Να βάψω τους τοίχους της βεράντας με έντονο χρώμα για να κάνει αντίθεση με τα ρατάν έπιπλα και τη βλάστηση. Να βάλω και 2-3 διακοσμητικά πολύχρωμα να κρέμονται από τους τοίχους για «παιγνιδιάρικη ατμόσφαιρα» (λέει το περιοδικό) και το σκηνικό να συμπληρωθεί με 54 κεράκια για ambiance, που θα βάλω γύρω-γύρω στη βεράντα και θα ανάβω κάθε φορά που θα κάθομαι.

Τι ωραία που τα λέει το περιοδικό!!! Σαν διαφήμιση χυμού θα είμαι. Ξέχασε να γράψει ότι θα φορώ απαραίτητα εμπριμέ φόρεμα καλοκαιρινό και παντόφλες φλιπ-φλοπς.

Immediate προβλήματα που κάνω spot, πριν ακόμα κινηθώ από τη θέση μου.

1. Το «τείχος βλάστησης» προϋποθέτει ότι θα υπάρχουν φυτεμένα φυτά. Που θα πρέπει να μην μαραθούν. Σύντομα. Αυτή τη λεπτομέρεια το περιοδικό δεν σου λέει πως την καταφέρνεις. Ίσως σου πει το φυτώριο.
2. Οι πήλινες γλάστρες μαδούν.
3. Τα ρατάν έπιπλα είναι πανάκριβα. Εκτός και αν στηθώ στο sale του Malloupas και μετά από διανυκτέρευση έξω από την πόρτα του, μπω πρώτη μόλις ανοίξει και αποκτήσω το ένα και μοναδικό σετ ρατάν επίπλων που έχουν available. Για αυτό το σκοπό πρέπει να ξεκινήσω εντατικά μαθήματα tae-kwo-do.
4. Τα 54 κεράκια ακούγονται απλό και εύκολο trick αλλά πρέπει (1) να τα ανάβεις, (2) να βεβαιώνεσαι ότι δεν σβήνουν, (3) να τα σβήνεις, και την επομένη (4) να τρίβεις τις επιφάνειες πάνω στις οποίες έσταξε το κερί.
5. Το βάψιμο φαντάζομαι μπορεί να γίνει (θεωρητικά). Αν κάνω άλλη μια επίσκεψη στο DIY και χαμογελάσω.

Υπάρχει βέβαια πάντα η σίγουρη επιλογή Lordos Plastics. Για 40 χρόνια καλύπτουν την Κύπρο με.... πλαστικό. Καρέκλες, τραπέζια, τραπεζάκια, τάπερ, ότι φανταστείς. Στην πυρινική καταστροφή θα διαλυθούν τα πάντα, αλλά θα μείνει μια πλαστική κάρέκλα Lordos plastics (με το αυτοκόλλητο από πίσω). Όταν μετά από 1500 χρόνια οι αρχαιολόγοι θα ξεθάψουν ένα τάπερ από το χώμα, ο Άντρος Παυλίδης του μέλλοντος θα το ταξινομήσει ως: "σκεύος φαγητού- ύστερη μετά-μοντέρνα περίοδος"


2 Comments:

At 13 April, 2006 23:51, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

KI OMOS! o xaderfos mou o mikros mazi me ton step-brother tou kataferan na kapsoun plastiki karekla se veranta! den gnorizo an itan lordos kai den gnorizo tin ektasi tis zimias, pantos xero oti tous epiasan kai ellinisti tous katsadiasan agrios

 
At 14 April, 2006 08:21, Blogger drakouna said...

Στις εκπτώσεις δεν πέφτει ξύλο. Μιλώ για το sale του Maloupas που κάνει 2-3 φορές το χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένη άποθήκη ποτζεί που εν η Calsberg. Εκεί είναι "απού προλάβεις".
Εκεί που πέθανε κάποιος (stabbing actually) ήταν κάπου στο Λονδίνο όταν ένοιξε καινούργιο IKEA.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.