Wednesday, April 26, 2006

όρνιθες

Είπα ότι πλησιάζει το summer season των γάμων? Το είπα. Μια πτυχή της πλαστικοποίησης του θέματος που ΔΕΝ κάλυψα (παράλειψη μου και απολογούμαι ειλικρινά) είναι μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα πριν το γάμο.

Το hen night.

Το concept “hen night” είναι βέβαια ξενόφερτο και δεν χρειάζεστε εμένα να το πώ. Μαζεύονται η future νύφη και οι φίλες της (από 2 μέχρι 22 άτομα, όλοι οι καλοί χωράμε) και διασκεδάζουν. Με διάφορους τρόπους. Στα μέρη μας αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί «βγαίνω έξω με τις φίλες μου» αλλά δεν θα διέφερε από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής μας, άρα ορίστε και η δικαιολογία για το φανταζί όνομα.

Ναι, ξέρω, το αντίστοιχο του γαμπρού είναι bachelor party, και ναι, ξέρω για τα ρωμαϊκά όργια, για καμπαρέ και Ρωσίδες (βάλε καλύτερα όλο το ανατολικό μπλογκ- όχι blog- αυτό είναι άλλο), για κρουαζιέρες και lap dances, είναι γνωστά, πασίγνωστα και ας τα γράψει κανένας άντρας. Εγώ θα πω για τις κυρίες.

Τα hen nights έρχονται σε διάφορες μορφές και αποχρώσεις (έχει φαντασία ο κόσμος), ανάλογα και πόσο αθκιασερή είναι η premiere koumère που παραδοσιακά πρέπει να το οργανώσει. Προσωπικά έχω πάει σε hen nights:

Σε club στη Λευκωσία: Πολύ straight κατάσταση. Η νύφη ψιλοβαριότανε την όλη φάση αλλά δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά διότι ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και έπρεπε να κάτσει εκεί που καθόταν.
Αποτέλεσμα- Γίνανε όλοι κώ*** εκτός από τη νύφη, η οποία οδήγησε και μερικά άτομα σπίτι τους διότι δεν έβρισκαν τα κλειδιά τους.
Χρόνος ανάρρωσης- Ένα μικρό hangover την επομένη και καθαρίσαμε.

Σε άλλο club στη Λευκωσία: Η νύφη και οι hens εδώ ήταν μανικωμένες και με άγριες διαθέσεις. Η φάση εξελίχτηκε σε club/bar hopping, η νύφη σε κάποια φάση θεάθηκε να κρεμμαλίζεται από τον πολυέλαιο του club για να μας αποδείξει ότι και καλά είναι fit. Ήπιε ότι βρήκε μπροστά της (το όλο hen party συμπεριφερόταν σαν hoover ποτών). To party κατέληξε στο Versus (κατά πάντα ουσιώδη χρόνο του hen υπήρχε ακόμα) όπου και χτυπήθηκε μέχρι τελικής πτώσεως. Πήγαμε σπίτι με τη δροσούλα του πρωινού. Αυτό δεν ήταν hen party. Ήταν ρεβεγιόν.
Αποτέλεσμα: Εδώ η νύφη ξεπέρασε όλες τις hens (στο ποτό, χορό, εμετοί, άστα να πάνε). Με όλα τα κινητά των παρευρισκομένων combined, μετρήσαμε 58 missed calls. Μας ψάχνανε?
Χρόνος ανάρρωσης: 3 μέρες με πονοκέφαλο και αναγούλες. Ευτυχώς που το party έγινε 2 εβδομάδες πριν το γάμο για να προλάβουμε να συνέλθουμε εγκαίρως.

Τριήμερο στην Αθήνα: Πως είναι η εκδρομή με το σχολείο? 10 γυναίκες running wild in Athens. Athens by night. Ermou by day. Kolonaki kai xero psomi. Μόνο τον Παρθενώνα αφήσαμε ήσυχο. Το δε βράδυ πήγαμε πίστα. Φαντάσου 10 γυναίκες ντυμένες καρναβαλλίστικα, να ρίχνουν γαρύφαλλα στον τραγουδιστή. Να βγαίνουν στην πίστα με τον τραγουδιστή, να βγαίνουν πάνω στις καρέκλες, τα τραπέζια, να ρωτούν διάφοροι Έλληνες που ήταν στο κέντρο τι σημαίνει hen night, να εξηγούμε, να λένε της νύφης «κορίτσι μου φύγε όσο μπορείς», η νύφη απτόητη (με τη βότκα στο χέρι). Λες ο Παπακαλιάτης από μας να έκλεψε την ιδέα του «2 μέρες μόνο?»
Πάντως οι κοιλιακοί του συγκεκριμένου τραγουδιστή δεν είναι ψεύτικοι. Μετά που ξεκολλήσαμε τη νύφη από πάνω του, το έλεγξα και εγώ.
Αποτέλεσμα: Το τριήμερο ήταν υπέροχο, οι hens το συνδύασαν και με shopping (ακατάχνωτα) και ένα χρόνο αργότερα ζητήσαμε από τη νύφη να κάνουμε hen reunion. Μας έστειλε στο καλό ευγενικά.
Χρόνος ανάρρωσης: 1 εβδομάδα, διότι προέκυψε και κρυολόγημα από το πολύ πήγαινε-έλα. Επίσης το hangover στο αεροπλάνο δεν συστήνεται. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Στη Λεμεσό: Μπήκαν στη νύφη κάτι περίεργες ιδέες αντί για κρεπάλες να κάνει hen spa αλλά καταφέραμε και της αλλάξαμε γνώμη (μην ακούω αηδίες, άμα θέλεις να αλειφτείς αιθέρια έλαια το κάνεις και μόνη σου, τι μας θέλει και εμάς για υπασπιστές?) Πήγαμε σε γνωστό bar. Και μετά σε άλλο γνωστό bar. Και μετά σε γνωστό club. Βασικά κάναμε τουρισμό. Η νύφη έπινε πρόθυμα ότι της δίναμε (έχουν τελικά γερή κράση οι γυναίκες) κάπνιζε ότι έβρισκε μπροστά της (και να φανταστείς η κοπέλα δεν καπνίζει) και μας έλεγε πόσο πολύ αγαπά αυτόν που θα παντρευτεί. Μετά το 9ο ποτό μας έλεγε πόσο αγαπά έναν άλλο τύπο αλλά δεν δώσαμε σημασία.
Αποτέλεσμα: Η νύφη μέχρι τις 4 το πρωί δεν άντεξε και κατέρρευσε. Οι υπόλοιποι ήταν σχετικά καλά (νερωμένα είναι τα ποτά στη Λεμεσό?)
Χρόνος ανάρρωσης: Η νύφη είχε τρομερό hangover, που δεν έλεγε να περάσει. Με τα πολλά πήγε στο γιατρό και ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος. No babies were harmed in the making of this hen night.

Ξανά στη Λεμεσό: Η νύφη ήταν σε καλή διάθεση. Την πείσαμε να φορέσει και ένα δαντελένιο μεσοφόρι πάνω από τα ρούχα της, βάλαμε και εμείς κάτι εσώρουχα και ξεκινήσαμε. Και πάλι το έχω παρατηρημένο ότι ήπιαμε μια πισίνα αλλά δεν συνέβηκε οτιδήποτε. Ή τα ποτά δεν ήταν πόμπες, ή στη Λεμεσό νερώνουν τα ποτά. Μυστήριο. Η νύφη πάντως ήταν μεγάλο σουξέ με το μεσοφόρι της.
Αποτέλεσμα: Το hen party στιγματίστηκε από «επεισόδια» διότι σε κάποια φάση μπούκαραν μέσα οι bachelors του γαμπρού ψάχνοντας για τις «τύπισσες με τα εσώρουχα» (news travel fast). Ψυλλιάστηκαν ότι ήμασταν εμείς και ήρθαν να ελέγξουν? Ποιος ξέρει? Το αύριο τι θα φέρει?
Χρόνος Ανάρρωσης: Ένα μικρό hangover και καθαρίσαμε (και πάλι). Μας μείνανε και τα εσώρουχα.

ΣΣ (Σοφά Συμπεράσματα)
1. Στα hen parties οι γυναίκες δεν πολύ-ασχολούνται με άντρες. Το θέμα τους σπανίως είναι «να γαμήσει η νύφη πάση θυσία». Τραβούν όμως την προσοχή του κόσμου.
2. Οι hens είναι συνήθως πιο μανικωμένες από την ίδια τη νύφη. Και είναι πιο πιθανό αν είναι να συμβεί οτιδήποτε να συμβεί από hen (δεσμευμένη ή μη).
3. Οι γυναίκες έχουν σαφώς πολύ περισσότερη φαντασία από τους άντρες.
4. Αν όμως υπήρχε κάτι αντίστοιχο του καπαρέ για γυναίκες, πιστεύω θα πήγαιναν και αυτές. Οι Chippendales για παράδειγμα, δεν παίζονται.
5. Ειδικά αν ήταν πιο εύκολο να βρεις άντρα stripteaser (υπάρχουν, αλλά τρέχα γύρευε) πιστεύω θα ήταν ανάρπαστος.
6. Αλκοόλ. Οτιδήποτε έχει να κάνει με γάμο προυποθέτει αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες.

8 Comments:

At 26 April, 2006 18:39, Anonymous Anonymous said...

Να μανεψουμε ποιό χεν νάιτ ήταν το δικό σου;
Ργώ λαλώ το πρώτο.

 
At 27 April, 2006 01:41, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

ego xero sigoura pion hen party DEN itan tis drakounas

jino pou eishen side effect to kopeloui:P

tora sovara en mporo an fantasto ton eafto mou se etsi katataseis.. tis files mou (idiaitera tis alkoolikes) mporo dioti jines pittonoun anyawy pantou..

 
At 27 April, 2006 08:37, Blogger drakouna said...

Το post δεν το έγραψα για να παίξουμε την κολοκυθιά και να βρούμε το δικό μου, χαλαρώστε πλιζ. Αν θέλετε να παίξουμε κάτι, να παίξουμε trivial pursuit.

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Μογγολίας? (χωρίς google search και χωρίς wikipedia?)

 
At 27 April, 2006 13:32, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

panta imoun xalia stin geogrofia. emena itan i istoria to dinato mou simio sto trivial. enne i kouala loumpour enne? oi oi eimai se lathos ipiro jini en tis kenyas... oh well! kanena kineziko makrinari puo enna enei...

 
At 27 April, 2006 13:56, Anonymous Anonymous said...

Please pes mas esy ti protineis....

 
At 27 April, 2006 14:02, Blogger drakouna said...

Ποιο hen night ήταν το καλύτερο?

 
At 27 April, 2006 15:07, Anonymous Anonymous said...

μα... χαλόου ρε παιθκια... επροσπεράσετε το πιο juicy part της ιστορίας των hen!!! αυτό με την νύφη που μετά το 9ο ποτό εξομολόγησε αγάπη για άλλον! για πες...

 
At 27 April, 2006 20:12, Blogger drakouna said...

Πρωτεύουσα Μογγολίας- Ulaanbaatar (Ολάν Μπατάρ)

Μα δεν μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες. Σε 60 χρόνια που θα γίνουν released τα drakouna files τα λέμε. Όπως και με τη CIA, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να μην βρίσκονται στη ζωή. Έλα Χριστέ.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.