Monday, May 15, 2006

Beirut by night (πρώτη νύχτα)

Οι Οδηγίες ήταν σαφείς:

Θα εμφανιστείτε ντυμένες, σασμένες και βαμμένες στο αεροδρόμιο. Σε περίπτωση που σας ρωτήσουν εάν είσαστε το Ουκρανικό μπαλέτο που περιμένουν από το Κίεβο θα πείτε όχι (εκτός και αν τα τραβάει αυτά ο οργανισμός σας).

Η ώρα 10:00pm θα πετάξει τα αεροπλάνο (Middle East Airlines, πρώην Air Liban- καμία σχέση με Air Taliban μην ακούω αηδίες. Το σταυρουδάκι στον κόρφο σας).

H ώρα 10:40pm θα φτάσετε στη Βηρυτό (ούτε για κατούρημα δεν προλαβαίνετε να πάτε στο αεροπλάνο.)

Η ώρα 11:15pm θα βγείτε από το αεροδρόμιο και θα σας περιμένει γελαστός ταξιτζής που θα κουβαλήσει και τις 8 βαλίτσες σας στο ταξί.

Η ώρα 11:30pm θα σταματήσετε για μια στιγμή στο ξενοδοχείο να αφήσετε τις βαλίτσες (τις πετάτε από το παράθυρο).

Η ώρα 11:55pm θα είσαστε μέσα στο Buddha Bar καημένες μου διότι μετά τις 12 δεν μπορούν να κρατήσουν άλλο την κράτηση. Βόμβες, πολιτικά αντίποινα, μωαμεθανοί φονταμενταλιστές που ζουν το Friday night fever τους δεν θα σας πτοήσουν. Θα είσαστε εκεί!!

Πρώτη φορά ταξιδεύω αεροπορικώς βαμμένη και σασμένη για έξω (συνήθως φορώ τις φορμούδες μου, τα αθλητικά μου, το jean μου το παλιό). Κάνω λίγο “έτσι” και αντιλαμβάνομαι ότι το μισό αεροπλάνο είναι επίσης ντυμένο και σασμένο. Αυτό δεν είναι αεροπλάνο. Love parade είναι. H ΦΣ (η Φιλενάδα Συνένοχος ξανακτυπά) διαμαρτύρεται. «Το «καλό» μου το jean δεν κατασκευάστηκε για να κάθομαι. Μου είναι στενό.» «Κράτα την αναπνοή σου για μισή ώρα. Δεν θα πάθεις τίποτε.» «Θύμισε μου ξανά τι κάνουμε εδώ?» «Πάμε για hen night στη Βηρυτό».

Mash Allah των Middle East Airlines, μέχρι να κάνουμε «κλα» φτάσαμε. Νιώθεις μια σιγουριά όταν ο πιλότος πρώτα σου ανακοινώνει στα αραβικά τι συμβαίνει. Λες «και τρομοκράτες να μπουκάρουν μέσα στο πιλοτήριο, δεν μπορεί, τουλάχιστον ο πιλότος θα συνεννοηθεί μαζί τους, μπορεί να ανακαλύψουν ότι είναι και συγγενείς, μια χαρά θα είμαστε.» (και σε περίπτωση που δεν είμαστε, παρακαλώ οι 40 γυμνασμένοι άντρες –όχι παρθένοι παρακαλώ- να περάσουν στη θέση 34Β).

Η ώρα 12 ήμασταν μέσα στο Buddha Bar. Η ώρα 12:05 ήμασταν στο τραπεζάκι μας (έπρεπε να περάσουμε από metal detector, ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει χωρίς να μεταμορφωθεί σε κιμά). Παρκάρουμε τσάντες, τσιγάρα, αναπτήρες, σακάκια, την περιφέρεια μας, ανασαίνουμε με ανακούφιση, παραγγέλνουμε ποτάκι και ….. Βανδή είναι αυτό που ακούμε??? «Με συγχωρείς, αλλά που ακριβώς είπαμε ότι είμαστε? Διότι εγώ θυμάμαι να μπήκα σε αεροπλάνο αλλά η μουσική εδώ μου θυμίζει club στην Κύπρο» (η ΦΣ πάλι έχει απορίες)

Εντυπώσεις από το Buddha Bar Βηρυτού:
- Αν εξαιρέσεις κάτι αναλαμπές με Βανδή, Σαρμπέλ και Βίσσυ (Ασία και Ευρώπη, η Βίσση θα σας σώσει :) η μουσική είναι όπως τα Buddha Bar CDs. Ίσως επειδή είσαι σε Buddha Bar.
- Αυτό της Βηρυτού είναι μεγαλύτερο από αυτό στο Παρίσι. Ο Buddha δεν χωρά μέσα στο τσαντάκι σας για να τον πάρετε φεύγοντας μαζί με το τασάκι.
- Αν σας αρέσει η decadent διακόσμηση με κόκκινους τοίχους, πολυελαίους να κρέμονται από τα ταβάνια, χρυσο/μπορντώ καναπέδες κτλ θα την καταβρείτε.
- Κάνεις γνωριμίες με personnel των Ηνωμένων Εθνών που καθαρίζουν ναρκοπέδια for a living.
- Όλοι οι bouncers είχαν γαλάζια μάτια (ή τα σφηνάκια ήταν γαλάζια, δεν είμαι σίγουρη).
- Τώρα που το σκέφτομαι ακόμα ζαλίζομαι.

8 Comments:

At 15 May, 2006 10:11, Anonymous Anonymous said...

Το hen-night στη Βυρητό είναι η εναλλακτική του "θα-κρεμμαστώ-που- θα-κρεμμαστώ-λέω-ν'αφήσω-το σκοινι-και-να-πάρω-πόμπα"????? Και τελικά δεν μάθαμε, η Βυρητός επιλέχθηκε επειδή ήταν κλειστά όλα τα τραπεζάκια της Βαγδάτης?

 
At 15 May, 2006 10:19, Blogger drakouna said...

:) Και δεν είχε και πτήσεις ρε γαμώτο μου για Βαγδάτη!

 
At 16 May, 2006 11:10, Anonymous Anonymous said...

πάντως από hens έχεις ποικιλία εμπειριών... οι παρέες σου ή πολύ πρωτοποριακές πρέπει να είναι ή λεφτατζούδες που κρατούν να ξοδεύουν στα χεν ναιτς..

 
At 16 May, 2006 18:35, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

kala, milame drakoun i parea sas einai foveri! anti na piennete sto potopiio je sto zoo gia hen party, girizete ton kosmo! SIMFONO KAI EPAFXANO! mpravo! toulaxiston etsi en memorable. an ginei divorced i mellousa nifi kai rotisoun tin "ti thimasai apo ton gamo sou?" mporei kallista na apantisei "to hen party mou stin virito..." telia!:)

 
At 17 May, 2006 08:07, Blogger drakouna said...

Μπα, δεν είναι θέμα λεφτών. Η Αθήνα και η Βηρυτός είναι σε προσιτές τιμές και είναι κοντά. Όταν οργανώσεις καλά το ταξίδι σου, οποιοσδήποτε μπορεί να πάει.

Thanks Michaella:) Σου εύχομαι εσείς να κάνετε ακόμα πιο τρελλά events.

 
At 06 March, 2007 23:29, Anonymous Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... Free hardcore picture and video snl commercials jarvis home security systems Sauna flicks Myrtle beach mortgages which alarm system Colony insurance co. Wireless alarm system manufacturers in malaysia http://www.london-uk-buy-generic-viagra.info/Magal_security_systems.html Direct merchants credit card website chrome shelves gainesville georgia Alignment brakes tires machine estherville iowa system security analyst prudence island rhode island Security systems planning

 
At 26 April, 2007 07:36, Anonymous Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. Dr henry louis hill plastic surgeon anti virus motorcycle insurance Saab carlsson divorce advice Lesbo stories Umax ppc guestbook spam oldsmobile

 
At 10 April, 2011 23:18, Blogger Tsekouladoura said...

ean piges kai beirut before hariri....
ti na po
oraia ta gouvarlakia!!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.