Wednesday, June 21, 2006

Την είπα την κουβέντα μου

Οι προσευχές μου εισακούστηκαν! (ή απλώς πιάνει το μάτι μου). Πιστή στην παράδοση των επαναλήψεων, ανοίγω την τηλεόραση χθες το απόγευμα και πέφτω πάνω σε επανάληψη!!! Ω, θείο δώρο. Ω, μάννα εξ ‘ουρανού. Τι να πρωτοπρολάβω? Mundial, επανάληψη ή να κόψω τις φλέβες μου? Μεγάλη η γκάμα επιλογής. Μας τέλειωσαν τα χαρτομάντιλα οπότε το κόψιμο φλεβών πρέπει να περιμένει.

Η επανάληψη ήταν μάλιστα σχετικά πρόσφατης σειράς, του «Έτσι Ξαφνικά». Που πριν ακόμα γίνουν γνωστά τα Κύθηρα από το μοναστήρι των οργίων, (ομολογουμένως το σχετικό τραγούδι πάλιωσε και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου προς το παρόν αντιγράφει τους Πυξ Λαξ) τα γνωρίσαμε μέσα από αυτή την ευχάριστη και light σειρά, όπου ο Μαρκουλάκης στο ρόλο του πιο ευκολόπιστου συζύγου ανά το πανελλήνιο πιστεύει τον γαμπρό του όταν του λέει ότι … ανέβηκε την πιπεριά μαυρομάτα και ξανθιά της συζύγου του και την αφήνει σύξυλη και γκαστρωμένη.

Σε μια ακόμα ευφυή στροφή της ιστορίας, ο Μαρκουλάκης, εκτός από πλέον ευκολόπιστος, γίνεται και ο πρώτος Έλληνας επιχειρηματίας που έχοντας πατήσει με την αυτοκινητάρα του μια γυναίκα (κουνούπι ήταν και δεν την είδε?) πάει και παραδίνεται με αυτοθυσία στην Αστυνομία που τον χώνει μέσα στη φυλακή (για να κάνει δωρεάν διακοπές- δεν πήγαινε καλύτερα στο Άγιο Όρος?) Σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα, ο κατά φαντασίαν απατημένος Μαρκουλάκης πίνει ένα βαρέλι ουίσκι και καπνίζει τον μισό κάμπο της Θεσσαλίας (όσον αφορά καπνά) αλλά δεν σκέφτεται στιγμή να ρωτήσει και τη σύζυγο του τι τρέχει.

Η σύζυγος Βικτώρια Χαραλαμπίδου, (που τελικά φαίνεται δεν πήγε στην Αμερική με το βαπόρι για να γίνει νύφη αλλά έκαστε στην Αθήνα με τον ευκολόπιστο Μαρκουλάκη) έχει μονίμως ένα ύφος βλίτου παλαβού. Αντί να βάλει τις φωνές στον Μαρκουλάκη να κόψει τις μαλακίες παίρνει ένα ύφος οσίας που πάει στη σφαγή και τέλος πάντων, μετακομίζει στα Κύθηρα.

Αυτό το τρικ, να μετακομίζεις δηλαδή σε νησί όταν κάτι πάει στραβά στη ζωή σου, είναι αγαπημένο φαίνεται των Ελλήνων. Το έκανε η Βικτώρια, το έκανε και ο Παπακαλιάτης. Με το που θέλεις να «σκεφτείς» ή να ξεκινήσεις μια νέα ζωή, τσουπ! πετάγεσαι στο νησί. Άλλοτε οι νησιώτες έφευγαν μαζικά. Τώρα, κάθε εξοχικό έχει και από ένα στοχαζόμενο πρωταγωνιστή σειράς. Μα να μην έχουμε και εμείς οι Κύπριοι κάπου να πηγαίνουμε? Απαράδεκτο! Που θα πάει, ας πούμε, η Βασιλική να στοχαστεί την αβάστακτη ελαφρότητα του να είσαι Κύπρια, που μεγάλωσε στην Τουρκία, που αρραβωνιάστηκε Τούρκο αλλά θέλει Έλληνα, και που επέστρεψε στην Κύπρο αντί να την κάνει για άλλη γη και άλλα μέρη? (για αυτούς που… lost the plot, αναφέρομαι σε κυπριακή σαπουνόπερα) Ελλείψη νησιών και βραχονησίδων, εισηγούμαι όσοι Κύπριοι θέλουν να … στοχαστούν με φόντο τη θάλασσα, να πηγαίνουν στην κατεχόμενη Καρπασία.

Πίσω στην …επανάληψη, ευτυχώς λίαν συντόμως θα κάνει την εμφάνιση του ο Αιμίλιος Χειλάκης ως ο πιο sexy γιατρός που πέρασε ποτέ από την επαρχία (τώρα εξηγείται η μαζική φυγή προς τα νησιά. Με τέτοιους γκόμενους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, μετακομίζω και εγώ εκεί, σιγά μην κάτσω με το Μαρκουλάκη). Αναμένουμε και άλλα.

8 Comments:

At 21 June, 2006 10:32, Blogger Sraosha said...

Η Καρπασία προσφέρεται.

 
At 21 June, 2006 12:25, Anonymous Anonymous said...

Μα τί κατάρα κι αυτή ρε παιδί μου με τα νησιά.

Δεν πάνε ένα Πήλιο να ανοίξει η καρδιά τους; Έστω ένα Πάπιγκο; Όπου ψαρόβαρκα και ψαρίλα οι δυστυχείς από πίσω.

 
At 21 June, 2006 12:52, Blogger drakouna said...

Στις ελληνικές σειρές, η ζωή στα νησιά είναι κάτι μεταξύ Μελίνα (τσιγάρο, στοχασμός και αυθεντική ταβέρνα) και Άρλεκιν (διότι όλο και κάποια φάση θα παίξει, δεν γίνεται ο πρωταγωνιστής ΜΟΝΟ να στοχάζεται, θα βαρεθούμε). Και είναι πάντα καλοκαίρι.

Το χειμώνα που φυσάει, βρέχει, δεν έχει καλή συγκοινωνία και ο ταβερνάρης έχει φύγει και κάνει διακοπές στη Θαιλάνδη, δεν μας λένε τι γίνεται.

 
At 22 June, 2006 01:27, Blogger nekatomenos said...

Ta msia krybontai ton heimona profanws, san ta zoa pou pane se heimeria narki diladi.
Aaaaa, me ekanes kai anarotithika- mboreis arages na katevaseis epeisodia tis Basilikis apo to internet? [Eho dei ena mono kai thelo na ksanado ton Zenio na paizei to katharma, san na tou paei kapos.]

 
At 22 June, 2006 09:59, Anonymous Anonymous said...

^ Όλοι το κάνουμε oerstis eniote, λίγοι το παραδεχόμαστε χωρίς ενοχές... και το πιο σπουδαίο: τι ακριβώς να κάνει κανείς στις 4-8 το απόγευμα την ώρα που και οι γάτες ψάχνουν air-condition για να λιποθυμήσουν ακριβώς από κάτω?

 
At 03 March, 2007 13:58, Anonymous Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Raben tire sikeston mo Renault lugana cd player Buy ultram 120 tablets Celebrex http www.medscape.com viewarticle 510154 orlando time share promotion Saturday night live levitra Volkswagen+seat+cover Milner dryer Elastic waist men's cotton pants

 
At 07 March, 2007 10:44, Anonymous Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read » »

 
At 27 April, 2007 00:09, Anonymous Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. wireless tvs statewide dance competition and minnesota Rhodes minivan car rental

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.