Friday, June 23, 2006

Μάνα raver

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις όπου μπορείς να μείνεις έγκυος.

Η μια είναι να σου συμβεί κατά λάθος, δηλαδή να μην το προγραμματίζεις, αλλά η «κακιά» στιγμή, λάθος υπολογισμοί κτλ να κάνουν τη ζημιά. Σε αυτή την περίπτωση, αν θα το κρατήσεις και να μην ήθελες, τώρα αναγκαστικά θέλεις. Και έτοιμη να μην είσαι, γίνεσαι. Και τα «ατυχήματα» είναι μέρος της ζωής.

Η δεύτερη περίπτωση είναι να νιώσεις έτοιμη για κάτι τέτοιο και να το προγραμματίσεις. Είναι αυτό που λένε για το βιολογικό σου ρολόι που αρχίζει να χτυπά και σε πιάνει το μητρικό ένστικτο.

Επειδή μέχρι τώρα απέκλεια την δεύτερη περίπτωση και έχω ήδη πει ότι το ρολόι μου ακόμα κοιμάται του καλού καιρού, συγκεντρώθηκα να μην πάθω το πρώτο. Και μέχρι σήμερα μπορώ να πω ήμουν πολύ πετυχημένη στην προσπάθεια μου. Όλα καλά, κανένα ίχνος ανησυχίας.

Το τεκνό νούμερο 2 έχει γενέθλια. Πήγα λοιπόν σε κατάστημα παιδικών ρούχων να του αγοράσω δώρο. Εκεί που περιεργαζόμουν τα ρούχα σε κουκλίστικα sizes και ήταν εμφανές ότι δεν ήξερα που πάν τα τέσσερα μου, ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΕ.

Πως λέμε έχεις μια αναλαμπή? Epiphany? Βλέπεις το φως το αληθινό? Πως βλέπουν οράματα οι μοναχοί (οκ, δεν ξέρω πως βλέπουν οράματα οι μοναχοί, άκυρο). Αρχίζω και νιώθω διάφορα. Βλέπω τα παιδικά ρούχα και ξαφνικά με πιάνει το παράπονο ως πότε θα αγοράζω παιδικά δώρα για άλλους και όχι για τα δικά μου παιδιά. Πότε θα αξιωθώ να ντύνω τα δικά μου παιδιά με αυτά τα ρούχα. Τι κάνω με τη ζωή μου τελικά? ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΑ?????

Λέω «δε γίνεται, είναι της στιγμής και θα μου περάσει μόλις βγω από το κατάστημα». Πληρώνω και φεύγω.

Και όμως δεν μου περνά! Πάω σπίτι και κάθομαι (αυτό που κάνω συνήθως) αλλά συνεχίζω να σκέφτομαι ότι όλα αυτά που κάνω δεν έχουν πια νόημα και έχουν χάσει το χρώμα τους. Τι κάνω με τη ζωή μου? Πάω δουλειά, επιστρέφω σπίτι, βλέπω υπερβολική τηλεόραση, κάνω καταχρήσεις, τετραγωνίζω τον πισινό μου με κάθε ευκαιρία, όλες οι φιλενάδες μου είναι ελεύθερες και ζουν αναλόγως ζωή εργένικη (και καλά κάνουν, αφού είναι εργένισσες), την οποία και εγώ ακολουθώ (ακολουθώντας τες) αλλά πλέον δεν ξέρω γιατί το κάνω. Είμαι παντρεμένη ενάμιση χρόνο και τέλειωσα τις σπουδές μου προ πολλού, αλλά ακόμα συμπεριφέρομαι σαν φοιτήτρια. Γιατί τα κάνω όλα αυτά?

Πόσο καιρό ακόμα θα συμπεριφέρομαι σαν εικοσάχρονη? Βαρέθηκα τις εξόδους χωρίς νόημα που στέκεσαι ή κάθεσαι με ποτό στο ένα χέρι και τσιγάρο στο άλλο. Βαρέθηκα τις κραιπάλες. Βαρέθηκα τα «οργανωτικά» με παρέα που ποτέ δεν οργανώνεται. Βαρέθηκα τα ξενύχτια χωρίς νόημα, τελευταίως ξυπνώ με hangover και να φανταστείς δεν έχω πιει τίποτα την προηγούμενη νύχτα. Νιώθω στάσιμη. Δεν προοδεύω, δεν προχωρώ. Ο χρόνος για μένα σταμάτησε πριν 6-7 χρόνια και έκτοτε δεν άλλαξα τίποτα στη ζωή μου. Μην ακούτε λόγια, η ζωή σου δεν αλλάζει όταν παντρευτείς. Εφόσον εξακολουθείτε να είστε 2 άτομα, εξακολουθείτε να κάνετε όλα αυτά που κάνατε και πριν. Η ζωή σου αλλάζει όταν οι 2 γίνουν 3, 4, 5, κτλ.

Και το χειρότερο, το αντιλαμβάνομαι τώρα, είναι ότι ο Έτερος δεν ήταν έτσι αλλά τον μεταμόρφωσα και αυτόν σαν τα μούτρα μου, διότι τι big fat Greek wedding θα κάναμε αν δεν τον έλεγχα? (θυμηθείτε τη φάση που η μάνα της Nia Vardalos της λέει ότι το τρικ είναι να κάνεις τον άντρα σου να πιστεύει ότι όλα είναι δική του ιδέα.) Ο Έτερος πλέον πείστηκε και δεν τον ενδιαφέρει το θέμα τεκνοποίηση, τον ενδιαφέρει περισσότερο, ας πούμε, το θέμα ζάντα αυτοκινήτου.

Έλεγα ότι ακόμα με τρώει ο κώλος μου, δεν μπορώ να περιοριστώ από τώρα, και ότι έχω ακόμα 273 χώρες που θέλω να επισκεφτώ, να μην μείνω με απωθημένα ανεκπλήρωτων ταξιδιών στο ενεργητικό μου. Τελευταία, τώρα το παραδέχομαι, ούτε αυτό δεν με τρώει. Δεν με ενδιαφέρει πλέον το θέμα. Είναι δυνατόν. Μου συμβαίνει. Ακούω ταξίδι και μένω παγερά αδιάφορη. Θέλω βέβαια να πηγαίνω διακοπές κτλ. αλλά δεν νιώθω εκείνη την ανάγκη που ένιωθα παλιά, όπως το ναυτικό στη στεριά ότι αν περάσουν 3 μήνες και δεν μετακινηθώ θα πάθω κάτι. Να μην σου πω ότι και διακοπές στην Κύπρο να κάνω, δεν θα με ενοχλήσει. ΜΑ ΤΙ ΕΠΑΘΑ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ????? (διευκρινίζω, καμία σχέση με το «σκύψε ευλογημένη»)

Τηλεφωνώ στον Έτερο μέσα στον πανικό να τσακιστεί να επιστρέψει σπίτι ενώ εγώ σχεδιάζω σατανικά ότι άμα τον δέσω στο κρεβάτι θα είναι συνέχεια εκεί, available για τον… συγκεκριμένο σκοπό (ο Μουρσελάς και τα Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά φταίνε για τη σκηνή, όχι εγώ). Ο Έτερος όπως με ξέρει καλά και είναι ψύχραιμος. Όταν ακούει για την επιφοίτηση μου δεν εντυπωσιάζεται και αρχίζει να ρωτά: «ξάπλωσες και δεν σου πέρασε?», «δεν έχει τίποτα καλό η τηλεόραση?», «κανένα παιδάκι είδες τελευταίως?» Σε όλα απαντώ όχι, και δεν ξέρω τι με έπιασε, βοήθεια, οσκούρ, αγιούτο και χέλπ.

Το βιολογικό μου ρολόι άλλαξε μπαταρία/ είχε πάει για service και επέστρεψε, δεν ξέρω τι έπαθε, αλλά από χθες άρχισε να χτυπά. Και εφόσον αυτά τα πράγματα είναι και ολίγον απρόβλεπτα, δεν έχω ιδέα η ιστορία πως θα καταλήξει.

19 Comments:

At 23 June, 2006 12:32, Anonymous Anonymous said...

Γκλουπ! Αυτό δεν το περίμενα... έτσι παθαίνει το πλάσμα?

Έχουμε και λέμε:

Κόψε τις επαφές με τα τεκνά, μετά κόψε με το μαχαίρι τα παιδικά γενέθλια (και τα βαφτίσια), σταμάτα να πηγαίνεις στο Marks & Spencer (ούτε για εσώρουχα) βάλε να δεις Βέρα στο Δεξί και άκου τη συμβουλή του Έταιρου:

ΞΑΠΛΩΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!!

ΑΜΕΣΩΣ!

 
At 23 June, 2006 13:13, Blogger YO!Reeka's said...

Τι παντρεύτηκες κοπέλα μου άμα δεν ήθελες παιδιά; Για να φύγεις από το σπίτι σου;!
Λοιπόν, αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του ανθρώπου και το πρωταρχικό του ένστικτο, η αναπαραγωγή.

ΥΓ. Για όλο αυτό το παραλήρημά μου, υπάρχει μια παροιμία. Μακριά απ' τον κ*** μου, κι όπου θέλει ας μπει :) :) :)
ΥΓ2 Σκέψου, το παιδί σου θα ζήσει στην Κύπρο του ευρώ! (για ενωμένη κύπρο δεν ξέρω, διατηρώ επιφυλάξεις)

 
At 23 June, 2006 13:20, Blogger drakouna said...

Gelial, μην παίζεις με τον πόνο της (εν δυνάμει) μάνας!!!!
:)

Σίγουρα θα κάνω ένα παιδί για να ζήσει την εποχή του Ευρώ. Είναι λόγος από μόνος του. Άλλα requests?

 
At 23 June, 2006 13:37, Anonymous Anonymous said...

Ooops!
Συγγνώμη, σε λάθος blog πρέπει να μπήκα. Αυτό της Δρακούνας ψάχνω, κάπου εδώ κοντά δεν είναι;

 
At 23 June, 2006 13:46, Anonymous Anonymous said...

Αυτά συμβαίνουν όταν καθυστερεί η ΕΤ να αρχίσει τις καλοκαιρινές επαναλήψεις....

 
At 23 June, 2006 13:54, Anonymous Anonymous said...

Άραγε να φταίει και το reunion?

 
At 23 June, 2006 13:58, Blogger Ttallou said...

drakouna, ζούμε μάνα να σε δούμε!

[γμτ, δεν την ξέρω τη φάση από τα Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, παίζει να την περιγράψεις;]

 
At 23 June, 2006 14:59, Blogger drakouna said...

O Αρζόγλου και ο Νινιός πείθουν ένα στείρο τύπο ότι είναι καρπερός. Αυτός αναγκάζει τη γυναίκα του να κυκλοφορεί όλη μέρα με το νυχτικό και ξεβράκωτη και όποτε του έρχεται, πετάγεται στο σπίτι για ... δράση. Πηδάει, πηδάει αλλά τίποτα δεν γίνεται.

Στο τέλος η γυναίκα του πάει με τον Αρζόγλου και την αφήνει έγκυο. Ο στείρος άντρας νομίζει οτι είναι αυτός ο πατέρας και όοολοι μένουν ευχαριστημένοι.

(κάπως έτσι)

 
At 23 June, 2006 15:24, Anonymous Anonymous said...

ξέχασες και την τρίτη μέθοδο να μείνεις έγκυος, που πιθανόν να την άκουσες που την γιαγιά σου ή που καμιά συμμαθήτρια στο δημοτικό: ΄την περίπτωση της κοπελίτσας που έμεινε έγκυος μετά που σκουπίστηκε με την πετσέτα κάποιου αρσενικού μετά το μπάνιο.... urban legend??

 
At 23 June, 2006 15:28, Anonymous Anonymous said...

btw... ξέρεις πως πρέπει να κόψεις κάπνισμα και μπύρες άμα μείνεις έγκυος, right? think about it... μετά πως θα κάνεις αναπαραστάσεις Καλντέρα;; :)

 
At 23 June, 2006 17:47, Blogger drakouna said...

Αυτό με το κόψιμο του καπνίσματος μου πέφτει λίγο βαρύ. Επίσης το γεγονός, με πληροφορούν, ότι πολλές έγκυες κάνουν ραγάδες. Περαιτέρω, το γεγονός ότι άμα είναι μεγάλη η μυωπία σου ενδεχομένως εν τω μέσω της γέννας να αυξηθεί.
......

Τέτοια πρέπει να σκέφτομαι μπας και αλλάξω γνώμη!!!

 
At 23 June, 2006 20:10, Blogger firfiris said...

ti tis masheste re ti genekas na ppesei na tis perasei. Drakouna men akoueis kanena. Voura sto superhome centre piasei keria gia atmosfaira, paraggeile kanena kamasutra powder pou to internet gia tin peripeteia, mian potsa vsop na methisis ton eteronimisi jie piaste ergolavia na kamete kanena eterodrakounoui. afistous ateknous na lene. ta mora en evlogia. an mi ti allo den tha varkese gia to epomeno tis zwis sou kai thaheis kai kati kainourio na mas grafeis sto blog.

 
At 23 June, 2006 23:20, Anonymous Anonymous said...

Έσιει ππόιντ ο Φιρφιρής. Επαυξάνω, εκτός που το βεσοπέ, διότι αν το επαυξάνω τζαι τζείνο μπορεί να προκληθούν υδραυλικά προβλήματα. Μια πότσα κανεί.

 
At 24 June, 2006 15:11, Anonymous Anonymous said...

Οι περιπέτειες της δρακούνας/έτερου junior στο blog σου θα είναι όλα τα λεφτά! Αν παρόλα αυτά επιμένεις ότι θέλεις να σου περάσει, δοκίμασε κάτι σε desperate housewives. Οι στα-πρόθυρα-νευρικής-κρίσης νοικοκυρές μόνο τη χαρά της μητρότητας δεν μεταδίδουν :-)

 
At 24 June, 2006 21:38, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

tiktak tiktak tiktak tiktak

drakouna iparxei tropos na mineis eggios kai xoris na thelei o etairos. piase mia karfitsa kai tripise ola ta profilaktika, "xexase" gia 4 sinexomenes meres na pareis ta antisilliptika sou xapia, i telos panton katestrepse olous tous tropous antisillipsis pou xrisimopieis "katalathos"

ta mora en evlogia, kala lalei o sitnrofos firfiris. plus tha fkaleis kai tin mama sou kai tin pethera sou pou tin kkele sou. to mono problima einai oti se periptosi elefsis tou eterodrakouniou, enna se episkeptete sixna i mama etaira. omos enna eisai toso aporrofimeni me to moro sou pou en se koftei.

episis pigene taxidi. emena oi goneis mou esillavan me stin athina kai tin aderfi mou sto parisi. mporei i allagi perivallontos na fernei empnefsi i oi goneis mou na erethizontai me ta aerodromia

 
At 25 June, 2006 11:33, Anonymous Anonymous said...

Well - this is not an easy subject. Αυτές που κάνανε το ... "πήδημα" και έχουνε πια αποκτήσει το πρώτο τους, βέβαια δεν θα πούνε ότι κάνανε λάθος και μάλλον ήτανε καλύτερη η προηγούμενη ζωή με το τσιγάρο και το μεθύσι - ευλογημένη η πρώτη γυναίκα που θα παραδεχτεί ότι έκανε λάθος!
Να μου επιτρέψετε να κάνω ένα copy-paste από e-mail κάποιου φίλου μου, όταν γύρευα συμβουλές ως προς το εν λόγω θέμα:

"Ηere is the bright side... painted with my rose coloured
glasses on... When I wake up in the morning at 1 am, 3am,
5am and 6.55am to the sound of the children coughing,
crying, screaming or dreaming, I feel a feeling of LUUUUV
welling up in me. When I have asked Laura for the
fourtieth time what she would like too eat and don't get
an answer I feel LUUUUV welling up in me. When I am in an
hurry to get to the gym for my daughters gym lessens and
my daughter walks so slowly that it seems as if time
stands still I feel LUUUUV welling up in me. I just love
all of the the little irritations, rejection, ignorance,
being tired (all the time) and the fact that having a
decent conversation is impossible."

Αλλά, Drakouna, αν σου έρθει εκείνο το αίσθημα, μην το διώξεις - απλώς εξερεύνησέ το! (Don't have a webcam address for this subject... :-) )

 
At 25 June, 2006 19:09, Blogger Giorgio said...

When you have a kid, say goodbye to life as you know it... :) It's hell until the baby becomes 3 something alla meta ev wraia apo ta 3 mexri ta 6, then it becomes boring unless you are willing to play game boy and playstation with him... that's the point when you go for the second one....
Enjoy making it!

 
At 26 June, 2006 14:22, Anonymous Anonymous said...

Πολύ ανησυχητικά τα σχόλια της Δρακούνας, όσο και αν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μια ευσυνείδητη μάνα και να διανθίσει το blog με απίστευτες ιστορίες βρεφών, η δική μου ταπεινή άποψη είναι ότι επειγόντως πρέπει να πάρει τηλέφωνο την ΦΣ και ΑΦΣ (που φαίνεται να είναι ελεύθερες) και να πάει διακοπές, να πιει, να διασκεδάσει, να συζητήσει και να μην γίνει θύμα της κοινωνίας που διαιωνίζει την τεκνοποίηση ως σκοπό του γάμου (είμαστε 2, είμαστε 3, είμαστε χίλιοι δεκατρείς), ως αντικατάσταση της πνευματικότητας και ως μιας εύκολης λύσης όταν τηλεφωνά μια άλλη ΦΣ και ΑΦΣ και γυρεύουμε δικαιολογία να μείνουμε σπίτι. Ο έτερος φαίνεται λίγο ανώριμος για τεκνοποίηση. Καλύτερα ξόδεψε το χρόνο σου με τις φίλες σου που μπορεί να είναι μόνες και να σε χρειάζονται μέχρι να ωριμάσουν και αυτές. Γιατί να διαφέρεις; Έτσι και αλλιώς, είναι κόσμος αυτός και πρέπει να φέρουμε και άλλους στην κοινωνία της καταστροφής;

 
At 26 June, 2006 22:20, Anonymous Anonymous said...

Other anonymous (I'm going 2 start putting a name under my points of view...) sais: το πρόβλημα είναι ότι με το τικ-τακ σε μια φάση θα ακουστεί το ξυπνητήρι - και αν δεν ξυπνήσεις, δεν χάθηκε ο κόσμος - αμέσως. Μια φορά όμως χτυπάει, διαθέτει και κάποια λειτουργία snooze, χωρίς όμως τη δυνατότητα να ξαναβάλεις εγερτήριο. Και τι θα γίνει αν μετά, σε κάποια αργότερη φάση, μετανιώσεις που δεν ξύπνησες; The question is, δηλαδή, είναι καλύτερα να ζήσεις με το δημιούργημά σου (σας!), πολύ βαθιά μέσα σου μετανιώνοντας ότι έγινε αυτό που έγινε, ή να ζήσεις χωρίς αυτό το συγκεκριμένο δημιούγημα, μετανιώνοντας ότι έγινε αυτό που δεν έγινε;

(Ok, I am not the one 2 give the answer. Allow me just a very personal opinion: η πρώτη επιλογή είναι πιο safe...)

And: Είναι βρε καλή η ζωή! Life is what you make it! Αν βάλεις τέκνο στον κόσμο, μάθε το να ζήσει καλή κι ελεύθερη ζωή! I honestly think u can do that, Drakouna...
Mickey

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.