Wednesday, July 19, 2006

Το Σύνδρομο του Superman

Ακούσατε για τον τύπο που τρυπούσε τα λάστιχα των αυτοκινήτων με ελληνικές πινακίδες διότι και καλά του ήρθε ξαφνικά θεία έμπνευση ότι οι Ελλαδίτες ευθύνονται για «την καταστροφή του τόπου»???

Και οι Παραλιμνίτες ευθύνονται για την πολιτιστική και αισθητική καταστροφή της περιοχής Πρωταρά αλλά δεν μας βλέπεις να τρυπούμε λάστιχα στην Αγία Νάπα!!

Πάντως το σύνδρομο Superman – θα καθαρίσω τον κόσμο από το κακό, είναι ένα παλιό και πολύ ελκυστικό σύνδρομο που χτυπά αδιάκριτα πολύ κόσμο. Είναι παρόμοιο με το σύνδρομο του «αν ήμουν προπονητής να δεις τι αλλαγή θα έκανα και η ομάδα θα πετούσε». Το πρόβλημα στο σύνδρομο Superman, είναι ότι είναι υποκειμενικό σύνδρομο και σε κάνει να πιστεύεις ότι θεωρείς εσύ ως σωστό είναι σωστό για όλους. Ότι όμως θεωρείς εσύ σωστό, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό για όλους. Διότι στην τελική, ποιος σε διόρισε εσένα Θεό και δεν μας το είπε να κάνουμε και εμείς αίτηση?

Δεν μπορώ όμως να αποφύγω τον πειρασμό να κάνω μια λίστα με τα πράγματα που θα έκανα αν ήμουν Superman (ή έστω, τρομοκράτης-φαρσέρ):

1. Εννοείται ότι αν έμπαινε αυτοκίνητο μπροστά μου με χαλασμένη εξάτμιση (έστω και για αστείο) θα το σήκωνα και θα το πετούσα μακριά, όπως έκανες με τα matchbox αυτοκινητάκια σου. Σκέφτομαι ότι καλό alternative θα ήταν sunroof αυτοκινήτου με ενσωματωμένη μπαζούκα με την βοήθεια της οποίας θα εκτόξευα το εν λόγω απαράδεκτο αυτοκίνητο στο νεκροταφείο. Βέβαια, κάτι τέτοια κάνει ο Batman που είναι κοινός θνητός και όχι ο Superman που μπορεί να πετάει. Τυχόν Λιβανέζοι και Ισραηλινοί που το διαβάζουν αυτό, παρακαλώ να το αγνοήσουν.

2. Θα έριχνα κάτω όλο το τετράγωνο στα φώτα Γαβριηλίδη για να χωράει να περνάμε άνετα χωρίς να δημιουργείται κίνηση.

3. Θα άλλαζα όλα τα ονόματα δρόμων που περιλαμβάνουν «Μακαρίου», «Γρίβα», «Μάτση» και άλλων αγωνιστών, σε κάτι πιο εύθυμο και εμπριμέ του στιλ «Λίτσα», «Πίτσα», «Μαρούλλα» και φυσικά «Αντρούλλα».

4. Θα έσκαβα λίγο έξω από την Αγλαντζιά (καλή τοποθεσία, δίπλα από την Αθαλάσσα, υπάρχει και πεδιάδα) μέχρι να βρω θάλασσα και επιτέλους θα έκανα τη Λευκωσία παραλιακό θέρετρο.

5. Θα κατεδάφιζα το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Και πως υπάρχει δεν κάνει και τίποτα, δεν θα λείψει σε κανένα. Πρώτα όμως, υπό την απειλή του προαναφερόμενου sunroof μπαζούκα, θα τους έβαζα να κλείσουν όλες τις τρύπες που άνοιξαν τελευταίως στους δρόμους και να κάνουν καλό πρέμιξ του δρόμου και όχι τα γνωστά πατσιαρίσματα.

6. Δεν θα έκλεινα τα καπαρέ, αλλά θα έφερνα τους Chippendales στην Κύπρο για μοναδικές εμφανίσεις γεμάτες ιδρώτα και λάδι. Να τους δουν οι Κύπριοι άντρες να σκιαστούν. Υπάρχουν παντού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, όχι μόνο στη Μόρφου.

7. Θα άλλαζα το πόστερ πάνω στον Πενταδάκτυλο και αντί να δείχνει τη γνωστή σημαία θα έγραφα για αλλαγή «Ο Μακάριος Ζει». Τώρα που το σκέφτομαι, αντί του Μακαρίου (μόνο κάτι γριές θα χαίρονταν πια), ένα πόστερ του Beckman δεν θα ήταν άσχημο. Αυτός και αν είναι αναγνωρίσιμος. Κουραστήκαμε με τη ψευδό-σημαία του μη-αναγνωρισμένου κράτους. Βάλτε κάποιον που αναγνωρίζουμε.

Δεν θα προέβαινα σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σχετικά με το θέμα εισβολή-κατοχή-δεν-ξέρω-τι-είμαι-πια-ουφ-κουράστηκα. Διότι είμαι τρομοκράτης-φαρσέρ και όχι ο Ράμπο στο Αφγανιστάν. Δεν μπορώ να κάνω και θαύματα.

Και εννοείται η λίστα ετοιμάστηκε με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια. Τι Superman θα ήμουν άλλωστε αν δεν έκανα ότι ήθελα εγώ?

6 Comments:

At 19 July, 2006 13:14, Anonymous Anonymous said...

δε ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ, αλλά το θέμα αλλαγή_πόστερ_αν_ήμουν_σούπεργκιρλ το σκέφτηκα κ εγώ. Τελικά ενοχλεί κόσμο το ψευδοπόστερ. Τί είναι Chippendales; Κάτι μου λέει ότι δεν είναι office safe search.

 
At 19 July, 2006 15:24, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

apapapapa
ta ladera kanoun kako stin igia!

 
At 19 July, 2006 17:19, Blogger Sraosha said...

Χωρίς ειρωνεία τώρα, όντως οι Καλαμαράδες κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τον τόπο. With a little help from their (local) friends.

Επίσης, ναι, οι Παραλιμνίτες κατέστρεψαν όλη τη γύρω περιοχή.

Ειρωνικό σχόλιο δεν έχω για σήμερα. Απλώς μη μας σκάτε τα λάστιχα: έχουμε και δουλειές.

 
At 20 July, 2006 08:33, Blogger drakouna said...

Εγώ θύμισα ότι ξεκινήσαμε ως 10 πόλεις-κράτη αλλά κανένας δεν με άκουσε.

Για τα εξοχικά: Eίμαι υπέρ της ανάπτυξης. Δεν θέλω να σκάβω χωράφια, ούτε να αρμέγω αγελάδες. Η ανάπτυξη όμως να συμβαδίζει με το ύφος της περιοχής. Τα neon lights δεν συμβαδίζουν. Ούτε τα εξοχικά σε στυλ Κυκλάδες, ούτε τα εξοχικά-λυόμενα, ούτε τα μονόρωφα καταστήματα-οικογενειακές ταβέρνες και πολλά άλλα. Αποφασίστε επιτέλους πιο είναι το στυλ της περιοχής και stick to it.

 
At 22 July, 2006 00:25, Anonymous Anonymous said...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

 
At 21 August, 2006 16:55, Anonymous Anonymous said...

Hey guys

Eimai kainourgia sto teleiotato fun club tis drakounas kai to goustara para polu...epitelous.. you can find a woman with many challenges... talents and so educated...Spanio shmera fainomeno giati oi plistes mono ta nuxia, dontia, malia, varos swmatos, gkomenous kai ta diauta koitane...alla kalliergeia pneumatos kai mualou asto..mono gia gossip kseroune...gennikes gnoseis ...miden....tis proalles vrhka mia gkomena pou eipa oti phga diakopes "brussels" kai me rotaei olo evgeneia kai xlidatiko "afrokremitiko" ufos...Aman tha thela kai gw na paw poly sto PEROU!!!!!!
Pliros feministria ws kai gw...tha eimai mesa na kanoume ena allo fun club..kai na feroume tous hot guys me teleia swmata kai fatsoues pou einai mono gia filima (vlepe paidakia apo \California beach..like "Baywatch" or so....teleioi)...na allaksoume ta fwta twn antrwn ths kyproy pou nomizoun that they are the hotest ever!!!YEAH RIGHT!!!!!!
(Opws elege kai mia filh mou elvetida pou irthe diakopes stin kypro..."Ma giati oloi oi kuprioi einai toso kontoi, malliaroi, oloi forane ta idia rouxa san klonoi kukloforane...kai mou fainontai kai ligo san pithikoi"??????Ase pou petane kai ta greeklish...Welcome my eyes the two stin kopella!!!!)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.