Wednesday, August 02, 2006

Φωτορυθμικά

Σε αυτή τη χώρα, πάνω που σκέφτεσαι, τι αργά και πληκτικά που κυλά το καλοκαίρι, τσουπ! γίνεται κάτι και αμέσως βγαίνεις από τη φονική ανία που σε δέρνει. Για παράδειγμα, κάθεσαι αραχτή μέσα στο αεροπλάνο και επιστρέφεις από διακοπές. Σε πληροφορούν από τα μεγάφωνα ότι «Κυρίες και Κύριοι, έχουμε αρχίσει την κάθοδο μας για το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Παρακαλούμε όπως επιστρέψετε στη θέση σας και προσδεθείτε, ασφαλίσετε το ατομικό τραπεζάκι σας και φέρετε το κάθισμα σας σε όρθια θέση». Ποσκεπάζεις έξω από το παράθυρο να δεις τι παίζει, βλέπεις φωτάκια παντού, αριστερά η Λευκωσία, στο βάθος η Λάρνακα κτλ, όταν βλέπεις ένα πράγμα να αναβοσβήνει. Τι να είναι άραγε? Ενοχλείς τον Έτερο:

- Τι είναι εκείνο το φωτάκι που αναβοσβήνει?
- Να δω (σκύβει, τεντώνεται, βλέπει, σκέφτεται)…. δεν ξέρω, κανένα καινούργιο club? Σαν ταμπέλα σουβλιτζίδικου μοιάζει. Πρέπει να είναι μεγάλο πράγμα για να φαίνεται από το αεροπλάνο.
- Να ρωτήσουμε τον αεροσυνοδό.

(Ρωτάμε και παίρνουμε την κουφή απάντηση ότι τις τελευταίες μέρες η τούρκικη σημαία στον Πενταδάκτυλο έχει αποκτήσει φωτορυθμικά και αναβοσβήνει.)

…… δεν ήταν σουβλιτζίδικο τελικά…..

Κάτι τέτοια κάνουν οι Τουρκοκύπριοι (πάντα μέσα στο κατακαλόκαιρο) και μας πείθουν για τα ειλικρινή αισθήματα τους. Εγώ προσωπικά έχω πλέον πεισθεί ότι είναι αδέρφια μας. Με τα αδέρφια σου συνήθως, μέχρι να τελειώσει και η εφηβεία δεν σφάζεσαι για ψύλλου πήδημα?? Ορίστε! Μια παρατεταμένη εφηβεία ζούμε και εμείς μεταξύ μας! Από σπάσιμο σε σπάσιμο. Και όποιος αντέξει.

Μεταξύ μας, σε προπαγάνδα, έχουν ξεπεράσει σίγουρα την Ιορδανία, τη Συρία, και το Ιράν. Μας βλέπω προσεχώς να βλέπουμε στην τηλεόραση σποτάκια του στρατού τους σε ασκήσεις α λα Μουτζαχετίν. Καλέ τι σποτάκια. Εδώ τους έχουμε δει live ήδη μια φορά. «Turkish Army»: Cypriot Tour, July & August 1974 – εισιτήρια και συλλεκτικά μπλουζάκια προπωλούνται.

Αυτή όλη η φωταγωγημένη πανδαισία από τους μετρ της προπαγάνδας μας βάζει σε σκέψεις (και έχουμε άλλα 10 λεπτά για να προσγειωθούμε, άρα η μαλακία ρέει άφθονη). Δεν θα ήταν τέλεια ιδέα να χρησιμοποιηθεί ο Πενταδάκτυλος στο μέλλον για διαφημίσεις?

Εξηγώ:
Αντί να βλέπεις τη σημαία, να βλέπεις π.χ. μια λεζάντα που να γράφει:

«Εκπτώσεις στα ηλεκτρικά Hadjikyriakos. Προλάβετε!!!»
ή
«Καλοκαιρινές προσφορές στον Ορφανίδη. Με μόνο £1,50 το κιλό, σούβλα χοιρινή. Για να κάνετε Δεκαπενταύγουστο στα Πλατάνια!»

ή ακόμα για μηνύματα, όπως:

«Κούλλα σ’αγαπώ. Ο Πάμπος σου.»
ή
«Κούλλα, παντρέψου με. Άντρος»
ή
«Κ + Γ = L.F.E.»

Καλά, μιλάμε καταπληκτική ιδέα. Πως και δεν την έχουν σκεφτεί ήδη οι Τουρκοκύπριοι απορώ. Αντί για θάλασσα, ο Superman να εγκαταστήσει ένα βουνό στη Λευκωσία παρακαλώ!!

3 Comments:

At 02 August, 2006 12:04, Blogger YO!Reeka's said...

Καλως επέστρεψες!!!!!
η σημαία με τα φωτάκια ακούγεται πολύ κιτς και ως εκ τούτου αποθεώνεται ως ιδέα. τη βρίσκω πολύ μάλιστα αβαν γκαρντ :) :) :)

 
At 02 August, 2006 12:50, Blogger drakouna said...

Ευχαριστώ. Για να την είδα από το αεροπλάνο, μπορεί να φαίνεται και από το διάστημα. Το σινικό τείχος και η σημαία!!!

Α, και τα νησάκια στο Dubai:)

 
At 02 August, 2006 14:29, Anonymous Anonymous said...

Και το Afsluitdijk της Ολλανδίας, που ενώνει το Friesland με το Noord Holland και χωρίζει ολόκληρη θάλασσα σε δύο...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.