Wednesday, September 06, 2006

Μπάρμπαρα - η συνέχεια

Η Μπάρμπαρα, όπως θα θυμάστε, ξεκίνησε το happily ever after story της με τον Πάτρικ, ένα βροχερό απόγευμα στο ράντζο. Η φωτιά έκαιγε στο τζάκι, τα άλογα ξεκουράζονταν στο στάβλο, ο Chesterfield καναπές ήταν φρέσκο ξεσκονισμένος και το φαί είχε σερβιριστεί όταν οι δύο πρωταγωνιστές μας αποσύρθηκαν στο υπνοδωμάτιο του Πάτρικ για να «επισφραγίσουν» τον έρωτα τους. Lovely!

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπάρμπαρα και ο Πάτρικ παντρεύτηκαν αμέσως (οκ, μετά από 2 εβδομάδες anyway), στο ράντζο, που εκτός από στάβλους και ζώα που μυρίζουν … ροδόσταγμα, είχε και μεγάλο κήπο με γρασίδι και λουλούδια (το κόβω σίγουρα για ράντζο μεγέθους τουλάχιστον τριών σκάλων). Ο ουρανός εκείνη τη μέρα ήταν πεντακάθαρος, το catering ενθουσίασε τους πάντες και τα καλά καναπεδάκια αρκούσαν για όλους και όχι μόνο όσους κούλιαζαν μπροστά από το μπουφέ με το χαρτομάντιλο στο χέρι. Να σημειώσω με νόημα ότι δεν είχε μόνο πιτούλες με χαλούμι και σουβλάκι στο ξυλάκι ή κιοφτέδες αλλά καπνιστό σολομό με cream cheese, chicken με teriyaki sauce, sushi και άλλα εξωτικά που ο σεφ του Hilton Park έχει μόνο ακουστά.

Η Μπάρμπαρα φορούσε ένα απλό άσπρο αέρινο φόρεμα που παρέπεμπε σε αγνότητα (διότι είπαμε είναι παρθένα ρε γαμώτο και το επεισόδιο του βροχερού απογεύματος δεν μετρά) που τόνιζε και πάλι το πλούσιο στήθος της (εξάλλου η Μπάρμπαρα είναι large άτομο), και τα μακριά ξανθά μαλλιά της που ήταν και wavy, και λυτά, και χυτά, και λαμπίριζαν στο φως του ήλιου, και τόνιζαν την άσπρη της επιδερμίδα, έπεφταν ανέμελα στους ώμους της (αυτά δεν ήταν μαλλιά, ο Vital Sasoon ήταν). Ο Πάτρικ δεν μας ενδιαφέρει τι φορούσε διότι ήταν ο γαμπρός και κανένας δεν προσέχει τον γαμπρό, παρά μόνο αν εξαφανιστεί κάπου με την κουμπάρα, αλλά εφόσον είμαστε σε Άρλεκιν δεν υπάρχει κίνδυνος να συμβεί αυτό, διότι ο Πάτρικ ζει την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του, κοιτά με λατρεία (και περηφάνια) τη Μπάρμπαρα και φυσικά συνεχίζει να έχει ηλιοκαμένο δέρμα, στιβαρά μπράτσα και θεληματικό πιγούνι. Εννοείται ότι η Μπάρμπαρα φορά στο χέρι την κοτρώνα (μπαρδόν, μονόπετρο) που της έκανε δώρο ο Πάτρικ καθώς επίσης και τη βέρα στο δεξί.

Οι καλεσμένοι ήταν όλοι υπέροχοι και δεν παρατηρήθηκε κανένα επεισόδιο φριζαρισμένων μαλλιών, καλεσμένων που αρπάζουν τρία-τρία τα λουκούμια (ξέρετε, για τα παιδιά στο σπίτι), ή τακουνιών που βολούν μέσα στο γρασίδι.

Η συζυγική ζωή της Μπάρμπαρα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Πάτρικ αγόρασε ένα μοντέρνο και ευρύχωρο διαμέρισμα στην πόλη (ευάερο και ευήλιο) για να μένουν και τα σαββατοκύριακα τα περνούσαν στο ράντζο. Η Μπάρμπαρα επίπλωσε και έφτιαξε το διαμέρισμα με γούστο και αγάπη (και με τη Gold Visa του Πάτρικ που δεν φαίνεται να είχε πιστωτικό όριο) και η ζωή κυλούσε ήσυχα και ομαλά για το νιόπαντρο ζευγάρι. Ο έρωτας τους δε, φούντωνε μέρα με τη μέρα, βοηθούμενος εν μέρει και από το γεγονός ότι δεν είχαν δόσεις δανείου να πληρώσουν, οι λογαριασμοί πληρώνονταν από το expense account της εταιρείας και η Μπάρμπαρα (αφού δεν εργαζόταν) είχε το χρόνο να περιφέρεται στις αγορές με ασορτί καμπαρτίνα, παπούτσια και τσάντα (και τέλεια βαμμένη και χτενισμένη) και να διαλέγει φρούτα και λαχανικά για να μαγειρέψει του Πάτρικ με αγάπη. Πάντοτε.

Τώρα που το σκέφτομαι όμως, σαν πολύ μεσοαστικό έγινε το σκηνικό, και η Μπάρμπαρα άρχισε να μου θυμίζει την Κατρίν Ντενέβ στο «Η Ωραία της Ημέρας», οπότε, ξεχάστε τις αγορές. Η Μπάρμπαρα έχει part-time δουλειά σε…. νηπιαγωγείο διότι αγαπά τα παιδιά και είναι μια non threatening δουλειά για τον Πάτρικ (σκέφτηκα και υπάλληλος βιβλιοπωλείου, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι διαβάζει βιβλία και δεν τη θέλουμε πολύ συνειδητοποιημένη, να παίζει την έξυπνη στον Πάτρικ και τα στιβαρά του μπράτσα).

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το γάμο. Η Μπάρμπαρα εργάζεται μεν με όρεξη στο νηπιαγωγείο, αλλά μην το παραχέσουμε, μια part time δουλειά είναι και τις υπόλοιπες ώρες είναι μόνη στο σπίτι διότι ο Πάτρικ εργάζεται μέχρι αργά το βράδυ κλείνοντας συμφωνίες, υπογράφοντας κόλλες και τέλος πάντων acting very important. Στην αρχή αυτό δεν ενοχλούσε τη Μπάρμπαρα, ετοίμαζε δείπνο και περίμενε να φάνε μαζί και απέρριπτε προτάσεις από φίλες της για περίπατο, ή για καφέ, ή σε εκθέσεις ζωγραφικής που τόσο την ενδιέφεραν (αλλά δεν είναι άσαστη κουλτουρέ, ξηγημένοι έτσι?) Τελευταίως ο Πάτρικ μένει συνέχεια μέχρι αργά στο γραφείο, επιπλέον όταν επιστρέφει στο σπίτι είναι σιωπηλός και κακοδιάθετος και πολύ κουρασμένος για να δώσει σημασία στην Μπάρμπαρα. Τα βράδια ξαφνικά έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ μοναχικά.

Κάπου εδώ θα συνεχιστεί η ιστορία…



Μετάφραση κυπριακών όρων:

Κούλιαζαν (από το ρήμα «κουλιάζω»): Κοντοστέκομαι στο ίδιο σημείο για πολλή ώρα χωρίς να μετακινούμαι. Η μη μετακίνηση μου δημιουργεί εκνευρισμό στους γύρω μου. Αν πεις ότι κάποιος κουλιάζει κάπου, δεν το λες φιλοφρονητικά. Τον θέλεις να μετακινηθεί επιτέλους.

Βολούν (από το ρήμα «βολώ», αόριστος «βόλησε»): Σημαίνει βυθίζομαι, αλλά προσοχή, δεν χρησιμοποιείται σε υγρά, γι’ αυτό δεν θα πεις π.χ. βόλησε στη θάλασσα αλλά μόνο όταν βυθιστείς σε μαλακή στερεά επιφάνεια όπως κινούμενη άμμο, φρέσκο-ποτισμένο γρασίδι, ή λάσπες. Επίσης θα πεις ότι βόλησες αν κάτσεις κάπου για πάρα πολλή ώρα, σε στυλ «κόλλησα», έκανα Αρμένικη επίσκεψη κτλ.

Να μην μπερδευτεί το «βολώ» με το «κουλιάζω». Και τα δύο έχουν πολλαπλές ερμηνείες.

Άσαστη: Αυτή που δεν περιποιείται τον εαυτό της.

5 Comments:

At 06 September, 2006 13:29, Anonymous Anonymous said...

Χμ... προφανώς η Μπάρμπαρα πρέπει να αποκτήσει χόμπυ και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες... μήπως να πλέξει καμιά εσάρπα δίπλα στο τζάκι? Μήπως να φτιάξει κανένα μουσακά? Μήπως να μάθει σταυροβελονίά και να κεντά δίπλα στο καντήλι που έβλεπε και κένταγε η κόρη το μαντήλι...ντίλι?

 
At 06 September, 2006 14:27, Blogger drakouna said...

:)
Είναι ένα πρόβλημα. Όταν τα έχεις όλα τι κάνεις?

..εκτός από το να κάααααθεσαι?

 
At 06 September, 2006 17:21, Anonymous Anonymous said...

Όλο και κάτι θα βρεθεί. Ρώτα την Ντάλια απο το "Παρά Πέντε" Κάτι θα ξέρει...

 
At 07 September, 2006 13:57, Anonymous Anonymous said...

"Άσαστη: Αυτή που δεν περιποιείται τον εαυτό της."

Άσαστη: α στερ. + σάζομαι=φτιάχνομαι.

Πρέπαι να τα αναλύεις, εντζαι γίνεται έτσι απλά... :P

 
At 07 September, 2006 17:22, Blogger YO!Reeka's said...

η γιαγιά μου θα έλεγε ότι πρέπει να κάνουν κανένα παιδί!
εγώ πάλι λέω ότι πρέπει να προσκαλέσουν και τρίτο άτομο στην οικία τους, για να κάνουν ένα spice up στην ερωτική τους ζωή!
:)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.