Tuesday, September 12, 2006

Αλλαγή εποχής

Τέλειωσαν οι διακοπές, οι αργίες είναι άστα να πάνε (χάνουμε πρώτη Οκτωβρίου, ΚΑΙ 28η Οκτωβρίου – καταστροφή!) με τρώει ο κώλος μου για ταξίδι στο εξωτερικό. Είμαι όμως ακόμα σε φάση απόσβεσης των διακοπών, άρα πρέπει να μείνω ακίνητη για τουλάχιστον άλλο ένα μήνα. Δεν ζητώ πολλά. Ένα ταξίδι, έστω και ολιγοήμερο. Για να αερίσω (κυρίως) τον εγκέφαλο μου. Γιατί όμως νιώθω μια στασιμότητα?

Βλέπω καθημερινά τον καιρό από το κανάλι Euronews (23 βαθμοί στις Βρυξέλλες, 24 βαθμοί στο Λονδίνο, 18 βαθμοί στο Oslo), σύννεφα κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνιση τους παντού και βροχές, μπήκε το φθινόπωρο. Ανοίγεις τα περιοδικά και βλέπεις τις νέες τάσεις της μόδας. Της χειμερινής μόδας. Δερμάτινα σακάκια και φούτερ μέχρι το λαιμό και μάλλινα καπέλα και μπότες και παλτά με sheepskin και ζεστά σπίτια με τζάκι αναμμένο και βαριά έπιπλα. Θαυμάσια!! Πεθύμησα χειμώνα! Στις χώρες αυτές οι αλλαγές των εποχών είναι πιο ευδιάκριτες και η διάθεση αλλάζει μαζί με τον καιρό. Νιώθεις μια αλλαγή, άρα νιώθεις και μια ανανέωση.

Εδώ, ακόμα φορώ τα ρούχα που φορούσα τον Ιούνιο, κοιμάμαι με το κλιματιστικό αναμμένο, ζεσταίνομαι και ενώ θέλω να πάω καταστήματα δεν μπορώ, διότι δεν έχει πλάκα να αγοράζεις μάλλινα πουλόβερ και παράλληλα να φορείς τελαντωτή φανέλα και ανοιχτά παπούτσια. Ποιον κοροϊδεύεις άλλωστε? Και το πουλόβερ να αγοράσεις, θα κάθεται τους επόμενους 2 μήνες μέσα στο ερμάρι διότι δεν θα κάνει ακόμα αρκετό κρύο για να φορεθεί. Άρα γιατί να το αγοράσεις τώρα?

Ο καλός καιρός το Μάιο (μετά από ένα κρύο χειμώνα), σου ανεβάζει τη διάθεση διότι όλο το χειμώνα συσσωρεύεις πράγματα που θέλεις να κάνεις όταν «αλλάξει ο καιρός». Ο καλός καιρός το Σεπτέμβριο σε κουράζει διότι έχεις συσσωρεύσει πράγματα που θέλεις να κάνεις «όταν χειμωνιάσει» και είσαι σε κατάσταση αναμονής. Και περιμένεις να πέσει η θερμοκρασία. Και περιμένεις. Δεν ζητώ καταιγίδες και πλημμύρες. Ζητώ αλλαγή της εποχής. Η να πάω εκεί που ήδη άλλαξε.

Donations are welcome:)

3 Comments:

At 12 September, 2006 15:07, Blogger Ttallou said...

αχ, drakouna μου,
ήμουν τόσο -λίγο τελικά- καιρό στα ξένα και το μόνο που μου έλειψε πραγματικά είναι ο ελληνικός καύσωνας.
Και τώρα σκέφτομαι σοβαρά να αποδομήσω στο τροπικό κλίμα της Χώρας (where you can still park for free!) για να ζω παρατεταμένα καλοκαίρια.
Θες να ανταλλάξουμε πόλεις για λίγο;

[ξέρω, Ευρώπη δεν είμαστε ακόμα εδώ πάνω στο Σαλόνικα, αλλά σκέψου: φτιάχνουμε μετρό, έχουμε 1,5 εκατ.κατοίκους και το κρύο δεν αργεί να έρθει! ε;]

 
At 12 September, 2006 15:52, Blogger Ttallou said...

ps: το "donations are welcome" μου θυμίζει το πιο αγαπημένο πρωτοχρονιάτικο sms ever:
"To all my friends and relatives who sent me the best wishes for 2005, IT DIDN'T WORK!!! For 2006 please send me cash donations $ :)"

 
At 12 September, 2006 18:41, Anonymous Anonymous said...

Ποιό κάτω είναι το ποσό που μάζεψα από τις αποταμιεύσεις μου για να δώσω δωρεά στον ιερό αυτό σκοπό:


.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.