Monday, October 23, 2006

Δεν είναι περίεργο?

Αν δεν το πω θα σκάσω.

Δεν σας φαίνεται λίγο περίεργο που από όλους τους μήνες και χρόνια που είναι γνωστό το γεγονός ότι κάποιοι από τους αγνοούμενους της εισβολής (όχι αυτοί που ήδη βρέθηκαν στην Κύπρο, οι άλλοι) πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από του τουρκικό στρατό (ή τέλος πάντων βρέθηκαν κάποια σχετικά στοιχεία) γίνεται πρώτο θέμα σήμερα και όλοι σχίζουν τα ιμάτια τους και ωρύονται να ανοίξουν τα αρχεία του τούρκικου στρατού (ναι, καλά) και να εξεταστεί το θέμα διεξοδικά???


Δεν σας φαίνεται παράξενο, που έκανε και δηλώσεις για να το επηβεβαιώσει ο πατέρας του δολοφονηθέντα Θεόφιλου Γεωργιάδη σήμερα, ενώ ο γιος του δολοφονήθηκε από το 1994? Πως είναι δυνατόν να είναι σημερινή "αποκάλυψη" όταν υπήρχε κόσμος που το ήξερε από τους Κούρδους ήδη από τουλάχιστον το 1994? (apparently η πληροφορία προήλθε από αυτους)


Και γιατί γίνεται πρώτο θέμα σήμερα? Γιατί άραγε?

Μήπως επειδή πλησιάζει ημερομηνία αξιολόγισης της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και έχοντας πολύ λίγα επιχειρήματα στο ντοσιέ μας, αρχίσαμε πάλι να σκαλίζουμε επιλεκτικά φακέλους μπας και βρεθεί κάτι να δημιουργήσουμε θέμα και να αποπροσανατολίσουμε τον κόσμο??

14 Comments:

At 23 October, 2006 13:49, Anonymous Anonymous said...

Τελικά επρόσεξαν και άλλοι ότι "ξαφνικά" γίνονται πολλές "αποκαλύψεις"! :P

 
At 23 October, 2006 14:15, Blogger Ttallou said...

Εγώ δεν είχα ιδέα για το θέμα...Μονάχα στην ιστορία με τα πορτοκάλια είχα μείνει...

Tώρα, όσον αφορά στην αξιολόγηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, δε νομίζω ότι είχαμε ανάγκη το θέμα των αγνοούμενων. Αρκεί η παρουσία του στρατού τους στη βόρεια Κύπρο και η μη ανάγνωριση κράτους-μέλους της Ε.Ε.
Ή κάνω λάθος;

 
At 23 October, 2006 14:58, Anonymous Anonymous said...

Κάνεις λάθος. Αυτά δεν αρκούσαν πέρσι, ούτε πρόπερσι (είμαστε στο πλην δύο βέτο και έχουμε ακόμα μερικές δεκάδες). Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αρκέσουν φέτος (ή του χρόνου).

Πάντως και μόνο από το γεγονός ότι ο Ιγνατίου βάφτισε ένα μηνιαίο περιοδικό "εταιρία" εγώ αρχίζω να... περιρρέομαι.

 
At 23 October, 2006 15:16, Blogger Ttallou said...

Απλώς πιστεύω ότι μια συναισθηματική και ανεξακρίβωτη ιστορία, όπως αυτή, δεν αρκεί για να φρενάρει την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας.
Οι αγνοούμενοι, όπως -κακώς- παγιώθηκαν ως πρόβλημα στατιστικής ("1619") δε μοιάζουν να απασχολούν τόσο την Ευρώπη, ειδικά από τη στιγμή που ο αριθμός-σύμβολος έσπασε και μειώνεται μέσα απ' τις αναγνωρίσεις οστών με το dna.

Μπορεί οι παράμετροι που ανέφερα προηγουμένως να μην αρκούν, αλλά έχουν ισχύ, σε γενικές γραμμές πολύ μεγαλύτερη απ' αυτή των αγνοουμένων. Εν πάση περιπτώσει, αν κάτι ακούγεται στην Ευρώπη ως απειλή προς την Τουρκία ως προς τη σχέση της με την Κύπρο, είναι πολύ περισσότερο το αν θα ανοίξει τα λιμάνια της στα καράβια με κυπριακή σημαία, παρά το αν θα ανοίξει τα στρατιωτικά της αρχεία για ένα ζήτημα που καταγγέλθηκε από έναν άστεγο λαό, όπως οι Κούρδοι.

Άλλωστε, έχω την εντύπωση -και τελειώνω με αυτό το σοβαρό μου σχόλιο- ότι η Ευρώπη πολύ περισσότερο ενδιαφέρεται για να αναπτύξει το πολιτικοοικονομικό προφίλ της Άγκυρας, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις σχέσεις της με τα κράτη-μέλη, παρά να εξιχνιάσει ή να εξυγιάνει το στρατιωτικό καθεστώς.

 
At 23 October, 2006 15:54, Blogger drakouna said...

Δεν διαφωνώ Ttallou, η "αποκάλυψη" αυτή δεν έγινε για την Ευρώπη (ούτε κανένας πιστεύει ότι στις Επιτροπές της Ευρώπης θα πιάσει τόπο) αλλά για εσωτερική κατανάλωση, και αυτό είναι που με ενοχλεί.

Να σου πω άλλο παράδειγμα: Γιατί κατά διαστήματα (και όποτε ο εκάστοτε απεσταλμένος του ΟΗΕ κάνει δηλώσεις για συνέχιση των συνομιλιών) επανέρχεται στα media το θέμα των χρηματοδοτήσεων από την UNOPS??

Όποτε πλησιάζουμε σημαντική ημερομηνία, ως δια μαγείας έχουμε "αποκάλυψη" συναισθηματικού (όπως είπες) χαρακτήρα, με σκοπό (λέω εγώ) να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.

 
At 23 October, 2006 16:01, Anonymous Anonymous said...

Από την άλλη μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι διότι είναι ξεκάθαρο ότι το Προεδρικό τουλάχιστον αποφάσισε να ξοδέψει μερικά λεφτά στους επικοινωνιολόγους, το πρώτο βήμα πριν τα think tanks. Αυτό (μπορεί να) σημαίνει ότι αν σε κάποια φάση μετά από δυο τρεις γενεές βγει ένας μετριοπαθής Πρόεδρος... άσε ούτε ως το τέλος της πρότασης δεν έφτασα και δε με πιστεύω.

 
At 23 October, 2006 17:37, Anonymous Anonymous said...

Ναι, το θέμα με τους αγνοούμενους που αποκαλύφθηκε τώρα μπάζει νερά που παντού. Η μετριοπάθεια δεν είναι χαρακτηριστικό των Κυπραίων - επομένως, έχοντας δημοκρατία, ούτε ο πρόεδρος θα είναι μετριοπαθής.

Φυσικά κάποιοι όταν λέν ότι θέλουν μετριοπαθή πρόεδρο εννοούν κάποιο που θα υπέγραφε το σχέδιο Αννάν - οι ευφημισμοί είναι ωραία εφεύρεση.

 
At 23 October, 2006 18:18, Blogger KDoGG said...

Welcome to the Tassosland! Mono enas en atrwtos sto na ta pairnei.

 
At 23 October, 2006 21:18, Blogger Noullis said...

@passenger:
Pounna sygxyzoumastin na se rwtoumen ti ennwoume me thn ka8e mas lalia. H panayia na se shepei gia to ergo pou prosfereis.

@kaparoshylos:
As 'en kala tziai oi dhmosiografeoi mas pou ta xafkoun OULLA.

Drakouna, epepsa ton Gio na sarisei telika gia na men mas kathgorei tzeinh h feministria. 8ekkyou gia to blog sou.

 
At 24 October, 2006 01:33, Blogger Demetris said...

@giorgos: Ti periodiko en touto? Poios (tou) to fkalei? Pou to vriskw?

 
At 24 October, 2006 09:15, Anonymous Anonymous said...

@demetris: Κάπου κοντά στο Πεντάγωνο υπάρχει ένας ΜΚΟ, του οποίου προεδρεύει ο κύριος Γιόσεφ Μποτάνσκυ, ένα πολλά καλό πλάσμα που έγραψε ολόκληρο βιβλίο για να αποδείξει τη σύνδεση Σαντάμ Χουσέιν με την Αλ Κάιντα. Αν θέλεις να το διαβάσεις (μετά που θα διαβάσεις τα απομνημονεύματα του Κουλία), είναι το "The Man Who Declared War on America".

Ένιγουει, ο ΜΚΟ είναι ο ISSA η οποία άμα δεν είναι απασχολημένη να συμβουλεύει το Κογκρέσσο τζαι το Πεντάγωνο για την τρομοκρατία εκδίδει το περιοδικό Strategic Policy της σειράς εκδόσεων για Defense & Foreign Affairs. Ποιος να έξερε ότι έχει συνδρομή ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος της εφημερίδας Τρέχα Γύρευε...

 
At 24 October, 2006 09:34, Blogger drakouna said...

Ε αφού o Πίκος Απίκος είναι απεσταλμένος στην Ουάσιγκτον, τι θα διάβαζε, το Vogue?

Ευχαριστούμε για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

 
At 24 October, 2006 19:25, Blogger Noullis said...

Pikos Apikos!! Kaloooo!

Akousa oti protima to Vogue. En eukolo na parakolou8eis fwtografies. En ta ar8ra pou ton sygxyzoun!

 
At 27 October, 2006 18:29, Blogger Psychia said...

Ό,τι θυμούνται χαίρονται. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός. Δεν ξέρω τι πολιτικά και άλλα παιχνίδια κρύβονται πίσω απ'αυτή την αποκάλυψη, το θέμα είναι πως ο κόσμος όντως αποπροσανατολίζεται, και ιδιαίτερα για κάποιους ανθρώπους, αυτό είναι ξύσιμο πληγών, και χωρίς κέρδος κέρατα.

Στην υγειά μας!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.