Thursday, November 09, 2006

Η στιγμή της αλήθειας...

Η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει. Πάντως εκτιμώ όλες τις παραλλαγές που σκεφτήκατε για τις ερωτήσεις (το βιάσατε το τέστ δεν το συζητώ). Λογιστές και τραπεζικοί υπάλληλοι παρακαλούνται να μην χρησιμοποιήσουν calculator (μια πρόσθεση είναι, ελάτε, σκεφτείτε λίγο).

Απαντήσεις:

1. 1=2, 2=1, 3=3
2. 1=3, 2=2, 3=1
3. 1=3, 2=1, 3=2
4. 1=1, 2=3, 3=2
5. 1=2, 2=3, 3=2
6. 1=2, 2=1, 3=3
7. 1=2, 2=3, 3=1
8. 1=3, 2=1, 3=2
9. 1=3, 2=1, 3=2
10. 1=3, 2=1, 3=2


Σύνολο βαθμών 10 – 15:
Καταπιέζεσαι στην πόλη. Είσαι άνθρωπος του χωριού. Θέλεις να πάρεις τα βουνά και τα λαγκάδια και προς το παρόν ζεις in denial. Η παιδική σου ηλικία με τον παππού και τη γιαγιά το χωριό ήταν η καλύτερη σου. Τότε που οι άντρες ήταν αθρώποι και οι γυναίκες ήταν γεναίτζιες (γι’ αυτό σου αρέσουν και τα κυπριώτικα σκετς –παραδέξου το- έριξες μαύρο δάκρυ όταν κόπηκαν την Κυριακή από το ράδιο). Τι την θέλεις την έπαυλη στα περίχωρα της Λευκωσίας? Πήγαινε στο χωριό που η γη είναι και φτηνότερη και θα μπεις και στο μάτι των συγχωριανών σου. Μην περιμένεις την αφυπηρέτηση σου. Μην καταπιέζεσαι. Το βουνό σε καλεί. Δεν είναι κακό να θέλεις να ζεις μέσα στις ερημιές, το αντίθετο. Είναι ένα skill. Τώρα που το διαβάζεις αυτό ονειρεύεσαι ζιβανία με μεζέδες και homemade φαί. Φύγε από τώρα. Μπορείς!!

Σύνολο βαθμών 16 – 23:
Είσαι ένα urban freak. Τόσο freak μάλιστα, που ολόκληρη η Κύπρος (including τις πόλεις) σου φαίνεται χωριό. Το τσιμέντο σε εμπνέει και το πράσινο είναι απλώς ένα χρώμα. Μα να μην ξέρετε τι είναι ο παστουρμάς άσχετοι!! Η περίοδος των σπουδών ήταν η καλύτερη σας και τώρα που επιστρέψατε είστε μέσα στη μουρμούρα και την απαισιοδοξία. Άσε που στο πανεπιστήμιο δεν κάνατε παρέα με Κυπραίους και ουδέποτε μάθατε να παίζετε πιλόττα. Καλύτερα να ζείτε σε μια κρύα και αποξενωμένη πόλη, στο Μανχάταν ή τις πόλεις του κόμικς BABΕΛ, ας πούμε. Εκεί μπορείτε να διαπρέψετε στις τέχνες, τα γράμματα και τις επιστήμες και να γίνετε άλλος ένας Κύπριος που έριξε πέτρα πίσω του και έγινε φίρμα του εξωτερικού. Σε 6-7 χρόνια θα σας κάνουν αφιέρωμα τα κυπριακά περιοδικά .


Σύνολο βαθμών 24 – 30:
Είστε αυτό που λέμε «κρυπτο-χώρκατος» (θηλυκό «κρυπτο- χωρκατού»). Νομίζετε ότι είστε ένας adaptable χαρακτήρας που κάνει καλά παντού και δεν έχει πρόβλημα με κανένα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν πηγαίνατε να ζήσετε σε χωριό θα σας έβγαζαν όνομα και θα αποκτούσατε το ρόλο «της τρελής του χωριού». Στο χωριό δεν βγάζουμε στα κατοικίδια μας ονόματα, τα τρώμε άσχετοι! Ευτυχώς που ζείτε σε πόλη και ανέχονται τις λόξες σας. Αν είστε ένα αέρα πιο ψαγμένοι, ισχυρίζεστε ότι για το εσωτερικό σας σαντάνωμα ευθύνεται η εισβολή και κατοχή που ξερίζωσε τον πληθυσμό της υπαίθρου και τον έφερε με το ζόρι να ενταχθεί στις πόλεις, αλλά αδούλωτος όπως είναι αυτός ο πληθυσμός, δεν κατάλαβε μία και ζει με το ένα πόδι στην πόλη και με το άλλο στο χωριό. (Ευτυχώς που δεν ήσαστε και σαρανταποδαρούσα). Την εσωτερική σας πάλη θα ζήλευε οποιοσδήποτε ήρωας τραγωδίας που σέβεται τον εαυτό του. Η Αντιγόνη (του Σοφοκλή, όχι το κανόνι) δίπλα σας είναι ένας shallow χαρακτήρας.

4 Comments:

At 09 November, 2006 09:54, Blogger Ttallou said...

urban freak 'n' proud of that! :)

 
At 09 November, 2006 14:05, Blogger Demetris said...

Siga na men karterw ta kypriaka (hwrkato)periodika kali mou! Fkalw diko mou.

Zitw o Neoptolemos Michailides!

 
At 09 November, 2006 20:02, Anonymous Anonymous said...

I bet oti oi perisoteroi readers su ine urban freaks. By definition isws...

 
At 11 November, 2006 18:55, Blogger shashoura said...

xa!
kalo!
nomizw exei to minimum validity kapou sto 28%,,,,:))))))

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.