Friday, November 24, 2006

K.K.K. (3)

Οκ, τελευταίο μελό και τελειώνω με την ανάλυση του βρακιού μας. Έρχεται weekend και δεν μπορώ να νεκαλιούμαι για πάνω από 48 ώρες. Χαλάει η επιδερμίδα μου.

Λόγω αντικειμενικής αδυναμίας, δεν μπορούσα να λάβω μέρος στη χθεσινή συζήτηση επί του θέματος ΚΚΚ(2). Δεν νιώθω ότι καταχράστηκε κανένας το χώρο του blog και δεν υπάρχει λόγος να απολογείστε. Αντίθετα, πιστεύω η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ακριβώς έβαλα το post για να γράψουν αυτοί που ήξεραν κάτι παραπάνω και είχαν άποψη, διότι πολλές βλακείες ακούστηκαν από τις ειδήσεις και η πραγματική ιστορία ουδέποτε προβλήθηκε σωστά.

Στην κοινή γνώμη διοχετεύτηκε επιλεκτικά η πληροφορία ότι απαγόρευσαν στους μαθητές να φορούν το σταυρό τους, πράγμα που όπως φαίνεται από τη συζήτηση μας είναι μεγάλη ανακρίβεια.

Μιλώντας με φίλους που έχουν σήμερα παιδιά που είναι μαθητές στο σχολείο, επαληθεύτηκε εν μέρει ο ισχυρισμός της Michaela και αυτό πρέπει να το πω, αν και διαφωνώ μαζί της και με το concept «Έλληνες γαμάτε τζιαι ρέσσετε» που φαίνεται να θέλει να προωθήσει αυτή η μερίδα των γονιών. Μια μερίδα γονιών (και κατ’επέκταση μαθητών) όντως νιώθει ότι υπάρχει favorable treatment προς τους Τ/Κ μαθητές. Χαρακτηριστικά μου είπαν ότι κατά την γνώμη τους, αν το περιστατικό με το φτύσιμο γινόταν από Ε/Κ, θα τον τιμωρούσαν πολύ πιο αυστηρά. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω, οφείλω να το αναφέρω.

Έμαθα επίσης και για το status των Τ/Κ στο σχολείο αναφορικά με fees και entrance στο σχολείο. Εδώ επαληθεύεται η Horaitissa. Ο λόγος που οι T/Κ δεν πληρώνουν, είναι διότι η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν τους προσφέρει κανένα άλλο σχολείο (ως οφείλει) και ώσπου ένα τέτοιο σχολείο να δημιουργηθεί, το arrangement θα είναι αυτό. Είναι policy της Κυβέρνησης και όσοι διαφωνούν έχουν δικαίωμα να διαφωνούν αλλά πρόβλημα τους, άμα δεν τους αρέσει όπως είπαν αρκετοί, μπορούν να πάνε στα υπόλοιπα σχολεία που είναι available γι’ αυτούς.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Αγγλική Σχολή είναι διαφορετικό και ιδιόρρυθμο σχολείο. Ανέκαθεν ήταν, πολύ πριν το 2003 και την επιστροφή των Τ/Κ. Ακόμα και όταν δεν υπήρχε το θέμα Τ/Κ υπήρχαν διάφορα άλλα frictions για π.χ. τη διδασκαλία της θρησκείας, την ύπαρξη εικόνων στις τάξεις, τη συμμετοχή ή όχι μαθητών σε διαδηλώσεις, το dress code, τη δημιουργία δωματίου καπνιστών για τους μαθητές της εβδόμης τάξης κ.α. Το σχολείο ανέκαθεν ήταν έτσι, όποιος δεν το καταλαβαίνει, ή δεν το αντέχει ή διαφωνεί ή το βρίσκει λάθος, απλώς δεν επιβιώνει μέσα σε τέτοιο σχολείο και περιθωριοποιείται.

Νομίζετε είναι η πρώτη φορά που έρχονται εξωσχολικοί να δείρουν στην Αγγλική Σχολή? Απλώς παλιά έδερναν Ε/Κ. Τώρα έχει Τ/Κ που είναι πιο glamorous να δείρεις.

Δεν είναι εύκολο να φοιτάς σε σχολείο με αυτό το point of view, που προωθεί τη διαφορετικότητα, που ανέχεται (υποτίθεται) συμπεριφορά που αλλού θα ήταν απαράδεκτη. Η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα προωθήσει τη συμμετοχή Τ/Κ στην εκπαίδευση μας. Ποιο σχολείο αλήθεια θα μπορούσε να δεχτεί Τ/Κ χωρίς να γίνει Ελ Αλαμέιν?? Μόνο η Αγγλική Σχολή είχε αυτή την υποδομή, άρα μόνο εκεί θα μπορούσαν να τοποθετηθούν Τ/Κ. End of story.

Είναι αλήθεια τόσο σημαντικό ποιος πληρώνει τα δίδακτρα τους?? Σας έπιασε ειλικρινά μεγάλη έγνοια για τους φορολογούμενους?? Πάρτε 2 Panadol.

Αν αγχώθηκαν μερικοί ότι «μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» εκεί που τη συγυρίσαμε και τη φέραμε στα μέτρα μας, τότε δεν ξέρουν τι εστί Αγγλική Σχολή και κακώς έστειλαν εκεί τα παιδιά τους ή πήγαν οι ίδιοι.

Η νέα αστική τάξη της Κύπρου θέλει να στείλει τα παιδιά της στο ιδιωτικό σχολείο, το πιο γνωστό, κτλ κτλ... Έχουν και τα λεφτά να το κάνουν. Ως εδώ ωραία. Γιατί τότε τους ενοχλεί το attitude του σχολείου και προσπαθούν να επιβάλουν το δικό τους? Αν πιστεύουν ότι το σχολείο χάλασε, το επίπεδο έπεσε, ξεφτιλίστηκε, whatever, υπάρχουν τόσες άλλες alternative επιλογές. Και το Λύκειο Νεοκλέους ήταν τη δεκαετία του 60’ & 70’ κορυφή στα εμπορικά θέματα. Σταδιακά διαλύθηκε.

Και επειδή αν δεν το πω ο Passenger θα φάει το βρακί του από την αγωνία…..

E.S.L. and loving it!!!

54 Comments:

At 24 November, 2006 11:13, Blogger Derek said...

ρε τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος αν βλέπει τηλεόραση...

 
At 24 November, 2006 11:35, Anonymous Anonymous said...

What's the L in E.S.L?

 
At 24 November, 2006 11:37, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Νομίζω ότι αυτές τις μέρες αποδείχθηκε για άλλη μια φορά περίτρανα γιατί τα άτομα που τελείωσαν ένα κολέγιο στον κλάδο της δημοσιογραφίας και έκαναν μαθήματα όπως modern greek, diction, sports rules κτλ (που είναι και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων στην Κύπρο) δεν έπρεπε κανονικά να έχουν το ίδιο στάτους με τους κανονικούς ανθρώπους που πήγαν πανεπιστήμιο για να μάθουν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Διότι εκείνοι μπορεί μεν να μην έμαθαν modern greek στο πανεπιστήμιο (!!!!!!) αλλά όλο τους το degree was about conducting the right kind of research. Στα κολέγια σου μαθαίνουν να μιλάς και να γράφεις (no comment για τα αποτελέσματα) και στα πανεπιστήμια να κάνεις έρευνα. No wonder γιατί κάποιοι ενώ μιλούσαν και έγραφαν πολύ έντονα έλεγαν αντικρουόμενες μαλακίες.

--
Και κάτι για το e.s και τις εναλλακτικές επιλογές. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ο κόσμος είναι πως τα άτομα που έχουν τώρα παιδιά στην πρώτη και στην Δευτέρα τάξη για παράδειγμα, ήξεραν σε τι κατάσταση έβαζαν τα σπλάχνα τους και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Αν δεν ήξεραν ας ρώταγαν. Οι πιο παλιοί όμως, πήγαν σχολείο μια καλή ημέρα και τους ανακοίνωσαν ότι όλα αλλάζουν. Και αν οι μικρότεροι είχαν κάποιες εναλλακτικές επιλογές (επαναλαμβάνω το δημόσιο αποκλείεται) αυτοί ποτέ δεν είχαν. Να μην λέμε και αστεία, ένας άνθρωπος που έκανε As δεν μπορεί να ακολουθήσει την ύλη για να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από A2. Το δοκίμασα άλλωστε εγώ όταν είχα την έμπνευση να κάτσω προεισαγωγικές και είδα την διαφορά.

 
At 24 November, 2006 11:39, Anonymous Anonymous said...

@chaoticmine: english school leaver =)

@drakouna: i knew it! kai simfwnw apolyta me to post sou afto!

esl and loving it as well =)

 
At 24 November, 2006 11:51, Blogger drakouna said...

Michaela said: "Οι πιο παλιοί όμως, πήγαν σχολείο μια καλή ημέρα και τους ανακοίνωσαν ότι όλα αλλάζουν..."

Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και αυτό ακριβώς γράφω στο Post μου. Η Αγγλική Σχολή πάντα ήταν διαφορετική, δεν άλλξε το 2003. Αυτοί που στέλλουν τα παιδιά τους εκεί το ήξεραν το 1960, το ήξεραν το 1970, το ήξεραν το 1990 και το ήξεραν τώρα.

Όποιος δεν το ήξερε όφειλε να το ξέρει πριν πάει εκεί, ή να ρωτήσει να μάθει.

 
At 24 November, 2006 12:14, Blogger Demetris said...

Jai kati teleftaio - o kafkas en (tha eprepe na) en gia to e.s. - symfwn me ti drakouna oso afora ton charaktira tou e.s. kai sto 'den ixeres? den rwtages?'- alla gia to oti o akrodexios fassismos apothrasinthike (xana!) ws jame pou en paei allo. Jai akrodexios fassismos en en mono i EFEN jai ta Hrysavgitouthkia....

 
At 24 November, 2006 13:37, Blogger the Idiot Mouflon said...

Δείτε το θέμα από ιστορική -κοινωνιολογική πλευρά. Οι ελίτ πάντα αντιδρούσαν όταν η "αποκλειστικότητα" τους σε κάποια προνόμια βρίσκεται υπό απειλή.

Επειδή όμως μια καθως πρέπει ελίτ δεν μπορεί να ασκείται στα πεδία των μαχών (έτσι σπάζουν νύχια, σκίζονται satin ενδυμασίες, "τατσώνουν" με αίματα οι Gucci τσάντες, τρώς καμιά αδέσποτη και πεθαίνεις)... με μόνη δικαιολογία τα προνόμια της πρέπει

ή

α)να ανευρεθεί "ιερός σκοπός" με την πλειοψηφία των "μάχιμων" να προέρχεται από πιο λαϊκές μάζες

ή
β) να πείσει τους πάντες ότι τα δικά της, αποκλειστικά προνόμια είναι και προνόμια του συνόλου και πως βρίσκονται υπό απειλή.

Voila... το όλο θέμα σε θκυό παραγράφους.

(Σhίσε το καλτσόν σου Drakouna)

;-)

 
At 24 November, 2006 13:54, Blogger drakouna said...

Αφού χρυσέ μου βρήκες 2 λύσεις, εγώ γιατί να σχίσω το καλτσόν μου??

Τώρα που εκόντεψαν και τα Christmas holidays?

 
At 24 November, 2006 14:04, Blogger firfiris said...

Agapitoi Toyrkokyprioi sympatriotes,

an sas dernoun sto English School men marazonete. Elate Grammar School pou sas agapoyme jie eimasten pio voutiroi. Oute metaxy mas den dernoumasten jimesa, jie i apostasi tou sholioy apo ti lefkosia apotharinei trampoukous pou den ehoun aftokinito diko tous.

 
At 24 November, 2006 14:09, Blogger the Idiot Mouflon said...

Εμ, αφού εσπάσα μας με το μαυρογέριμο...

 
At 24 November, 2006 14:17, Anonymous Anonymous said...

i agree with demetris, in that the argument should not be about English School, but about the events that took place. If Turkish Cypriots were accepted in Kykkos School for example, then I'm sure the events could have taken place there.
Not everyone who goes to a state school is a racist and I'm assuming that not everyone who goes to English School is non-racist.
And if the proportion of rasists is higher in state schools is not because racism is promoted there.

 
At 24 November, 2006 14:42, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

@drakouna i aggliki sxoli itan ONTOS anekathen diaforetiko sxoleio apo ta ipoilpa, alla it became different in itself (sorry molis eteliosa philosophy seminar) me tin elefsi ton t/k. dld poli diaforetika ta pragmata itan apo to 98-2003 pou imoun kai poli diaforetika apo to 2003-2005 puo efiga. to kaltiero puo tha mporousan na kanoun ine na min alalzan tipote. na afinan tous t/k na ginoun kanonika kai apo monio tous itnergrade siga siga mesa sto school community. na tous evazan vevaia ta mathimata tis tourkikis, kapoia clubs (drama etc) mathimata thriskeftikon an ithelan (opos tous armenides kai tous maronites) kai outo kath'exis. alal se kamia peritposi na min epixiruon epitidevmena na tous MPIXOUN mesa stis sinidiseis ton mathiton. eidika ton pio megalo taxeon puo en tuos eixan simmathites...

@chaoticmind if the e.s had the CORRECT approach towards the subject i'm sure that the events wouldn't happen there either. why take it the other way around? if the approach is right, then the chance of conflict is reduced.

@ilithio agrino, exeis poli paraxeni idea gai to e.s... tuolaxiston se mena perigrafeis mia katastasi poli alien kai den xero giati kollas. sto e.s to thema enne pote ta lefta, epid iapluostata en exei kanena ftoxo. en oloi apo middle class mexri plousioi. opotan giati na asxoluonte me kati puo theroun dedomeno? en touto pou parexiga panta o kosmos, kai eperigrapse to akta kapio tropo i drakouna otan egrafe ta urban myths tis gia to e.s. en xero an ta lefta itan to simio aformisis sto parelthon, pola prin pao ego, pantos stin 7etia pou imoun ego ekei en itan kan simio anaforas...

 
At 24 November, 2006 14:54, Blogger firfiris said...

english school, smenglish school. en ehoumen ypothesi.

 
At 24 November, 2006 14:54, Blogger firfiris said...

english school, smenglish school. en ehoumen ypothesi.

 
At 24 November, 2006 15:02, Blogger drakouna said...

Τo issue των λεφτών μου αναφέρθηκε από γονείς που πληρώνουν, άρα κάποιους τους ενοχλεί. Θα μου πεις, αφού δεν θέλουν να πληρώνουν, γιατί πάνε εκεί?

Έλα ντε.

 
At 24 November, 2006 15:46, Anonymous Anonymous said...

Είναι κατανοητό να ενοχλούντε κάποιοι γονείς για τα διδακτρά. Αν επιθυμούσαν όμως την δωρεάν παιδεία της Κυβέρνησης αλλά ανυσυχούσαν για το όνομα, υπάρχουν και Λύκεια εξίσου γκλαμουράτα... Άμα έχεις το κατάλληλο μέσο η διεύθυνση δεν έχει σημασία.

Σχετικά με το άγχος για τους φορολογούμενους... Allow me to hypothesize that integrating the group into an already existing school would be cheaper than creating a new school from scratch and therefore more cost effective for the taxpayer. This is not even mentioning the inherent benefits that, I personally perceive though some arguably might not, are gained in society where a multicommunal school exists.

 
At 24 November, 2006 16:03, Anonymous Anonymous said...

http://www.phileleftheros.com.cy/main/carikatura.asp

Quality.

 
At 24 November, 2006 18:22, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Δεν μιλούσα για τα λεφτά σε σχέση με τα δίδακτρα. Αυτό το θέμα το κάλυψα πλήρως και βαριέμαι να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου. Εγώ αναφερόμουν στην άποψη που έχει το ηλίθιο αγρινό ως προς την σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε χρήμα και e.s (αναφορά σε Gucci τσάντες στην μάχη κτλ)

 
At 24 November, 2006 18:57, Anonymous Anonymous said...

@Michaella, ne enen yia sena to sxolio mu. En yia tus gonis pu anafernei i drakouna sto post. Simfwnw mazi su sxetika me ti sxesi xrima k e.s.. Hence, k i anafora mu sta glamourata gimnasia k lykia tis lefkwsias.

 
At 24 November, 2006 19:13, Anonymous Anonymous said...

Εν σώβρακο που φορώ.

It is always nice to meet members of the club

 
At 24 November, 2006 19:39, Anonymous Anonymous said...

Πάντως όταν ήμουν εγώ στο σχολείο τα 3/4 ήταν Δεξιοί, ήταν με το ΑΠΟΕΛ τζιαι εβασκιούνταν καλά.Τωρά εγίνηκε σχολείο του λαού δηλαδή;

:)

 
At 24 November, 2006 20:26, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

ma je tora etsi enei. apla en nomizo otan isoun esi (pou apparently kapia xronia itan koina me ta dika mou) o kirios axonas pou eperistrefontan ta panta itan ta lefta kai i glamouria. afto leo kai ego kai i xoraitisa.
ase pou i akropoli gia paradeigma toratheoreitai exisou "highclasato" sxoleio me to e.s

 
At 24 November, 2006 22:24, Blogger the Idiot Mouflon said...

Μικά, οι ελίτ δεν είναι μόνο η λείτ των χρημάτων... υπάρχουν και οι ελίτ της Δύναμης, της Ομορφιάς, της Διανόησης... και ΠΑΝΤΟΤΕ συμπεριφέρουνται σαν υστερικές τραβεστί άμα νοιώθουν τα προνόμια τους να απειλούνται.

Να το κλείσουν ολάν τζιαι να τους στείλουν ΟΥΛΛΟΥΣ στο Λύκειο Παλ/ισσας να παίζουν ξύλο μες τη νεκρά άμα γουστάρουν...

 
At 24 November, 2006 22:35, Anonymous Anonymous said...

Γιατί να το κλείσουν είπαμε;

 
At 24 November, 2006 22:53, Blogger the Idiot Mouflon said...

Διότι εβαρέθηκα τα ψώνια που θέλουν διακαώς να στέλλουν τα "αστέρκα" τους σε "καλλιττερον" σχολείο. ΑΥΤΟ είναι μύθος. Έχω συναντήσει τέτοιες περιπτώσεις και δεν βρήκα κάποια "βελτίωση" σε σχέση με το μέσο όρο.

Εγώ τη "δεξαμενή γνώσεων" που χρησιμοποιώ δεν τη δημιούργησα –thank GOD –στο Λύκειο ή στο κολλέγιο / πανεπιστήμιο, Αν περίμενα από αυτούς θα ήμουνα ΣΤΟΚΚΟΣ όπως οι πλείστοι Κύπριοι που παν σε Πανεπιστήμια και περιμένουν το καθηγητή να τους πιάσει που το σhερούδιν & να τους σερβίρει έτοιμη γνώση.

Αυτή η προτίμηση για «ανώτερα» σχολεία είναι απλώς η παραποθκιά γονιών που ΚΑΙ θέλουν να περηφανεύονται για τους κανακάρηδες τους ΚΑΙ δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για να δια-μορφώσουν Ανθρώπους. It’s a cheap excuse for bragging without having done much. Και αυτό το φαινόμενο αφορά ΟΛΕΣ της μορφές Ελιτισμού και λειτουργά διαστρωματικά… ασχέτως δηλαδή πολιτικής / ιδεολογικής κατεύθυνσης.

 
At 24 November, 2006 23:58, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

e pampoeleon esheis mora?

 
At 25 November, 2006 01:48, Anonymous Anonymous said...

Ποιός έχει το δικαίωμα να απαγορεύει σε κάποιο πως να μορφώνει το παιδί του; Η Αγγλική Σχολή προσφέρει τη δυνατότητα σε κάποιο να διδακτεί βάσει του Αγγλικού συστήματως με μόνη εξαίρεση την μαλακία των θρησκευτικών.Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό το μοντέλο προσφέρει καλύτερες προοπτικές απο το ελληνικό τότε έχει κάθε δικαίωμα να στέλνει το παιδί του στο σχολείο αυτό.

Ο ελιτισμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού.Πάντα κάποιοι την έχουν καλύτερα απο κάποιους άλλους.Αν θέλεις να κλείσεις την Αγγλική Σχολή για να μην υπάρχει ελιτισμός τότε πρέπει απαραίτητα να κλείσεις και όλα τα καταστήματα που πωλούν καταναλωτικά αγαθά μιας και κάποια πάντα θα είναι πιο ακριβά απο κάποια άλλα.Πρέπει επίσης να υποχρεώνεις το κόσμο να μην κτίζει το σπίτι του μεγαλύτερο απο του γείτονα του μιας και αυτός θα είναι ελιτιστής.Πρέπει όλοι να πληρώνονται το ίδιο.

Κάτι μου θυμίζει αυτό.Και αυτός μύθος ήταν.

Κατακρίνεις τον ελιτισμό και μετά αποκαλείς τους πλείστους Κυπρίους στόκκους.Με άλλα λόγια εσύ είσαι ανώτερος απο τους πλείστους Κυπρίους.Αυτό αν δεν είναι ελιτισμός τότε τι είναι; Μήπως στα πλαίσια της κατάργησης του ελιτισμού που τόσο σε ενοχλεί θα πρέπει να ξεφορτωνόμαστε και άτομα με τις δικές σου απόψεις;

 
At 25 November, 2006 04:23, Blogger the Idiot Mouflon said...

"e pampoeleon esheis mora? "


-Όχι, αν και είχα την ευκαιρία... δεν έκανα για αυτό ακριβώς το λόγο... το θεωρώ έγκλημα να τα μεγαλώσω στη Κύπρο...


"Αν θέλεις να κλείσεις την Αγγλική Σχολή για να μην υπάρχει ελιτισμός τότε πρέπει απαραίτητα να κλείσεις και όλα τα καταστήματα που πωλούν καταναλωτικά αγαθά μιας και κάποια πάντα θα είναι πιο ακριβά απο κάποια άλλα."

Μιλούσα χιουμοριστικά διότι το πολλά σοβαρό συμφέρει στους φανατικούς... αλλά αφού ρωτάς... ΝΑΙ... να κλείσουν και αυτά που λες... NO PROBLEM

"να ξεφορτωνόμαστε "...

Εδώ προκύπτει η ποιοτική διαφορά... είμαι υπέρ του διαλόγου... που είναι κάθετα ενάντιος στο "ξεφόρτωμα"... αν σε ένα περιβάλλον μπλόγκ δεν σου κάμνει κούκου η διαφορά... τζιαι αντιλαμβάνεσε το¨"να κλείσουν" πατριωτικά... τότε τα 12χρονα που δέρνουν το "αντίπαλο δέος" έχουν πολλά να μάθουν που σένα...


Τσιάο...

 
At 25 November, 2006 10:12, Anonymous Anonymous said...

"E.S.L. and loving it!!!"

:-)Αισθάνομαι πως μπήκα σε AA meeting.... so,

My name is Anekdoti and "ESL and loving it" too...

 
At 25 November, 2006 11:12, Anonymous Anonymous said...

BTW, προσωπικά τα βρίσκω όλα αυτά φυσιολογικά διότι περνούμε τη φάση της μεταβατικής περιόδου...

Είναι πολύ φυσιολογικό το σχολείο να υπερβάλλει εαυτόν για να μην χαρακτηριστεί ρατσιστικό (οι Αρμένιοι και οι Μαρωνίτες ποτέ δεν έγιναν διδακτέα ύλη στη σχολική ιστορία, άρα βεβαίως και δεν είναι το ίδιο) συν του ότι στο ES πάντα υπήρχε το άγχος που προκαλούσε η επικριτικότητα του υπόλοιπου κοινωνικού συνόλου για την ελληνικότητα των μαθητών του...

Άρα, είναι πολύ λογικό οι αντιδράσεις να είναι πιο συναισθηματικές και πιο έντονες στο συγκεκριμένο ίδρυμα... ειδικά όταν για ακόμα μια φορά καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως ενημέρωση / κοινωνική υποστήριξη εκ μέρους της κυβέρνησης προς τους υπόλοιπους, για τους λόγους πίσω από τις αποφάσεις της σε σχέση με το θέμα... Προσωπικά, έμαθα για τους Τ/Κ στο σχολείο από γονείς και όχι από ενημερωτικά ανακηνωθέντα της κυβέρνησης όπως θα περίμενα από μια οποιαδήποτε σοβαρή κυβέρνηση...

Επίσης, όταν σε όλη σου τη ζωή, πατρίς θρησκεία και οικογένεια σου διδάσκουν πως είσαι έλληνας και πρέπει να φοβάσαι τους Τούρκους (που αν θέλουμε να είμαστε brutally honest, το πόσο έλληνες ακριβώς είμαστε είναι εξίσου debatable), είναι λογικό να πάθεις μια Α' σύγχιση όταν ξαφνικά πρέπει να συνυπάρξεις με τον οχτρό...

Εγώ ακόμα θυμάμαι το πολιτισμικό σοκ που έπαθα όταν αμέσως μετά τα επεισόδια με τον Τάσο Ισαάκ, συνάντησα δύο Τ/Κ οι οποίοι ήταν μια χαρά παιδιά σαν εμένα και τους φίλους μου... και το πιο disorientating ήταν ότι ΔΕΝ ήθελαν να μου λιώσουν το κεφάλι με την πέτρα... και ούτε κι εγώ το δικό τους οπως πίστευα μέχρι τότε...

Για μένα το θέμα για ακόμα μια φορά, είναι συνέπεια κακής ενημέρωσης και κυρίως παιδείας (ή έλλειψής της)...

Και πριν ακούσω μαλακίες περί σχολείου, πολιτικών πεποιθήσεων κτλ, εξηγούμαι και λέω πως από την 1η μέχρι την 7η τάξη, δεν έχασα ΚΑΜΙΑ αντικατοχική διαδήλωση σε ΟΛΑ τα πιθανά οδοφράγματα, ως alert μαθητιόσα νεολαία της Αγγλικής Σχολής

 
At 25 November, 2006 11:49, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ως ανήλικους, πλούσιους και ρατσιστές περιγράφουν κάποιοι τους "δράστες".

Χάτε ρε; Μα σοβαρά; Πέφτω που τα σύννεφα...

***

Κάποτε έθεσα ένα θέμα στο φόρουμ ΑΠΟΨΗ... που λίγο-πολύ έθετε το εξής ερώτημα... "Τι αισθήματα προκαλεί η προοπτική κοινωνικής ανόδου των ΤΚ";

http://www.apopsi.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=3;t=000272


Μάλιστα μισο-σοβαρά μισο-αστεία ρώτησα και το εξής..." Pos tha niothate an ekei pou pinate to frape sas sti Makariou katebene enas TK me akribotero aftokinito apo sas kai "ktipouse" perissotera gomenakia / gomenous"?

(Δρακούνα, πάρε έμπνευση, είμαι σίγουρος πως θα μπορούσες να περιγράψεις καταλλήλως ένα τέτοιο σκηνικό)

 
At 25 November, 2006 15:19, Anonymous Anonymous said...

Το θεωρείς έγκλημα να κάνεις παιδιά στη Κύπρο - αυτό και αν είναι κλισέ.Στην Κούβα ίσως;

Είσαι υπέρ του διαλόγου για χάριν του διαλόγου - οι απόψεις σου διέπονται απο ένα δογματισμό που ακόμα και η παταγώδης αποτυχία του κομμουνισμού δεν κατάφερε να διαφοροποιήσει.

Απέφυγες παντελώς να σχολιάσεις τα περί ελευθερίας της επιλογής όσον αφορά την μόρφωση που θέλει να δώσει κάποιος στο παιδί του - κατανοητό, αν σκεφτεί κανείς το τι πρεσβεύει το δόγμα σου - ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό στις προσωπικές ελευθερίες.

Η αναφορά μου στο τέλος είχε σκοπό να δείξει την αντίφαση στα γραπτά σου: Ενας ελιτιστής ο οποίος είναι υπέρ της κατάργησης του ελιτισμού κατ'επέκταση ζητά την κατάργηση του εαυτού του.Το ότι συμπέρανες ότι με αυτό εγώ ήμουν ενάντια στο διάλογο λέει πολλά για την ποιότητα της επιχειρηματολογίας σου.

Απέδειξες ότι αντιλήφθηκα τα όσα είπες ακριβώς όπως τα εννοούσες.Χιουμοριστικά είπες να κλείσει η σχολή αλλά κανένα πρόβλημα στο να κάνουμε τη Κύπρο σοσιαλιστική "δημοκρατία".Ο μόνος που πήρε πατριωτικά την υπόθεση είσαι εσύ γιατί εγώ θα σου έγραφα ακριβώς τα ίδια αν έλεγες ότι πρέπει να κλείσει το σουβλιτσίδικο της γειτονιάς μου - πάτησα το κάλλο σου και ως πατριωτικός κομμουνιστής άρχισες αμέσως το κύρηγμα.Από εμένα τα 12χρονα έχουν να μάθουν τον αντίλογο στη κάθε μορφή δογματισμού - απο εσένα το μόνο που έχουν να μάθουν είναι ότι οι αποδεδειγμένα αποτυχεμένες ιδεολογίες κάνουν πολύ καιρό για να πεθάνουν.

Σ'ευχαριστώ πάντως, έκανες την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη.

 
At 25 November, 2006 15:48, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Και πριν ακούσω μαλακίες περί σχολείου, πολιτικών πεποιθήσεων κτλ, εξηγούμαι και λέω πως από την 1η μέχρι την 7η τάξη, δεν έχασα ΚΑΜΙΑ αντικατοχική διαδήλωση σε ΟΛΑ τα πιθανά οδοφράγματα, ως alert μαθητιόσα νεολαία της Αγγλικής Σχολής

anekdoti u serious? telika u must be OLD! apo to 98 pou imoun ego sto sxoleio stis antikatoxikes diadiloseis epitrepotan na lavoun meros mono mathites tis 4is taxis kai pano meta apo ipografi ton goneon tous. oi ipolipoi pou ithelan na pan eixan anagkastika painful periodo, ponokefalo sta nixia, ponokoilo sta mallia kai diaofra alla pramgata, pou den tous kathistousan vevaia ikanous na vriskontai sto sxoleio, alla sigoura na vriskotnai sta odofragmata

to breakthrough itan otan egine o polemos sto iraq kai pigame kai me xilia zoria pisame ton ipodiefthinti oti ofeilame na dosoume to paron mas. tote apofasise na anathesei se kapious na diamorfosoun mia 20meli omada antiprosopon tou sxoleiou stin diadilosi, dioti o tote diefthintis den itan kai poli fun ton antiimperialistikon diadiloseon!!!!

 
At 25 November, 2006 16:01, Anonymous Anonymous said...

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=676674&-V=articles
Best report and analysis of events I have read so far.

Καιρός να ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτία μας, ειδικά όποιος 8εωρεί τον εαυτό του πολιτισμένο και προοδευτικό. Ο κόσμος στην πλειονότητα του είναι ρατσιστές, σωβινιστές, σεξιστές και ομοφοβικοί. Δεν αναφέρομαι μόνο στα τελευταία επιισόδεια με τους Τουρκοκύπριους... Μερικά παραδείγματα για σκέψη και προβληματισμό: οι Φιλιπινέζες και Σριλανκέζες οικιακές βοηθοί, ένα σωρό άλλους απροστάτευτους ξένους εργάτες (θα ήθελα να μάθω τι ποσοστό ανήκει σε συντεχνία) χωρίς αυτούς η οικονομία θα παράλυε, η γκεττοποιήση της Ποντιακής κοινότητας στην Πάφο και στην εντός των Τοιχών Λευκωσία, κτλ, κτλ...

Κάποιος άλλος Blogger έφτασε στο συμπέρασμα ότι στο English School political correctness has gone too far. Η δική μου άποψη είναι ότι γενικά στην κοινωνία δεν υπάρχει αρκετό political correctness.

@the passenger + ilithi agrino, 8ewrw tin apopsi mu sosialistiki in the sense of Northern European Socialism. There is a divide (even within the PSE at the European Parliament level) between Nordic and Mediterranean Socialists regarding liberal societal views. I find analysis more relevant when the economic and social liberalism are clearly divorced in anyline of argument.

 
At 25 November, 2006 22:24, Blogger the Idiot Mouflon said...

@επιβάτης

Μα δεν είμαι κομμουνιστής!!! (Πίνω πολές κόκα-κόλα για να είμαι τέτιοις). Δεν γράφτηκα ποτέ σε ΕΔΟν ή ΑΚΕΛ και ΠΟΤΕ δεν τους ψήφισα. Πολιτικά είμαι ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ.

Δεν υποστηρίζω τον κομμουνισμό ως πολίτευμα. Η διαφωνία με την οικονομία της ελεύθερης αγοράς ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ δεν σημαίνει αυτόματα ότι επιλέγεις κομμουνισμό ή σοσιαλισμό. Αυτά είναι ψεύτικα διλλήματα και αρνούμαι να εγκλωβιστώ με αυτα.

Ρώτα και τη Μίκα που έχει δει πολλά "δείγματα γραφής" μου.

Αλλά νομίζω πως το ξέρεις και συ ο ίδιος. Απλώς, η ντιρεκτίβα λέει πως όποιος είναι "αμαρκέ" να χαρακτηρίζεται κομμουνιστής για να περιορίζεται και να μπαίνει σε διαδικασία "δήλωσης μετάνοιας" (θυμάσαι ποιο καθεστώς τις έκανε μόδα;)

Η δε φράση σου "έκανες την δουλειά μου πολύ πιο εύκολη" φανερώνει πολλά. Δεν με ενδιαφέρει αγαπητέ η συζήτηση ως "μάχη των εντυπώσεων", τη θεωρώ ουσιαστικά ηλίθια. Με ενδιαφέρει η συζήτηση ως κοινή αναζήτηση. Όσοι έχουν ανάγκη να νοιώσουν νικητές, να πανηγυρίσουν σαν εκδικητικά 13χρονα με τρόπο "εσhίσαμεν τους, εδέραμε, γιούπιιιι"... ας γυρευτούν αλλού.

 
At 25 November, 2006 22:29, Blogger the Idiot Mouflon said...

ππππεεεε... η ανορθογραφία και τα τυπογραφικά πέσαν σύννεφο... παω να πιω κόκα-κόλα...

 
At 26 November, 2006 03:47, Anonymous Anonymous said...

Pragamatika pedia eshete polli plaka, ta ideologika sas oplostasia fenontai anexantlita. Sorry pou epemvenw etsi aprosklitos, prin lion jairo enas kalos mou filos edwke mou ena pou ta blogs sas jai siga siga egina addicted. Kata arhin ta efsima mou stin Mrs Drakouna,she is a natural, parolo pou exw na paradwsw 2 essays coming up the next 3 weeks parakolouthisa to ti ginetai sto Blog tis anellipws tin teleftaia evdomada. Epi tou prokeimenou tis parousas sizitisis ehw na syneisferw ta exis:

a)The issue at stake den einai i ekkolapsi kai i drasi kaimourgiwn akraiwn-dexiwn organwsewn sto diko mas sympan pou legetai ellino-kypriaki plevra/koinotita/synistwn kradidio (opws theleis pes to), doxa to theo ehei pou to 50's afti i syngekrimeni ideologiki parataxi frontize panta na kanei aisthiti tin parousia tis (vlepe EOKA, EOKA B pre-coup, EOKA B post-coup, Motosylettistes ktl). At stake einai to poso kako kamnoun, (pou kamnoun) stin sxesi mas me tou apenanti/bedfellows/synaiterous/adlelfous mas (pale pes to opws theleis) TOURKO-Kyprious. Kaka ta psemata evalamen jai emeis to sheroudin mas, mesw tis sympathestatous aftis ta3is twn akro-dexiwn, gia na xalasei o to glyko...ee o synetairismos tou Kratous pou parelave o Tassos kai den tha paradwsei ws koinotita.

b)Kai afou en eth 2006 14-hrona kai 16-hrona miloun kai symperiferontai san na jai efkikan pou to 1950, ti prepei na kamei i ypoloipei koinwnia (pou einai kai i pliopsifia) kathe fora pou oi ellinopsyxes ormwnes tous ftasoun limit up jai xespasoun? En na vouroumen ta patsiaroumen? En na poumen e inta na kamoume etsi eshei i zwi, krypse na perasoumen (afou se oulla etsi laloumen)? To fainomeno den einai memonomeno kai propantws de einai kainourgio, en diaxroniko kai se kamnei na anarwtiesai (me tromo) ti tha ginei ean kai efwswn lythei kapote to g....no to provlima. Aftous tous Ellhnopsyhades 3G (tritis genias) en na tous exoumen mazi mas way into this current century.....

c)Paidia sorry epolloloisa kai en eprepe mias kai eimai asxetws stin koinotita sas, alla I couldn'd resist it eprepe na fkalw llia pou mesa mou. Ate paw pisw sto International Law essay mou.

P.S: Kai egw E.S.L alla I am loving/hate it sort of thing...

 
At 26 November, 2006 06:19, Blogger the Idiot Mouflon said...

"...ti tha ginei ean kai efwswn lythei kapote to g....no to provlima..."

Tipota den tha simbei afou i -adiloti -atzenta tous problepi APOLYTI STRATIOTIKI EPIKRATISI kai epomenos den tha yparxoun TK...

 
At 26 November, 2006 10:38, Blogger Psychia said...

1. Έφυα λίες μέρες και έχασα ΤΑ επεισόδια (και τα κοινωνικά και τα μπλογκοσφαιρικά).

2. Εντυπωσιακό το πόσοι πολλοί είσαστε απόφοιτοι της σχολής.

3. Δεν ήμουν μαθήτρια της Αγγλικής σχολής, αλλά ήμουν μαθήτρια ιδιωτικού σχολείου της Λεμεσού, και πολλά από τα θέματα που θίχτηκαν (θέματα θρησκείας, συμμετοχής σε διαδηλώσεις, στολής, καπνιστηρίου κτλ κτλ) είναι λίγο πολύ κοινά σε όλα τα international σχολεία που φιλοξενούν διαφόρων εθνικοτήτων μαθητές.

4. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Δρακούνα ως προς το όλο θέμα των Τ/Κ γιατί αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, λόγω της μοναδικής φύσης της Αγγλικής Σχολής.

5. Παρ'όλα τα προβλήματα, ασυνεννοησίες και ταξικές διαφορές που μπορεί να έχει σαν οργανισμός, όπως αφέρνει σε αρκετές περιπτώσεις η Μικαέλλα και άλλοι (been there), πιστεύω πως τα καλά αυτής της σχολής βαρούν περισσότερο από τα κακά της. Έχοντας πολύ καλούς φίλους απόφοιτους της σχολής (and loving it), και έχοντας μια βίδα να ψάχνομαι με διάφορες στατιστικές, τείνω να έχω την άποψη πως στο θέμα επιπέδου εκπαίδευσης (σε σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους τομείς) η Αγγλική σχολή υπερτερεί σημαντικά από τα πλείστα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία ολόκληρης της Κύπρου. Και στο τέλος της ημέρας, για μένα αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία.

5. Επειδή είμαι αύπνη μέρες και με hangover, δώστε τόπο στην οργή για οτιδήποτε άσχετο μπορεί να πέταξα. Και κάμετε μου ένα χαμομίλι σας παρακαλώ.

 
At 26 November, 2006 11:00, Blogger Psychia said...

Α ναι. Επίσης να προσθέσω πως δεν ξέρω ποιά λάθη ακριβώς έκανε η δοιήκηση της σχολής ως προς την προσέλευση των Τ/Κ, και εν την παλεύκω αυτή τη στιγμή να το ψάξω διεξοδικά. Όποια λάθη και να γίναν όμως, σημασία έχει το αποτέλεσμα σ'αυτή τη περίπτωση.

Το αν τα γεγονότα θα προβληματίσουν την δοιήκηση της σχολής στο αν θα αλλάξει μυαλά ή όχι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να την απασχολήσει. Κατά τ'άλλα, το βρίσκω απόλυτα λογικό και σωστό οι Τ/Κ να φοιτούν δωρεάν και να ευνοούνται στην εισαγωγή τους λόγω του ότι δεν τους προσφέρονται άλλες επιλογές. The end.

Για το θέμα της φορολογίας, οφείλω να ομολογήσω πως Δρακούνα μου με κάλυψες με την φοβερή ατάκα "Πάρτε 2 Panadol.".

Όπως κατά τη γνώμη μου ήταν αναμενώμενο, κάποιοι εδείξαν τον νού τους και το σωβινιστικό τους μεγαλείο με πράξεις που αρμόζουν στην προβληματική τους φύση. Είναι καταληλότατο θέμα αυτό με τους Τουρκοκύπριους για να μουγιάσει την πιτόμουγια που τους τρώει τον εγκέφαλο. Welcome to Cyprus.

 
At 26 November, 2006 11:00, Blogger the Idiot Mouflon said...

Σμίξη ρώσσικου μαύρου με δυόσμο λέω γω...

 
At 26 November, 2006 11:04, Anonymous Anonymous said...

Michaella, OLD και με κεφαλαία, να πεις της θειας σου (που έλεγε και η Βλαχοπούλου παλιότερα).... απλά εσύ είσαι βρέφος... with a big mouth!

 
At 26 November, 2006 16:39, Anonymous Anonymous said...

Είμαι το μόνο άτομο από δημόσιο σχολείο ή μου φαίνεται;

 
At 26 November, 2006 17:50, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

eisai eisai;)

xexe anekdoti epiraxtikame?:P tstststs afou perigrafeis polla exopragmatikes katastaseis

psychia ean oi efiemrides den dimosiefsoun mexri tin triti tis epistoles ton esl ton teleftaion xronion tha prospathiso na mazepso oses perissoteres ginetai kai tha tis valo sto blog mou giana kamo clarify tin katastasi

 
At 26 November, 2006 18:17, Anonymous Anonymous said...

χε-χε Μικαέλα, μήπως να προβληματιστείς γιατί το πήρες τελικά το detention????

 
At 26 November, 2006 18:19, Blogger the Idiot Mouflon said...

Eeee... oi tziai to monon...

Mika... kai xwris to epeisodio sto igligloo i stasi orismenwn -pou sigxizoyn ta katoxika stratebmata me tous TK -einai FWS FANARI.

An oi diefthintes toy igligloo iperebalan stin askisi tis politikis tous... KAKWS ... den dikeologi omos afto oute to misos oute tous trampoukismous. H okka 400.

1,000,000 epistoles na yparxouun den aneroun tin pragmatiki eikona, oi maskes pesan.

Toulaxiston me tous Xrysavgites xereis ti antimetwpizeis... den ypokrinonte.

***

Einai apistefto to pou ftanoun orismenoi gia na dikeologisoun ta adikeologita. Akomi kai o Sertis (fileleftheros, "xeretismata stin exousia") pou to myalo tou kofki san xourafi diepraxe MEGA SFALMA. Kollimenos me tin yperaspisi tis trimerous (posa xronia na niothi grafikos, twra pou egine "popular" ksebrakwthike teliws)... xrisimopiise gia tous drastes ton oro "tramboukoi-probokatores"... OSAN NA MIN GNORIZEI tin ksekathari ennoia tou defterou orou, osan na pistebi pragmatika oti daktylos nenekwn eisxorise stin EFEN kai parakinise ta "mwra" na diapraksoun tin epithesi.. ALLIWS ME DIDAXES DASKALE !!!

 
At 26 November, 2006 20:15, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

detention? pio detention?!

en to metaxi pampoleon elpizo na min pefteis kai esi stin pagida na kamneis to connection anamesa stin efen kai stin xrisi avgi, epidi en to ligotero pou mporo na to onomaso asteio. apla en pio "cool" that way.

btw, epidi xero ta onomata arketon ek ton emplekomenon kai sigkekrimena 5, kathos kai ta onomata kapion apo to e.s pou tous edosan tis sostes plirofories, to mono pou mporo na po en oti telika i trimeris exei polli xazi me ton tropo pou ekfrazetai gia ta.. kopelouthkia kai ta eggonia tis

 
At 26 November, 2006 20:32, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

a kai gia na prolavo antidraseis, ola ta atoma pou exo prosopika ipopsin mou perasan idi apo ta grafeia ton anakriton tis ipothesis. den sigkatalegontai mesa sta atoma ton opoion i taftotita "agnoeitai" pou pragmatika den mporo na fantasto pioi mporei na einai

 
At 27 November, 2006 01:15, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ma egw otan elega gia "koutsouthkia" en genika se mwra "patriwtwn politikwn" pou anaferomoun... twra ekatalabes?

(O "Koutsismos", diladi o sobinismos ypo mandia logikofani den einai apoklistiko pronomio twn EBROKOkotwn. By the way, tzeino to lampro myalo, o Syllouris, afikan to na kami kamia dilwsi gia to thema oxa eprolaban to kako?)

Gia to xazi tis trimerous... ekatantise tsas anosto to asteio, en nomizeis?

Gia tous xrysavgites, eksigw palin... TOULAXISTON me tzeinous xereis pion exeis apenanti sou...

 
At 27 November, 2006 05:01, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

hehe eidika ekei sto dhko prepei na klaine polla aftes tis meres... kai oxi aparaitita giati tous efige afto to lampro mialo, o kleanthous!

tora epiasa ta koutsouthkia nai, all anomizo ipergenikeveis to thema

 
At 27 November, 2006 14:35, Blogger the Idiot Mouflon said...

Kleanthous... allo asteri ontos... exw dei babouinous se ntokymanter kai ...ma tous xilious tarandous !!! ...me epeisan piotero gia ti noimosini tous.

 
At 13 June, 2010 17:58, Anonymous Anonymous said...

3ero kai vlepo pos exi kero na mpi kapios se afto to blog omos na sas po ena pragma. Olo milate ke sizitate ala kaneis de rotai tous ma8ites pos nio8oun ekinoi. Pos nio8oume na vlepoume ka8e mera ena agalma kapiou iroa(Michalakis Karaolis) o opoios ekane toso gia to nisi mas kai einai iroas olon mas kai na min exi elliniki simea sto isto dipla apo to agalma tou. Eine ntropi afto giati aftos o an8ropos pe8ane gia afti ti simea! Ke mas lene oti den ti vazoune giati mpori na prosvaloi tous T/K. Emas den mas prosvalei na vlepoume ka8e mera tin tourkiki simea ston pentadaxtilo MAS ke na mas 8imizi tous progonous mas p pe8anan ke ta spitia mas sti ammoxosto kerineia ke morfou?
Episis ida ne lete oti to kratos de tous prosferi allo sxolio? KALA!!! Mas piran tin misi mas patrida ke emis 8a tous prosferoume ke ekpedevsi?!?!
Trito; Mas les oti tous ederan giati itan pio glorious? Fysika panta 8a iparxoun kavgades meta3i nearon ine fisiologiko. Omos den tous edeiran gia to "glory" ala ipirxe allos logos piso apo afto p egine. Itan giati katapiezoun ton ellinismo sti aggliki sxolio ke giati opos to lete ki eseis oi T/K pairnoun "special treatment"
Min milate gia isotita ke ti diaforetikotita tis agglikis sxolis giati den ine isotita p iparxi sto ES! Einai ka8ari katapiesi tous Ellinismou tis Kiprou.

 
At 22 August, 2019 16:45, Blogger yanmaneee said...

off white clothing
lebron 11
nike air max 97
zx flux
vans shoes
yeezy 700
michael kors outlet
lebron shoes
nike x off white
coach outlet online

 
At 27 April, 2020 20:27, Blogger yanmaneee said...

michael kors outlet online
longchamp handbags
calvin klein underwear
hermes handbags
supreme
curry 6 shoes
yeezy shoes
adidas ultra boost
goyard
fila shoes

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.