Monday, December 18, 2006

Και τώρα κα Μαύρου οι δυό μας!

Τώρα που ξέρουμε ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος Λευκωσίας, τώρα που ξεκατινιάσθηκαν όλοι σε όλα τα έντυπα μέσα να μας πείσουν πόσο σκατά είναι η Λευκωσία και να αποφεύγεται, τώρα που περίπου μας έπεισαν ότι ζούμε στο Καράτσι του Πακιστάν και όχι τη Λευκωσία, θα πω και εγώ δυο λόγια. Αν δεν πουν οι 552 βέροι Λευκωσιάτες ποιος θα πει?

Θα το ξαναπώ. Όλοι δηλώνουν κάτοικοι Λευκωσίας. Και όλοι δηλώνουν πόσο τη μισούν. Αν αυτό είναι μια συνομωσία να δοθεί στη Λευκωσία ένας αέρας Αθήνας (που όλοι τη βρίζουνε αλλά κανένας δεν φεύγει) δεν ξέρω, αλλά της Λευκωσίας δεν της πάει και ουδέποτε προσπάθησε να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό της.

Η κρεβατομουρμούρα:
Δεν έχει παρκινγκ, δεν έχει πεζοδρόμια, δεν έχει πάρκα ολυμπιακών διαστάσεων, δεν έχει νεοκλασικά κτήρια κάθε 40 μέτρα, δεν έχει όραμα, δεν έχει πράσινο, δεν έχει στυλ, έχει όλες τις ανυπότακτες φυλές της Γης, έχει inner city slums (ευγενικός τρόπος για να ονομάσεις τα χαλαμάντουρα στο κέντρο της πόλης), όλα τα έχει αλλά δεν συμφέρει.

Η αλήθεια:
Έχουν φτηνύνει τα αεροπορικά εισιτήρια. Ο λαός σύσσωμος πάει τα τριήμερα του, πάει τις διακοπές του, ένα εξωτερικό twice a year τουλάχιστον παίζει. Όπως τις prospective νύφες που βλέπουν το εκκλησάκι στην άκρη του γιαλού του ελληνικού και θέλουν να βρουν το αντίστοιχο στην Κύπρο, έτσι και οι τουρίστες πάνε, βλέπουν και επιστρέφοντας συγκρίνουν τα ασύγκριτα. Ναι μωρέ, τι ωραία τα νεοκλασικά κτήρια που είδαμε στη Βιέννη. Γιατί δεν έχει εδώ? Τι ωραίο το Central Park στη Νέα Υόρκη… τίποτα δεν έχει η Λευκωσία… το ότι στο εξωτερικό ως τουρίστας δεν έρχεσαι αντιμέτωπος με το πρόβλημα παρκινγκ των μεγαλουπόλεων (διότι ως τουρίστας δεν έχεις αυτοκίνητο) δεν το σκέφτεται κανένας.

Για δοκίμασε αγάπη μου να οδηγήσεις με αυτοκίνητο μέχρι την Oxford street και για δοκίμασε μετά να το παρκάρεις. Αν βρεις παρκινγκ με λιγότερο από £5 μέσα στο κέντρο του Λονδίνου, να μου φτύσεις. £18 στερλίνες για μια μέρα στοιχίζουν τα υπόγεια παρκινγκ στο Soho τα Σάββατα (σε περίπτωση που διερωτάστε). Ρώτα και τους Αθηναίους πόση ώρα πάνε γύρω-γύρω κύκλους για να αμολήσουν το αυτοκίνητο τους μέσα στο δρόμο. Οι μεγάλες πόλεις έχουν πρόβλημα με το παρκινγκ. Δεν είναι science fiction. Ή μήπως είναι όλοι πρόθυμοι να ξεκινήσουν να κυκλοφορούν με ποδήλατα όπως το Amsterdam και το Hong Kong?? Και στο εξωτερικό, άμα σε γράψουν, δεν παίρνεις απλώς ένα «πράσινο χαρτάκι», σου κλειδώνουν το τροχό (clumping), σου παίρνουν τα νούμερα, σου παίρνουν το αυτοκίνητο. Θέλεις φτηνό παρκινγκ, θέλεις να είναι και πληθωρικό παρκινγκ, θέλεις να είναι και μέσα στο κατάστημα που θα πας. Όλα τα θέλεις επιτέλους! Αν περπατήσεις 100 μέτρα δεν θα πάθεις τίποτα. Ορκίζομαι.

Και μη μου πείτε ότι άλλο το κέντρο του Λονδίνου και άλλο το κέντρο της Λευκωσίας. Τα κέντρα των πόλεων όπου και αν βρίσκεσαι είναι παλιά, είναι σε ένα βαθμό βρωμερά, πάσχουν από έλλειψη χώρου και πρασίνου, και γίνεται ένας συνεχής αγώνας για να αναζωογονηθούν. Στο Λονδίνο, έπρεπε να γίνει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και να βομβαρδιστεί το μισό Λονδίνο από το blitz για να αποφασίσουν να κατεδαφίσουν τα inner city slums και να ανοικοδομήσουν κάτι πιο decent. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία (που δεν έμεινε τίποτα όρθιο από τους βομβαρδισμούς) και την Ιταλία. Το Παρίσι ήταν ένα χάος (οι Άθλιοι γράφτηκαν τυχαία νομίζετε??) από παράγκες και οδοφράγματα. Στην «Παναγία των Παρισίων» ο συγγραφέας μιλά για γειτονιές που οι στρατιώτες του βασιλιά δεν τολμούσαν να πατήσουν από την αναρχία που επικρατούσε. Μέχρι που περί τα 1870 ο Ναπολέων ΙΙΙ τα έριξε όλα κάτω και ξανάκτισε το Παρίσι, την πόλη του φωτός που όλοι ξέρουμε σήμερα.

Η Λευκωσία, δεν είναι Μητρόπολη (και κακώς συγκρίνεται με τις μητροπόλεις) αλλά μια απλή επαρχιακή πόλη (ούτε καν Gotham City)… και ως τέτοια πρέπει να τη βλέπουμε. Υπάρχουν περιθώρια για μεγάλη βελτίωση, όπως π.χ. ο Δήμος να διευκολύνει την ανανέωση της τάχα μου Λαϊκής Γειτονιάς όπως έκαναν π.χ. στου Ψυρρή στην Αθήνα, διότι με τις προϋποθέσει που θέτει σήμερα (8 τουαλέτες, 8 θέσεις παρκινγκ προς £10.000 έκαστη ας πούμε, ωράριο μέχρι τις 12) κανείς δεν πάει να ανοίξει μπαρ, να αποκτήσει ενδιαφέρον η περιοχή και να σταματήσει να είναι «γκέτο» (που δεν είναι αν με ρωτάς, αλλά αφού έτσι την βλέπουν οι παραπάνω, τέλος πάντων)

Εκτός αν θέλετε να το ρίξουμε στους βομβαρδισμούς. Να ξέρω να βάλω το κράνος μου.

Επίσης, μας δείχνετε καλλιτεχνικές (ελαφρώς ανεστίαστες δηλαδή) φωτογραφίες σχεδόν ερειπωμένων καταστημάτων και περίλυπων καταστηματαρχών με ταμπέλες της δεκαετίας του 70’. Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες αυτών των υποστατικών που έχουν ξεμείνει με το έτσι θέλω με όλους αυτούς τους θέσμιους ενοικιαστές που δεν λένε να το κουνήσουν διότι το 1967 που ενοικίασαν το κατάστημα πλήρωναν 10 γρόσια ενοίκιο και επιμένουν εν έτη 2006 να συνεχίζουν να πληρώνουν 10 γρόσια και να μην ανακαινίζουν το κατάστημα και ο ιδιοκτήτης να μην μπορεί να τους πετάξει έξω. Φταίει ο δήμαρχος?? Φταίνε οι ιδιοκτήτες?? Φταίει η έλλειψη οράματος ή ο περί Ενοικιοστασίου Νόμος που μας κατσικώθηκε και δεν λέει να τροποποιηθεί??

Ναι, χρειάζεται public transport. Ναι, χρειάζεται βελτίωση του οδικού δικτύου διότι τα αυτοκίνητα έχουν αυξηθεί δραματικά. Αλλά μην μου παίζετε τις μωρές παρθένες που επειδή παίζατε λάστιχο και βασιλέα στο σπίτι της γιαγιάς και τώρα δεν μπορείτε πια, σας έπιασε μαράζι και καημός.

Δεν ντρέπεστε στην ηλικία σαν να παίζετε ακόμα λάστιχο και βασιλέα?

Μπορεί να μουρμουράτε όσο θέλετε αλλά η αλήθεια είναι ότι η Λευκωσία σήμερα είναι πολύ καλύτερη παρά πριν 20 χρόνια. Πριν 20 χρόνια, πέρα από τη Λήδρας και την Ονασαγόρου, δεν υπήρχε ζωή στην εντός των τειχών Λευκωσία. Οι γειτονιές του Αγίου Κασσιανού και Χρυσαλινιώτισσας ήταν ένα χάλι και κανένας δεν πήγαινε να μείνει «δίπλα από τους Τούρκους». Πηγαίνετε τώρα να δείτε που κάθε 5 σπίτια τα 2 αναπαλαιώνονται (ευτυχώς που υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια). Η τάφρος (σε όλο το μήκος της) ήταν ένα χωράφι με αγκάθια και ερπετά. Οι πέτρες από τα τείχη έπεφταν μόνες τους. Κανένα normal άτομο δεν σκεφτόταν να κάνει τον περίπατο του εκεί.

Εννοείται πως δεν είναι όλα τέλεια. Μα δεν είναι και (Μ)αύρα. (α, καλό το λογοπαίγνιο!!)

25 Comments:

At 18 December, 2006 13:39, Anonymous Anonymous said...

eeeetsi etsi...
:D

 
At 18 December, 2006 13:42, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

i entos ton toixon lefkosia tha mporouse na einai poli pio omorfi, alla den einai.

kapios ftaiei gia afto

tha mporouse na trava poli perissoteri neolaia, alla den tin trava.

kapios ftaiei gia afto

tha mporouse na exei kalitero odiko diktio, perissotera parkings, alla den exei.

kapios ftaiei gia afto

den einai omos i xeiroteri poli tou kosmou. oute kan i xeiroteri perioxi tis kiprou. eidika apo ton kairo pou stamatisame na "fovomaste tous tourkous" exei veltiothei arketa. apla den einai arketo. thelei ki allio. elpizo oti i mavrou tha sinexisei tin kali doulia pou ekane stin vouli kai ston dimo. parolo pou proerxetai apo to akel prosopika tin theoro axia na kanei pragmatiki allagi kai oxi na kremmazei patanies me fotouthkia pou tous stillous sitn plateia eleftherias kia n atheorei pos exei paraxei ergo. elpizo na min vgo lanthasmeni

 
At 18 December, 2006 14:04, Blogger zappa said...

To monimo parapono mou apo th leykwsia einai oti den exei astikes sygkoinwnies h estw podhlatodromous pou na phgainoun se perioxes stis opoies egw 8a phgainw gia na kanw tis doulies mou (dhladh kentro-kentrika tou panepisthmiou-egkwmh-aglatzia). Toulaxiston h Lemessos to deytero to exei kai enas podhlaths pou xrhsimopoiei to podhlato gia tis ka8hmerines tou ergasies den exei na faei sth mapa th malakia tou ka8e blaka pou epeidh exei amaksi mporei na sou kanei tis poio epikyndhnes "plakes". Epishs den exei arketa pezodromia. Kai den lew gia thn palia polh pou to pezodromio einai gia antikeimenikous logous polyteleia, milaw gia dromous opws h Kallipolews, h Larnakos kai h Aglantzias. Mhn pw gia to strimwgma pou mporei na faw sth makariou epeidh o idiokthths tou Le Cafe 8elei na kleinei to miso pezodromio ths Makariou gia na aerizontai oi pelates tou. Oso gia thn palia polh, paradoksws mou aresei sxedon opws einai (isws mia seira apo anakainhseis ston Taktakala na boh8ousan ligo). Toylaxiston ekei kserw oti den 8a petyxw tous fellous pou blepw sth Makariou kai sto Panepisthmio

 
At 18 December, 2006 14:11, Anonymous Anonymous said...

Mporei kapios blogger na mu lysei tin aporia mu mu geni8ike extes pu itan "yiorti tis dimokratias kai tis topikis autodioikisis" : yia tin anakyklosi pios exi tin eu8ini? Oi Dimoi i kapio kentriko i eparxiako organo?

 
At 18 December, 2006 15:14, Anonymous Anonymous said...

@Horaitissa: Χωρίς να είμαι σίγουρη, νομίζω οι δήμοι (τουλάχιστον οι κάδοι στη Λευκωσία ήταν πρωτοβουλία του Ζαμπέλα μπας και κρατήσει καμιά ψήφο)... Λογικά όμως, θα έπρεπε να υπάρχει κρατική πολιτική.... που δεν υπάρχει... δεν μπορείς να περιμένεις να δόξει του Δήμου αν θέλει να προωθήσει την ανακύκλωση... θα έπρεπε ήδη να είναι μέρος της περιβαλλοντικής πολιτικής του Κράτους (της ποιας????)

 
At 18 December, 2006 15:22, Blogger YO!Reeka's said...

πλάκα πλάκα με βομβαρδισμό και ανοικοδόμηση θα μπορούσαν να λυθούν τα προβλήματα πολλών ελληνικών πόλεων, βλ. πάτρα, αργος, αγρίνιο, κατερίνη κ.α.

 
At 18 December, 2006 17:04, Anonymous Anonymous said...

@Anekdoti: Για το πρόγραμμα ανακύκλωσης ευθύνονται τα Υπουργεία Εσωτερικών και Γεωργίας, ο φρέσκος (σαν μαϊτανός) Επίτροπος Περιβάλλοντος, η Green Dot, τζαι η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων . Σιγά μεν ήταν πρωτοβουλία του Ζαμπέλα... εν έσιει αρκετές μίζες η ανακύκλωση.

@Δρακούνα: Εμένα αρέσκει μου η Λευκωσία.

 
At 18 December, 2006 17:05, Blogger Ttallou said...

πες τα ρε drakouna.
πάνε να μας παρουσιάσουνε και τη Λευκωσία μας ως τέρας τώρα.

υγ: Drakouna-Μαύρου: Δυο ξένες στην ίδια πόλη;

 
At 18 December, 2006 18:06, Blogger the Idiot Mouflon said...

"...Ρώτα και τους Αθηναίους πόση ώρα πάνε γύρω-γύρω κύκλους για να αμολήσουν το αυτοκίνητο τους μέσα στο δρόμο..."

Ναι, αλλά κάποιοι ανέκαθεν έβρισκαν το περπάτημα στην Αθήνα ευχάριστο. Άσε που έχει και μετρό. Στην Λευκωσία αν περπατάς στους δρόμους "παίζουν σου πουρού" -ακόμη και αν δεν είσαι ξανθιά Ρωσσίδα -γιατι θεωρείσαι ΟΥΦΟ... Και δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ που να μην το βρίσκω αποκαρδιωτικό. Ειδικά οι φάτσες μας. Την Αθήνα την ονόμασα "Η Πόλη με το 1,000,000 ερωτεύσιμες φατσούλες" και ανφερόμουνα ΜΟΝΟ στα άβαφτα μουτράκια, ε;

"...κανείς δεν πάει να ανοίξει μπαρ, να αποκτήσει ενδιαφέρον η περιοχή και να σταματήσει να είναι «γκέτο».."

Σωστό, αλλά ούτε και ενθάρρυνση υπήρχε και αυτό ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ (σκέψου, θα το βρεις).

Οι Βομβαρδισμοί δεν ειν' άσκημη ιδέα... Όποτε φεύγω με αεροπλάνο κοιτάω "κάτω χαμηλά" ευελπιστόντας πως θα δω ένα "μανιτάρι".... και έτσι δεν θα μπορώ να ξαναρθώ πίσω.
Κανείς με ραδιενεργό υλικό πρόχειρο;

Το πρόβλημα μου δεν είναι οι ανέσεις, είναι που απλώς μιμούμαστε (κάκιστα) κουλτούρα αντί να παράγουμε κουλτούρα.

ΥΓ. Στο λογοπαίγνιο έφασε σήμερα νομίζω...εχεχεχε
http://hlithioagrino.blogspot.com/2006/12/blog-post_18.html

 
At 18 December, 2006 20:59, Anonymous Anonymous said...

@giorgos. Efxaristw yia tin pliroforia. I Green Dot fenete rather promising ala 8a anamenw na dw ti apotelesmata 8a exi.

It bugs me that "lack of parking spaces" is considered to be the crux of the transport problem. Surely the lack of a comprehensive public transport system is the real problem, assuming that less people will use a car when they can use something else...

Vevea mia lisi edwse i Drakouna poli palia edw:
http://drakouna.blogspot.com/2006/02/mind-gap.html

 
At 18 December, 2006 23:13, Blogger Noullis said...

H Nea Yorkh den exei sandwich Giapana.

 
At 19 December, 2006 03:50, Blogger the Idiot Mouflon said...

Γιατί Πιριπίτσην έσhει;

 
At 19 December, 2006 10:47, Anonymous Anonymous said...

@ ilithion agrino: αφού είναι όλα τόσα χάλια τι ακριβώς σε κρατάει εδώ (ειδικά αφού είμαστε και Ευρωπαίοι και ο καθένας μπορεί να δουλέψει έυκολα παντού)?

Και τις χαριτωμένες και άβαφτες φατσούλες που βρίσκεις στην Αθήνα θα μπορούσε να τις έβρισκες κι εδώ αν δεν ήσουν τόσο προκατειλημμένος... και αφού αναφέρεσαι σε γυναίκες, εγώ σε ρωτώ: Τους άντρες τους είδες πως είναι πριν πεις για τις γυναίκες?... οι οποίες, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον ενδιαφέρονται και μια στάλα για την εμφάνισή τους....

 
At 19 December, 2006 13:25, Blogger the Idiot Mouflon said...

@anekdoti

Οι φατσούλες δεν είναι θέμα ανεύρεσης σεξουαλικού συντρόφου ή εμφάνισης, είναι θέμα ελπίδας για τη ζωή. Ανάμεσα στην καρακιτσαρία βρίσκεις και διαμάντια, αυτό συμβαίνει άμα ένας χώρος μπόρει να παράγει κουλτούρα ΠΑΡΑ τον μιμητισμό.

Απλώς, νοιώθω ΑΛΛΟΣ άνθρωπος άμα ανεβαίνω την Μπενάκη. Εδώ μόνο αφίσες με τα μούτρα του Ζαμπέλα να δεις... ή να ανοίξεις την τηλεόραση και να σου προκύψει κλαμένο... παπουτσόσυκον... πάει, χάλασε η μέρα σου.
(Για τους άνδρες στη Αθήνα, σόρρυ, δεν είχα ιδιαίτερο λόγο να κοιτάξω).

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η Βίσσυ, ούτε τα ψώνια στην...χχμμμ... τι οδό παν οι Κυπραίοι τώρα για να φορτωθούν; Ούτε με επηρεάζει το "αφ'υψηλού" στυλάκι των καλαμαράδων που πάντα κομπλάρει / κάνει να ζηλεύουν εμάς τους Κύπριους. Αυτή είναι η ομορφιά της Αθήνας, μπορεί να σε τσακίσει αν προσπαθήσεις να στεριώσεις εκεί ΑΛΛΑ ταυτόχρονα αφήνει τους ελεύθερους... ελεύθερους.

Το θέμα είναι μαθηματικό. Με 1/3,187,707 χάνεσαι πιο εύκολα παρά με 1/206,200... αλλά και βρίσκεις πιό εύκολα αυτά που ψάχνεις.

Με κρατάει εδώ η βλακεία μου. Δουλειά θα μπορούσα να κάνω και από την Τασκένδη αν έχω ΗΥ και Διαδίκτυο (άσε που τα έχω τακκώσει όλα τελευταία). Δεν θα είμουν εδώ αν υπήρχε κεφάλαιο και αν δεν έμενε μόνη της η μάνα μου τώρα που πέθανε ο γέρος. (Έχω ένα αδελφό μα αυτός ήταν ξύπνιος και την έκανε για Βερολίνο από δεκαπενταετίας... ούτε με πόμπες δεν έρκεται πίσω).

 
At 19 December, 2006 14:24, Anonymous Anonymous said...

@ agrino:

Να σου πω πρώτα πως αναφέρομαι στους ΚΥΠΡΙΟΥΣ άνδρες και όχι στους Αθηναίους…

Δεύτερο να σε ρωτήσω γιατί συγκρίνεις τα κακά της Λευκωσίας με τα καλά της Αθήνας…. Δηλαδή η Λευκωσία έχει την αφίσα του Ζαμπέλα, ενώ εσύ προτιμάς να βλέπεις τη μούρη του Καρατζαφέρη? Ή μήπως η Ιωάννα Λουκά είναι πιο glamourous τηλεοπτικό παπουτσόσυκο από την Κακουράτου (που δεν ενοχλεί κι όλας)? Αν ζούσες εκεί, την ίδια αηδεία θα ένιωθες όπως τώρα όταν βλέπεις τον Ζαμπέλα (που δεν θα τον ξαναδείς, θα βλέπεις άλλους). Εκτός αν συγκρίνουμε το να ζει κανείς στη Λευκωσία με το να πηγαίνει διακοπές στην Αθήνα… ή να είναι φοιτητής στην Αθήνα….

Και θέλω επίσης να μου δείξεις ένα ελεύθερο Αθηναίο…. Μέσο Αθηναίο… που ξυπνά το πρωί και πάει με τη συγκοινωνία στη δουλειά του και επιστρέφει το βράδυ πίσω στην οικογένειά του… διότι αν αυτό που ζούνε κάθε μέρα είναι ελευθερία, εγώ να φάω το καπέλο μου και να μπει και η Αλβανία επιτέλους στην Ευρώπη… Κι ας μιλήσει και κάποιος έλληνας να μας πει τη γνώμη του….

Όσο για την οδό που πάνε τώρα η Κυπραίοι για να φορτωθούν, είναι η αντίστοιχη που πάνε οι καλαμαράδες όταν πάνε π.χ. στο Λονδίνο, ή οι Λονδρέζοι στο Παρίσι ή σε οποιαδήποτε ξένη πρωτεύουσα για να φορτωθούν…. Η κεντρική εμπορική οδός της κάθε πόλης, που είναι και η πιο γνωστή και η πιο εύκολη…. Δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορείται το φαινόμενο…. Όσο για τη Βίσση, το θεωρώ πολύ πιο λογικό να πηγαίνεις από την Κύπρο στην Αθήνα μια φορά το τρίμηνο για να διασκεδάσεις (αφού η χώρα στην οποία ζεις, δηλαδή η Κύπρος, υστερεί σε αυτό), από το να είσαι καλαμαράς φοιτητής στο Λονδίνο και να καταβαίνεις κάθε Σαββατοκυρίακο στην Αθήνα γιατί στο Λονδίνο δεν έχει καλή νυχτερινή ζωή !!!!!!!! (Αυτό εμένα προσωπικά μου λέει πολλά τόσο για την κουλτούρα που αναφέρεις συνέχεια όσο και για το επίπεδο… και εννοώ το να μην μπορείς να προσαρμοστείς σε μια ξένη πόλη ακόμα και όταν πρόκειται για ολόκληρη μητρόπολη)

Απλά πιστεύω πως το αίσθημα που σου δίνει η Αθήνα είναι το κλασικό «It’s always greener on the other side”… ούτε κι εγώ το είχα καταλάβει όσο πήγαινα εκεί για διακοπές και «υπό την προστασία» των εγχώριων φίλων μου…

 
At 19 December, 2006 15:13, Blogger the Idiot Mouflon said...

It's all Greek to me

Δεν καταλαβαινεις πως δεν με αφορουν όλα αυτά.

Ναι, η Αθήνα είναι σκληρή πόλη και έχει τις ίδιες ασκήμιες... ακόμη και χειρότερες. Έχει όμως και πιο πολλούς τρόπους διαφυγής. (Μπαι δε γουεη, παπουτσόσυκο εννοούσα τον τΑΣΣΟ... και η Αθήνα δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με όσα βλέπεις στην ελληνική τηλεόραση... είτε στις σειρές, είτε στις ειδήσεις, είτε όπου αλλού...Αθήνα δεν είναι η Βαρβάκειος και ο Καραμανλής).

Δεν με ενδιαφέρουν τα άτομα τύπου "...Μέσο Αθηναίο… που ξυπνά το πρωί και πάει με τη συγκοινωνία στη δουλειά του και επιστρέφει το βράδυ πίσω στην οικογένειά του…..." είτε είναι στη Λευκωσία, είτε στην Αθήνα. Δεν είναι αυτοί οι "άνθρωποι μου", δεν ανήκω σε αυτό το είδος και δεν νοιώθω καμιά υποχρέωση να ζήσω τη ζωή μου με βάση τις δικές τους προδιαγραφές.

Υπάρχει εδώ θέμα ταξικής διαφοράς. Εσύ δέχεσαι τις συνήθειες της όποιας τάξης σε εκφράζει... εγώ δηλώνω ΕΚΤΟΣ.

Ξέρω, πάντα εκνεύριζε αυτό μου το "προνόμιο", το οποίο δεν έχει να κάνει με λεφτά (που ΔΕΝ έχω), ούτε με καταγωγή (βέρος μπάσταρδος and proud of it). Απλά, ΑΡΝΟΥΜΑΙ να φορήσω την Α ή Β ταμπέλα εθελοντικά, οι άλλοι ας με χαρακτηρίσουν όπως θέλουν. Χέστηκα.

Για αυτό καραγουστάρω την Αθήνα, είναι πόλη φτιαγμένη όχι για τους Αθηναίους αλλά για κάτι λάθη της -αστικής -φύσης σαν και την αφεντιά μου.

Γιατί βρε παιδιά πρέπει ντε και καλά να γουστάρω... αφου ΔΕΝ... δικαίωμα μου, εσείς τι ζόρι τραβάτε; Δεν κατάλαβα ποτέ τον φόβο των -όποιας ράτσας -"Κυπραίων" για όποιον και ότι δεν προσαρμόζεται στα δικά τους μέτρα. Δειλία μυρίζει.

 
At 19 December, 2006 15:32, Anonymous Anonymous said...

Το πιο εκνευριστικό στους "προνομιούχους ΕΚΤΟΣ" είναι που το δηλώνουν για τον εαυτό τους... σαν να κάθεται η γκόμενα και λέει πόσο καλλονή είναι... σόρυ κι όλας, αλλά αύτο πιστεύω...

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αν είσαι ΕΚΤΟΣ (με τον τρόπο που το εννοείς) δεν χρειάζεται να το δηλώσεις πουθενά... αν είσαι ΕΚΤΟΣ με τον τρόπο που καταλαβαίνω εγώ, τότε καλά κάνεις, φώναξε το να το πιοστέψεις πρώτα εσύ...

Και η συζήτηση έχει ήδη ξεφύγει (σε χωράφια που δεν με ενδιαφέρουν καν) οπότε άστο για κάποιο πιο σχετικό ποστ που ίσως προκύψει της Δρακούνας...

 
At 19 December, 2006 15:50, Blogger the Idiot Mouflon said...

Δεν το δηλώνουν για τον ευατό τους... απλώς... σε κάποια στιγμή, μετά από χρόνια "τριβής" με όσους δεν μπορούν να σταθούν χωρίς δοτές ταυτότητες... απελευθερώνονται από τα δεσμά της -και κυπριακής -νοοτροπίας που απαιτεί την ταμπελο-ποίηση και τη Δήλωση Ρόλου (Μετάνοιας).

 
At 19 December, 2006 19:42, Anonymous Anonymous said...

Εμένα πάντως η Λευκωσία προκαλεί μου κατάθλιψη.
Δήθεν κουλτούρα (ποιά θέατρα ρε παιθκιά, σοβαρομιλούμε? ή θεωρείται το καλά-καθούμενα ή όπως αλλιώς το λέτε, κουλτουριάρικο στέκκι? Ή τα mainstream βιβλιοπωλεία?), χάλια δρόμοι (λογικό, όταν μοιράσεις μια πόλη απο τη μέση όλα γίνονται σκατά, ανάμεσα σε άλλα. Δαμέ εν φταίει κανένας Δήμαρχος, αλλά ούτε αλλάσσει η συγκοινωνία σε κάτι καλύτερο απο σκατά), πλακωσούρα γενικώς (η απουσία θάλασσας που προτάσσουν οι Λεμεσιανοί απλά προσθέτει στο πρόβλημα) και το χειρότερο:
Ποτέ μα ποτέ δε μπορεί μια πόλη να αποκτήσει ζωντανό χαρακτήρα όταν κατά 60% κατοικείται απο....Δημόσιους Υπαλλήλους. Δυστυχώς η νοοτροπία του Δημοσίου έχει "μολύνει" τα πάντα στη Λευκωσία. Απο τη νοοτροπία, μέχρι τον τρόπο διασκέδασης.
Αυτά απο ένα πρώην κάτοικο Λευκωσίας και νυν ευτυχισμένο κάτοικο...Λεμεσού (ναι, τωρά μπορείτε να αρχίσετε τις επιθέσεις, αλλά όταν πάω δουλειά απο τον παραλιακό τζιαι σύρνω κλεφτές μαθκιές στην παραλία είναι σαν να πίνω τον πρώτο καφέ της ημέρας). Τζιαι μεν ξιππαστείτε, αλλά οι Λεμεσιανοί τελικά δεν κυκλοφορούν με μια πόμπα στο βρακί τους.

 
At 19 December, 2006 22:09, Anonymous Anonymous said...

anekdoti, you have my R-E-S-P-E-C-T!

 
At 20 December, 2006 08:08, Anonymous Anonymous said...

anonymous, εγώ προσωπικά αγαπώ τη Λευκωσία πιο πολύ από ποτέ κάθε φορά που επιστρέφω από Λεμεσό....
:-)

 
At 20 December, 2006 17:57, Anonymous Anonymous said...

Anekdoti: Εξαρτάται απο το τί νομίζει ο καθένας για το θέμα "τρόπος ζωής". Προσωπικά αρνούμαι να συμβιβαστώ με ψευδαισθήσεις και προτιμώ τουλάχιστον να έχω γύρω μου πιό "ελεύθερο" περιβάλλον. Κατα τα άλλα, ένας πρωτευουσιάνος, Λονδρέζος ας πούμε ή Νεοϋρκέζος, μπορεί να συμφωνήσει μαζί σου. Μέχρι φυσικά να έρθει κάτω και να δεί τί εννοούμε εμείς με τον όρο "πρωτεύουσα".

 
At 21 December, 2006 08:13, Anonymous Anonymous said...

Anonymous, δεν έχει να κάνει με πρωτέυουσα και συμπρωτεύουσα και παρόμοιους όρους... έχει να κάνει με την πόλη... Η Λεμεσός απέχει μακράν από τον όρο πόλη... πόσο μάλλον από αυτόν της πρωτεύουσας... Η Λεμεσός είναι ένα τεράστιο αχούρι και δεν με ενδιαφέρει πόσες παραλίες και θάλασσες μπορεί να έχει, στο τέλος της μέρας τι να την κάνω τη θάλασσα άμα η πόλη μοιάζει με κατάλειμμα προσφύγων μετά από βομβαρδισμό...? Η θάλασσα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αν δεν έχεις την τούρτα τι να το κάνεις?

 
At 23 December, 2006 09:16, Anonymous Anonymous said...

Αnekdoti: Define αχούρι.Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως θυμάσαι τη Λεμεσό τις δεκαετίες '80-'90 (πρώτη περίοδος ένα τεράστιο εργοτάξιο, δεύτερη περίοδος η αμαρτωλή "επέκταση" του παραλιακού) ή μηπως τελικά βλέπεις τη Λεμεσό μόνο απο τους κυκλικούς κόμβους όπως πηγαίνεις διακοπές στο...Λατσί?
Φιλικά.

 
At 21 March, 2008 03:17, Blogger Nothin_personal said...

Apla thelw na pw oti Blitz einai taktiji tou polemou ME ARMATA MAXIS kai kamia sxesi den exei me vomvardismous. Episis, Gotham einai to kalitexniko tis Neas Yorkis, (nai, ektos apo Big Apple), kai exoson xerw einai I PIO SYGXRONI kai terastia mitropoli tou dytikou kosmou (eides pws petassw kati Tokia kai kati Mpagong amesws exw!), opote an itan i Lefkwsia itan "estw" Gotham aplws itan na 3itimazoume entelws diaforetika pramat (giati o Kypreos mana mou, efkaristisi den exei!)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.