Friday, December 22, 2006

Και τώρα Χριστούγεννα!!!

Όσο μεγαλώνεις, αποκτάς μια love/hate σχέση με τα Χριστούγεννα. Δεν θέλεις να το παραδεχτείς αλλά αν σε καλούσαν σε καμιά δεκαριά πάρτι και είχες και τα τέλεια ρούχα να βάλεις σε αυτά, επιπλέον χόρευες μέχρι τελικής πτώσεως με γκόμενους και άτομα που σου αρέσουν, θα έκανες τα τέλεια Χριστούγεννα. Ναι καλά, ούτε στα έργα δεν συμβαίνουν αυτά.

Συνήθως τα Χριστούγεννα έρχονται σε 2 version:

Τα οικογενειακά: Μένεις βασικά σπίτι σου και με 3-4 σειρές στο DVD την έχεις κάνει αμπέλι. Το σπίτι είναι γεμάτο γλυκά και φαί μη καθημερινό οπότε αράζεις στον καναπέ και δεν σε ενδιαφέρει τίποτε. Κατά διαστήματα κάνεις την εμφάνιση σου σε οικογενειακά φαγοπότια όπου μπορείς (α) να το παίξεις γελαστός και ευχάριστος τύπος, ή (β) να έχεις κατεβασμένα τα μούτρα σου λες και σου χρωστούν και να κάθεσαι σε μια γωνιά μετρώντας τα λεπτά για αν φύγεις. Όπως θέλεις συμπεριφέρσου. Τα Χριστούγεννα δεν θα χαλάσουν τη μελένια τους για σένα και τα μούτρα σου.

Τα ξεχειλωτικά: Για να αποφύγεις την οικογένεια κανονίζεις να λείπεις στα εξωτερικά. Κλείνεις πανάκριβα εισιτήρια (Χριστούγεννα είναι), σε πανάκριβα ξενοδοχεία (Χριστούγεννα είναι), σε πανάκριβες παγωμένες πόλεις (Χριστούγεννα είναι). Μετά από 12 ώρες ταλαιπωρία στα αεροδρόμια και τα ταξί φτάνεις στο 2Χ2 δωμάτιο του ξενοδοχείου σου. Λες, τι ωραία, είμαι αλλού, θα ανοίξει το πνεύμα μου και θα νιώσω αληθινά Χριστούγεννα και όχι τα αμαρκέ που ζούμε στην Κύπρο. Βγαίνεις να περπατήσεις στους δρόμους και να νιώσεις τον παλμό της πόλης. Τον παλμό δεν ξέρω αν θα νιώσεις, πάντως ένα κρυοπάγημα είναι πολύ πιο πιθανό να νιώσεις διότι κάνει ψόφο. Οι αληθινές πόλεις είναι γεμάτες και αληθινό κόσμο και όπου και να πας γίνεται το απροχώρητο (στα γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, συμπληρώστε αναλόγως).

Τις επόμενες μέρες συνεχίζεις να κάνεις περίπατο στους παγωμένους δρόμους και τα εξίσου παγωμένα αξιοθέατα (αλλά δεν ταλαιπωρείσαι, κάνεις διακοπές). Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τηλεόραση διότι δεν γνωρίζεις γερμανικά. Πεθυμάς τη δορυφορική σου στην Κύπρο που πιάνει 68 κανάλια και 5 κανάλια μόνο για ταινίες. Κάθε μέρα κάνεις το χαμάλη για να κουβαλήσεις στο ξενοδοχείο τα δώρα που αγοράζεις με χαρά (που θα σου κοπεί μαχαίρι όταν έρθει ο λογαριασμός της Visa).

Μετά προσπαθείς να βάλεις όοολα τα δώρα μέσα στην 2Χ2 βαλίτσα σου (διότι είσαι ένας σοβαρός traveler εσύ και ταξιδεύεις πάντοτε light… ώσπου να πέσει το μάτι σου σε καταστήματα). Ξανα-ταλαιπωρείσαι 12 ώρες μέσα στα αεροδρόμια και επιστρέφεις στη θαλπωρή του σπιτιού σου. Με δώρα, εμπειρίες και ένα βαρβάτο κρυολόγημα.

Τελικά τα Χριστούγεννα, αν δεν ξεχειλωθείς ή δεν τα βαρεθείς παρέα με την οικογένεια σου, δεν είναι αληθινά Χριστούγεννα!!!

Καλές Γιορτές σε όλους, και αυτούς που θα ξεχειλωθούν και αυτούς που θα μουτρώσουν στο σπίτι. Τα λέμε από εβδομάδας!!

7 Comments:

At 22 December, 2006 15:29, Blogger the Idiot Mouflon said...

"...και είχες και τα τέλεια ρούχα να βάλεις σε αυτά, επιπλέον χόρευες μέχρι τελικής πτώσεως με γκόμενους και άτομα που σου αρέσουν, θα έκανες τα τέλεια Χριστούγεννα. Ναι καλά, ούτε στα έργα δεν συμβαίνουν αυτά..."


Σαν γκόμενα σε ΤΕΛΕΙΟ video clip με R&B, στο ΤΕΛΕΙΟ τραγουδι, με τους ΤΕΛΕΙΟΥΣ γκόμενους (μαύρακκες εννοείται) που κοιτάει η ΤΕΛΕΙΑ κυπραία και κλαίει πως δεν έχει ακόμη γίνει star (που θα γίνει, δεν είναι δυνατόν να μην).

Αχ, φίλτατη Δρακύνα, εκεί μας κατάντησαν... η αποθέωση της "αύρας του νικητή".

 
At 23 December, 2006 11:43, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

ego pantos exei tosa xronia, kia i moni sxesi pou apektisa me ta xristougenna itan na matho na mageirevo kalitera!

 
At 24 December, 2006 02:39, Blogger YO!Reeka's said...

εγώ πάλι προτιμώ το σενάριο οικογένεια και όποιος αντέξει :)
καλές γιορτές σε σενα στον άντρα σου και στο υποκατασκευή μωράκι!

 
At 24 December, 2006 13:40, Blogger zappa said...

meri kristmas yebrempadi

 
At 26 December, 2006 22:47, Blogger Greek Warrior said...

Gia mena ta Xristougenna? Trave me ki as klaiw! Kanw pws de me sygkoinoun kai toso ta Xristougenna kai pws psilovariemai ekeina ola ta trapezia, alla kata vathos anypomonw na anoiksw ta dwra mou kai na katavroxthisw o,ti mporw...

 
At 26 December, 2006 22:48, Blogger Greek Warrior said...

...Kai meta trexa sto apoxwritirio kai vgale o,ti mporeis!

 
At 28 December, 2006 01:39, Blogger the Idiot Mouflon said...

SMS: Επειδή οι ευχές για το 2006 δεν “έπιασαν”, φέτος δεχόμεθα και χρηματικές εισφορές…

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.