Thursday, January 25, 2007

Αεροπλάνα και βαπόρια (3)

Κύπρια γκόμενα – ξένος στρατιώτης: Δεν θα γράψω για Τούρκο στρατιώτη εννοείται διότι θα κατεβούν οι φουστανελάδες να μας αφορίσουν και για να φανταστώ τέτοια σχέση πρέπει να κάνω LSD και ένεκα εγκυμοσύνης δεν μπορώ. Και τόση φαντασία από μόνη μου δεν διαθέτω. Άρα:

Η Σκεύη ουδέποτε γνώρισε τον Μανώλη. Αντίθετα, στις σπουδές γνώρισε τον Guillaume (προφέρεται Γκιγιόμ). Ένα Γάλλο δίμετρο και κούκλο τραλαλά τι χαρά. Και όμως, στην Ενωμένη Ευρώπη των προηγμένων χωρών υπάρχει υποχρέωση στρατού. Και ο Γκιγιόμ πρέπει να πάει.

Και πάει.

Χάνεται κάνα μήνα. Στην απέραντη έκταση της Γαλλίας, η Σκεύη δεν έχει ιδέα που μπορεί να τον πήγαν και σκέφτεται να κάνει χαρακίρι. Ρε συ, μπας και ο μαλάκας την παράτησε και δεν το πήρε είδηση? Δεν παίζει και μέσο να μάθει περαιτέρω πληροφορίες. Που να παίρνει τώρα τη μάνα του, δεν θα συνεννοηθούν. Άτιμη Γαλλίδα! Τελικά ο Γκιγιόμ επικοινωνεί με…. γράμμα του στρατού (στάμπα, χαρτί με σήματα, όλο το σετ) και πληροφορεί την belle Cypriote (η Σκεύη είναι αυτή) ότι είναι στο σώμα των Αλπίνων στρατιωτών της ένδοξης Γαλλικής Δημοκρατίας και βρίσκεται στο Gap, μια μικρή πόλη στα σύνορα με την Ιταλία, κοντά στην Grenoble (ο νους της Σκεύης πήγε προς στιγμή στο GAP το κατάστημα με τα ρούχα αλλά δεν είπε τίποτε).

Ο Γκιγιόμ έχει μεν έξοδο αλλά είναι χειμώνας και έχει χιονίσει στο Gap, επιπλέον δεν είναι τόσο εύκολο να πάει κανείς στην Grenoble. Η Σκεύη να σημειώσω δεν βρίσκεται στην Κύπρο αλλά την Αγγλία, όπου κανονικά θα έπρεπε να σπουδάζει και όχι να καταστρώνει σχέδιο για να πάει στην μέση του γαλλικού πουθενά. Και όμως, η Σκεύη βρίσκει charter πτήσεις για σκι στις γαλλικές Άλπεις που πάνε στην Grenoble. Κανονίζουν να βρεθούν εκεί. Ξεκινά η Σκεύη με το αεροπλάνο και ο Γκιγιόμ με το λεωφορείο. Αλίμονο του Γκιγιόμ αν φάει κράτηση. Η Σκεύη κινδυνεύει να μείνει 3 μέρες στην Grenoble μόνη, χωρίς λόγο και αιτία.

Ο Γκιγιόμ είναι καλό παιδί και δεν τρώει κράτηση. Βρίσκει τη Σκεύη. Είναι μείον 15 βαθμοί. Ο Γκιγιόμ φορά τη χαρακτηριστική στολή εξόδου των Αμπίνων στρατιωτών (σκούρο πράσινο και τσόχινο καπέλο Άλπειων με φτερό στο κεφάλι –glamour, καμία σχέση με το κράνος του Άντρου από τα παλιά-) Σαν τον Peter, τον γκόμενο της Χάιντι μοιάζει, μόνο που είναι ο γκόμενος της Σκεύης. Είναι έκπληκτοι που τα κατάφεραν. Είναι πλέον σίγουροι ότι η αγάπη νικάει τα πάντα (και την squadra Azzura πρωταθλήτρια κόσμου άμα χρειαστεί).

Ακολουθούν 3 μέρες sex και τυριού με ψωμί baguette και κρασί ή μπύρα. Στο youth hostel που ευτυχώς έχει θέρμανση. Είναι ευτυχισμένοι και μια γλυκιά θαλπωρή θολώνει από μέσα το τζάμι του δωματίου (να δημιουργήσουμε και μια άλφα ατμόσφαιρα.)

Η Σκεύη επιστρέφει στο πανεπιστήμιο. Ο Γκιγιόμ της έχει δώσει το τηλέφωνο του στρατοπέδου (είμαστε ακόμα στην pre-mobile εποχή) με ρητές οδηγίες πότε να τηλεφωνεί. Μόνο που η Σκεύη δεν ξέρει γαλλικά και είναι τρομοκρατημένη ότι αν πάρει και ζητά τον Γκιγιόμ σε άλλη γλώσσα θα την πάρουν για κατάσκοπο και θα βρουν και οι δύο τον μπελά τους. Άσε που βλέπει εφιάλτες ότι κοιμάται με ξένο στρατιώτη, άρα εχθρό, άρα θα την σκοτώσουν οι παρτιζάνοι με την απελευθέρωση (είναι ολίγον άσχετη ιστορικά η Σκεύη, πόσα να προλάβει και αυτή.)

Μαθαίνει μια μοναδική φράση: «Bonjour. Je voudrais parler à Guillaume Bertillon s’il vous plait.» Ότι ώρα την ημέρας και να είναι, αυτό επαναλαμβάνει μέχρι να ακούσει τον Γκιγιόμ.

Η σχέση τους είναι βασικά τηλεφωνική. Τα χιόνια έλιωσαν και δεν υπάρχουν charter πτήσεις. 2 ώρες με το αεροπλάνο για Τουλούζη και μετά 6 ώρες με το τρένο δεν λέει. Ο Γκιγιόμ μουρμουρά από το τηλέφωνο αλλά η Σκεύη παλιά καραβάνα, ξέρει τη διαδικασία και τον εμψυχώνει. Του λέει ιστορίες για τον στρατό στην Κύπρο αλλά μετά διερωτάται αν κάρφωσε εθνικά μυστικά. Δεν βαριέσαι, ο στρατός παντού το ίδιο σκατό είναι. Οι Γάλλοι είναι φίλοι μας. Και ο στρατός στη Γαλλία διαρκεί μόνο 1 χρόνο άρα δεν υπάρχει λόγος ξεχειλώματος.

Ο Γκιγιόμ ξεμπερδεύει και έρχεται ο ίδιος στην Αγγλία, όπου βέβαια η Σκέυη έχει τελειώσει τις σπουδές της και πρέπει να φύγει αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και ένα άλλο ξεχείλωμα.



Μπορείτε να κρατήσετε την αναπνοή σας. Θα ακολουθήσει και bonus edition.

11 Comments:

At 25 January, 2007 10:09, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

fimes, fimes!
ama en ivra ego gallo gkomeno, pou an mi ti allo, je parle Français bien, enna evrei i skevi pou en totalement sans pertinence? en nomizo!
kati tetio tha itan très triste, oi adikies de la vie!

i skevi exei parapano chances na pantreftei tin proti tis agapi, ton antro, mias kai den einai foititria oute sto University of London oute se kanena Grande école sto parisi. Einai foititria tou panepistimiou kiprou. Molis me to kalo "pospastei" o andros pou ton strato tha xartothoun. ospou na teliosei i skevi to panepistimio probably tha einai eggios (bonus ean gennisei prin teliosei to panepistimio kai trexei KAI to moro) kai fisika pantremeni me ton andro pou telionei tora to diploma in business management sto frederick institute of technology me tin elpida oti se 58 xronia tha ginei panepistimio kai tha tou anagnorisoun ton titlo. parallila tha doulevei giati exei geneka je kopeloudin na megalosei, i skevi tha pashinei polla kai oloi tha einai eftixismenoi.

kapoia mera, eno tha exei pireto to moro to mikro kai to moro to megalo tha voura pano kato kai tha pellanei tin kkele tis skevis pou einai gemati rola giati en eixe ora na paei stin kiria koulla tin kommotria, kai tha einai etoimi na ekragi, tha pesei sta xeria tis ena sofo rito pou tha valei ta panta stin thesi tous sto mialo tis: "ola einai tou myalou kai i pantreia tis tixis"

hihi

 
At 25 January, 2007 10:29, Blogger Derek said...

Από έγκυρες πηγές (άρρενα Γάλλο συγκάτοικο) μαθαίνω ότι η "υποχρεωτική" θητεία στην Γαλλία διαρκεί μόλις μερικές ώρες!

Πηγαίνεις το πρωί, παρακολουθεις κάποια σεμινάρια* για το πόσα πολλά καλά πράγματα προσφέρει ο στρατός στην Γαλλία αλλά και στους στρατιώτες, τρως ένα θεσπέσιο γεύμα* και γράφεις ένα εξαιρετικά απλό τεστ που στόχο έχει να δείξει το αν μπορείς να γράψεις και να διαβάσεις και το απόγευμα πας σπίτι σου!


*με στόχο να πείσει τους οποίους ανέργους να καταταγούν!

 
At 25 January, 2007 10:30, Blogger drakouna said...

Βέβαια, συμβαίνει και αυτό που περιγράφεις. Αλλά αν σου πω ότι ο Γκιγιόμ της ιστορίας είναι ήδη παντρεμένος στην Κύπρο με μωρό?

Όλα μπορούν να συμβούν.

PS: με αγγλικά των ιδιαιτέρων βρίσκεις ότι γκόμενο θέλεις, δεν υπάρχει language barrier.

 
At 25 January, 2007 10:34, Blogger drakouna said...

Ο στρατός στην Γαλλία είναι ένα χρόνο (αλλά μην φανταστείς σκοπιές και άλλα άγρια). Πολιτισμένα πράγματα, σεμινάρια (όπως πολύ σωστά είπες) και εξόδοι.

Μπορείς να κάνεις και κοινωνική προσφορά αλλά αυτή διαρκεί παραπάνω. Αν πάεις κανονικό στρατό ξεμπερδεύεις πιο εύκολα.

Στο Μουντιάλ που έγινε στη Γαλλία, όσοι έκαναν θητεία εκείνη την περίοδο είδαν και δωρεάν παιγνίδια.

 
At 25 January, 2007 12:12, Anonymous Anonymous said...

Just an update on military service in France: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/1682777.stm

 
At 25 January, 2007 13:01, Anonymous Anonymous said...

o Guillome einai to paidi apo to Greenock? can't wait gia to bonus episode! =)

 
At 25 January, 2007 14:24, Blogger Valentinos Kontoyiannis said...

sioura en gallos vatraxos tziai oxi italos epivitoras o tipos tis istorias? :P

 
At 25 January, 2007 18:54, Anonymous Anonymous said...

O Italos epivitoras ine edw:
http://drakouna.blogspot.com/2006/03/blog-post_28.html
Ton Gallo vatraxo ton exete mprosta sas. Kanenas apo tus dio den ine "to paidi apo to Greenock" Mrs Zisi. Yiati an itan den 8a itan vatraxos, ma sigura oxi epivitoras...

 
At 25 January, 2007 19:27, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ο Γκιγιάμ κάμνει παρέα στο στρατό με το Φρανσουά και αποφασίζει πως είναι γκέη...

 
At 26 January, 2007 02:20, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

exei ena polla cool gay site, na tou to sistiso. egina kai ego member simera. prepei na eimai to mono plasma jimesa me sexual orientation F-straight. tha piaso filies me ton gallo gia na kamno practice ta gallika mou. simera pou irtan kati siggenis pou to velgio kai emetafraza tous to deltio eidiseon, ediskoleftika para polla na apodoso tin kontra tou xristofkia me ton anastasiadi =0

 
At 09 February, 2007 11:39, Blogger Sike said...

apo ton titlo viastika na ypotheso oti o ksenos stratiotis tha itan kanenas tis UNFICYP pou ton psoumnise i skevi sti shamrock! Wahahahah!

Den iksera oti paizontai kai faseis me pragmatikous ksenous stratiotes.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.