Tuesday, January 16, 2007

Που θα πά(ν)ε διακοπές?

Η μαμά Δρακούνα και ο Μπαρμπαπάπα έχουν βάλει internet. Μη φανταστείτε ADSL γραμμές που πετάνε από ταχύτητα και άλλα ταχυδακτυλουργικά. Όχι, κανονικό και αργό dial-up connection. Δεν ξέρουν τη διαφορά, γι’ αυτό βάλανε το φτηνό.

Μαλακία: Δεν άντεξα και πήγα την πρώτη μέρα να δω τι γίνεται μέσα στο blog μου. Γράφτηκε στο memory η διεύθυνση, έσπασε ο διάβολος το ποδάρι του και η μαμά Δρακούνα (άγνωστο πως τα κατάφερε) μπήκε μέσα.

Και δεν κατάλαβε τίποτα.

Με ρώτησε όμως τι ήταν εκείνο το πράσινο τέτοιο που μπήκε μέσα κατά λάθος και είχε ανέκδοτα. Κατάλαβα τη μαλακία μου και έσβησα όλο το history από το computer τους.

Πάμε πάλι.

Πέρασε μια εβδομάδα ησυχίας, όταν η μαμά Δρακούνα αποφάσισε ότι επειδή κάπου άκουσε ότι μπορείς να βρεις και να κλείσεις ξενοδοχεία και πτήσεις από το internet, είναι μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσουν και θέλει να το κάνει αλλά δεν ξέρει πως.

Προσφέρομαι να βοηθήσω.

- Που θέλετε να πάτε?
- Αθήνα φυσικά!
- Μα στην Αθήνα πάντα μένετε στο ίδιο ξενοδοχείο που έχετε και την κάρτα του και σας ξέρει και πάντα κάνετε κράτηση από το τηλέφωνο. (τι να χανόμαστε από τα internet τώρα.)
- Άσχετο, θέλω να δω πως γίνεται από το internet.

Συνδεόμαστε, κάνω Google search για ξενοδοχεία στην Αθήνα. Μου βγάζει τις γνωστές μαλακίες. Η μαμά Δρακούνα δυσανασχετεί. Μετά που της εξηγώ τι είναι το Google, τι είναι το Google search, πως το κάνεις και μεγεθύνω και τη σελίδα διότι η μαμά Δρακούνα είναι ολίγον μύωψ και δεν βλέπει, παραπονιέται:

- Δεν ξέρω ούτε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία.
- Υπάρχουν χιλιάδες ξενοδοχεία στην Αθήνα. Είναι αδύνατον να ξέρεις όλα τα ξενοδοχεία που υπάρχουν. Η μηχανή αναζήτησης προφανώς βγάζει πρώτα αυτά.
- Τα καλά τα ξέρω όλα!

Γιατί δε παίρνεις τότε ένα τηλέφωνο να ησυχάσω??

- Και πως κάνω search?
- Πατάς… εδώ και γράφεις… εδώ ότι θέλεις.
- Τόσο απλό?
- Τόσο απλό.

Και τα ρούχα γίνονται κατάλευκα και αστραφτερά.

Αφήνω τη μαμά Δρακούνα να συνεχίσει παίζει με το keyboard της. Δεν βρίσκει τα κουμπιά, μετά δεν βρίσκει τα ελληνικά, μετά δεν βρίσκει τους τόνους, αρνείται να γράφει χωρίς τόνους («καλά το μονοτονικό, να το καταργήσουμε και αυτό? ΠΟΤΕ!!»), μετά δεν βρίσκει το Enter («γιατί το έχουν με μια γραμμούλα και δεν γράφει Enter?» -εύλογη απορία, δεν μπορώ να πω-), μετά βαριέται. Είναι πολύ δύσκολο.

Εγώ είπα να πάρει τηλέφωνο όπως κάνει πάντα, αλλά δεν με ακούει ποτέ κανένας.

Ξανά-χάνονται άλλη μια βδομάδα και επιστρέφουν και οι δύο δριμύτεροι. Μπήκαν, λέει, στο site του Club Med, ενθουσιάστηκαν και κάτι άλλων εταιρειών που προσφέρουν κρουαζιέρες στις Σκανδιναβικές χώρες και θέλουν να πάνε. Διερωτούνται πότε να κλείσουν άραγε.

- Αθήνα δεν θέλατε να πάτε?
- Ναι, αλλά η Αθήνα δεν έχει πλάκα. Ενώ 10 μέρες στη Βαλτική θάλασσα και τα φιόρδ θα είναι ένα όνειρο. Και δεν έχουμε ξαναπάει. Δεν φεύγει η Αθήνα από τον τόπο της.
- Ενώ το φιόρδ θα φύγει, σίγουρα με το νέο ice age θα μετακομίσει στις Μπαχάμες.
- Είδες! Ούτε Μπαχάμες έχουμε πάει!

Και ξανά προς τη δόξα τραβούν...

7 Comments:

At 16 January, 2007 14:59, Blogger Fraoula said...

LOOOOL! Ma na pei ta keimena sou 'prasino tetoio me anekdota'?? Koryfaia ataka!

 
At 16 January, 2007 15:08, Blogger the Idiot Mouflon said...

Στείλε τους Τρότζαν ... να ελέγχεις τα πάντα που κάνουν... να πνάσεις...

 
At 16 January, 2007 16:24, Blogger Psychia said...

Ποιάν μου θύμισες τώρα... χαχαχαχα..

Κορυφαίοι οι γονείς (μας)!

 
At 16 January, 2007 17:16, Blogger Nobody said...

Ο πατέρας μου έχει επίσης μοναδική σχέση με την τεχνολογία.Όταν πρωτοπήρε κινητό, το πρώτο sms που έλαβα από εκείνον δεν έγραφε τίποτα.Μετά από κάποιες μέρες έλαβα ένα άλλο που έγραφε.."πουεισαι". Ερώτηση ήταν? θαυμασμός να ταν? Διαταγή μήπως? Ποιος ξέρει. Θέλει υπομονή και κατανόηση Δρακούνα.

 
At 16 January, 2007 19:32, Blogger YO!Reeka's said...

πρόσεχέ τους μην πάνε να βάλουν αριθμό πιστωτικής και σε κανένα ανύπαρκτο site και τους φάνε τα λεφτά!! είναι επικινδυνη η άγνοια σε αυτή τη φάση

 
At 17 January, 2007 07:27, Blogger shashoura said...

xa!
:):):)

 
At 17 January, 2007 08:32, Blogger drakouna said...

Ναι, ενημερώθηκαν σχετικά να μην βάζουν την κάρτα τους όπου νάναι. Μάλλον θα βρουν το site της εταιρείας και μετά θα πάρουν τηλέφωνο ή θα πάνε σε τουριστικό γραφείο και θα πουν "θέλω αυτό".

Όπως θα μπορούσαν να κάνουν και χωρίς Internet αλλά αφού θέλουν να παίξουν τι να τους κάνω?

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.