Tuesday, January 30, 2007

Patriots and other farts

Σωστοί πατριώτες και πατριώτισσες,

Πρέπει αναγκαστικά να μπει η διευκρίνιση «σωστοί» διότι όπως φάνηκε τις τελευταίες μέρες, σε αυτή τη χώρα που τελικά δεν στερείται ούτε φαντασίας ούτε μαλακίας, υπάρχουν «σωστοί πατριώτες», «λάθος πατριώτες», «ολίγον πατριώτες», «πατριώτες πίτσες μπλε», «τουρίστες πατριώτες» και «πατριώτες δεν με μέλει».
Πάντοτε μπροστά και με τον παλμό των εξελίξεων, σαν tribute στο «Χωρκάτικο είναι», το blog σε νέα παγκύπρια αποκλειστικότητα εισαγάγει το νέο Χωρκάτικο:


«Πατριωτικό είναι»:

- 3 χρόνια μετά το Δημοψήφισμα, να επιμένεις να θυμίζεις ότι ψήφισες ΟΧΙ και ότι κακό συμβαίνει να το συνδέεις με το Δημοψήφισμα.
- Κάθε φορά που η εθνική Ελλάδας σε οποιοδήποτε άθλημα κερδίσει μια διάκριση, να βγαίνεις στους δρόμους να πανηγυρίσεις τυλιγμένος τη γαλανόλευκη.
- Να κουβαλάς τη γαλανόλευκη γενικά παντού: σε συναυλίες, στο γήπεδο, σε πορείες, να τη στήνεις έξω από το σπίτι σου σε εθνικές επετείους.
- Να πηγαίνεις σε συναυλίες της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ και της ΕΔΟΝ με αφιέρωμα σε πεθαμένους συνθέτες που έκαναν μια περιουσία μελοποιώντας το δράμα των απλών ανθρώπων και μετά τραγουδώντας το με λυπητερή φωνή.
- Να ντύνεις το μωρό σου τσολιά και να πηγαίνετε να δείτε την παρέλαση των σχολείων.
- Να ντύνεσαι ο ίδιος τσολιάς χωρίς να είναι καρναβάλια.
- Να βλέπεις τη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου και να φουσκώνεις από περηφάνια που είδες 3 πυραύλους ληγμένους να περνούν από δίπλα σου.
- Να λες του γιου σου (ώσπου είναι μικρός) να πάει να καταταγεί στους ΛΟΚατζήδες, και όταν ο γιος σου φτάσει σε ηλικία στρατού να βάζεις μέσο για να πάει στις Διαβιβάσεις.
- Να διηγείσαι πολεμικές ιστορίες από το 74’ και να προσθέτεις ότι αν η διμοιρία σου ήταν καλύτερα τοποθετημένη (όπως πιστεύεις εσύ και έκοψε ο νους σου 32 χρόνια μετά) η Κερύνεια δεν θα έπεφτε στους Τούρκους. Μετά να παίρνεις delivery του γιου σου στο στρατό.
- Να ντύνεσαι με στρατιωτικά ρούχα χωρίς λόγο.
- Να βλέπεις εχθρούς παντού.
- Να βρίζεις τους καλαμαράδες όπου κάτσεις και όπου σταθείς αλλά να θέλεις Ένωση με την Ελλάδα.
- ….και ας τρώγεις πέτρες….
- Να βλέπεις αυτοκίνητα με Τ/Κ αριθμούς μέσα στο highway, και να τα βάζεις κόντρα.
- Να σπαταλάς το μισθό σου στο μπούκκικο (ή τον καφενέ) της γειτονιάς σου και παράλληλα να βρίζεις αυτούς που πάνε στα καζίνα στα κατεχόμενα.
- Να πηγαίνεις σε μνημόσυνα ατόμων που πέθαναν πριν τουλάχιστον 30 χρόνια και να φωνάζεις πατριωτικά συνθήματα.
- Να νομίζεις ότι όλοι αυτοί οι Πακιστανοί, Κινέζοι, Σρι Λανκέζοι και Τ/Κ που ζουν και εργάζονται μαζί μας υπονομεύουν το κράτος μας και προσπαθούν να αλλάξουν την ταυτότητα μας και ότι γενικά χάλασε ο κόσμος.
- Να πιστεύεις ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι το προπύργιο της ελληνικότητας μας και κρατά άσβεστο τον πόθο για λευτεριά.
- Να ξεχωρίζεις τον κόσμο σε πατριώτες και προδότες.
- Πρόσφατα, να έχεις δημιουργήσει την υποκατηγορία «σωστοί πατριώτες» και «λάθος πατριώτες».
- Να μην είσαι σίγουρος αν θέλεις να ζεις σε ανεξάρτητη χώρα ή σε μια υποθετικά διευρυμένη Ελλάδα.

44 Comments:

At 30 January, 2007 09:45, Anonymous Anonymous said...

Patriwtes na´nai k oti na´nai....

 
At 30 January, 2007 10:09, Blogger Fraoula said...

Eishgoumai epwnumws na didasketai afto to keimeno sta sxoleia. Kai to ---Να λες του γιου σου (ώσπου είναι μικρός) να πάει να καταταγεί στους ΛΟΚατζήδες, και όταν ο γιος σου φτάσει σε ηλικία στρατού να βάζεις μέσο για να πάει στις Διαβιβάσεις.--- na einai sta SOS ths eksetasteas ulhs.

 
At 30 January, 2007 11:19, Anonymous Anonymous said...

"- ….και ας τρώγεις πέτρες…."

Θεϊκό Δρακούνα!

 
At 30 January, 2007 11:47, Anonymous Anonymous said...

Teleio drakouna, prototypises kai pali! teleio! i am sure oti tha prostheteis oso perna o kairos!
thanks!

 
At 30 January, 2007 12:26, Anonymous Anonymous said...

To blog pου διαβάζουμε σπονσάρεται από την UNOPS; :P

Προσθέτω:
Να θέλεις όλες οι τράπεζες να μείνουν σε "ντόπια" χέρια και να είσαι μέλος της ΕΕ.

 
At 30 January, 2007 13:44, Blogger Psychia said...

Γουστάρω το Νέο Χωρκάτικον είναι! Έχει μέλλον, το νιώθω!

 
At 30 January, 2007 14:01, Anonymous Anonymous said...

na les oti oi T/K, oi srilankezoi, oi pakistanoi, oi rwssides ktl ktl ktl einai ''ksimarismenoi'' kai tautoxrona na petasseis tis ''klimatzides'' pou ekopses pou to klima pou kanei thn pergola sto parking tou parakmiakou spitiou sou sthn xwrafa apenanti me thn psevdaisthisi oti tha ta mazepsei to dhmarxeio...auto nomizw empiptei sthn kathgoria ethnikistika xwrkatikon,etsi?

 
At 30 January, 2007 14:15, Blogger Λεόντιος_Μαχαιράς said...

Ίσως θα μπορούσαν να προσθεθούν και τα παρακάτω:
Να αγιοποιείσαι από το ΡΙΚ και ειδικότερα από το Γιώργο Ηλιάδη
Να θεωρείς ότι οι Έλληνες πολιτικοί χωρίζονται σε όσους είναι απευθείας απόγονοι του Λεωνίδα, του Μ.Αλεξάνδρου,του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, το Κολοκοτρώνη, του Παύλου Μελά και όλων των άλλων και όσους είναι απλά ελληνόφωνοι.
Να θεωρείς ότι οι Έλληνες της Κύπρου πρασπίζονται μόνοι και έσχατοι τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού. Είναι με άλλα λόγια πανέλληνες.
Να αναμένεις ότι σε μερικά χρόνια η Τουρκία θα διαλυθεί, θα αποδυναμωθεί γεωπολιτικά και θα χάσει την υποστήριξη των Αμερικανών πράγμα που θα επιτρέψει στους Έλληνες της Κύπρου να πετάξουν τους Τούρκους και τους ΤΚ στη θάλασσα. Στη συνέχεια η ελληνική Κύπρος με τα πετρέλαια της να γίνει μια από τις ισχυρότερες οικονομικά και κατ΄επέκταση πολιτικά χώρες στον κόσμο.
Να ακούς το πρωί το Λάζαρο Μαύρο και να διαβάζεις ανελληπώς το κυριακάτικο edotorial του Φιλελευθέρου.
Για να σταματήσω απλά εδώ.....

 
At 30 January, 2007 14:31, Blogger kangerlussuaq said...

Έτσι μπράβο! Πες τα! Έζησα τέσσερα χρόνια στην Κύπρο, λόγω σπουδών στο πλέον επίμαχο τμήμα "ΤΟΥ" Π.Κ. και ομολογώ ότι είδα περισσότερες ελληνικές σημαίες απ' ότι βλέπω στη χώρα μου. Είναι πατριωτισμός να υψώνεις τη σημαία μιας άλλης χώρας και να γιορτάζεις ξένες επετείους; Δε νομίζω...

 
At 30 January, 2007 14:44, Blogger drakouna said...

Το blog παρακαλεί να σπονσάρεται που τη UNOPS αλλά προς το παρόν με γράφουν.

Μην συγχίζετε τα δύο, άλλο τα χωρκάτικα άλλο τα πατριωτικά. Υπάρχει διαφορά (στη γεύση).

 
At 30 January, 2007 15:36, Anonymous Anonymous said...

Ηθελα να ρωτησω πως αισθανεται ενας κυπριος απέναντι στην Ελλάδα , μας βλεπει ως αδελφια , ξαδελφια ή εχθρους του ?

 
At 30 January, 2007 16:10, Blogger zappa said...

to pws mas blepei einai eksartwmeno apo to poso koinwnika pisw einai. Pantws emas sto ucy mas blepoun ligo san alitaria, kai ligo san ypodeestera, nohtika atoma

kangerlussuag pote apofoithses re?

 
At 30 January, 2007 16:15, Anonymous Anonymous said...

@ anonymous 3:36 PM
Αστό να το πάρει το ποτάμι το ερώτημα σου
γιατί θα ακούσεις απ’ όλα και
θα κουφαθείς!

 
At 30 January, 2007 19:58, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Έτσι και αλοιώς οι άλλοι που μηλούν Ελληνικά δεν είναι Έλληνες, είναι Καλαμαράες.

Ο σωστός Έλλην της Κύπρου άμα πάει να ζήσει στην Αθήνα ζει σε γκαίτο με άλλους πατριώτες και αγνοεί την γυφταριά και τους άλλους Αλβανούς που ασπαστήκαν τον Ελληνισμό μετά το 1921. Τρώει χαλλούμι και λουντζούδαν που του φέρνει η μάμμα που πάει Αθήνα το σαββατοκυρίακο για ψώνια.

Θεωρεί τους καλαμαράδες λαφαζάνηδες και σπαγγοραμένους, κουρκουτάες ξιπετσισμένους που δεν ξέρουν να ζήσουν, που κυκλοφορούν με δύο πακέτα τσιγάρα, ένα γεμάτο και ένα σχεδόν άδειο το οποίο εμφανίζουν σε παρουσία άλλων για να μην κερνούν.

Γιάσου Δρακούνα πατριώτισσα μεγάλη!

 
At 30 January, 2007 21:58, Blogger Leonidas said...

axx...

polla oreo post...astio, kavstiko...

alla egw pou thelw na klew?

 
At 31 January, 2007 01:21, Blogger the Idiot Mouflon said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 31 January, 2007 01:23, Blogger the Idiot Mouflon said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 31 January, 2007 01:27, Blogger the Idiot Mouflon said...

Έχεχεχε...

...& πατριώτες Ιώτα 4 (βοηθητικοί) όλοι εμείς που τους ανεχόμαστε...

By the way... αυτά που έβαλες στη Λίστα χτυπάν 76% ή κοντά είναι;

 
At 31 January, 2007 09:26, Anonymous Anonymous said...

Ζήτω η ένωσις!

Άν θέλετε πέστε με βλάκα, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το εξής...

Σ' όλη την ιστορία της μεγαλονήσου μας, από τα αρχαία χρόνια, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, καθόλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και προπαντός της Αγγλοκρατίας, και μέχρι το 1970 περίπου, θεωρούσαμε τους εαυτούς μας Έλληνες. Αυτό που ποθούσαμε, μάλλον αυτό που ποθούσαν οι πρόγονοί μας, επί Τουρκοκρατίας και Αγγλοκρατίας, ήταν να ελευθερωθούμε και να ενωθούμε με τον υπόλοιπο ελληνισμό, με τη μητέρα πατρίδα, με την Ελλάδα. Και πόσοι και πόσοι θυσίασαν το πολυτιμότερο αγαθό γι' αυτή την ιδέα, την ίδια τη ζωή τους.

Γιατί σήμερα τα ξεχάσαμε όλα αυτά; Γιατί αρκετοί από μας θεωρούνε τους καλαμαράδες άλλη ράτσα; Τι είναι αυτό που έγινε και ξαφνικά αλλάξαμε γνώμη;

Εγώ προσωπικά, μελετώντας την ιστορία, όχι πως ασχολούμαι εντατικά, συγκινούμαι και νιώθω απαίσια όταν βλέπω γύρω μου μια τέτοια κρίση ταυτότητας, ένα τέτοιο ρατσισμό εις βάρος των Ελλήνων της Ελλάδας, εις βάρος των αδελφών μας.

 
At 31 January, 2007 10:17, Blogger drakouna said...

Αντίθετα αγαπητέ μου έλληνα κύπριε, κανένας ρατσισμός δεν επικρατεί εις βάρος των Ελλήνων. Οι Έλληνες θεωρώ είναι φίλοι μας, όπως φίλοι μας είναι οι Δανοί, οι Αυστριακοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και άλλοι. Μιλούμε την ίδια γλώσσα. Και αγγλικά μιλώ, αλλά αυτό δεν με κάνει Αγγλίδα. Ούτε το γεγονός ότι κάθε χρόνο ψήνω Christmas pudding και μου αρέσει το english breakfast με κάνει Αγγλίδα.

Πρέπει να εξετάσεις από που προέρχονται κορώνες τύπου "άσβεστος πόθος για Ένωση" και άλλα παρόμοια. Θα βρεις ότι προέρχονται, υποκεινούνται, προωθούνται συστηματικά και στην ουσία αποτελούν το agenda της Εκκλησίας της Κύπρου (και όλοι ξέρουμε ειδικά στο παρελθόν πόση επιρροή είχε η Εκκλησία στον απλό κόσμο). Ανάμεσα στους τυφλούς, ο μονόφθαλμος είναι Θεός.

Δεν μπήκε άλλωστε τυχαία η φράση "Να πιστεύεις ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι το προπύργιο της ελληνικότητας μας και κρατά άσβεστο τον πόθο για λευτεριά."

 
At 31 January, 2007 12:10, Blogger Lexi_penitas said...

Ααα Δρακούνα ξέχασες τους ψευδοπατριώτες. Αλλά πως μπορεί να ειναι "ψεύδο" αφού είναι στη Νοτια Κύπρο. Ουουου εσιχχίστηκα

 
At 31 January, 2007 12:54, Blogger Psychia said...

Ήβρα! Ήβρα!

Να θεωρείς πως οι Κυπραίοι εν οι πιο Έλληνες που ούλλους επειδή στην Κυπριακή διάλεκτο χρησιμοποιούνται πιο πολλά αρχαία ελληνικά απ'ότι στην Ελληνική δημοτική.

 
At 31 January, 2007 14:26, Anonymous Anonymous said...

Αγαπητή μου Δρακούνα, δε μίλησα για γλώσσα, αλλά αναφέρθηκα στην ιστορία. Και σαφώς το ότι μιλάς μια γλώσσα δε σημαίνει ότι ανήκεις σε συγκεκριμένη φυλή. Ποιος το είπε αυτό;

Αλλά η γλωσσική συνέχεια ενός έθνους, η ιστορία, τα ήθη-έθιμα, η παράδοση, η θρησκεία και πιο πολύ η καταγωγή μια ομάδας ανθρώπων σίγουρα είναι κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία που συμβάλλουν στην εθνική υπόσταση ή και ταυτότητα αυτής της ομάδας.

Απλά θεωρώ ότι στην Κύπρο πολλοί από μας αγνοούμε αυτά τα στοιχεία και ότι όντως περνάμε μια κρίση ταυτότητας.

Όσο για το ρατσισμό εις βάρος των Ελλαδιτών, κάνεις μεγάλο λάθος. Συμβαίνει, και είναι γεγονός. Φίλοι μου, από την Ελλάδα, υπήρξαν θύματα αυτού του είδους "εσωτερικού ρατσισμού", όπως μ' αρέσει να τον αποκαλώ. Ο ρατσισμός αυτός είναι γεγονός μόνο που γίνονται σχόλια του τύπου "...[θεωρούν] τους καλαμαράδες λαφαζάνηδες και σπαγγοραμένους, κουρκουτάες ξιπετσισμένους που δεν ξέρουν να ζήσουν". Ακόμη το ότι χρησιμοποιούμε τον όρο "Καλαμαράς" με τόση αρνητική έννοια (αγνοώντας την αρχική του χρήση και σημασία) για μένα είναι ρατσισμός.

Μην ξεχνάς, ο ρατσισμός είναι η διάκριση ή προκατάληψη που απλά βασίζονται στη φυλή.

Υ.Γ. Καλά κάνει η εκκλησία μας και προωθεί κάποια πράγματα. Αν δεν το έκαμνε αυτό τότε πολύ φοβάμαι ότι σήμερα θα μιλούσαμε τουρκικά.

 
At 31 January, 2007 14:55, Blogger drakouna said...

"η γλωσσική συνέχεια ενός έθνους, η ιστορία, τα ήθη-έθιμα, η παράδοση, η θρησκεία και πιο πολύ η καταγωγή μια ομάδας ανθρώπων"

Αν θεωρήσουμε ότι αυτά είναι τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της ταυτότητας των ανθρώπων, και πάλι δεν βλέπω γιατί θεωρείς ότι είμαστε Έλληνες.

Η γλωσσική συνέχεια είπαμε δεν είναι αυστηρό χαρακτηριστικό. Στην μοντερνα εποχή που λόγω μόρφωσης μιλούμε 2-3 γλώσσες ο καθένας, δεν μπορεί να είναι χαρακτηριστικό της ταυτότητας μας.

Από την παράδοση, και πάλι σου λέω ότι η έννοια της παράδοσης είναι elusive, γενική και ανάλογα με ποια εποχή εξετάζεις θα βρεις διαφορετικές παραδόσεις και ήθη και έθιμα. Έχουμε μεν κοινά αλλά δεν είμαστε ίδιοι.

Και οι Βούλγαροι και οι Ρώσοι και άλλοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά κανένας δεν εισηγείται ότι έχουμε κοινά μαζί τους. Η θρησκεία όπως είπα, παλαιότερα καθόριζε πολλά πράγματα. Τώρα πολύ λιγότερα.

Όσο για την καταγωγή, είναι σχεδόν αδύνατον να αποδείξεις ότι όντως έχουμε παρόμοιο DNA με τους κατοίκους της Ελλάδας, για να αποδείξεις έστω με αυτό τον τρόπο ότι έχουμε την ίδια καταγωγή. Αντίθετα, ίσως εκπλαγείς να μάθεις ότι έχουμε παρόμοιο DNA με τους Λιβανέζους (πρώην Φοίνικες) και άλλες παραθαλάσσιες φυλές της περιοχής. Ακόμα και γαλλικό DNA έχουμε λόγω της Φραγκοκρατίας.

Η καταγωγή είναι μια έννοια πολύ γενική και αόριστη, ειδικά σε αυτό το νησί που έχει πλούσια ιστορία κατακτήσεων και διερχομένων.

Με αυτό το σκεπτικό σου λέω ότι πριν να έρθουν οι Έλληνες στην Κύπρο υπήρχαν οι Πελασγοί. Είναι οι αρχικοί κάτοικοι του νησιού με Ασσυριακές και Φοινικικές ρίζες, ήθη και έθιμα, θρησκεία κτλ. Μήπως είμαστε και Πελασγοί?

Σου είπα, προσωπικά κανένα πρόβλημα δεν έχω (συμφωνώ, άλλοι έχουν) με Έλληνες. Και συγγενείς έχω και φίλους Έλληνες έχω. Εγώ όμως, δεν είμαι Ελληνίδα.

 
At 31 January, 2007 16:25, Anonymous Anonymous said...

Tελικά περαν απο τη Δρακούνα που λεει ξεκαθαρα οτι δεν νιωθει ελληνίδα , οι απαντήσεις των υπολοίπων μαλλον με μπερδεψαν παρα με διαφώτισαν.....κρίμα που έλληνες και κύπριοι , κύπριοι και ελληνες δεν ξερουμε τι πρεπει να νιωθουμε οι μεν για τους δε...κριμα.Έμουμε μπερδευτει τοσο!

 
At 31 January, 2007 17:19, Blogger Lexi_penitas said...

Φίλε προβληματισμένε Έλληνα Κύπριε

νομίζω αδικείς κατάφορα τους Κύπριους με το να τους αποδίδεις τοσο ρατσισμό κατά των Ελλήνων. Η συμβία μου κατάγεται από την Ελλάδα και μετά από 25 χρόνια στη Κύπρο θα σε διαβεβαιώσει ότι καποια αρνητικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων τα έχει πλήρως αποδεχθεί. Όμως στα κυπριακά μπλόγκς θα βρεις πολύ μεγαλύτερη κριτική για ένα σωρό κακά χαρακτηριστικά τηω Κυπρίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε την πατρίδα μας και τους συμπατριώτες μας ... με τα τόσα κακα τους. Εξάλλου το κολάνι πιάνει και μας τους ίδιους.

Το μεγαλύτερο ισως κακό μας είναι που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ανώτερος λαός από εμάς.

Όσο για το DNA μας σε πληροφορώ ότι έχει μεγαλύτερες ομοιότητες με των Τουρκοκυπρίων παρά με των Ελλήνων.

Ξεκόλλα φίλε από τις εθνικιστικές πλάνες.

Νασαι καλά

 
At 31 January, 2007 18:11, Blogger the Idiot Mouflon said...

Και τι διαφορά θα πρέπει να μας κάνει αν είμαστε Έλληνες ή Κορεάτες;

Μήπως αυτό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε στους συνανθρώπους μας;

 
At 31 January, 2007 19:20, Anonymous Anonymous said...

Όσον αφορά το ρατσισμό, δε μιλώ για όλους. Είναι αρκετοί όμως. Απλά πολλοί φίλοι μου από την Ελλάδα έχουν νιώσει μια απόρριψη εκ μέρους των κυπραίων. Ενώ εγώ, που τώρα είμαι φοιτητής στην Ελλάδα, ουδέποτε έχω νιώσει τον ανάλογο ρατσισμό επειδή είμαι κύπριος. Πάντως δε μ' αρέσει που κλικώνουν εδώ οι συμφοιτητές μου και δεν επιτρέπουν στους ελλαδίτες να μπουν στην "παρέα" τους, εγώ απλά προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου και κάνω παρέα με όποιον θέλω, άσχετα από την καταγωγή του.

Πάντως σέβομαι την άποψή σου, Δρακούνα, διότι όπως τα λες έχεις και δίκιο από τη μεριά σου. Απλά εγώ τα βλέπω διαφορετικά. Ότι δηλαδή είναι όλα αυτά τα στοιχεία που ανάφερα πριν, όπως είναι που μας κάνουν κι εμάς Έλληνες.

Όσο για το DNA εγώ διάβασα ένα περιοδικό που έλεγε ότι έχουμε σχεδόν πανομοιότυπο gene pool με αυτό των κατοίκων της Πελοποννήσου.

Να 'στε όλοι καλά που ασχοληθήκατε λίγο με αυτά που έγραψα διότι μ' αρέσει να μαθαίνω για τη γνώμη των άλλων, ειδικά γι' αυτό το θέμα, και γιατί και πώς σκέφτονται οι άλλοι, μιας και είμαι φοιτητής ψυχολογίας.

 
At 31 January, 2007 19:52, Blogger zappa said...

file ellhna kyprie, den eimaste mono oi kalamarades pou biwnoume ratsismo sthn kypro....yparxei enas genikos fobos enantia stous mh kypraious. Fantasou pws oi perissoteroi kypraioi megalwnoun me th frashn "oi ksenoi mas ekanan to tade h to dhna kako". Kapioi feygoun, kai kapioi apo aytous antilambanontai telika oti oi ksenoi den einai ta ormhtika korakia me ta opoia tou paromoiazan oi goneis/daskaloi/ka8odhghtes/papades/syggeneis tous. Me autos pou emeinan omws? Ti egine me aytous? Oi perissoteroi krathsan ayto to stereotypiko tropo analyshs toy ksenou
kalamaras= alhths, agglos=flwros, skwtsezos= gay afou faraei kai fousta, tourkos=moggolos dolofonos, amerikanos=panhli8ios, germanos= ksenerwtos, ispanos= tempelxanas fwnaklas, italos=mafiozos, arabas= gyftos pou mas klebei tes genetzes, rwssida=poutana pou mas klebei tous antres.....

Telika isws ayto pou den me krataei sthn Kypro einai to idio pragma pou me apw8ei apo thn Ellada....aytes oi gamhmenes stereotypikes antilipseis pou mas kanoun na 8ewroume oti eimaste oi masters kai to kentro tou kosmou....
Isws oi anarxikoi na eixan dikio otan fwnazan

ELLHNES EISTE KAI FAINESTE REEEEEEEEEEEEEE!

 
At 31 January, 2007 21:35, Blogger kangerlussuaq said...

Φίλοι στην Κύπρο,

Δε φταίνε μόνο οι Εγγυήτριες δυνάμεις για το μπάχαλο που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο. Αφορμές έβρισκαν πάντοτε εκμεταλλευόμενες την πολιτική ανωριμότητα και την έλλειψη πολιτικής κουλτούρας των Κυπρίων, οι οποίοι αντί να διεκδικούν την "κυπριακότητά" τους, καθόταν η κάθε κοινότητα και διεκδικούσε την τουρκικότητα και την ελληνικότητά της και έψαχνε στηρίγματα στη δική της "μητέρα πατρίδα" η οποία άλλο που δεν ήθελε να βάλει το ποδαράκι της στο νησί και να νομιμοποιήσει το δικαίωμά της να ανακατεύεται εκεί. Δεν είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται αλλά τα άλυτα προβλήματα που παραμένουν.

Σπούδασα στην Κύπρο στα μαύρα χρόνια της υπουργίας του Ουράνιου (του Ιωαννίδη ντε!). Ισχύει ακόμα ότι άτυπα η Εκκλησία είναι αυτή που διορίζει τον υπουργό παιδείας στην Κύπρο; Αν ναι, τότε δεν απορώ γιατί αυτός ο τόπος είναι καταδικασμένος. Όχι πως εδώ στην Ελλάδα πάμε καλύτερα (ίσως είμαστε λίγα "κλικ" πιο μπροστά). Ο ρόλος της Εκκλησίας, αλλά και της κάθε θρησκείας, που δεν λέει να το καταλάβει, είναι καθαρά μεταφυσικός. Για τα εν κράτει, ευθύνη έχουν οι πολίτες.

Όσο για αυτά περί DNA και ελληνικότητας, τα θεωρώ μπούρδες. Την υπερηφάνεια για την πατρίδα δεν τη στηρίζω σε αξιωματικές θέσεις του τύπου "όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι άλλοι ζούσαν στα δέντρα". Δε με θεωρώ τόσο απόγονο του Περικλή όσο πολίτη αυτής της έρμης της χώρας στην οποία έτυχε και "μεγαλούργησε" κάποιος ονόματι Περικλής που είχε γκόμενα μία Ασπασία (καλή κι αυτή). Υπήρχε και κάποιος που λεγόταν Εφιάλτης, αλλά και πιο πρόσφατα κάποιος άλλος που λεγόταν Γρίβας. Αν είμαι απόγονος του Περικλή, τότε είμαι και απόγονος και των παραπάνω, έτσι δεν είναι; Γιατί να έχω επιλεκτική μνήμη ή λήθη;

Αυτά τα ολίγα και χωρίς πρόθεση να προσβάλω κάποιον.

 
At 31 January, 2007 22:01, Blogger Lexi_penitas said...

Ρε Ζάππα δεν νομίζεις ότι το να αναδείχνεις την διαφορετικότητα σου από το γεγονός ότι κατάγεσαι από την Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία τελικά σκέφτεσαι ρατσιστικά. Βάλε τζιαι λλίο την μάππα χαμαί ρε φιλαράκι!

Kαλά τα λες kangerlussuag, Ελπίζω να τα ακούσουν οι υπερέλληνες που αφθονούν στη νήσο των αγίων

Νάσται καλά

 
At 31 January, 2007 23:24, Blogger Valentinos Kontoyiannis said...

zappa eshei dikaio o lexi penitas. to allo pou eproseksa en oti ama sxoliazeis tin kipriaki pragmatikotita san "kalamaras" oi kritikes sou, an tziai tis parapano fores vrisko tes apolita efstoxes, dioun tin entiposi pos ta kaka pou entopizeis stin kipro apousiazoun entelos pou tin elliniki koinonia eno antithetos, en pio megethimena tziai pio entona stin ellada. touto akrivos epeidi tin kritiki sou sinithos ksekinas tin san "ego san kalamaras vlepo pos edo stin kipro [blah blah blah yada yada yada]". eno gia paradeigma ta kommatoskilla en pio polla (panta milontas me plithismikes analogies) tziai pio fanatismena stin ellada, o ratsismos tziai o ethnikismos en polla pio diadedomenos tziai ekdilonnounte pio viaia k.o.k.

 
At 31 January, 2007 23:35, Blogger Valentinos Kontoyiannis said...

(P.S isos prepei na grapso pos en anaferomai sto sxolio sou se touto to post)

 
At 01 February, 2007 00:15, Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ προβληματισμένε Έλληνα Κύπριε, αν έσιεις ώρα τζαι όρεξη (νομίζω κάπου πιο πάνω είπες ότι προσπαθείς) αξίζει τον κόπο να διαβάσεις τες διαπιστώσεις ενός Γάλλου του 19ου αιώνα. Βασικά μιλά για τη συζήτηση που είσιετε με τη Δρακούνα με πιο φορμαλιστικό τρόπο.

 
At 01 February, 2007 13:11, Blogger zappa said...

koita opws eipa parapanw impius, to gegonos oti katakrinw to ti ginetai sthn Kypro, phgazei apo to gegonos oti blepw tis idies tromaxtikes katastaseis, eite diwgkomenes eite mh sthn ellada. To gegonos einai oti eite logw diaforetikhs psyxosyn8eshs, eite logw diaforetikwn paradwsewn, alla pragmata einai diogkwmena, kai alla fainontai mikra. Alla ayto exei na kanei polly apla kai me to ti ginetai se ka8e xwra. Sthn Ellada, as poume, yparxoun organwmenes ratsistikes omades (opws kai fasistikes) (oi opoies katafeygoun ston trampoukismo), gia ton logo oti yparxei kai organwmenh, kai kamia fora biaih antidrash apo osous antiti8entai se ayta.
Paradeigma, ena pragma pou anaferei to agrino syxna. H astynomia dernei: sthn ellada oloi 8a katadikazan tis prakseis ths astynomias, oi de anarxikoi 8a kanane ntou me tis molotwf sto tmhma pou sxetizetai me ton ksylodarmo.
sthn kypro 8a ebgaine dhlwsh tou styl "h astynomia den dernetai"
paradeigma 2)
Pernas apo trapezaki aristerhs organwshs, kai otan pane na sou dwsoun prokyriksh, tous deixneis me e8nikh yperhfaneia ton agkylwto stayro pou exeis kanei tatouaz sto mpratso
Ellada: Oloi oi paristamenoi pou se blepoun 8igontai, kai kindyneyeis sobara na bre8eis na se kynhgane gia to epomeno xiliometro
Kypros: Eispratteis ena periergo meidiama apo tous gyrw, pou eite einai en8aryntiko, eite einai pagwmeno (kale yparxoun tetioi edw?)

 
At 01 February, 2007 13:15, Blogger zappa said...

koinws....enas apo tous logous pou efyga eyxaristws apo thn ellada einai gia na apofygw ta skata pou me taizane oi ekei kratountes....kai katelhksa sthn kypro opou eida na ginontai ta idia akribws la8h me 10-15 xronia diafora......

 
At 01 February, 2007 15:45, Anonymous Anonymous said...

Ta 2 mou ta grosia peri ethnikismou:

To oti i ethniki taftotita en kati socially constructed en apodexto nomizo. Touto omos en tin kamnei tzai pseftiki. Genika i ethniki tafotita ton ellinokiprion en i elliniki. Tzai touto oxi logo desmon aimatos i alla anthropologika. Alla epeidi ellinika vivlia xrisimopoioume, ellinika kanalia vlepoume, elliniki mousiki akoume, ellada spoudazoume oi parapano klp.

Touto omos afora ton meso oro. O kathenas mas apoklinei pou tounti vasi me diaforetiko tropo.

----------

Tzai touti en tzai i elpida mas an theloume koini patrida me tous tourkokiprious: an kataferoume na kamoume alli ethiiki taftotita, i kallitera, an gemosoume to doxeio tis ethnikis taftotitas me allo periexomeno, tote enna allaksei tzai to doxeio.

 
At 01 February, 2007 17:45, Anonymous Anonymous said...

Pes ta xrysostome mariampas!

 
At 05 March, 2007 01:26, Anonymous Anonymous said...

kyria drakouna parolo pou sifwnw me polla apo osa egrapses se alla themata, sto siggekrimeno thema diafwnw apolita mazi sou.

les oti tsiai agglika miloume alla den imasten aggloi. agglika omws en emilousamen tsiai prin 100, 200, 1000 xornia

kapoios arxaios typos onomati isokratis ipen pws "ellines ine oi metexontes stin elliniki paideia".
pou ti stigmi pou i mitriki mou glwssa ine ta ellinika, exw ta idia ithi kai ethima me tous ipoloipous ellines k metexw stin elliniki paideia, ite to theleis ite oxi nai imasten ELLINES.

k oson afora ton ratsismo, men kamnete tis papies orismenoi k xerete oti iparxei. toutos o ratsismos eporekipse k ekaliergithike meta to praxikopima k tin eisvoli pou sigkekrimeni parataxi...prosfili se sas.

oso gia tin agenda tis ekklisias k oti ipokinei k ipokinousen ta tis enwsis...na sou thimisw oti to prwto enwtiko dimopsifisma organwthike pou kapoio koma onomati akel....k molis to emiristikan oi papaes emountaran k organwsan to prwtoi tsinoi gia na men xasoun pontous.

tsiai telos men fkallete tsivitsia me tis lexeis ethnos k ethnismos. oi siggekrimenes lexeis en periexoun tipote ratsistiko.xerete tin etimologia tis lexis ethnos k den xreiazete na sas tin analiso. oti desmoi aimatos anaferontai mesa oue dna klp. allon ethnos k allon nation. to nation proerxete pou to latiniko rima nasko pou simenei genno. ara to nation ousiastika ine autopou leme sta ellinika genos. ipa na to anaferw touto giati opws ipes k esi kiria drakouna milas 2-3 glwsses tsiai fooume oti eparamperdepses orismena pramata mes to mialo sou giauto k vgaleis toutin tin ampatheia gia to ethnos k gia otidipote exei sxesei me ellada.

 
At 05 May, 2007 01:44, Anonymous Anonymous said...

Got Pope, Need No Bart charliepatseas@yahoo.com Flushing NY

The Holy Father gone to Turkey to redeem and consecrate the Greeks, so don't need no more soviet temples. Don't need no gyro blimpie Bart when got a regular Pope without the diner attitude. My pop kept hitting momma with a skillet on the head. Friends ended up in the hospital after their pop beat them. Pops got drunk and ruined my first car. Killed two cats and a dog, thrown out the window. Neighbor drowned the canaries in ouzo, lit, ate them. Ma overdid whip so she could give less pie. All our stuff came pilfered, with logos. Greeks overcook all meat so no one knows is bad. Another banned tenants flushing toilet paper. Waiters inpune sanitation because "dirty is natural and healthy." Priests just answered "behave, respect, tradition!" Now priest comes "no intercommunion!" Where was he when we needed him to protect us from our crazy parents? Don't sell me "educated Greeks" because we know all them Trojan Horse cheated on the exams. Besides it's just TV repair school. Remember all those jailed old disco Greeks, tax cheats to "protest" Jerome Ford stopping the Trojan Horse in Chyprious? We can't get good jobs because no one trusts Greeks, because of Trojan Horse. They always faked reading Greek. That's why we borrowed regular Catholic books instead of read Greek. Sure, we sacrifice to Greek myths three times a year to please yiayia, and she's nun the wiser when we go to regular Catholic Mass on Sundays when she bummed from bouzaki dances. Ain't need no more Bart, just the regular Pope. That's why we all married regular Catholic when we grew up. So they can trust us.

 
At 04 March, 2008 15:54, Anonymous Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: ψυχής, σιωπής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

 
At 26 June, 2018 11:22, Blogger Unknown said...

qzz0626
adidas wings
michael kors outlet online
michael kors outlet
timberwolves jerseys
swarovski outlet
christian louboutin outlet
ray ban sunglasses
tory burch outlet
true religion jeans
pandora jewelry

 
At 05 November, 2018 04:21, Blogger Unknown said...

nike shox for men
gucci belts
nmd
yeezy shoes
kobe 9
balenciaga shoes
yeezy boost
nike polo shirts
adidas ultra
longchamp

 
At 22 August, 2019 16:47, Blogger yanmaneee said...

timberland boots
jordan shoes
yeezy shoes
lebron 15 shoes
fila
nike jordans
air max 95
yeezy boost 350 v2
moncler outlet
coach outlet sale

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.