Thursday, February 01, 2007

Μια ιστορία της άγριας δύσης

Τελευταία προβληματίζομαι για το αν πρέπει να αλλάξω το αυτοκίνητο μου. Όπως ανέφερα παλαιότερα, προς το παρόν διαθέτω μια σπιριθκιά και σε λίγο που θα έχω και ένα παιδικό κάθισμα να βολέψω και ένα αμαξάκι παιδικό να βάλω στο πορτμπαγκάζ, θα πρέπει να βρω κάτι πιο μεγάλο. Δεν μιλώ για εκείνα τα θεόρατα πολυμορφικά αυτοκίνητα που τα βλέπω και διερωτώμαι πόσα χρόνια θα πρέπει να είμαι έγκυος για να γεμίσω το αυτοκίνητο με τεκνά, αλλά εν πάση περιπτώσει, χρειάζομαι κάτι πιο μεγάλο και πιο δυνατό.

Τυχαία, βρήκα μια κυπριακή ιστοσελίδα όπου μπορείς να αγοράσεις ή να πουλήσεις το αυτοκίνητο σου. Είναι στη διεύθυνση www.icars.com.cy και δεν έχω ιδέα πόσο καλή είναι. Φαίνεται πάντως καινούργια ιστοσελίδα διότι δεν προσφέρει πολλά αυτοκίνητα. Περίεργη όπως είμαι, κοίταζα τα αυτοκίνητα που είχε για πώληση ενώ παράλληλα σκεφτόμουν πώς να πουλήσω την σπιριθκιά που διαθέτω τώρα.

Ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο μου τράβηξε την προσοχή (φυσικά για όλους τους λάθος λόγους):

Triumph Sedan 2000 Antique 1971, saloon, εικοσάρι (ήταν τουλάχιστον το 1971), χρώματος κίτρινο, με κιβώτιο ταχυτήτων (και έλεγα μήπως είναι το αμάξι του Fred Flintstone που το κρατά και τρέχει), 4 πόρτες.

Δεν έχω σκοπό να αγοράσω αντίκα, αλλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συνόδευε και η ακόλουθη extra περιγραφή:

«…με καρυδιά στο εσωτερικό, δερμάτινα καθίσματα σε άριστη κατάσταση, τα πρώτα 3-4 χρόνια ανήκε ασφάλεια του Προεδρικού, σε πολύ καλή κατάσταση.»

Και η φαντασία μου αμέσως οργιάζει:


Δηλαδή μεταξύ 1971-1975 το αυτοκίνητο αυτό ανήκε στην ασφάλεια του Μακαρίου…

…..Μουσική έργων John Wayne και άγριας Δύσης….ξέρετε… άουαουά… κουα κουα κουα….

«… 1971…. στο wild west για να μετακινηθεί ο Πρόεδρος κλείνουν οι δρόμοι, στέκονται αστυνομικοί ακροβολιστές στις ταράτσες, η ασφάλεια του Προέδρου νεκρώνει την κυκλοφορία και το προεδρικό αυτοκίνητο με τη συνοδεία του speed through με απίστευτες για την εποχή ταχύτητες από φόβο δολοφονικής απόπειρας…. Ήδη προηγήθηκε μια δολοφονική απόπειρα με ρουκέτα που εκτοξεύθηκε εναντίον του προεδρικού ελικοπτέρου, η δολοφονία του Υπουργού Εσωτερικών και διάφορες άλλες βομβιστικές ενέργειες…. Τα αυτοκίνητα της ασφάλειας του Προεδρικού έχουν δεχτεί σφαίρες, έχουν πατήσει κόσμο, έχουν ανέβει σε πεζοδρόμια, τα έχουν δει όλα…. Μόλις θεαθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους ο κόσμος κρατά την ανάσα του, ηχούν εκκωφαντικά οι σειρήνες….. ΙΙΙΙουΙΙΙΙουΙΙΙΙουΙΙΙουΙΙΙΙου…..

(φανταστείτε τη σκηνή στο Bad Boys II που ο Will Smith και ο άλλος τύπος, ο συνάδελφος του –δεν θυμάμαι το όνομα του- μέσα στην Porsche του Will Smith κάνουν ένα ολόκληρο highway χαμό κυνηγώντας τους κακούς… μιλάμε για υπερπαραγωγή).

Αυτοί που ανήκαν στην ασφάλεια του Προεδρικού ήταν οι Αστυνομικοί των Αστυνομικών. Περνούσαν από κόσκινο για να προσληφθούν σε εκείνη τη θέση και εννοείται ήταν φιλο-Μακαριακοί. Και φανατικοί. Άνθρωποι στη σφαίρα του μύθου και του θρύλου….

Και φτάνουμε στο 1974…. στο ένδοξο Άλαμο…. στην επίθεση των πραξικοπηματιών στο Προεδρικό… οι σφαίρες πέφτουν βροχή… οι βόμβες επίσης…. οι ρουκέτες σφυρίζουν πάνω από το καπό του Triumph και αυτό ενεργεί ως ασπίδα για τους Αστυνομικούς-Rambo που αμύνονται του Προεδρικού (να προσθέσω με αμφίβολη επιτυχία διότι οι φωτογραφίες το δείχνουν να έχει γίνει καλοκαιρινό)…

… οι αστυνομικοί (εδώ να φανταστείτε φουντωτές φαβορίτες –παρπέττες- και καμπάνα παντελόνια) πείθουν τον Μακάριο να την κάνει για την Πάφο όπου τον περιμένει ο Γιαννάκης Ομήρου με μαλλί άφρο (παρπέττα, μην τα επαναλαμβάνω) και κοντομάνικο μπλουζάκι θαλασσί, μια φορούσε αυτός, μια εσύ. Ο Γιαννάκης Ομήρου δεν θα μας αφήσει ποτέ να ξεχάσουμε αυτή τη μέρα. Ας φόραγε τουλάχιστον κάτι πιο glamorous να έχω να περιγράφω…

…Το Triumph με απίστευτες ταχύτητες (να μην σου πω και 100χλμ την ώρα) πάνω από βουνά και χαράδρες, το μοναστήρι του Κύκκου και το δάσος της Πάφου με τα αγρινά (διαφήμιση του ΚΟΤ) τα καταφέρνει κάτω από αντίξοες συνθήκες και ανύπαρκτους δρόμους….»

Αντιλαμβάνεστε ότι το αυτοκίνητο αυτό ήταν σκολασμένο από το 1974…




Για όσου ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα κομμάτι… ιστορίας… τιμή £900 συζητήσιμη. Αν βρείτε πυρομαχικά κάτω από το μπροστινό κάθισμα μην φοβηθείτε, έρχονται δώρο με το αυτοκίνητο. Έχει και φωτογραφία που σκλαβώνει.

12 Comments:

At 01 February, 2007 11:03, Anonymous Anonymous said...

WOW!
ena pogiatisma 8elei mono,,,tzai mouzin na xoun ta kainourgia...
:D

 
At 01 February, 2007 12:26, Anonymous Anonymous said...

χμ.... τον Μακάριο να το δω κάπως και να τον δικαιολογήσω που έκλεινε τους δρόμους και έβναζε σηρείνες επειδή περνούσε.... ήταν άλλωστε ο Μακάριος.... τον νυν? Πως να τον κατανοήσω?

 
At 01 February, 2007 12:39, Blogger Nobody said...

Δρακούνα, ήρθα στην Κύπρο ακριβώς πριν μια εβδομάδα.Μου πήρε λίγες ώρες να καταλάβω ότι αν δεν οδηγάς δεν επιβιώνεις στη Λευκωσία.Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω μαθήματα και να πάρω τουτού.Μιάς και είσαι του τόπου, τί προτείνεις στο θέμα δασκάλου οδήγησης?Πόσο καιρό λες να μ πάρει για να καταφέρω να γίνω σοφερίνα?Πόσο βιάζεσαι να πουλήσεις το αμάξι σου?

 
At 01 February, 2007 12:57, Blogger Fraoula said...

Feezix prof kalws hr8es sto club twn mh odhgwn sthn Cy! Enamisi xrono edw ki akoma den ema8a. Mono tromazw tous an8rwpous to G.S.P. ta meshmeria ths Kuriakhs me to apotomo stamata-ksekina mou kai ton filo mou na tzirizei '8e mou 8a skotw8oume'!

 
At 01 February, 2007 12:57, Blogger drakouna said...

Αν έχεις ήδη άδεια οδήγησης δεν χρειάζεται να πάρεις νέα μαθήματα, ισχύει η άδεια σου. Απλώς πρέπει να συνηθίσεις στο ανάποδο (δεν είναι πολύ δύσκολο).

Προσωπικά δεν ξέρω δασκάλους οδήγησης. Απέκτησα άδεια πριν ... αρκετά χρόνια:) Υπάρχουν πολλοί, υπάρχει Χρυσός Οδηγός.

Αν θα αγοράσω νέο αυτοκίνητο θα πουλήσω αυτό που έχω τώρα. Δυστυχώς. Μου αρέσει το άτιμο.

 
At 01 February, 2007 13:08, Blogger the Idiot Mouflon said...

"...άουαουά… κουα κουα κουα…..."

Εφύρτηκα!!!

Α! Στα διαφημίστικα του ΚΟΤ τζάμπα έπαιξα;

 
At 01 February, 2007 13:41, Blogger zappa said...

eimai o monos pou pisteyei oti h kalyterh metakinish sthn nicosia ginetai me ditroxa????

 
At 01 February, 2007 13:47, Blogger evlampia said...

900 λιρες για τουντο πραμα? ΑΠΠΑΡΟ ΜΕ ΤΗ ΒΑΚΛΑ!!! εν πα ναν το αυτοκινητο του Κεννεντυ 900 λιρες εν καθαρο κλεψιμο! τστστς...

Κυρια Δρακουνα τα σεβη μου.Σε διαβαζω εδω και καιρο,το χιουμορ σου ειναι μοναδικο!

 
At 01 February, 2007 13:48, Blogger Nobody said...

Όχι δεν έχω άδεια οδήγησης. Δεν με φοβίζει το ότι θα μάθω στα δεξιά. Αυτό που φοβόμουν ήταν ότι ίσως εσείς εδώ να είστε σαν τους Άγγλους, δηλαδή προσεκτικοί οδηγοί. Αυτό θα με έκανε θύμα στη ζούγκλα της Αθήνας όπου κανένας κανόνας δεν τηρήται. Σήμερα όμως ο τρελός μπας ντράιβερ του 50 με έκανε να καταλάβω ότι οδηγοί Λευκωσίας == οδηγοί Αθήνας.

Good luck στο ψάξιμο νέου αυτοκινήτου....και καλώς σας βρήκα.

 
At 01 February, 2007 13:55, Blogger AnTonymous said...

Πάντως αν ήταν το Triumph Stag (http://en.wikipedia.org/wiki/Triumph_Stag)έδινα και παραπάνω.

zappa δεν είσαι ο μόνος.Αν και πλέον έγινε επικίνδυνο σπόρ η μετακίνηση με δίτροχο,σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

 
At 01 February, 2007 14:35, Anonymous Anonymous said...

Το ειδα το αυτοκινητάκι , στη σελιδα που λες , με εβαλες σε πειρασμό , κίτρινο δεν θα το ελεγα ( μαλλον λιγο σκατουλι φερνει) αλλα με τα χρόνια θα μου πεις κυρά μου "τι θελεις ζωηρό κιτρινάκι?" μια χαρα ειναι θα ελεγα έχει και ιστορία αντε για τους φίλους και νοσταλγους ειναι σωστό κελεπουρι.

 
At 06 February, 2007 23:26, Anonymous Anonymous said...

Πραγματικα ειναι ομορφο το αυτοκινητο, αλλα φανταζομαι θα ειναι δθσκολο να το οδηγεις την σημερων ημερα χωρις υδραβλικο τιμονι. Ειναι καλο για να χασεις βαρος η να κανεις μπρατσα....χα χα...παντος το www.icars.com.cy ειναι καλο, μου αρεσε, εχει 2-3 smart, τι νομιζετε γιαυτο το αυτοκινητακι ειναι cute ! δεν ειναι?

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.