Friday, February 16, 2007

Trash Καρναβάλι

Για τα τραγούδια που ζήτησα, ευχαριστώ τους Φιρφιρή, Antonymous και Τταλλού που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα των ορμονών μου. Σας ευχαριστώ και πάλι. Τα ράδιο του αυτοκινήτου, δεν είμαι τόσο σίγουρη αν σας ευχαριστεί και αυτό.


Και τώρα, ως πνεύμα της αντιλογίας, θα σπείρω τον πανικό και τη διχόνοια.


Η Λεμεσός είναι η πόλη του γλεντιού. Αυτό μαθαίνουμε παπαγαλία από πολύ μικροί, αυτό συντηρούν τα media και τα urban legends. Στη Λεμεσό όλοι είναι έξω καρδιά, η μουσική ακούγεται στη διαπασών στους δρόμους, ο κόσμος όλη μέρα χορεύει και τραγουδά, γλεντά δηλαδή. Σόδομα και Γόμορρα (με την καλή έννοια). Ειδικά την περίοδο του καρναβαλιού (που υποτίθεται είναι officially η γιορτή του γλεντιού –πρέπει να γλεντήσεις πάση θυσία-) έχει την τιμητική της και αλίμονο αν υπαινιχθείς ότι οι Λεμεσιανοί διασκεδάζουν όπως όλο τον κόσμο.

Θα κατηγορηθείς για δυσφήμιση.

Διότι οι Λεμεσιανοί διασκεδάζουν καλύτερα.

Προσωπικά πιστεύω, να περιγράφεις μια ολόκληρη πόλη ως «η πόλη του γλεντιού» δεν έχει κανένα νόημα. Είναι σαν να υπαινίσσεσαι ότι το γλέντι και η διασκέδαση, είναι κάτι αντικειμενικό και μπορεί να συμβεί με ένα και μοναδικό τρόπο σε ένα μόνο μέρος. Έξω από τη Λεμεσό το γέλιο χάνεται, ο κόσμος είναι περίπου κάτι σαν κρυόκωλοι Σουηδέζοι, ή στην καλύτερη περίπτωση συμπεριφέρονται όπως τα ρομπότ.

Ο Λεμεσιανός δικαιολογείται να είναι ευέξαπτος, loud, να παλιμπαιδίζει, να είναι επιδειξίας, να χαλάει τον κόσμο. Διότι ξέρει να διασκεδάζει.

Οι άλλοι προφανώς δεν ξέρουμε.

Μου έχει τύχει αμέτρητες φορές να πάω έξοδο στη Λεμεσό. Και μόλις συστηθείς σε κάποιον μέσα σε club, bar, πάρτι, οπουδήποτε και πεις ότι είσαι από τη Λευκωσία, σε βλέπουν με συγκαταβατικό ύφος και σχολιάζουν ότι «οι Λευκωσιάτες δεν ξέρουν να διασκεδάζουν». Δεν χορεύουν, δεν χασκογελούν συνέχεια, δεν στην πέφτουν χωρίς να ρωτήσουν πρώτα, δεν κάνουν τούμπες στο άσχετο, ορίστε, απόδειξη ότι είναι ξενέρωτοι. Σπεύδουν να σου αποδείξουν ότι αυτοί είναι και γαμώ τους πασιαμάδες κάνοντας επίδειξη πάνω στο bar, κάνοντας extreme χορευτικά, και μιλώντας πολύ δυνατά.

Τόσοι άνθρωποι, τα media, πρέπει να έχουν δίκιο. Πρέπει να είναι πολύ διασκεδαστικό 20 μεσόκοποι άνδρες να κάθονται στο ανοικτό πίσω μέρος ενός φορτηγού καλυμμένου με σατέν ύφασμα, και οι ίδιοι να φορούν πλαστικά καπελάκια και κόκκινες σατέν μπέρτες ενώ παράλληλα τίρι-τιρι να παίζουν το μαντολίνο και να τραγουδούν τραγούδια της δεκαετίας του 40’.

Μιλάμε για τρελό κέφι, δεν το συζητώ.

Όπως επίσης φαίνεται είναι τρομερά διασκεδαστικό ένα ολόκληρο χρόνο να φτιάχνεις τεράστιες χάρτινες φιγούρες που απεικονίζουν τον Καρνάβαλο (εγώ θα το περιέγραφα ως τέρας) και να τον περιφέρεις μέσα στους δρόμους ενώ γύρω-γύρω από το… άρμα το λένε αλλά γιατί εγώ βασικά βλέπω ένα τρακτέρ, οι διάφορες σχολές χορού της Λεμεσού παρατάσσουν τα μέλη τους με ασορτί ενδυμασίες και προσπαθούν να κάνουν κάτι που φαίνεται ως συγχρονισμένος χορός αλλά θα σας γελάσω…

Και όλοι έχουν τρομερό κέφι, αμείωτο γλέντι, τρελλή χαρά. Αλίμονο αν πεις βαρέθηκες.


Άμα περίμενες ένα χρόνο να ντυθείς Μικρή Ολλανδέζα, ή Ποκαχόντας φαντάζομαι τρελαίνεσαι από τη χαρά σου. Άντε και με το καλό ως Πόκεμον.

Τι ξέρω όμως εγώ? Είμαι άλλωστε μια ξενέρωτη Λευκωσιάτισσα. Δεν ξέρω να διασκεδάσω, δεν ξέρω τι σημαίνει γλέντι. Να δεις που ούτε να μασκαρευτώ δεν ξέρω η ανεπρόκοπη.

20 Comments:

At 16 February, 2007 12:36, Blogger YO!Reeka's said...

χα! τοπικιστικά μίση!
σε βρίσκω λίγο μπλαζέ πάντως my drakouna, τι συμβαίνει;

 
At 16 February, 2007 12:51, Blogger drakouna said...

Με είπαν ξενέρωτη πρωί ξημέρωμα διότι δεν θέλω να ντυθώ το σαββατοκύριακο Ποκαχόντας...

 
At 16 February, 2007 13:07, Anonymous Anonymous said...

Den mporo na po oti exeis adiko se auta pou les, omos i lemesos den einai etsi mono apo ta karnabalia. An to psakseis akoma ligo to thema tha deis. Den einai anagki omos na to parakaneis kai na ntutheis pokaxontas!!! Skepsou ti apopsi tha sximatisei to moro gia sena :-)

 
At 16 February, 2007 13:35, Anonymous Anonymous said...

@ Δρακούνα: Είσαι Θεά!

@ Anonymous: Τον υπόλοιπο χρόνο που δεν έχει καρναβάλι, η Λεμεσός συνεχίζει να είναι μια χαζοχαρούμενη πόλη, που τρέχει σύσσωμη σαν τη Βασίλω όπου γάμος και χαρά, ακόμα και όταν πρόκειται για την παρουσίαση του νέου καταπληκτικού CD του μέγα Λόλλου Γιωργαλλέτου, με θέμα «Πώς να βγάλεις ανέξοδα γκόμενα, με ένα απλό shot ζιβανίας».

Κατά τα άλλα, αν η έλλειψη αισθητικής και κριτηρίου θα με αναδείξει σε γλεντζέ, θα συμφωνήσω με τη Δρακούνα και θα παραμείνω μια ξενέρωτη Λευκωσιάτισσα. Διότι αγαπημένοι μου Λεμεσιανοί, καρναβάλι αυτού του βεληνεκούς η Λευκωσία το διαθέτει ολόχρονα, ΚΑΘΕ Σάββατο ΚΑΙ Κυριακή στο Τρίκκης Πάλας αλλά δεν διεκδικεί βραβεία και δάφνες, ούτε νομίζει πως διοργανώνει το καρναβάλι του Ρίο και της Βενετίας, σε συκευασία 2 σε 1, επειδή καταφέρνει κάθε χρόνο την ίδια εποχή να γεμίσει 5 round-about με τη σαβούρα που δεν χωρούσε στη χωματερή, χρωματισμένη με λαδομπογιά.

 
At 16 February, 2007 14:19, Anonymous Anonymous said...

Ούτε κ εγώ καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η εντύπωση για τη Λεμεσό - πάντως πραγματική δεν είναι. Αντικειμενικά όμως, ξέρω την Λεμεσό λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη: πάντα χάνομαι τζιαμε, ποττέ δεν επήα θάλασσα τζαμέ, φακκούν μου τα ράνταμπάουτ και στο μεγαλύτερο μήκος του "παραλιακού" δεν βλέπεις καν τη θάλασσα! Η πιο καλή σχέση που έχω με την πόλη είναι το κανάλι 6 στους 106FM: "από την Λεμεσό για όλη την Κύπρο" :P

 
At 16 February, 2007 16:05, Blogger the Idiot Mouflon said...

Βασικά... εγώ δεν το βλέπω τοπικιστικά το θέμα ...διότι ουδέποτε αντιλήφθηκα τη διαφορά μεταξύ των παρελάσεων στις εθνικές επετείους και της παρέλασης των καρναβαλιστών.

Κitch εις το τετράγωνο.

 
At 16 February, 2007 16:18, Blogger Nobody said...

Αχ....βαχ..αυτός ο Λεμεσιανός! (άσχετο)

 
At 16 February, 2007 17:14, Anonymous Anonymous said...

Πρόσφατα γνώρισα ένα λεμεσιανό σε ένα πάρτυ που μας πήρε τα τύμπανα με τις παουρκές του, είχε και ακριβώς αυτό το attitute: εσείς οι ξενέρωτοι λευκωσιάτες, που δεν ξέρετε να διασκεδάσετε, ούτε καν μιλάτε μεταξύ σας όταν βρίσκεστε σε παρέα, δεν χορεύετε, δεν δεν δεν... Φυσικά όταν με εκνεύρισε αρκετά και τον ρώτησα 'γιατί, μήπως αφήνεις και κανέναν άλλο να μιλήσει;' μας είπε τζιαι 'πίκριες'. Πληροφοριακά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους λεμεσιανούς. Τον συγκεκριμένο όμως ήθελα να τον πνίξω!

 
At 17 February, 2007 10:09, Anonymous Anonymous said...

drakouna!!!!!!!!!!klaiw akoma apo ta gelia giati egw to dolio niato zw sth souhdia mazi me ekeina ta kryokwla pou proanaferes.einai kai kyriolektika kai metaforika!epi th eukairia ekana kai ena galop..rwthsa tous synadelfous ti kseroun gai to nhsi mas.ta klassika agies napes,prwtarades (eida kai kati enoxa xamogelakia...o nown nohtw),lemesous ktl ktl.thn leukwsia den mou thn anafere kaneis!ti lathos kanoume emeis ta leukwsiatakia kai den mas paizoun ta alla ta paidakia?asxeto comment to kserw apla den mporousa na antistathw.kalh synexeia!

 
At 17 February, 2007 13:42, Anonymous Anonymous said...

Πάντως η anekdoti είναι το αντίστοιχο στερεότυπο Λευκωσιάτισσας: Ωσάν ένα Αμερικανάκι, δεν έχει ιδέα για τυχόν διαφορετικές κουλτούρες εκτός Λευκωσίας.

Αγαπητή ανέκδοτη, δύο απο τους καλύτερους μου φίλους είναι Λευκωσιάτες, και ουδέποτε μπήκαμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε πόλεις. Όμως, γελάμε μαζί με τους "Λεμεσιανούς" και τους "Λευκωσιάτες" που αντιμάχονται ο ένας τον άλλο για βλακείες.

Σημείωσε ότι πριν να είσαι σε θέση να έχεις οποιαδήποτε άποψη, πρέπει να ξέρεις για τί πράγμα μιλάς. Και όπως σου ξαναείπα, προφανώς τη Λεμεσό την ξέρεις μόνο απο τα roundabouts, και αφηγήσεις συγγενών. Και είμαι σίγουρος ότι βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι ο Πρωταράς ανήκει στην επαρχία Λευκωσίας.

Γούστο σου, και το δέχομαι. Συνέχισε να αρλουμπολογείς. Τουλάχιστον μας διασκεδάζεις.

 
At 17 February, 2007 18:04, Blogger Psipsinel said...

po po zilies :P

 
At 17 February, 2007 22:30, Anonymous Anonymous said...

@anonymous:χμ... γνωριζόμαστε?

Και αν σου έλεγα ότι γεννήθηκα στη Λεμεσό και την επισκέπτομαι 2 φορές το μήνα?? Θα διασκέδαζες κι άλλο??

 
At 18 February, 2007 12:26, Blogger shashoura said...

tst tst tst tsts ts st st stts tstsst ststtststssttsstststststsststststststststtstststststststststststtststtsttststtstststtstststststtstststtststststtsstst,,,,,,,,kouhh,,kouhhh,,,,KATZIIIEEEEES...
agapiti drakounou katse tin mappa xame, mana mou..

 
At 20 February, 2007 09:57, Anonymous Anonymous said...

anekdoti: Δε θα διασκέδαζα. Θα απορούσα όμως, για τη συχνότητα της επίσκεψης. Τόσος μαζοχισμός πιά?

 
At 20 February, 2007 13:03, Blogger Psychia said...

Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες. Ως γνήσια Λεμεσιανή, συμφωνώ με το ότι είσαστε ξενέρωτοι και δεν ξέρετε να διασκεδάζετε. Εσύ τα είπες, όχι εγώ.

Έσπασεν σου την ένας, έβαλες μας ούλλους στο ίδιο καζάνι, και όποιον πάρει ο χάρος. Ε, έχουμε δίκαιο να σας κράζουμε.

Οι κανταδόροι αποτελούν ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Και το να τραγουδάς με αλλό 20 ταραμένους πίνοντας ζιβανίες ενώ ο άνεμος σου παίρνει τα λιγοστά μαλλιά σου, είναι πολύ διασκεδαστικό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το υποτιμάς. Μάλλον επειδή είσαι Λευκωσιάτισσα.

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, αλλά όντως διασκεδάζουμε μέχρι τελικής πτώσεως στα καρναβάλια, και όχι μόνο εμείς, αλλά και πολλοί συμπολίτες σου (όπως και από τις άλλες πόλεις).

Αν το κείμενο σου Δρακούνα μου ήταν σατιρικού χαρακτήρα, θα σου έλεγα για την πατρονιά των τραχτέρ και θα τα βρίσκαμε, μα το βρήκα εξαιρετικά ειρωνικό και πικρόχολο. Και πως να το κάνουμε, την αγαπώ την πόλη μου και τους συμπολίτες μου, και μου πάτησες τον κάλο.

(Εκεί που άρχισα να την βρίσκω στην πόλη σας, να μιλώ με καλά λόγια, και σχεδόν να την αγαπήσω, εκατάφερες να με στρέψεις εναντίων της πάλε. Ξέρεις πόση προσπάθεια έκαμα?!)

 
At 20 February, 2007 13:24, Blogger drakouna said...

Άμα ένα ποστ κατάφερε να σου αλλάξει πάλι διάθεση, τι να σου πω. Try harder :)

Πάντως στα μάτια οποιουδήποτε ξένου, είμαστε όλοι ίδιοι και απαράλλαχτοι. :)

 
At 20 February, 2007 13:45, Blogger drakouna said...

Η μήπως είναι ψέμα ότι για τα "άρματα" δίδεται χορηγία από την Κυβέρνηση και ήταν/είναι προσφηλής τακτική να μαζεύεις τους πελεκάνους/σιδεράδες/καλουπζιήδες κτλ φίλους σου, να σου εκδίδουν τιμολόγια πενταπλάσιας από την πραγματική αξία του "άρματος", να συλλέγεις τη χορηγία και να βγάζεις και κέρδος??

Σίγουρα κάποιοι διασκεδάζουν ειλικρινά. Υπάρχει όμως και μια άλλη αλήθεια.

 
At 20 February, 2007 13:47, Anonymous Anonymous said...

"Τι ξέρω όμως εγώ? Είμαι άλλωστε μια ξενέρωτη Λευκωσιάτισσα. Δεν ξέρω να διασκεδάσω, δεν ξέρω τι σημαίνει γλέντι. Να δεις που ούτε να μασκαρευτώ δεν ξέρω η ανεπρόκοπη."

Η τελευταία σου παράγραφος τα λέει σχεδόν όλα. Αφήνει πίσω μόνο το κόμπλεξ σου έναντι των λεμεσιανών αλλά αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα.

Νασαι καλά

Λεξιπένητας

 
At 21 February, 2007 03:14, Blogger the Idiot Mouflon said...

Εγώ πάλι που μισώ όλους τους ανθρώπους ασχέτως πόλεως τι είμαι; Αμερόληπτος;

πππππφφφφφφφφφφφ

Ανθρωπιστής σε λανθάνουσα;

πππρρρρρρρρ

 
At 05 November, 2018 04:09, Blogger Unknown said...

off white
nike sneakers for men
coach outlet
balenciaga
lebron shoes
jordan 4
red bottoms
air jordan
yeezy boost 350
hermes bags

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.