Thursday, April 19, 2007

Οι διακοπές

Οι κοσμικοί λέει, της Ελλάδας το Πάσχα ανακάλυψαν το Ντουπάι και ήταν όλοι εκεί. Είναι η νέα μόδα και είναι ουάου και να φωτογραφία με κοσμικούς σε club του Ντουπάι και τι χαρά όλοι είναι εδώ και τελικά ποιος να πήγε άραγε στη Μύκονο? Μόνο κάτι τρίτης διαλογής celebrities.

Έγραφε στο περιοδικό ο Πέτρος Κωστόπουλος. Ο οποίος πήγε και αυτός στο Ντουπάι «διότι εμείς είμαστε γκαστρωμένοι και δεν ήμασταν για αλλαγές αεροπλάνων και ταλαιπωρίες»…

Εν έτη 2007 οι Έλληνες ανακαλύπτουν τις αραβικές χώρες. Μπαρδόν, αλλά οι Κύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί αραβική χώρα από τη δεκαετία του 70’. Να μην σου πω κιόλας ότι οι μισές ηλεκτρικές συσκευές στην Κύπρο του 1980 προέρχονταν από τις αραβικές χώρες. Μέχρι και ψάρι σε παγωνιέρες έφερναν. Άντε με το καλό οι κοσμικοί Έλληνες να ανακαλύψουν και το Sharm El Sheikh. Άκουσα αγόρασε ξενοδοχείο εκεί ο Louis, ο αγαπημένος τουριστικός τους πράκτορας. Θα τους αρέσει. Και σε αντίθεση με το Ντουπάι κύριε Κωστόπουλε, το Sharm El Sheikh έχει και καλή θάλασσα. Με ύφαλους και πλούσια θαλάσσια ζωή. Για να μην σου πω και για τη Βηρυτό (όταν δεν σφάζονται).

Δεν ξέρω για το γκάστρωμα του Κωστόπουλου (πάει για τρίτο παιδί?) Και εμείς κύριε Κωστόπουλε μου ήμαστε γκαστρωμένοι αλλά είπαμε να πεταχτούμε μέχρι την Αθήνα που πεθυμήσαμε και κρύωσε το πλευρό μας.

Το μυστικό: Σε αντίθεση με όλους τους Κύπριους που πάνε κάθε τρεις και λίγο Αθήνα, με αποτέλεσμα να συντηρούν όλη την Ερμού και το show της Άννας Βίσση, εγώ με τον Έτερο είχαμε να πάμε μαζί Αθήνα από το 2001… εγώ είχα ξαναπάει το 2004 αλλά ο Έτερος όχι. Είμαστε απαράδεκτοι. Πάντοτε περνούμε μέσα από την Αθήνα in transit για κάπου αλλού. Αυτό έπρεπε να σταματήσει. Τώρα!

Η έκπληξη: Ανακαινίζουν τη Νομική στη Σόλωνος? Ανακαινίζουν τη Νομική στη Σόλωνος. Να το ξαναπώ… ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΛΩΝΟΣ!!!! Για ένα άτομο (ο Έτερος) που ξόδεψε μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 90’ μέσα σε εκείνο το κτήριο (καλά, δίπλα και γύρω στα μπαράκια και τα cafe), να το βλέπει τώρα σχεδόν ανακαινισμένο και καθαρό, φρέσκο-μπογιατισμένο και σοβατισμένο, είναι ένα μεγάλο… ένα πάρα πολύ μεγάλο σοκ. Καλά, κάτι μικρό-graffiti για την τιμή των όπλων υπήρχαν. Κάτι «Μολών Λαβέ», κάτι «Όλοι είστε ύποπτοι», «για υγεία στην παιδεία, κάντε sex στα υπουργεία» είχε, αλλά αδιαμφισβήτητα, το κτήριο ήταν υπό ανακαίνιση. Ο Έτερος έκανε γύρω-γύρω με ανοιχτό το στόμα και κατά διαστήματα έβγαζε άναρθρες κραυγές. Εγώ κάθισα στο Everest απέναντι και έτρωγα το τοστ μου περιμένοντας τον να τελειώσει.

Μια συμβουλή: Αν είστε γκαστρωμένες, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να αποφασίσετε να σκαρφαλώσετε πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ούτε για πλάκα. Ναι, είναι ένα μνημείο απείρου κάλλους, μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς μας αλλά και η ανηφόρα του είναι επίσης βαρβάτη και μακρινή. Κάπου εκεί στα εισιτήρια κώλωσα (το δε τεκνό νομίζω έγινε φραπέ) και δεν μπορούσα να πάω παραπάνω. Κάθισα κάτω από μια ιερή ελιά, πάνω σε ένα ιερό παγκάκι και αγνάντεψα τα Προπύλαια. Πράγμα που μας αποδεικνύει ότι πολύ πιθανών οι έγκυες αρχαίες Ελληνίδες να μην λάμβαναν μέρος στην πομπή που ανέβαινε τελετουργικά πάνω στην Ακρόπολη. Δεν λέει να κωλώσεις την ιερή πομπή, ή να πατήσεις τη χλαμύδα του μπροστινού σου. Πήρα όμως ωραίο χρώμα.

Το conspiracy: Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ ακόμα ασχολούνται με το ναυάγιο του Sea Diamond. Και τον Louis. Πολύ. Συνέχεια. Με πάθος. Και μίσος. Μέχρι και «διώξτε τον από την Ελλάδα» διάβασα σε άρθρο σε εφημερίδα. Θυμήθηκαν όλους τους Κύπριους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τι κάνουν, πόσα έχουν, γιατί έχουν, ποιον τάισαν για να έχουν. Όλοι ύποπτοι παλιοκύπριοι και δολοπλόκοι. Με το ατύχημα στην Κέρκυρα πέρσι και το ναυάγιο φέτος, οι Κύπριοι βάλθηκαν να καταστρέψουν τον ελληνικό τουρισμό. Αυτό το διάβασα σε άρθρο στη LIFO. Προφανώς ο τύπος έγραφε χιουμοριστικά, αλλά δεν γέλασα. Διευκρινίζω. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τον ελληνικό τουρισμό. Απλώς δώστε μας τη Μύκονο και θα σταματήσουμε τη δολιοφθορά. :-)

Η σούμα: Η επίσκεψη στην Αθήνα απέδειξε αυτό που υποψιαζόμασταν ανέκαθεν. Ότι άμα είσαι ανέμελος τουρίστας, χωρίς άγχος και νεύρα, όταν έχεις όλες τις ώρες στη διάθεση σου να κωλοβαρέσεις και να πας όπου σου καπνίσει, όταν έχεις χρήματα να πας σε ωραία εστιατόρια και μπαράκια, να επισκεφτείς τα ωραία καταστήματα και να την αράξεις σε συμπαθητικό ξενοδοχείο, όλες οι πόλεις του κόσμου είναι ωραίες, η ζωή είναι ωραία, τα ταξίδια είναι ωραία, η Αθήνα είναι ωραία. Μερικά από τα πιο πάνω μπορείς να τα κάνεις και με λίγα χρήματα. Η άνεση όμως φέρνει την ηρεμία.

11 Comments:

At 19 April, 2007 09:01, Blogger Tanila said...

Μπα μπα μπα! Συνάδελφος ο Έτερος!
Ποιανού τμήματος; Νομικό, οικονομικό ή πολιτικό;

 
At 19 April, 2007 10:36, Blogger zappa said...

Epibebaiwnw to 8ayma ths nomikhs....meta ta speira xronia pou katebaina th solwnous foboumenos mhn mou er8ei sto kefali!

Oso gia tous Kypraious epixeirhmaties, nomizw oti prepei na eisai kamenos (h o Pretenterhs) gia na yposthrizeis oti einai ta terata me ta 180 plokamia pou hr8an na mas fane.

H kyriarxh apopsi sthn Ellada einai apla oti o Louis kai aytoi pou eixane thn Helios einai ena matso aeritzhdes (koinws apatewnes) me ypshles diasyndeseis sth ND kai to PASOK, alla kai ton Papadopoulo kai ton DHSY

 
At 19 April, 2007 12:33, Blogger Effie said...

Κοίτα να δεις που επρεπε να έρθει η Δρακούνα Αθήνα για να μάθουμε οτι ανακαινίζεται το κτήριο της Νομικής... (ανακαινίζεται η Νομική; Σοβαρά τώρα, ισχύει;)

Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τον αποπάνω: σημασία δεν έχει αν ο επιχειρηματίας είναι Έλληνας, Κύπριος ή Κογκολέζος, αλλά ο τρόπος που κάνει τη μπίζνα του.

Άντε, να μας ξανάρθετε σύντομα και την άλλη φορά υποσχόμαστε να ανακαινίσουμε και το Πολυτεχνείο!!

;>>>>>>

 
At 19 April, 2007 12:50, Blogger drakouna said...

Πιστεύω ότι και Έλληνας να ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου, το ίδιο κράξιμο θα έτρωγε. Απλώς έτυχε να είναι ο Louis.

O Έτερος είναι υπερήφανος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών.

 
At 19 April, 2007 13:21, Blogger Demetris said...

Irtan ta bonus gliora fetos?
Oxa ektypisame to tamiefirio tou mwrou?

:)


Ela, kame kati se syneheies kai gia osous akoma pernoun transit.

 
At 19 April, 2007 14:02, Blogger YO!Reeka's said...

καλά, είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!
ήρθατε Αθήνα και δεν στείλαστε ένα e-mail να πιούμε έναν καφέ να γνωριστούμε;;;;

 
At 19 April, 2007 14:09, Blogger drakouna said...

... συγνώμη... δεν θα το ξανακάνουμε...

για να μας κάνεις κουτσομπολίστικο post??? :)

 
At 19 April, 2007 14:16, Blogger Nobody said...

Τί νόμιζες ότι είναι η Ακρόπολη...παίξε γέλασε? Θέλει μποτάκι και ορειβατικό σακίδιο για να αναίβεις τζαμέ πάνω! Στο σακίδιο βάζεις αντηλιακή κρέμα των 60 βαθμών, πορτοκάλι και νερά!!
Θέλει οργάνωση το πράμα!

 
At 19 April, 2007 17:15, Blogger zappa said...

yoreeka edw sto meeting twn kypraiwn blogger elampe dia ths apousias ths:P

 
At 20 April, 2007 00:03, Blogger achilleas said...

perkei na kamete je meeting kypreon blogger :P
posoi irtan etsi pou periergia

 
At 20 April, 2007 08:22, Anonymous Anonymous said...

Γιωρίκα εγω ΜΕΝΩ Αθήνα αλλά μέηλ δεν έστειλες να πιούμε καφέ και α γνωριστούμε. :-P
Προς όλους τους ενδιαφερόμενους: η Νομική ανακαινίζεται από πέρσι.Τώρα πια έχει μάλλον τελειώσει.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.