Thursday, April 26, 2007

Αρχίζει το ματς

Όταν παίζει ποδόσφαιρο ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια, η Λευκωσία νεκρώνει. Ο μισός ανδρικός πληθυσμός βάζει άδεια για το απόγευμα και είτε πάει να δει το ματς αυτοπροσώπως στο γήπεδο, είτε πάει να το δει όπου έχει τηλεόραση. Μια ανήσυχη ηρεμία επικρατεί και στο τέλος ξέρεις ποιος νίκησε ανάλογα με το από πού ακούγονται οι πουρούδες. Είναι η τέλεια ώρα για μετακινήσεις μέσα στην πόλη και για να κάνεις δουλειές που βαριέσαι να κάνεις υπό κανονικές συνθήκες.

Η ώρα 5:28 ξεκίνησε το ματς, η ώρα 5:45, σαν καθόμουν στο σπίτι με έπιασε μια ακαταμάχητη επιθυμία να φάω γύρο. Ένα γύρο περιποιημένο, με ταλατούρι (τζατζίκι), με πατατούλες, με σκορδαλιά και ντοματούλα. Έτρεχαν τα σάλια μου. Λέω, «όπου να’ ναι θα σχολάσει ο Έτερος, ας τον πάρω τηλέφωνο να μου φέρει σαν έρχεται στο σπίτι.»

Ο Έτερος έκανε 3 ώρες να απαντήσει το τηλέφωνο και όταν τελικά το απάντησε, μου είπε sorry αλλά κάπου είναι και βλέπει το ματς. «Πήγαινε αγάπη μου να πάρεις γύρο μόνη σου. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις». Στο ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσεις Λευκωσιάτη από το ματς. Δοκιμασμένο. Με όλες τις ηλικίες.

Παίρνω την ΦΣ, της οποίας ο γκόμενος την έχει επίσης παρατήσει για το ματς.

«Θα έρθεις ή να έρθω?» λέει η μια πονεμένη Λευκωσιάτισσα της άλλης. «Πρέπει να βρούμε γύρο. ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ». Η ΦΣ άλλο που δεν θέλει, είναι μόνη στο γραφείο, όλοι έχουν πάει … στο ματς (να μην το επαναλαμβάνω κάθε 2 γραμμές). Σε 10 λεπτά συναντιόμαστε έξω από το σπίτι της.

Η ΦΣ άκουσε για ένα ψητοπωλείο που κάνει καλό γύρο μέσα στο κέντρο της πόλης. Εκεί θα πάμε! Μια και δυό ξεκινούμε. Στο δρόμο βλέπαμε μόνο γυναίκες και συνταξιούχους. Άντε και κάνα ξέμπαρκο άντρα που μας κινούσε υποψίες. Οι τύποι στο ψητοπωλείο έβλεπαν το ματς από την τηλεόραση. Είδαν (με σειρά εμφανίσεως) μια έγκυο σε έξαλλη κατάσταση και μια άλλη με ταγιέρ δουλειάς να μπουκάρουν στο ψητοπωλείο και να τους ξεσηκώνουν από το ματς για να τους φτιάξουν γύρους.

Μισή ώρα αργότερα, έχοντας τσακίσει η κάθε μια από μια περιποιημένη μερίδα κυπριακό γύρο (η διαφορά είναι στο μέγεθος της πίτας) είχαμε αράξει με τη ΦΣ στους καναπέδες για να χωνέψουμε. Η κοιλιά μου γουργούριζε από ευτυχία. Η απλώς το τεκνό ανακάλυπτε έκπληκτο τι εστί γύρος.

«Και τι θέλουμε να γίνει? Να νικήσει η ομάδα η όχι?»

«Κοίτα, υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:
Αν κερδίσει η ομάδα, οι λεγάμενοι θα έρθουν σπίτι μέσα στην τρελή χαρά, θα έχουν πάρα πολύ καλή διάθεση και θα λένε ναι σε όλα, αλλά πολύ πιθανών να μην ξεκολλούν από την τηλεόραση διότι θα θέλουν να δουν ξανά και ξανά όλα τα αθλητικά των καναλιών για να δουν τα γκολ και να τα εμπεδώσουν. Θα μας σπάσουν τα νεύρα, μέχρι τις 11 το βράδυ θα βλέπουμε αθλητικά.

Αν χάσει η ομάδα, οι λεγάμενοι θα έρθουν σπίτι με σκατά διάθεση και κατεβασμένα τα μούτρα, αλλά πολύ πιθανών να μην θέλουν να δουν μπροστά τους τηλεόραση ή ράδιο για να μην δουν ξανά τις φάσεις του αγώνα. Άρα θα μας δώσουν περισσότερη σημασία.»

«Άρα τι θέλουμε? Να κερδίσει ή να χάσει η ομάδα?»

«Δύσκολη απόφαση…»

Στις 7:20 χτύπησαν σχεδόν ταυτόχρονα τα κινητά και των δύο. Προφανώς τέλειωσε το ματς και ο ανδρικός πληθυσμός της Λευκωσίας θυμήθηκε τις γκόμενες του. Που είσαι, τι κάνεις, τι θα φάμε, καλά έρχομαι. Η ΦΣ ρώτησε και το σκορ.

«Έχασαν» μου λέει, «ετοιμάσου για plan B. Πάμε να αναπτερώσουμε το πεσμένο ηθικό.»

Ευτυχώς φέτος θυμήθηκα και δεν έβαψα τίποτα πράσινο μέσα στο σπίτι.

10 Comments:

At 26 April, 2007 10:13, Blogger shashoura said...

Άρα τι θέλουμε? Να κερδίσει ή να χάσει η ομάδα?»

«Δύσκολη απόφαση…»

,,,isopalia apokleietai??!?

 
At 26 April, 2007 11:18, Anonymous Anonymous said...

o eteros den einai apo ta ditika proastia tis lemesou? kamia ael kanena apollwna den ypostirizei? i lefkwsiwpoiithike? :p

 
At 26 April, 2007 12:06, Blogger Demetris said...

Pou ta dytika proastia apoelistas?!

 
At 26 April, 2007 12:34, Blogger Nobody said...

Α γι'αυτό λύσσαξαν να κορνάρουν στη γειτονιά!! Είδες αν δεν είσαι της τηλεόρασης...δεν καταλαβαίνεις το γενικότερο πνεύμα τελικά!

 
At 26 April, 2007 14:19, Blogger Sceptic Anonymous said...

Έτσι εξηγείται και ο θείος με την προτομή του Γρίβα! Και ύστερα σου λενε τα στερεότυπα δεν είναι σωστά.

Ζήτω τα κλισέ και τα στερεότυπα.

ΥΓ. Εν να μου πείτε εν μπορούσε να ήταν Απολλωνίστας, αλλά μη μου το χαλάτε.

 
At 26 April, 2007 15:00, Blogger drakouna said...

Καλά, τόσο παράξενο είναι να είσαι που τα δυτικά προάστια και να είσαι με το Αποέλ?

Τι σημασία έχει?

Ο θείος με την προτομή είναι άσχετος με το post, είναι άσχετος γενικώς. Μην τον ενοχλείτε.

 
At 26 April, 2007 17:05, Blogger Νικόλας Κυριάκου said...

Δρακούνα, ωραια μας τα λες και γλαφυρα. Σχεδον θα πιστευα ολα οσα εγραψες αλλα μετα προσεξα κατι... το blog σου ειναι πρασινο/ασπρο... a rather unfortunate choice for Ετερος, don't you think?

 
At 27 April, 2007 00:25, Blogger Psipsinel said...

ego giati apo olokliro to post, kollisa sto giro me patates? mmmmmmmmmmmmm!

 
At 27 April, 2007 02:40, Anonymous Anonymous said...

filtati drakouna..mias kai se piannei toso eykola to psyxotiko sou me tous kathe logis akrodexious kai tis protomes tou Griva giati den leeis kai ena dyo logakia gia ta aisxi tou teleytaiou APOEL-OMONOIA?
H mipos epidi touti tin fora den ta ekaman oi "kakoi fasistes" en entaxei je "en krima ta mora na tous thymosoume" ?

 
At 27 April, 2007 15:50, Anonymous Anonymous said...

drakouna...ma ise lastiharissa?... e na fki na ise tje dexia... en ta kattan..
e gelases mas!!!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.