Monday, April 30, 2007

Book Club

«... Εκείνη έκλεισε τα μάτια, έσκυψε και γύρεψε τα χείλη του. Τα χέρια του άγγιξαν τα αγνά της μέλη. Λίγα λεπτά μετά, η άβυσσος του σώματος της, μια ατέλειωτη, διψασμένη, μια γυμνή, παθιασμένη, μια ατέλειωτη και αχόρταγη έρημος, δέχτηκε λαίμαργα τις παρθένες ψιχάλες του έρωτα του. Οι πρώτες ρανίδες του έρωτα αυτού που, πορόλον ότι ήρθαν δειλά, ντροπαλά και ξέβγαλτα, θα έδιναν σταδιακά την θέση τους σε μια ακαταμάχητη καταιγίδα που θα διαρκούσε μέχρι οι δύο τους να μείνουν από δυνάμεις...»

Όχι, δεν διαβάζω από Άρλεκιν, ούτε από Viper Nora (αν και θα μπορούσε άνετα να ήταν.) Τύφλα νάχει η Barbara Cartland.

Αυτό αποτελεί μέρος του back cover βιβλίου που όχι, δεν ασχολείται καν με την ιστορία ενός έρωτα όπως θα υποπτευόταν εύλογα ένας ανυποψίαστος αναγνώστης αλλά κάτι άλλο. Το ούτω καλούμενο sex scene προφανώς μπήκε για να «τραβήξει» την προσοχή του αναγνώστη.

Και μέσα στο βιβλίο διαβάζω κάπου σε άλλο σημείο:

«... με το που έκλεισε την πόρτα πίσω τους, έπεσε πάνω του σαν ανήμερο άτι, σαν θύελλα που ήρθε απ’ το πουθενά. Τον αγκάλιασε σφικτά και του έδωσε ένα ζουμερό φιλί στα δυο του χείλη, που δέκτηκαν με περίσσια απορία και ακόμη περισσότερη ικανοποίηση το φλογερό άγγιγμα της....το λεπτοκαμωμένο τριχωτό στήθος του παλλόταν με ηδονή κάτω απ’την επίρρεια του αγγίγματος της....»

Δεν αντέχω, θα σχολιάσω.

Κατ’αρχήν φαίνεται (φωνάζει με neon sign) ότι αυτός που έγραψε τα πιο πάνω, προφανώς δεν έχει κάνει sex στη ζωή του. Η έχει κάνει πάρα πολύ λίγο sex. Η είναι 75χρονη γριούλλα που χήρεψε πριν 20 χρόνια και η μόνη ανάμνηση της πράξης που της έμεινε είναι αυτού του είδους οι εμετικές, ψευδορομαντικές περιγραφές. Το τρίτο δεν ισχύει στην περίπτωση μας άρα ποιο από τα πρώτα δύο ισχύει?

Διότι, εκτός αν είσαι η Χιονάτη (πριν γνωρίσει τους εφτά νάνους) ή η Παρθενόπη (πριν γίνει Πόπη), ξέρεις ότι το sex δεν συμβαίνει με αυτό τον τρόπο. Ουαί και αλίμονο αν κάθε φορά γύριζα στον Έτερο και έλεγα με λάγνο ύφος «είμαι έτοιμη να δεχτώ τις παρθένες ψιχάλες του έρωτα σου.» Θα καθόταν? Δεν θα καθόταν.

Ούτε καμιά normal γυναίκα θα σου κάτσει αν της πεις «θέλω να αγγίξω τα αγνά σου μέλη. Είσαι μια γυμνή, παθιασμένη, ατέλειωτη και αχόρταγη έρημος.» Η normal γυναίκα θα φύγει τρέχοντας. Αν ήθελε να ακούει για λάγνα χείλη, φλογερά αγγίγματα, τριχωτά στήθη που πάλλονται με ηδονή και αμαρτωλούς άγγελους θα αγόραζε Άρλεκιν από το περίπτερο που κοστίζει μόνο £1,85 και μπορεί να φαντασιωθεί τον τέλειο άντρα και όχι τον τύπο που σαλιαρίζει μπροστά της.

Ποιο λογικό είναι να διερωτάσαι αν ο κώλος σου φαίνεται τεράστιος και μήπως είναι καλή ιδέα να αλλάξεις στάση να μην φαίνεται. Η να αγχώνεσαι ότι το στήθος σου είναι πολύ μικρό και καλύτερα να βγεις από πάνω για να δημιουργήσεις μια ψευδαίσθηση cleavage. Κατά τα άλλα, αν παίζει και κανένας ξεχασμένος κοιλιακός είναι πάντοτε καλή φάση.

Περαιτέρω, για να περιγράψεις κάτι ως «ακαταμάχητη καταιγίδα», με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον κράτησε κάτω από 4 λεπτά. Κρίμα. Και άδικο.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, εκτιμάς το λακωνικό πλην όμως σιβυλλικό «Σκύψε Ευλογημένη» του Γκουσγκούνη.

Ο γαλλικός κινηματογράφος το έχει δείξει. Δεν χρειάζεται κανένας πρόλογος, καμία περιγραφή. Οι πρωταγωνιστές μπορούν άνετα να πίνουν καφέ και στην αμέσως επόμενη σκηνή να βγάζουν τα μάτια τους. Αν και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι και το «βγάζω τα μάτια μου» έχει καταντήσει πλέον ένα κλισέ. Προσωπικά το προτιμώ, παρά την «ακαταμάχητη καταιγίδα που σε αφήνει αποκαμωμένο»... στα 4 λεπτά....

Να θυμάστε, είσαστε παθιασμένο ανήμερο άτι και αχόρταγη έρημος που δέχεται παρθένες ψιχάλες έρωτα. Λίγο σιγά όμως μη ξυπνήσετε τους γείτονες.



Μη βαράς: Τα αποσπάσματα είναι από το βιβλίο «Συνάντηση με το Παρελθόν» του κ. Περικλή Σπύρου. Επιδή αυτό το μήνα η visa είναι λίγο φουσκωμένη λόγω διακοπών στην Αθήνα και λόγω του ότι παρρήγγειλα επιτέλους τραπεζαρία για το μικροαστικό σαλόνι μου, παρακαλώ δεν θα δεχτώ αγωγές λιβέλλου. Σε κάνα εξάμηνο που θα κάνω την απόσβεση τα ξαναλέμε.

26 Comments:

At 30 April, 2007 11:50, Anonymous Anonymous said...

"το λεπτοκαμωμένο τριχωτό στήθος του"...

μένω άφωνη!

 
At 30 April, 2007 11:53, Anonymous Anonymous said...

Μήπως ο Περικλής Σπύρου κρύβεται πίσω από την γριούλα του Αρκά, χήρα συνταγματάρχη εδώ και μισό αιώνα?

 
At 30 April, 2007 12:01, Anonymous Anonymous said...

Τώρα που το σκέφτομαι....

Η Δρακούνα να διαβάζει Π. Σπύρου, είναι σαν να διαβάζει η Λουκρητία το ημερολόγιο της χήρας....

oh mon dieu.... pauvre Periklis Spyrou... τι σου μελλε να πάθεις... κι εσύ και το λεπτεπίλεπτο τριχωτό στήθος σου....

....μήπως να έριχνες καμιά χαλάουα?

 
At 30 April, 2007 12:20, Blogger APOTINEDRA said...

Μάλλον ακολουθεί περιγραφή για το θεληματικό σαγόνι και το απέραντο γαλάζιο των ματιών του....
Σκέφτου τον Έτερο ή τον οποιοδήποτε κύπριο έτερο να κάμνει τέτοιους είδους περιγραφές στο κρεβάτι.....εννά φυρτείς τζε μόνο που το ακούεις!

 
At 30 April, 2007 12:33, Blogger Nobody said...

"το λεπτοκαμωμένο τριχωτό στήθος του"...

Συγγνώμη αλλά αυτό είναι ντεκαυλέ ολέ.
Κύριε Σπύρου οι περισσότερες γουστάρουμε δυνατό φουσκωτό στήθος-πέτρα(η τρίχα όπτιοναλ). Καλά σε κατάλαβε η Δρακούνα...Παρθενούληηηη!!!

 
At 30 April, 2007 13:07, Anonymous Anonymous said...

"....δέχτηκε λαίμαργα τις παρθένες ψιχάλες του έρωτα του...."

ma avto afini iponooumena.....

psixales?????....na ipotheso oti o iroas tou vivliou tin exi mikri?? pos allios na eksigiso ton oro parthenes psixales???

 
At 30 April, 2007 13:10, Anonymous Anonymous said...

k Spirou mou....mipos na travisete kamian malakia perki kselampikarete ligo????
den ine ntropi ....oloi to kanoume pou kai pou....

 
At 30 April, 2007 13:18, Anonymous Anonymous said...

to vivlio ti 8ema exei????:p exei 8ema??

 
At 30 April, 2007 13:23, Blogger drakouna said...

Το βιβλιο (believe it or not) έχει ως θέμα ένα τύπο που μαθαίνει ότι ο πραγματικός του πατέρας είναι ένας πλούσιος Έλληνας της Αγγλίας. Και ότι έχει και δίδυμο αδερφό.

Βγαλμένο δηλαδή, μέσα από την καθημερινότητα μας.
(σας είπα, τα sex scenes είναι ελαφρώς άσχετα με την πλοκή).

 
At 30 April, 2007 14:03, Anonymous Anonymous said...

Ίντα κατζιάρα είσαι!!

Μπορεί ο άνθρωπος να εν γκέι και να μεν ξέρει πως είναι να πηγαίνεις με γυναίκα!

Ε???? :)

 
At 30 April, 2007 15:00, Blogger Νικόλας Κυριάκου said...

"δέχτηκε λαίμαργα τις παρθένες ψιχάλες του έρωτα του." Ο τυπος δεν είχε πουλλί, ψεκαστικό πρέπει να έχει.....

"έπεσε πάνω του σαν ανήμερο άτι, σαν θύελλα που ήρθε απ’ το πουθενά" και τον αφησε σέκκο η αλόγα.....

"το λεπτοκαμωμένο τριχωτό στήθος του παλλόταν με ηδονή κάτω απ’την επίρρεια του αγγίγματος της". Δηλαδή τώρα συγγνώμη...άμα σου κάτσει η γκόμενα και είστε στη φάση, ξεκινάς να "πάλλεις" το στήθος σου; Ακόμα και οι ουρακουτάγκοι του νοτιοδυτικού Κιλιμάντζαρου έχουν πιο decent ερωτικό κάλεσμα!

Καλή μου δρακούνα, το κρισιμο ερώτημα είναι: "εσύ γιατί διαβάζεις αυτά τα πράγματα...;"

 
At 30 April, 2007 15:39, Blogger zappa said...

aisxos....to erwtiko kalesma tou gkousgkounh (to perifhmo "8a se gamhsw") exei apeirws perissoterh gohteia apo ton blaka sto arlekin pou diabazeis.......

 
At 30 April, 2007 17:03, Blogger drakouna said...

@zappa: και το "σκύψε ευλογημένη" είναι απείρως πιο περιεκτικό.

@νικόλας: Διαβάζουμε απ'όλα για να έχουμε άποψη. Μόνο με Τολστόι και Κούντερα δεν λέει, πρέπει να το γυρίζουμε και στο trash για ισορροπία:)

 
At 30 April, 2007 18:47, Blogger zappa said...

giati sth8esh tou arlekin den bazeis tipota ligo poiop feygato?

Terry Pratchett gia paradeigma

(atimo bretaniko humour)

 
At 30 April, 2007 18:59, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ιχλιχλι...

 
At 30 April, 2007 20:09, Anonymous Anonymous said...

ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ

Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΚΥΠΡΑΙΟΣ....

ΟΣΟΙ ΚΡΑΞΑΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ.

 
At 30 April, 2007 23:04, Anonymous Anonymous said...

Α, είναι και εγχώριο προϊόν το βιβλίο; Μάλιστα. Πάντως Zappa, αυτό το "θα σε γαμήσω" του Γκουσγκούνη, όλα τα λεφτά.

 
At 01 May, 2007 11:59, Anonymous Anonymous said...

Ο γραπτος λογος ειναι εντελως διαφορετικος απο την κοθομιλουμενη. Ιδιως οταν καποιος γραφει τις σκεψεις του. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν σκεφτομαι "μανα μου θελω να σε σιησω", αμα θα γραψω βιβλιο θα το γραψω με τον δικο μου αισθησιακο τροπο. Γιατι αμα γραψω στο βιβλιο αυτο που σκεφτηκα, τοτε δεν θα με διαβασουν γυναικες ;)

 
At 01 May, 2007 19:39, Blogger the Idiot Mouflon said...

Έλα όμως που φτάσαμε και στην πραγματική ζωή μας να επιλέγουμε την ωραιο-ποίηση... με αποτέλεσμα να ερωτευόμαστε τη μάσκα του άλλου και όχι τον ίδιο τον άνθρωπο.

Θάνατος στην ωραιοποίηση!!!

 
At 02 May, 2007 08:22, Blogger drakouna said...

Koprissa... εδκιάβασες το βιβλίο?

Ποιο είναι το σκεπτικό? Χειροκροτούμε όλες τις προσπάθειες, ασχέτως του πόσο χάλια είναι? Constructive critisism δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει, μήπως και πληγώσουμε τα αισθήματα του?

Επειδή μου αρέσει το διάβασμα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα γίνω και συγγραφέας.

 
At 02 May, 2007 12:48, Anonymous Anonymous said...

Den nomizo na ypirxe kati constructive ston olo xleyasmo poy epikratei sto sigkekrimeno blog. Mallon tha prepei na to ksanadiavaseis kai an vreis kati constructive pes to mou kai emena gia na min xano to xrono mou!

Epanalamvano loipon: O klassikos o malakas o Kyrpaios!!!

 
At 02 May, 2007 13:22, Anonymous Anonymous said...

Koprissa (????)... αν διάβαζες το βιβλίο πριν τρέξεις να κάνεις σχόλιο, μπορεί και να γλίτωνες αυτό που θα σου συμβεί αφού το διαβάσεις και θυμηθείς τι έγραψες...

γιατί μαλάκας αυτός που δεν κάνει τίποτε εκτός από το να κρίνει αρνητικά, αλλά δυο φορές μαλάκας και αυτός που μιλά χωρίς να ξέρει... όχι?

Για να κάνει κανείς "επικοδομητική κριτική" πρέπει να υπάρχει και οικοδόμημα... διάβαστο πριν μιλήσεις, και αν έχεις να πεις κάτι επικοιδομητικό, αποστώμωσε μας... Σε ικετεύουμε....

και ακόμα κάτι... αν κάποιος εκδίδεται, σημαινει ότι βγάζει προς τα έξω αυτά που έχει να πει... άρα εκτίθεται και στην κριτική... καλή και κακή... αν εσύ διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο και έχεις να πεις κάτι θετικό, πες το μας και εμάς μπας και ξεστραβωθούμε... ναι? Και όχι δεν είναι ανάγκη να το προτίνεις για νόμπελ... απλά να είσαι σε θέση να μας πεις πως είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια...

 
At 02 May, 2007 13:34, Blogger drakouna said...

Constructive criticism 1: Ατυχής χρήση γλώσσας και κλισέ φράσεων που συνήθως χρησιμοποιούνται στη ροζ λογοτεχνία για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα σε ένα βιβλίο που ο σκοπός του δεν ήταν να συναγωνιστεί τα Viper Nora.

Constructive criticism 2: Αλλοπρόσαλλο και παραπλανητικό back cover (περιλαμβάνει ένα sex scene που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική υπόθεση του βιβλίου).

Constructive criticism 3: Μη ρεαλιστική περιγραφή σκηνών και εικόνων, που αφενός ξενίζει τον αναγνώστη και αφετέρου εκνευρίζει τον αναγνώστη με την πολυλογία και την έλλειψη φαντασίας.

Θα μπορούσα να τα έγραφα και έτσι. Διάλεξα να τα γράψω πιο παραστατικά διότι δεν γράφω κριτική για περιοδικό.

Εγώ δεν σε έβρισα.

Μήπως εξέδωσες και εσύ κανένα βιβλίο do it yourself και αγχώθηκες αν το διαβάσει καμιά ψυχή και το σχολιάσει?

 
At 02 May, 2007 13:57, Anonymous Anonymous said...

Tora ta les kala kai simfono apolita mazi soy (se ola ektos apo to eksofilo poy moy arese)!Tha mporoyses apo tin arxi na ta peis etsi loipon, na apofigeis tis eironies kai na min xreiazetai ego na soy kamo constructive criticism (kai oxi na se vrizo opos esi isxyrizesai).

 
At 02 May, 2007 18:04, Anonymous Anonymous said...

Δηλαδή, το constructive crisicism το δικό σου, σε ποιο σημείο της φράσης "ο κλασικός ο μαλάκας ο Κυπραίος" περιλαμβάνεται???

Ή μήπως να ψάξω να τον βρω στο "Koprissa", όπως αυτοαποκαλείσαι?

 
At 22 August, 2019 16:48, Blogger yanmaneee said...

michael kors handbags
cheap jordans
hermes online
nike air max 95
kobe 11
balenciaga sneakers
jordan shoes
adidas superstars
lebron 16
nfl store

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.