Thursday, May 10, 2007

3D τεκνό

Η τεχνολογία στο θέμα ultrasound έχει κάνει θεαματική πρόοδο. Παλιά σε πασπάτευε ο γιατρός. Μετά ανακαλύφθηκε το joystick που σου έδειχνε μια νεφελώδη εικόνα του από μέσα της κοιλιάς σου. Μόνο ο γιατρός και μερικοί ευκολόπιστοι μπορούσαν να διακρίνουν τη σιλουέτα που κουνιόταν από μέσα. Αυτή η νεφελώδης εικόνα έχει σταδιακά βελτιωθεί σε τέτοιο σημείο που πλέον διακρίνονται καθαρά χέρια, πόδια, κεφάλι και άλλα σημεία του σώματος του εμβρύου. Όλα καλά.

Η τεχνολογία όμως έχει δημιουργήσει το «επαναστατικό» (πάρε ένα κλισέ) και καινοτόμο 3 dimension ultrasound, που είναι φιλικό προς την έγκυο γυναίκα και συστήνεται και από 5 κατασκευαστές πλυντηρίων. Δηλαδή, εκεί που έβλεπες μια σκιά, τώρα βλέπεις κανονικά το μωρό μέσα στην κοιλιά σου, τα πάντα με λεπτομέρεια και in colour. Μπορείς να δεις πως θα είναι η φάτσα του μωρού πριν ακόμα αυτό γεννηθεί. Αυτή η νέα εξέλιξη σου δίνει τη δυνατότητα:

- Να αποφασίσεις έγκαιρα αν το μωρό μοιάζει του άντρα σου, του γείτονα ή του sexy συνάδελφου με τους κοιλιακούς. Να ξέρεις δηλαδή και τι να πεις στην κλινική όταν η αλήθεια θα λάμψει.

- Να ανησυχήσεις ότι το μωρό έχει στραβή μύτη και όχι γαλλική (και να αποφασίσεις ότι όλα τα στραβά τα πήρε από τον πατέρα του). Όχι, δεν κάνουν πλαστικές εγχειρήσεις σε αγέννητα μωρά. Ούτε καν στο αγέννητο μωρό της Πάρις Χίλτον. Αν είχε.

- Να το δεις μέσα σε όλη την επισημότητα της στιγμής να σε φασκελώνει (ναι μου συνέβηκε, όλοι το βρήκαν hilarious, εγώ το βρήκα προφητικό, κάτι ξέρει το μωρό).

- Να το κυνηγά ο γιατρός με το Joystick για να το βγάλει φωτογραφία και αυτό να βάζει τα χέρια του/ πόδια του μπροστά ή να γυρίζει από την ανάποδη για να μην το δεις. Σε μια τέτοια περίπτωση ο γιατρός φωτογραφίζει τον κώλο του και προσπαθεί να σε πείσει ότι και αυτό το μέρος του σώματος είναι σημαντικό και πρέπει να αποθανατιστεί. Δείχνεις τη φωτογραφία του κώλου σε όλους και νιώθεις περήφανη. Στα σχόλια, «σου μοιάζει», ο άντρας σου σε βλέπει με καχύποπτο ύφος.

- Άμα δεις πόσο σφικτά πακεταρισμένο είναι το μωρό μέσα σου, αυτόματα πείθεσαι ότι κάποτε στη ζωή μας ήμασταν όλοι άνθρωποι- λάστιχο. Για το τσίρκο. Προσπαθείς να περιγράψεις (με κινήσεις παντομίμας) σε φίλους τη στάση του μωρού. Σε πιάνει κράμπα. Και κανένας δεν κατάλαβε τι ήθελες να πεις. Ούτε καν με τη βοήθεια του κοινού. Διαλέγουν κατηγορία «αθλητικά».

- Σου αρέσει τόσο πολύ το πασπάτεμα με το Joystick που δεν θέλεις να φύγεις από το γιατρό. Σε παρακαλά να σηκωθείς να περάσει ο επόμενος και εσύ τον ρωτάς μαλακίες για να βρεις αφορμή να μείνεις κι άλλο. Σου δίνει γλειφιτζούρι και 5 φωτογραφίες του μωρού για να φύγεις. Ζητάς ευγενικά αν μπορεί να σου δώσει και το μηχάνημα ultrasound για να παίζεις στο σπίτι. Να το τυλίξεις μέσα σε λαδόκολλά και να το πάρεις μαζί σου. Αρνείται. Δεν χωρά μέσα στη τσάντα σου να το πάρεις όπως τα τασάκια που βούτηξες κατά καιρούς από μπυραρίες.

- Και τώρα πρέπει να περιμένεις ένα ακόμα μήνα για να ξαναδείς το τεκνό… να σε φασκελώνει και πάλι.

10 Comments:

At 10 May, 2007 12:18, Blogger shashoura said...

¨Ζητάς ευγενικά αν μπορεί να σου δώσει και το μηχάνημα ultrasound για να παίζεις στο σπίτι.¨

axaxaxaaa!

 
At 10 May, 2007 13:16, Blogger tzonakos said...

Εμένα μ' άρεσε το πασπάτεμα με μηχανήματα, οχι με τα χέρια.
Εκτός αν ήταν γυναίκα γιατρός :Ρ
Νόμιζα οτι αυτα τα 3D ειναι πανάκριβα, τι εγινε, τωρα ειναι πιο προσιτά φαντάζομαι ;
Η μύτη του μωρού και αυτά αλλάζουν, δεν θα μείνουν ετσι, αλλα βλέπεις όλα τα αλλα και ναι, ειναι σαφώς πιό καλά.
Δεν νομίζω οτι μπορείς να δεις τόσο καλά ποιανού μοιάζει, άλλωστε αυτό που θέλουν όλοι ειναι να ειναι γερό το μωρό.
Και σε περίπτωση που εισαι όντως έγκυος, με το καλό σου εύχομαι.
Την καλημέρα μου :)

 
At 10 May, 2007 13:22, Blogger Nobody said...

Πόπο...θέλω κι εγώωωωωωωωωωωω

 
At 10 May, 2007 13:27, Anonymous Anonymous said...

Koita, ales ftani 1 mera pou to pedi tous rota me apelpisia 'Mana emena giati me eferes se touton ton kosmo?" To diko sou en tha se rotisi. Sou epirripti idi efthines.

Bravo sto eksipno drakoulini!!

Katerina

 
At 10 May, 2007 13:50, Anonymous Anonymous said...

φασκελώνει;; τι σημαίνει; :P

 
At 10 May, 2007 14:07, Blogger drakouna said...

δεκαθκιάζει

 
At 10 May, 2007 14:46, Anonymous Anonymous said...

ta teleutaia dyo comments htan ola ta lefta.gelasa oso den gelasa me to post itself...drakouna eisai 8ea!

 
At 10 May, 2007 20:16, Blogger the Idiot Mouflon said...

Πάρτα να μην στα χρωστάω μαμά... Μπράβο στο τεκνό!!!

Άχετο: "...όπως τα τασάκια που βούτηξες κατά καιρούς από μπυραρίες."

Αχά!

 
At 10 May, 2007 21:50, Anonymous Anonymous said...

Drakouna:
Θα ρωτήσω κάτι πολύ αδιάκριτο και να με συγχωρέσεις.
Θα γεννήσεις με καισαρική;

 
At 10 May, 2007 22:01, Blogger APOTINEDRA said...

Best of...drakouna! Εν παίζεσαι mum to be!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.