Monday, May 07, 2007

Αν αυτό είναι δημοσιογραφία, εγώ είμαι μπαλαρίνα

Χθες δεν είδα καθόλου τηλεόραση αν και ήμουν στο σπίτι όλη μέρα. Ξάπλωνα από τον ένα καναπέ στον άλλο, μέτρησα πόσα καλοκαιρινά ρούχα μου μπαίνουν (ελάχιστα) και έκανα επιδρομή στο ψυγείο. Κατά τις 8 το βράδυ, άναψα την τηλεόραση να δω ειδήσεις. Και φυσικά (για να μεταχειριστώ μια κυπριακή έκφραση) «εταράξαν τα νεύρα μου».

Δυο πράγματα ήθελα να μάθω. Τι έγινε στη Γαλλία και τι έγινε στην Τουρκία. Έκανα ζάπινγκ σε όλα τα κυπριακά κανάλια. Οι πιο πάνω ειδήσεις, πέρασαν στο ντούκου, μια μικρή αδιάφορη αναφορά… και μετά, ακολούθησε εκτενής κάλυψη με πλάνα για τα ακόλουθα καυτά θέματα:

- τι έγινε στο κυνήγι των τρυγονιών (100 μαλάκες με παραλλαγή μέσα στους 37 βαθμούς να περπατούν στα όρη για να πυροβολήσουν 4 πουλιά). Ο ΑΝΤ1 μάλιστα έδειξε και δηλώσεις ενός κυνηγού ο οποίος περίπου προσπαθούσε να μας πείσει ότι το κυνήγι τρυγονιών (απαγορεύεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη) πρέπει να επιτρέπεται διότι:
- Με την έξοδο των κυνηγών δούλεψαν τα βενζινάδικα (και σου είπε κανένας ότι τα βενζινάδικα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης?).
- Δούλεψαν τα καφενεία των χωριών που έψησαν 5 μέτριους και 8 σκέτους στους περαστικούς κυνηγούς.
- Δούλεψαν οι φούρνοι που πούλησαν τυρόπιττες και λαχματζιού στους πεινασμένους κυνηγούς.
- Οι κυνηγοί μπόρεσαν και έκαναν περίπατο μέσα στη φύση, στα «παλιά» τους λημέρια.

Δηλαδή για να κάνουν περίπατο στη φύση αυτοί οι άνθρωποι, πρέπει να είναι ντυμένοι παραλλαγή, να κρατάνε όπλο και εξάρτηση και να σκοτώνουν ότι δουν να πετά μπροστά τους??? Δεν έχουν ξανακούσει για τα μονοπάτια της φύσης?

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕ ΑΠΟ ΕΝΑ PLAYSTATION ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ!!!!

Άλλα θέματα:

- τα ανθεστήρια στη Λάρνακα

- η τελευταία επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών σε yet another μοναστήρι (μα πόσα έχουμε επιτέλους? Ακόμα να φύγει αυτός?) και η «συγκινητική» απαγγελία του ποιήματος «η 9η Ιουλίου εν Λευκωσία». Δεν είναι χαριτωμένο όταν Έλληνες προσπαθούν να μιμηθούν την κυπριακή προφορά. Pathetic είναι. Πάλι καλά που δεν μας τραγούδησε τα «Ριάλια ριάλια» (άλλη μαλακία που προφανώς πιστεύουν ότι μόλις το ακούσει Κύπριος πεθαίνει από τη χαρά του). Αυτό το τραγούδι ήταν ειδικότητα της Βουγιουκλάκη. Αν δεν φύγει σύντομα ο Αρχιεπίσκοπος, θα αρχίσω να ανησυχώ ότι οι Έλληνες κατάφεραν και μας τον πάσαραν μόνιμα.


- Ήταν ζέστη και ο κόσμος πήγε στις παραλίες (πλάνο με τη δημοσιογράφο να κυνηγά στην παραλία με το μικρόφωνο τα παιδάκια που έπαιζαν στην άμμο)

- Token μνημόσυνο αγωνιστή σε ορεινό χωριό.

- Ο καιρός.


Εδώ στην Ευρώπη έγινε πανικός με τις εκλογές των Γάλλων, η κρατική τηλεόραση της Ελβετίας και της Γερμανίας ήταν σε άμεση σύνδεση με το Παρίσι για να μάθουν αμέσως τα exit polls και τι έγινε και εδώ βλέπαμε πλάνα από ανθεστήρια και το η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιερη του κόσμου….

…..

Ευτυχώς που υπάρχει και η ERT Sat.

Η οποία είχε και αυτή άμεση σύνδεση με Παρίσι, τα exit polls, μας έδωσε background πληροφορίες και για τους 2 υποψηφίους, μας ανήγγειλε το αποτέλεσμα, μας έδειξε live τις δηλώσεις και των δύο υποψηφίων, μας έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα του Σαρκοζί, ποιες είναι οι θέσεις του για το Ευρωσύνταγμα, την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη, το πρόβλημα της ανεργίας και άλλα ενδιαφέροντα, μας εξήγησε ποιες είναι οι εξουσίες του Γάλλου Προέδρου και γενικά παρουσίασε ένα normal ρεπορτάζ για το θέμα. Μετά προχώρησε στην Τουρκία, όπου και πάλι έδωσε τις τελευταίες εξελίξεις, τη δεύτερη ψηφοφορία της Εθνοσυνέλευσης, την αποτυχία του Γκιουλ, την αποχώρηση του, την ομιλία του, τι θα γίνει τώρα, κτλ.

ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΙΓΟ???

Έλεος. Σε τι κόσμο τελικά θα φέρω αυτό το τεκνό?

22 Comments:

At 07 May, 2007 09:13, Blogger shashoura said...

eshies dikaio

 
At 07 May, 2007 09:14, Anonymous Anonymous said...

"Έλεος. Σε τι κόσμο τελικά θα φέρω αυτό το τεκνό?"

Κυπριακό!

Τι στο καλό? Πόσα χρόνια θα σου πάρει να εμπεδώσεις πως η "Μαρτυρική Μεγαλόνησος" και σύσσωμοι οι 100 κατοίκοι της είναι ο ομφαλός της γης???

 
At 07 May, 2007 09:47, Blogger Tanila said...

Πφφφφ!!! Εδώ (στην Ελλάδα) στις παραλίες οι δημοσιογράφοι κυνηγάνε τόπλες ξέκωλες και γεμίζει η οθόνη, όχι σπαστικά μούλικα.
Τον αρχιεπίσκοπο δεν τον θέλουμε πίσω και να νιώθετε τυχεροί που έχετε τέτοια ατραξιόν. Και απαγγέλει και τραγουδάει και χορεύει και λέει ανέκδοτα, σε συσκευασία γίγας. Σας δίνουμε ένα κιλό χαλβά Φαρσάλων, αμα τον κρατήσετε, και 5 κιλά λουκάνικα χωριατικα με πράσο και πορτοκάλι.

 
At 07 May, 2007 09:51, Blogger tzonakos said...

Χαχαχαχα, απολαυστικό το κείμενο και ναι έχεις δίκιο, οχι τίποτ' άλλο αλλα το εχω δει και στην Ελλάδα αυτό συχνά.
Θυμάμαι κάποτε έψαχνα τα κανάλια να ακούσω να μάθω για την απεργία των δασκάλων, για ενα θέμα που θα αποφάσιζε η Ευρ.Ενωση και άλλα τέτοια θέματα, και όλα δείχνανε τι ειπε η Βίσση για το φόρεμα της Βανδή και πριν απ αυτό δείχνανε τις ουρές αυτοκινήτων στα διόδια, έλεος !
Πρέπει να καταλάβουμε και να πάρουμε απόφαση οτι δημοσιογραφικές ειδήσεις δεν υπάρχουν ή θυσιάζονται στον βωμό της τηλεθέασης περι χαζών θεμάτων.
Αν δει κανεις BBC η CNN η κάποι γερμανικό κανάλι τότε θα δει πώς βλέπουν τις ειδήσεις εκεί.
Εδω ειναι τσίρκο, ή ειναι κατευθυνόμενα τα κανάλια ωστε να περνούν στα ψιλά διάφορα πράγματα που κάποιοι αόρατοι κακοί εκει πάνω δεν θέλουν να τα προσέχουμε.
Οσο για τον κυνηγό και τα βενζινάδικα, θυμήθηκα εναν Ελληνα οδηγό που τον ρώτησαν τι έχει να πεί για την υπερβολική αύξηση των τιμών των καυσίμων. Απάντησε ο κάφρος :
" Εγω 10 ευρω έβαζα, 10 ευρώ βάζω και τωρα" !!!!!

Την καλημέρα μου απο Αθήνα.

 
At 07 May, 2007 10:41, Blogger Epikouros said...

Χα χα.. ωραίο κείμενο.. Βλέπω και εσείς δεν πάτε πίσω με τα ΜΜΕ.. Σκέψου οτι ακόμα δεν έχει έρθει η Eurovision.. εκεί να δεις τι έχει να γίνει.. θα κάνουμε καμια βδομάδα να ακούσουν πολιτικές ειδήσεις. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs..

 
At 07 May, 2007 11:02, Blogger drakouna said...

ΟΧΙΙΙΙ!!! Πάρτε πίσω τον Αρχιεπίσκοπο σας!!!! Δεν τον θέλουμε!!!!

Μπορούμε να κρατήσουμε τα λουκάνικα??

 
At 07 May, 2007 11:14, Blogger Derek said...

λες?

ΑΧ! τι καλά που θα ήταν άμα του άρεσε εκεί κάτω και έμενε μόνιμα να ησυχάζαμε και εμείς.

Μετά όλο και κάποιο "ατύχημα" μπορεί να γίνει και να πάει στον αγύριστο.
Τα υπόλοιπα είναι εύκολα, θα πούμε ότι τον απήγαγαν "κοιμούμενοι πυρήνες" της Αλ Κάιντα που έχουν βρει καταφύγιο στα κατεχόμενα.

Μετά είναι ζήτημα χρόνου να εισβάλουν οι Αμερικάνοι (και οι Άγγλοι) και να "απελευθερώσουν" τα κατεχόμενα και να "φέρουν την δημοκρατία".

Και έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια!
Θα λυθεί και το Κυπριακό!!!

αλλά μετά θα ξεκινήσει και εκεί εμφύλιος και θα διχοτομηθείτε ξανά...

άσε μωρέ, καλύτερα να έρθει πίσω, εμείς τουλάχιστον τόσα χρόνια τώρα τον συνηθίσαμε

 
At 07 May, 2007 12:30, Anonymous Anonymous said...

Tρελάθηκες;
Ή τον κρατάτε ή λουκάνικα γιοκ!
@Ντερεκ: ΠΟΙΟΣ τον συνήθισε αυτόν τον επικίνδυνο αχώνευτο πισωγλέντη;

 
At 07 May, 2007 13:47, Blogger Nobody said...

Εγώ προτείνω να πάρουμε το Χριστόδουλο και να σας δώσουμε το Βύρωνα! Μία τέτοια ανταλλαγή πιστεύω είναι δίκαιη και συμφέρει.

 
At 07 May, 2007 14:16, Blogger zappa said...

@nobody...OXI ton Byrwna!!!Sthn kypro trogame sth mapa ton prokatoxo tou torinou ypourgou (h astynomia den dernetai (apla dernei opoion goustarei)) o opoios htan h pasokikh ekdosh tou Polydwra.

Oso gia ton Xristodoulo proteinw na ton steiloume ypoxrewtikes diakopes sto Irak h to Iran. Twra pou ekopse kai ta anekdota einai teleiws axrhstos.

@Drakouna
Otan hmoun prwto etos (pro 5 etwn) eprepe na blepw ert sat, mono kai mono mpas kai dw kana die8nes neo. Kai kata ta alla xezotan h katsika tou geitona mou kai eprepe na paroun dhlwseis apo olous tous politikous arxhgous gia to 8ema (Ntinou Mixahlidh kai Outopou symperilambanwmenwn)

 
At 07 May, 2007 14:35, Blogger .liketobite said...

Υπάρχουν και χειρότερα. Εμείς οι καλαμαράδες έχουμε περάσει σε άλλη διάσταση. Δεν έχουμε απλά δελτία ειδήσεων! Τηλεδικαστήρια έχουμε! Και φυσικά δε μιλάω για την ΕΡΤ. Τουλάχιστον αυτοί κρατάνε τα προσχήματα. Για τα σταριλίκια των δημοσιογράφων τηε ιδιωτικής μιλάω. Γιατί αν δεν ακούσω το σχόλιο των Κακαουνάκη, Χ'Νικολάου και ΣΙΑ αισθάνομαι ένα κενό. Τελικά όλοι ειδήμονες είναι!

καλημέρα

 
At 07 May, 2007 15:07, Blogger drakouna said...

Τα παράθυρα των ελληνικών δελτίων είναι άλλο ανέκδοτο. Είδα πρόσφατα ένα καρτούν που έδειχνε ένα πλοίο να συγκρούεται με ένα βράχο και έγραφε: "Γρήγορα, τηλεφωνήστε σε ένα δημοσιογράφο να μας πει τι να κάνουμε!"

Μα να γίνεται χαμός στην Ευρώπη και εμείς να έχουμε εκτενές ρεπορτάζ του κυνηγιού των τρυγονιών? Έλεος (ξανά)!

Δεν θέλουμε το Χριστόδουλο, ούτε άλλο πολιτικό της Ελλάδας. Έχουμε τα δικά μας νούμερα, ευχαριστούμε.

Δώστε μας τη Μύκονο. :)

 
At 07 May, 2007 15:57, Blogger zappa said...

poios xatzinikolaou


an den deis to didymo pretentarh-kakaounakh den exeis dei tipota...

akoma 8ymamai thn live sekans me thn kamera na deixnei thn astynomia na exei p[erikyklwsei ena mplok diadhlwtwn sto syntagma kai na to lianizei me dakrygona,emprhstikes xeirobombides, xeirobombides krotou lampshs, asfhksiogona (mind you ta asfyksiogona kai ta dakrygona einai xhmika apagoreymena apo th syn8hkh ths geneyhs)gklomp kai pollyyy ksylo, kai o pretenterhs na fwnazei gia tous alhtes tous anarxhkous pou kapsane ton agnwsto stratiwth....

PS: DYO MALOX STON PAPPOU!
opoios éxei ayto to video me ton anarxiko pou trabaei enan papou pou exei lipo8ymhsei apo ta dakrygona, kai enas anarxikos ton trabaei prospoio asfales shmeio, as to dwsei

 
At 07 May, 2007 19:14, Anonymous Anonymous said...

k gw psifizw pretenteri - kakaounaki. oso gia tin kipriaki tv, kati prepei na ginei. ena praxikopima, mia eisvoli, enas emfilios, mia epanastasi, mia apergia, kati. En paei allon touti katastasi

 
At 07 May, 2007 19:28, Blogger achilleas said...

δεν έχει πιο απολαυστική ασχολία το πρωί να απλώνεις στον καναπέ και να βλέπεις αλλάζεις ΕΡΤ (κακαουνάκης)-MEGA(ξέχασα πως τους λένε) , τρελό γέλοιο!

κ. δρακούνα εν έσιει ιστοσελίδα να δεις τα νέα σου?? cnn, bbc, reuters, associated press

 
At 07 May, 2007 19:30, Blogger achilleas said...

αμαν να μεν έσιει EDIT τούντο blogger :P, εννα μας λαλούν οτι εν μπορούμε να συντάξουμε τωρά ;/

 
At 07 May, 2007 19:36, Blogger tzonakos said...

Α, ναι, κρατήστε τον Μεγαλειόδουλο εκεί και κάμετε τονε εξαγωγή όπου βρείτε :Ρ

 
At 07 May, 2007 22:09, Blogger APOTINEDRA said...

Μόνο εγώ επρόσεξα ότι το τέκνο σου αποκαλείς το τεκνό (με τονισμό στο ό) που τωρά;; :)

 
At 08 May, 2007 08:12, Blogger drakouna said...

Φυσικά και θα το αποκαλώ τεκνό. Να του τονώσω την αυτοπεποίθηση!

Διότι μετά το techno ακολουθούν τα τεκνά (αν με πιάνεις).

 
At 08 May, 2007 14:34, Blogger zappa said...

techno=mikra xapakia me ena e panw= astamathth energeia= I love everybody= teknopoiha mexri telikhs ptwsews

 
At 09 May, 2007 14:37, Blogger Effie said...

Star den pianete stin Kipro?
Megali paraleipsi - me tis prwtes zestes, anti gia mwra tha vlepate kwlous!!!

Kai giati parakalw einai thema to kinigi twn trigoniwn? Diladi i arxi kathe kinigetikis periodou provalletai apo ta mme? Ws ti?

 
At 05 April, 2009 15:15, Blogger java101.cy said...

drakouna mou! eisai aharisti! akoma en mas eferan parousiastries stil petroullas gia ton kero,ehoume swtiria.
ti mas koftei emas gia tous gallous je ton eksw kosmo?
eimaste kipreoi-'ellines' ( oso kalo je an einai touto me tous kalamaraes opos ekatantisan) ti mas koftei an skotonounte stin palaistini i an kamoun diadilwseis enantia sto sistima pagkosmia
( vlepe londino)? emeis tin parti mas koitoume,je panta ena koitoume gt theoroume oti eimasten oi kalliteroi ( vlepe dilwseis opws skatomavroi,roumanes-rwsides=poutanes ktlp)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.