Monday, May 14, 2007

Τελικά σχόλια για Eurovision

Τα τελικά κατινίστικα σχόλια μου για τη Eurovision. Και από χρόνου με υγεία.

1. Βοσνία Ερζεγοβίνη: Έκανα το μπάνιο μου και δεν πρόλαβα να δω όλη τη συμμετοχή. Πρόλαβα και είδα ένα πράσινο τουλέ φόρεμα α λα Ραπουντζέλ. Η πριγκίπισσα των παραμυθιών ξανακτυπά.

2. Ισπανία: Οι Ισπανοί δοκίμασαν να στείλουν κάτι γκόμενους με άσπρα που όμως δεν ήξεραν να τραγουδήσουν. Αν έβγαζαν τα μπουφανάκια τους ίσως κάτι να γινόταν. Και ντυμένοι και παράφωνοι, πως θα σου δώσουμε το δωδεκάρι?

3. Λευκορωσία: Ο τραγουδιστής την είδε David Copperfield (φαίνεται έγινε μόδα τελικά και στη Λευκορωσία). Δεν θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες.

4. Ιρλανδία: Οι Ιρλανδοί κέρδισαν το διαγωνισμό τόσες πολλές φορές που πλέον δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Μάλλον δεν θέλουν να τον ξανακερδίσουν. Αυτό εξηγεί γιατί έστειλαν να τους εκπροσωπήσει η ξυπόλητη Χάιντι και οι φίλοι της. Του χρόνου θα στείλει χρωματισμένους Κέλτες με τσεκούρια.

5. Φινλανδία: Πίσω στη μετριότητα που ήμασταν συνηθισμένοι…. Δεν θυμάμαι το τραγούδι.

6. F.Y.R.O.M.: (εγώ δεν είμαι Μπακοδήμου να πω Μακεδονία) Η παρουσία της γκόμενας με το super mini εξηγεί γιατί πέρασε αυτή η συμμετοχή στον τελικό. Οι άντρες έψαχναν χαρτί και μολύβι να σημειώσουν τον αριθμό της συμμετοχής για να την ψηφίσουν, οι γυναίκες έψαχναν κάτι να τους πετάξουν (το χαρτόνι της πίτσας… με την πίτσα μέσα).

7. Σλοβενία: Και σοπράνο, και γκοθ νυφικό, και φωτάκι στο χέρι. Σαν Πασχαλινή λαμπρατζιά.

8. Ουγγαρία: Η εξαίρεση στον κανόνα που λέει ότι οι Ουγγαρέζες είναι όμορφες γυναίκες. Αυτή ήταν ντυμένη άνετα και κρατούσε ακόμα τη βαλίτσα της για γρήγορη φυγή.

9. Λιθουανία: Στις Διπλοπενιές δεν έχει μια φάση που η Βουγιουκλάκη αποκοιμιέται μέσα σε ένα αυτοκίνητο και βλέπει όνειρο τον Παπαμιχαήλ να χορεύει με αιθέριες υπάρξεις πίσω από ένα παραβάν σαν σκιές? (Με τι καρδιά, να σ’ αποχαιρετήσω κτλ?) Η Λιθουανία έκανε ακριβώς αυτό, με λιγότερο glamour.

10. Ελλάδα: Τώρα εμένα γιατί όλο αυτό με τις γκόμενες μου θύμισε Σάκη Ρουβά? Ειδικά το σημείο του τσιφτετελιού, δεν ήταν το σημείο που ο Ρουβάς έκανε την ανάποδη τούμπα? Ευτυχώς πήγε καλά.

11. Γεωργία: Παραδοσιακοί Τάταροι ως χορευτικά. Να παίρνουμε ιδέες. Του χρόνου θα μπαλανσάρουμε ποτήρια και θα χορέψουμε την τατσιά, μπας και περάσουμε στον τελικό. Είχε και μια γκόμενα με κόκκινα πάνω στη σκηνή. Μου θύμισε Bjork.

12. Σουηδία: Μετά τους ABBA με το «Waterloo» και το «Τικιλού Τικιλέει» το χάος. Κάτι λαμέ και φτερά είδα πάνω στη σκηνή. Υπάρχει λόγος που τα 70s πέρασαν και επιστρέφουν μόνο ξώφαλτσα ως ρετρό μόδα.

13. Γαλλία: Εμείς στείλαμε τραγούδι στα Γαλλικά, οι original Γάλλοι έστειλαν στα Franglais. Πρωτοπόρος του είδους ο Σταμάτης Γαρδέλης (Come with me για να τη βρεις … κτλ) όπως μας θύμισε και πάλι η Μπακοδήμου. Για το φούξια να κράξετε τον Gautier. Μετά τις πίστες της Αθήνας, ντύνει και συμπατριώτες του.

14. Λετονία: Στα ιταλικά. Έμμεση σπόντα να επιστρέψουν οι Ιταλοί στην Eurovision γιατί τους πεθυμήσαμε τους μασκαράδες.

15. Ρωσία: Άγριες γκόμενες στα μαύρα ντυμένες. Μπαρδόν, άγριες γκόμενες ντυμένες ασκούμενες δικηγόροι. «Φέρε μικρή το φάκελο της υπόθεσης Τάδε. Τώρα!»

16. Γερμανία: Καιρό είχα να ακούσω γερμανικά. Δεν κατάλαβα γρι φυσικά. Γι ‘αυτό και ο τραγουδιστής το γύρισε στα αγγλικά. Περίμενα να βγει η Lisa Minelli να τραγουδήσει Cabaret αλλά δεν βγήκε.

17. Σερβία: Εν τη απουσία Σέρβων ανδρών (λίγο οι πόλεμοι, λίγο οι βομβαρδισμοί, λίγο το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, δεν έμεινε Σέρβος άνδρας ούτε για δείγμα), οι Σέρβοι μας απέδειξαν ότι διαθέτουν και λεσβίες. Με πολύ καλή φωνή. Νίκησαν κιόλας.

18. Ουκρανία:…. Οι teletubbies της Ουκρανίας. Μια χώρα που πέρασε κακουχίες και πολέμους. Φαίνεται. Ακόμα χρησιμοποιούν το αλουμινόχαρτο ως παλτό. Αυτοί δεν ήταν που έστειλαν και μια γιαγιά με τσεμπέρι και ταμπούρλο? Ή μήπως ήταν η Λευκορωσία?

19. Ηνωμένο Βασίλειο: Το Ουαγιομινί μάλλον σταμάτησε να προσπαθεί. Μάλλον σταμάτησε να προσπαθεί μετά τους Bucks Fizz. Ευχαριστούμε που πετάξατε με την British Airways.

20. Ρουμανία: 6 διαφορετικές γλώσσες. Πως αλλιώς να γλύψετε για να σας δώσουν τουλάχιστον 6 χώρες το δωδεκάρι.

21. Βουλγαρία: Αυτή η χαρακτηριστική βαλκανιζατέρ φωνή με συναρπάζει. Πως το κάνουν? Μου άρεσε. Μπορώ να με φανταστώ να το χορεύω και να αφήνω επιφωνήματα-κορώνες. Φάνηκε και στη τελική βαθμολογία.

22. Τουρκία: Ο Σάκης - Σαρμπέλ στα τούρκικα. Με σβαρόφσκι κουστούμια. Άμα το τραγούδι έχει μέσα τη φράση «Shake it», πάει καλά.

23. Αρμενία: Οι Αρμένιοι επιμένουν με slow τραγούδια. Πολύς πόνος και πάθος. Παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια τους (και αυτούς). Να τους στείλουμε τον Νταλάρα να τραγουδήσουν τον πόνο τους μαζί.

24. Μολδαβία: Άλλη μια συμπαθητική γκόμενα που πέρασε στον τελικό διότι είχε καλή…. φωνή. Που είναι η Μολδαβία είπαμε?

6 Comments:

At 14 May, 2007 09:51, Anonymous Anonymous said...

1.H Ουγγαρέζα είναι σερβικής
καταγωγής κι αυτή...

2... οι γεωργιανοί δεν είναι
τάταροι αλλά από τους καλύτερους
στο χορευτικό φολκλόρ

3.Την καημένη τη Μάλτα
..δεν πέρασε...

αχ, αυτοί οι ανατολικοί...

 
At 14 May, 2007 12:13, Blogger Nobody said...

Αγρινό εσύ είσαι ο πιο πάνω σχολιαστής-ειδικός αναλυτής? Αφήνεις και ανώνυμα σχόλια για τη Γιουροβίζιον?!! Μη φοβάσαι να δείξεις ότι τρελένεσαι με το θεσμό. Nobody is perfect! Όλοι μας το γουστάρουμε κατά βάθος.

 
At 14 May, 2007 15:29, Blogger kangerlussuaq said...

"Bunica bate toba cu machuca in casa mare"

"Στο μεγάλο σπίτι, η γιαγιά χτυπάει το νταούλι με το ματσούκι"
(Ανατρίχιασα από το στίχο)

Τη ανωτέρω γιαγιά με το τσεμπέρι και τα χρυσά δόντια του Τουταγχαμών την είχε στείλει η Μολδαβία!

 
At 14 May, 2007 16:11, Blogger drakouna said...

Έμαθαν το μάθημα τους :) Φέτος έστειλαν μια νεαρότερη με κοιλιακούς.

 
At 14 May, 2007 19:35, Blogger zappa said...

emena pali sthn en logw enorxistrwsh me th giagia, me sygkinhse perissotero h a la Anthony Kleidis komwsh tou tragoudisth, kai h folklor fank enorxistrosh....


epishs goustara to balkan-ska-rock kommati pou eixane steilei oi tourkoi me tous athena

kai sygkinh8hka me thn nikh twn Lordi (wpou ws sygkinish metafrazetai to LORDI RE MOUNIAAAAAAAAAAA!)

 
At 15 May, 2007 21:53, Anonymous Anonymous said...

To sxolio mou gia ta giourobizia to ekana sto proigoumeno post... kai sinithos bazw onoma sto telos opote barke na kamw sign-in.


Agrino Hlithio

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.