Monday, June 25, 2007

Σημεία και Τέρατα

Δεν έχω άποψη για το πως θα γεννήσω. Βασικά δεν με ενδιαφέρει, φτάνει να γεννήσω (να φύγει από πάνω μου το μωρό) και να είμαστε όλοι (εγώ και το μωρό) καλά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρω φάρμακα, να κάνω ενέσεις, να μου χορηγηθούν ναρκωτικές ουσίες, αναισθητικό, ότι να’ ναι. Φτάνει να γίνει η δουλειά. Πιστεύω ότι η επιστήμη έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που έχουμε τη δυνατότητα (στη γέννα τουλάχιστον) να ελέγξουμε τους πόνους, την ένταση, τον τρόπο και πότε θα γεννήσουμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί να μην χρησιμοποιούμε όλη αυτή τη γνώση.

Δεν λαμβάνω μέρος σε κανένα διαγωνισμό «φυσικότητας». Δεν με ενδιαφέρει να γεννήσω με «φυσιολογικό»τρόπο. Άσε που παρόλο το όνομα, δεν βρίσκω τίποτα φυσιολογικό σε ακατάσχετους σπασμούς και πόνο όταν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί. Και εγχείρηση μπορείς να κάνεις χωρίς αναισθητικό αλλά δεν το κάνεις.

Δεν με ενδιαφέρει να «νιώσω» οτιδήποτε. Δεν έχω κανένα κόμπλεξ ότι και καλά η «καλή γέννα είναι η φυσιολογική γέννα». Το μωρό που θα γεννηθεί με καισαρική δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που θα γεννηθεί «φυσιολογικά». Άσε που θα είναι και λιγότερο στραπατσαρισμένο. Και άσε που με την καισαρική το μ**** σου δεν γίνεται φυσαρμόνικα.

Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δεν προσπαθώ να την επιβάλω σε κανένα. Ότι μου πει ο γιατρός θα κάνω. Και ελπίζω να τελειώσει γρήγορα.

Για αυτό το λόγο εκνευρίζομαι όταν με ρωτούν πως θα γεννήσω, τους απαντώ «δεν έχω ιδέα» και με συμβουλεύουν «να γεννήσεις φυσιολογικά.» Σε περαιτέρω ερώτηση μου «Γιατί?» μου απαντούν το πολύ πειστικό «Διότι είναι καλύτερα.» Λες και περνά από το χέρι μου πως θα γεννήσω. Λες και το είδος της γέννας είναι μπλουζάκι που θα αγοράσεις (τυλίξετε μου το ροζ παρακαλώ).

Αυτά τα άτομα αντιλαμβάνονται ότι ζούμε στον 21ο αιώνα? Αντιλαμβάνονται ότι οι γιατροί πλέον γνωρίζουν τα πάντα που συμβαίνουν μέσα στην κοιλιά σου και μπορούν να προβλέψουν τυχόν επιπλοκές? Αντιλαμβάνονται ότι στο παρελθόν το ότι όλοι γεννούσαν φυσιολογικά δεν ήταν και το καλύτερο? Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είναι καλή ιδέα να γεννήσεις φυσιολογικά.

Πράγματα (και η επεξήγηση τους) που έχω ακούσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και που αποδείχτηκαν μαλακίες:

- Μην κάθεσαι με σταυρωμένα τα πόδια. Εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος και το μωρό θα πάθει ασφυξία. (διότι το μωρό αναπνέει από το … τέτοιο σου?)

- Μην μπαίνεις μέσα στη θάλασσα. Θα «πνιγεί» το μωρό. (το ότι το μωρό κολυμπά ήδη μέσα σε υγρό δεν έχει σημασία έτσι?)

- Ότι σου μυρίσει πρέπει αμέσως να το φας αλλιώς το μωρό θα γεννηθεί με σύνδρομο στέρησης. (το μωρό δεν θα γεννηθεί με σύνδρομο στέρησης αλλά με μια τετράπαχη μαμά).

- Ότι φαγώσιμο πεθυμήσεις πρέπει αμέσως να βρεθεί και να φας αλλιώς το μωρό θα γεννηθεί με τη στάμπα του φαγώσιμου αυτού πάνω του. (απαξιώ να σχολιάσω)

- Μην κάνεις sex διότι θα… χτυπήσεις το μωρό (καμία σχέση, ούτε ο Ρασπούτιν δεν θα μπορούσε να… χτυπήσει το μωρό εκεί που είναι πακεταρισμένο)

- Μην στέκεσαι πολλή ώρα. Θα σου… πέσει το παιδί (όχι εντάξει, το έχω δέσει καλά).

- Μην σκύβεις, μη βάφεις, μη ,μη, μη, μη (μην αναπνέεις)

Και τώρα τελευταία προστίθεται και αυτό με τον τρόπο που «πρέπει» να γεννήσω. Και μην νομίσετε ότι αυτά τα ακούω από ηλικιωμένες γυναίκες. Όχι, τα ακούω από κόσμο που απέκτησε πρόσφατα παιδί άρα δεν δικαιολογείται να τα πιστεύει πραγματικά.

Και όμως τα πιστεύουν.

Και δεν μιλάμε για εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου που πρέπει αναγκαστικά να προσέχεις άρα οκ, οι προφυλάξεις είναι μέρος του προγράμματος. Μιλώ για normal εγκυμοσύνες χωρίς επιπλοκές. Ράδιο αρβύλα από τα χειρότερα.

34 Comments:

At 25 June, 2007 12:22, Blogger firfiris said...

mi.mi.mi...eto en gia na vouroumen emeis opos ta malakismena na kamnoumen tis douleies :P

 
At 25 June, 2007 12:33, Blogger shashoura said...

me ta simerina dedomena, tis iatrikis e3eli3is se tounton tomea,,,,pragmatika, poso mazoxas mporei nanai kaneis gia na epilegei ti taxa-fusiologiki genna..

 
At 25 June, 2007 13:12, Anonymous Anonymous said...

Ντάξει ρε κοπέλλια αλλά αν θα γεννήσεις με epidural και άλλα φάρμακα στα οποία μπορεί να είσαι αλλεργική κ.τ.λ. ένας responsible γιατρός πρέπει να σου κάμει 1000 εξετάσεις πριν, που λογικά κοστίζουν.

Φυσικά πρέπει να είσαι μαζοχίστρια να θέλεις να ξεχυλώσεις και να φυρτείς που το 'push, push harder'.

Κατα τα άλλα...καλή λευτεριά whichever way u wish :p

 
At 25 June, 2007 13:47, Anonymous Anonymous said...

Ti; Δε θα γεννήσεις μεσ'το νερό;

 
At 25 June, 2007 13:56, Blogger Nobody said...

Εγώ νόμιζα ότι το να γενάς φυσιολογικά είναι ο ασφαλής τρόπος. Οου Γουέλ! Γουάτ ντου αι νόου!

 
At 25 June, 2007 14:11, Blogger YO!Reeka's said...

α, μην το λες ότι δεν είναι αλήθεια αυτό με το φαγητό!
του σωτηράκι της μαρίας (ξέρεις, αυτής που έχουν το μύλο στην Κείθε Μυγδαλιά) η ξαδέρφη πεθύμησε κοκορέτσι και κοντοσούβλο και δεν το φαγε και μη σου πως της βγήκε το παιδί πα πα πα

 
At 25 June, 2007 14:11, Blogger YO!Reeka's said...

ένα θα σου πω, το δίνουν για διαφημίσεις το πάσχα

 
At 25 June, 2007 14:40, Blogger diablo said...

haha..malista...standart kypriaka reaction to pregnancy,,telika oi kypraioi,,ite en amorfotoi ite en eskeftountai tipote,,,gmt!

 
At 25 June, 2007 14:49, Blogger drakouna said...

Ε όι τζιαι standard κυπριακά!!!

Εδώ ο Yo!reeka's μόλις μας απέδειξε ότι το κόλπο με το "φάε αλλιώς θα έχει το μωρό σημάδι" λατρεύεται και στην Ελλάδα :)

 
At 25 June, 2007 18:08, Anonymous Anonymous said...

ΜΙΑ ΕΓΚΥΟΣ ΕΡΩΤΙΣΕΝ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΝΝΕΙ ΑΝΑΨΙΚΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΦΑΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ

 
At 25 June, 2007 19:06, Blogger Kamougiaros said...

entometaxy akusa oti oute blog en prepei na esheis ama ise eggyos. Psaxe to...

 
At 25 June, 2007 20:41, Blogger the Idiot Mouflon said...

Δε βαριέσαι, με σένα για μαμά το μωρό δεν πρόκειται να έχει φυσιολογική ζωή... ε;

 
At 25 June, 2007 22:52, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Και άμα γαμάς συχνά, ειδικά τους τελευταίους μήνες, το μωρό φκαίννει κκέλης πον να μεγαλώσει.

Όσο για τες φυσιολογικές γέννες, πέραν του πόνου, τότες που γεννούσαν "φυσικά", το ένα τρίτον των μωρών εχάνουνταν.

Νομίζω φυσιολογικός εν ο τρόπος που σκεύτεσαι δρακούνα. Εν τω μεταξύ έγραψα έναν παραμύθιν με μιά δρακούναν που γέννησε τρίδυμα αν τύχει τζαι περάσεις που το μπλογκ μου.

Σε χαιρετώ τζαι σου εύχομαι καλήν επελευθέρωσην, όπως ήθισται να λαλούν.

 
At 25 June, 2007 23:13, Anonymous Anonymous said...

siga re kopellia, siga,
eipame oti pei o giatros alla prosoxi. ennen toson apla ta pramata. opws ekamnan palia kaissarikes epeidi itan pio asfalismenes k pio llii talaipwria, i ediousan gala skoni tou mwrou epeidi itan kallitteri (itan k kapws prwtogono na fkalleis to vizi sou poxw san ti stete sou) k meta ekateviken o nous tous oti en malakies.
min trelainomaste.
akera to ena trito eminiskan giati eneixan ta mesa na ta swsoun oi epeidi egeniountan fisika.

 
At 26 June, 2007 11:30, Blogger Φωτούλα Τζιώντζου said...

Βασικά χωρίς να θέλω να σε τρομάξω η όλη πλάκα στη γέννα είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο του αιφνιδιασμού που ενίοτε εμπεριέχεται μέσα της.
Για μένα δεν υπάρχουν καλοί και κακοί τρόποι, ασφαλείς και ανασφαλείς, εκτός εάν επιλέξεις να γεννήσεις κάνοντας κανόε καγιάκ ας πούμε που και για αυτό δεν είμαι σίγουρη γιατί όλο και κάπου θα το έχουν κάνει.
Γέννα όπως σου αρέσει λοιπόν, ελπίζοντας να αρέσει και στο βλαστάρι σου αυτό :)
Καλή σου μέρα

 
At 26 June, 2007 13:50, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Καλά αυτά τα περί φυσικής γέννας είναι ιστορίες για αγρίους. Θα γεννήσεις με τον τρόπο που θα σε ταλαιπωρήσει το λιγότερο φυσικά! Τουλάχιστον μια τοπική αναισθησία πιστεύω επιβάλλεται! Έχει πολλά χρόνια μπροστά του το δρακουνάκι να σε βασανίσει και να σου δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα. Δεν είναι ανάγκη να το πράττει από πριν και κατά την διάρκεια της γέννησής του.

 
At 26 June, 2007 15:01, Anonymous Anonymous said...

Pou tin imera pou douleuko sta neogna, epira 16 mora sto makareio metafora, ta opoia agkomaxousan na paroun anasa. ta 12 apo ta opoia egenithikan me kaissariki...

Mporw na katsw na sou analisw 109587 thetika simeia tou fisiologikou toketou alla fantazome ta diavases ola sta vivlia sou. Rwta omws kai kanena pou ta vlepei kathe mera...Ase me na mantepso. O giatros sou sinestise kaissariki me spinal anaisthisia stis 38 evdomades tis kyiseos. A?

ksanaskeftou to agapiti...

 
At 26 June, 2007 15:39, Anonymous Anonymous said...

eutyxws pou ta pe h joanna gia na mhn ta epanalamvanw ki egw...

kanonika indications gia kaisarikh:
Sometimes the baby is in a position, like breech (buttocks-first) or transverse (cross-wise), that makes a vaginal birth risky. Other times certain medical conditions, such as placenta previa (placenta is attached too low, blocking the baby's exit) or placenta abruptio (placenta is partially or completely detached, threatening the baby's oxygen and nutrient supply), make vaginal birth nearly impossible.

A Cesarean section delivery is performed if a vaginal birth is not safe or possible for the mother or the baby

kypriaka indications kaisarikhs kai whatever other but normal birth are:
1.o gynaikologos vlepei oti to zeugos dia8etei lires kai eukairia 8eloume na tis kaparwsoume emeis
2.o gynaikologos 8elei na exei xaroumeno ton anais8hsiologo tou
3. to koritsi-mana-to-be exei thn paiudes8hsh oti 8a glytwsei tous ponous ths gennas me me mia kaisarikoula,h opoia tyxainei na syngatalegetai sta megala xeirourgia. ksypna omorfa kai wraia kai tote ksekinoun ta wraia. den mporei na kinh8ei apo tous ponous opotan pernei analghtika, apotelesma den mporei na 8ylassei akrivws opws 8a h8ele kai kata pasa pi8anothta sou rxetai paketto kai mia mastitida.

xronos anarrwshs apo fysiologiko toketo an ola pane kat'euxhn:24 hours

xronos anarrwshs apo kaisarikh an ola pane kat'euxhn:30 days mes to nero.

wraia ta lene kai oi giatroi alla polles fores akousa synadelfous na lene parlapipes!

kata t'alla kane oti se fwthsei kai kalh eleu8eria:)))

 
At 26 June, 2007 16:45, Anonymous Anonymous said...

thank you, epitelous ligi logiki

 
At 26 June, 2007 16:57, Anonymous Anonymous said...

Οι απόψεις που ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ απο συγκεκριμένους γυναικολόγους της Κύπρου (όχι γιατρούς-γυναικολόγους, αλλά αρπακώλες-γυναικολόγους), έφεραν την ακόλουθη κουλτούρα:

"pragmatika, poso mazoxas mporei nanai kaneis gia na epilegei ti taxa-fusiologiki genna."

"Όσο για τες φυσιολογικές γέννες, πέραν του πόνου, τότες που γεννούσαν "φυσικά", το ένα τρίτον των μωρών εχάνουνταν."

"Καλά αυτά τα περί φυσικής γέννας είναι ιστορίες για αγρίους. Θα γεννήσεις με τον τρόπο που θα σε ταλαιπωρήσει το λιγότερο φυσικά! Τουλάχιστον μια τοπική αναισθησία πιστεύω επιβάλλεται!"

Ευτυχώς που υπάρχουν και φωνές όπως της joannas, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.
Αν θέλετε συγκεκριμένα παραδείγματα: Με τη σύζυγο μου "φτιάξαμε" δύο κορούλες (η μιά δύο χρονών, η άλλη έξι μηνών). Και οι δύο γεννήθηκαν φυσιολογικά, όχι τόσο απο "προσωπική επιλογή" (ποιά γυναίκα δε φοβάται τους πόνους της γέννας), αλλά γιατί ο ΓΙΑΤΡΟΣ μας, σπαταλώντας χρόνο πέραν του καθιερωμένου πλέον πενταλέπτου των υπολοίπων, μας εξήγησε τους λόγους που πρέπει να υπάρχουν για να προχωρήσει κάποια είτε σε τοπική αναισθησία, ή σε καισαρική ή ακόμα και σε επισκληρίδιο. Όταν κάποιος σου τα παρουσιάσει αντικειμενικά τα πράγματα, πρέπει να είσαι πολλά του ρίσκου για να επιλέξεις χωρίς ουσιαστικό λόγο τη "λιγότερη ταλαιπωρία" για σένα (αλλά ένα σωρό πιθανές επιπλοκές για το μωρό, αλλά και για σένα!).
Για την ιστορία, η πρώτη μας κόρη γεννήθηκε με επισκληρίδιο γιατί πέρασαν αρκετά οι μέρες του μωρού (αποτέλεσμα,οι πόνοι ήταν σύντομοι, αλλά μεγάλοι). Έχασα κάμποσες τούφες μαλλιά που το τριχομάλλισμα της συζύγου κατα τη διάρκεια του τοκετού, αλλά όλα καλά. Σε δύο μέρες ήμασταν σπίτι μας.

Τη δεύτερη φορά, η ίδια η γυναίκα μου επέμενε για φυσιολογική. Τα πράγματα ήταν ακόμα πιο εύκολα. Μόνο ένα πάτσο έφαα.

Επίσης, όσα λαλούν για το σώμα που χαλά και για τις ραγάδες, είναι πούτσες μπλέ. Όταν προσέχεις τη διατροφή σου, και πριν και μετά, όλα έρχονται όπως πρίν. Σχεδόν, αλλά τούτο είναι υπέραρκετο για κάποια γυναίκα που αγαπά τον εαυτό της. Με τον καιρό, ούτε ίχνος.

Απο την άλλη, συνέχεια ακούω για γνωστούς που γέννησαν με καισαρική (πάντα καθημερινές) γιατί το μωρό "ετυλίχτηκε", "εγέρασε ο πλακούντας", "είναι στενή η λεκάνη της (μεσογειακής) συζύγου", "εππέσαν οι παλμοί του μωρού", "το ζώδιο του γιατρού λαλεί του να κάμει έτσι" κ.λ.π. Κατα σύμπτωση, το κόστος της καισαρικής είναι διπλάσιο σχεδόν απο μια φυσιολογική γέννα, και ο χρόνος που απαιτείται είναι ελάχιστος.

Βγάλτε συμπέρασμα, και μετα αναθεωρήστε τις "μοντέρνες" απόψεις που σας εβάλαν χωρίς να το πάρετε είδηση, συγκεκριμένοι "γιατροί".

ΥΓ: Για τη shashoura: Η ιατρική αγαπητή, αντιμετωπίζει ακόμη τις όποιες ασθένειες/επιπλοκές με εντελώς πρωτόγονο τρόπο. Οι πιό απαισιόδοξοι άνθρωποι μπροστά σε κάποιο ιατρικό πρόβλημα είναι οι γιατροί. Γιατί ξέρουν κάτι παραπάνω απο τις παρλαπίπες που σου σερβίρουν τα κυριακάτικα περιοδικά περί νέων ανακαλύψεων (κατα της κυτταρίτιδας ας πούμε).

Καλή ελευθερία δρακούνα. Να πείς του Έταιρου να μπέι μαζί σου μέσα, να έχεις κάποιο να δέρνεις (αν γεννήσεις φυσιολογικά). Οι υπόλοιποι, μεν αππώνεστε ασκόπως. Η γέννα, αν γίνει ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ είναι η καλύτερη εμπειρία για ένα άνθρωπο.

 
At 26 June, 2007 18:21, Anonymous Anonymous said...

Ναι, φυσικά, αφού εσύ ως άντρας δεν θα χρειαστεί να το περάσεις, είναι σαφώς καλή εμπειρία. τς!

 
At 26 June, 2007 18:36, Anonymous Anonymous said...

Παρόλο που έχετε όλοι point...

...Μεν αγχώνεστε τζιαι να αγχώσετε τζιαι την φιλενάδα μου...αφήστε την να ανησυχά για πιο σημαντικά πράγματα:
1. Πόσες μπύρες θα πει μετά τη γέννα
2. Που θα φάει sushi μετά που θα βγει από την κλινική
3. Τί ποτά θα μας φτιάξει που θα πάμε να την δούμε αυτό το σαββατοκυρίακο
4. Πού θα την πάρουμε θάλασσα την Κυριακή
5. Πότε (αν) θα κάνουμε baby shower ala Sex and the City

Και εγώ νομίζω το μωρό θα έρθει φυσιολογικά και στην ώρα του, και μετά θα πάμε όλοι στην ακρογιαλιά (ή καταστήματα να ψάξουμε για νυφικά)!

 
At 26 June, 2007 18:52, Blogger lazinio said...

gennate xati xanomaste

 
At 26 June, 2007 20:19, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Καλά εδώ τοπική αναισθησία κάνουν οι οδοντίατροι και δεν θα κάνουν στην γέννα? Τι μας λέτε καλέ?

 
At 26 June, 2007 20:48, Blogger zappa said...

mhn kaneis pote kataxrhseis ton kairo pou eisai egkyos. H gynaika tou Ozzy tis ekane, kai koita ti paidia ekane

 
At 26 June, 2007 20:54, Anonymous Anonymous said...

Οι γυναικολόγοι (όχι όλοι φυσικά) στην Κύπρο εκάμαν την καισαρική ρουτίνα λόγω της μεγαλύτερης χρέωσης και λόγω του ότι μπορεί να προγραμματιστεί και να μεν χάσει ο γιατρός τον ύπνο του.

Το θέμα είναι πως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, η καισαρική ΑΝΤΕΝΔΕΙΚΝΕΙΤΑΙ εκτός κι αν ενδείκνειται, τις κυριότερες ενδείξεις τις ανέφερε η mc. Σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη, στην οποία το βρέφος παρουσιάζεται κανονικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υποστεί το στρες της καισσαρικής εγχείρισης καμίας καημένης γυναίκας το σώμα. Από κει και πέρα, ο επισκληρίδιος χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα, μετά φυσικά από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, και το κάνει ΜΟΝΟ αναισθησιολόγος (κάτι άλλο που 'ξεχνάνε' πολλοί κύπριοι γυναικολόγοι).

Μην ξεχνάς πως μόνο και μόνο επειδή κάτι είναι επίπονο δεν σημαίνει πως δεν είναι και φυσιολογικό. Είναι όντως ασφαλέστερος ο φυσιολογικός τοκετός, η καισαρική έχει 4 φορές περισσότερο ρίσκο επιπλοκής (εδώ μιλάν οι στατιστικές).

Οπότε Δρακούνα μου, έχεις απόλυτο δίκαιο, οι γιατροί ξέρουν καλύτερα από τον κάθε περαστικό. Το θέμα είναι ο κάθε γιατρός τι πρακτική εξασκεί: την οκνηρή ή την κανονική;

 
At 27 June, 2007 00:45, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Αυτόν που είπα για την παιδική θνησιμότητα σε άλλες εποχές δεν το είπα για να υποστηρίξω ότι τα μισά μωρά πρέπει να γενιούνται με καισαρική για ευκολία, η για να μεγαλώνουν τον τζίρο των ιδιωτικών κλινικών. Το είπα για να καταχνώσω τες κάθε είδους new age ιδέες που ότι εβαφτίσαν "φυσικό" γίνεται μόδα τζαι όποιος δεν την ακολουθήσει είναι δεν ξέρω τί. Το είπα γιατί μου κάθεται η μπότα των καλών προθέσεων, των καθώς πρέπει πρακτικών τζαι των γεννικεύσεων του καφενέ όπως της κάθεται τζαι της οικοδεσποτισσας του μπλογκ.

Δρακούνα θέλω όμως να σου πω ότι ανεξάρτητα πο τούτα ούλλα, η πιο όμορφη στιγμή της ζωής μου εμέναν τζαι της αγαπημένης μου, είναι η ώρα που γεννήθην το μωρό μας.

 
At 27 June, 2007 07:09, Blogger shashoura said...

This comment has been removed by the author.

 
At 27 June, 2007 08:17, Blogger shashoura said...

@αλέξης
dear αλέξης,
το μόνο που έχω να πώ για το σχόλιο σου,, είναι ότι βλέπεις το θέμα μόνο από την μια πλέυρα-επηρεασμένος όπως φάνηκε από προσωπικά σου γεγονότα.

@mc
eipes:
¨xronos anarrwshs apo fysiologiko toketo an ola pane kat'euxhn:24
hours¨
συμφωνώ με το παραπάνω,, μόνο να όριζεις τι εννοεί ΄κατ-ευχήν΄,, τζαι ποιες εν οι πιθανότητες του,, αν θέλουμεν δλδ να ακριβολογούμεν τζαι να μεν παιζουμεν μόνο τους παράγοντες.

 
At 27 June, 2007 08:25, Blogger drakouna said...

Λοιπόν, time-out everybody τζιαι εσαντανώσατε με:

1. Εγώ ακριβώς είπα ότι δεν έχω προτίμηση τι είδους γέννα θα κάνω. Θα κάνω ότι μου πει ο γιατρός. Απλώς με εκνευρίζει η βεβαιότητα με την οποία διάφοροι (μη γιατροί και ειδικοί) σου παράσουν τάχα μου know how για το πως είναι η τέλεια γέννα. Και εγώ ξέρω να ανάφκω το computer μου αλλά δεν σημαίνει ότι έχω degree στα computers.

2. Το τεκνό as we speak είναι ακόμα ανάποδο (breech όπως είπε ένας που πάνω) (όπως ήταν και η μάνα του) άρα αν παραμείνει ανάποδο θα δούμε τι θα κάμουμε για να ξεσφηνωθεί τζιαμέ που εσφηνώθηκε.

3. Το γεγονός και μόνο ότι μαζεύτηκαν τόσα σχόλια, δείχνει πόσο ηλεκτρίζεται ο κόσμος όταν αναφέρεις το δίλημμα "φυσιολογική ή καισαρική γέννα". See my point?

 
At 27 June, 2007 16:32, Anonymous Anonymous said...

" Καλά εδώ τοπική αναισθησία κάνουν οι οδοντίατροι και δεν θα κάνουν στην γέννα? Τι μας λέτε καλέ?"

" Ναι, φυσικά, αφού εσύ ως άντρας δεν θα χρειαστεί να το περάσεις, είναι σαφώς καλή εμπειρία. τς!"

Για το πρώτο σχόλιο: Ουδέν σχόλιο...
Για το δεύτερο σχόλιο: Τυπική απάντηση ατόμου που δε διαβάζει συγκεντρωμένα, αλλά βιάζεται να ρίξει ένα άστοχο σχόλιο.

shashoura: Οτιδήποτε άλλο εκτός του φυσιολογικού, όταν ΔΕΝ συντρέχει λόγος (πόσο παραπάνω μπορεί να τονιστεί τούτο), είναι άσκοπη ταλαιπωρία για τη μητέρα, και άσκοπο ρίσκο για το μωρό. Φαίνεται ότι δεν παρακολουθείς το τί γίνεται στο Μακάρειο με τα "πρώορα" (που μάλλον δεν είναι ακριβώς πρόωρα,αλλά γεννημένα με τις σούπερ-ντούπερ καισαρικές). Έγινε και τόσος ντόρος πριν λίγους μήνες.

 
At 28 June, 2007 07:51, Blogger shashoura said...

@αλέξης
το πρόβλημα του Μακάρειου εν γενικό κ εν συνέπεια πολλών άλλων παραγόντων. (τζαι να θέλω να μεν παρακολουθώ το τι γίνεται-δεν τα καταφέρνω).

 
At 10 July, 2007 15:08, Anonymous Anonymous said...

Παιδια εγω μπηκα εδω μεσα τελειως τυχαια, μονο κ μονο γιατι νομιζω πως ειμαι εγκυος κ ψαχνω διαφορες απαντησεις στα ερωτηματικα μου... Αλλα τελικα εχει τοσο πλακα εδω που λεω να μεινω. :)
Αnyway το πως θα γεννησει κανεις ειναι θεμα αντιληψεων που εχει για το ζητημα. Οπως κ να εχει ομως ο σκοπος ειναι ενας: μια υγιεις κ ευτυχισμενη οικογενεια.
Υ.Γ Χαρηκα πολυ που σας "βρηκα"

 
At 10 July, 2007 18:05, Blogger ΑΛΙΚΗ said...

Για του λογου το αληθες... εγω ο αnonymous ειμαι εδω με ονομα ή μαλλον σχεδον με ονομα... χαχα
Φιλια πολλα δρακουνα..

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.