Friday, June 08, 2007

Let the games begin

Η μοναδική αντίσταση που έχουμε σε αυτό τον κόσμο τον άδικο, το μάταιο, τον σχιζοφρενικό, είναι η κοσμάρα μας και ότι την περιβάλλει. Όταν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα σε πνίγουν και νιώθεις ότι είσαι ένας άνθρωπος μεταξύ ΟΥΦΟ, η μόνη διέξοδος είναι να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και την παρέα σου λες και είσαστε μόνοι πάνω σε αυτή τη Γη (διατίθεται και σε χρώμα φούξια).

Καιρός λοιπόν να ασχοληθούμε με τα δικά μας.

Η ΦΣ παντρεύεται!

Μετά από περιπλανήσεις σε 3 ηπείρους, διαλογισμό στο μακρινό Νεπάλ (δεν πήγε, αλλά πλάκα θα είχε αν πήγαινε), γιόγκα στο εξωτικό Λονδίνο, αντάρτικο στη Νικαράγουα, surfing στον Πρωταρά, πτυχία και περγαμηνές, η ΦΣ κρέμασε τα γάντια της, πέταξε το διαβατήριο, έσπασε το ναργιλέ (λέμε τώρα) βρήκε τον Κύπριο της ζωής της και αποφάσισε να ντυθεί νυφούλα.

Δρακούνα: Και τώρα δηλαδή τι θα λέμε μεταξύ μας? Αν πέτυχε η μπεσιαμέλ?
ΦΣ: Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα θα κλαίμε.

Καλά ξεκινήσαμε. Μέσα στην αισιοδοξία.

Να σας θυμίσω ότι η ΦΣ είναι η γυναίκα θρύλος που ξεκίνησε να παρευρεθεί σε ένα γάμο στην Αθήνα και χάθηκε για 20 μέρες ακολουθώντας ένα Έλληνα στην Κρήτη. Ακολούθως ξεκίνησε να πάει για δουλειά στο Μαρόκο αλλά της άρεσε η Ρώμη και τηλεφώνησε μέσα στην αναισθησία στο γραφείο για να τους πληροφορήσει ότι έχει δήθεν απεργία και αναγκαστικά θα μείνει εκεί που κάθεται (στη Ρώμη). Δεν την απέλυσαν. Η ΦΣ είναι επείσης εκείνη που στο 9/11 εργαζόταν στη Νέα Υόρκη, 2 στενά πιο κάτω από του Δίδυμους Πύργους και μας κοψοχώλιασε μέχρι να μάθουμε ότι ήταν καλά (ήταν καλά, δεν ήταν καν στη Νέα Υόρκη εκείνη τη μέρα, ήταν στο Μαϊάμι για διακοπές η αναίσθητη).

Η ΦΣ τα έχει κάνει όλα και συμφέρει.

Τι πας να κάνεις και παντρεύεσαι κορίτσι μου? Δεν έμαθες από μένα? ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟ BLOG ΜΟΥ???

Όχι μόνο αποφάσισε να παντρευτεί αλλά αποφάσισε να κάνει και ένα είδος do it yourself γάμου. Θα τα κάνει όλα (λουλούδια, προσκλητήρια, νυφικό, μουσική κτλ) μόνη της. Μόνο το μυστήριο νομίζω δέχτηκε να το κάνει ένας παπάς. Αν και δεν θα κώλωνε να το κάνει και αυτό η ίδια. Σαν χίπης. Μάλιστα σκέφτηκε να κάνει το γάμο open air σε ένα αγρό. Μου περιγράφει το όραμα της.

«Θα είμαστε ανάμεσα στα δέντρα. Τα δέντρα θα είναι ανθισμένα…»
«Να σου θυμίσω ότι την εποχή που παντρεύεσαι η φύση είναι νεκρή»
«Άσχετο! Τα δέντρα θα είναι ανθισμένα και θα μοσχοβολούν…»
«Αλλεργίες..»
«Σκάσε ηλίθια… θα μαζευτούμε κατά το απογευματάκι, την ώρα που θα δύει ο ήλιος και τα πουλιά θα ετοιμάζονται να κοιμηθούν και θα χαλούν τον κόσμο με τα τιτιβίσματα τους. Θα ανάψουν φαναράκια και κεριά που θα δώσουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα στο χώρο. Θα πιούμε μερικά ποτάκια ανάμεσα στα δέντρα και μετά θα προχωρήσουμε στο κυρίως δείπνο και τη διασκέδαση. Να σημειώσω ότι μερικά από τα δέντρα θα είναι ελιές που είναι δέντρο ιερό και ευλογημένο.»
«Ναι, αν πιστεύεις στο δωδεκάθεο. Το «ευλογημένο» εμένα άλλο μου θυμίζει αλλά άστο καλύτερα.»
«Η ελιά είναι ιερή αποφάσισα και παρακαλώ μην διαφωνείς.»
«Όλα αυτά μέσα στον αγρό?»
«Ναι! Θα είναι ένα όνειρο!!»
«Ο αγρός αυτός μήπως διαθέτει παροχή ηλεκτρισμού, παρκινγκ, πάτωμα, οροφή μήπως και βρέξει, τουαλέτες και άλλα σχετικά?»
«…Όχι»

Άρα θα μας κουβαλήσει στη μέση του πουθενά με τα καλά μας, θα γεμίσουν χώματα τα παπούτσια μας από το «ρομαντικό» χώμα του αγρού, ενδεχομένως να βραχούμε και να παγώσουμε, για να μην αναφέρω και τις τεχνικές δυσκολίες του να μεταφέρεις catering, ηλεκτρισμό και άλλα χρειώδη στη μέση του πουθενά.

«Τέλεια θα είναι! Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για σένα!!»

Δεν διαβάζει το blog μου. Ψέματα μου έλεγε τόσο καιρό η απαράδεκτη. Άσε που κάθε 3 μέρες την πιάνει κρίση «τι κάνω, που πάω, ποια είμαι, γιατί παντρεύομαι?» Εδώ δεν μπορώ να βοηθήσω. Ο γάμος είναι enter at your own risk. Δεν παίρνω κανένα στο λαιμό μου.

Το saga θα συνεχιστεί λίαν συντόμως όταν θα πάμε για πρόβα νυφικού.

11 Comments:

At 08 June, 2007 12:00, Anonymous Anonymous said...

Τη Δευτέρα η ώρα 6 είναι η πρώτη πρόβα. Θα πάμε οι 2 μας ιγκόγκνιτο (ντυμένες στα μαύρα ή παραλλαγή, καπελάκι Coca Cola, καπαρτίνα είναι ζέστη). Δεν θα πούμε σε κανένα τίποτα. Δεν μπορώ να αντέξω την πίεση:

- Η Νούνα θέλει να μου ράψει το νυφικό
- Η Μάμα δεν δέχεται να της κλέψει την παράσταση η Νούνα γιατί πρέπει αυτή να κάνει δώρο το ακριβό νυφικό
- Η Πεθερά το θέλει το νυφικό μακρύ γιατί τί ήθελα και είπα ότι θα είναι κοντό το φόρεμα για να μην κολοσύρνεται στα χώματα
- Η Νύφη #1 ρωτά από τώρα τί χρώμα θα είναι το νυφικό για να ξέρει τί χρώμα θα φορούν τα παρανυμφάκια γιατί πρέπει να αγοράσει τα παπούτσια της κόρης της σύντομα (εγώ ακόμα δεν αγόρασα τίποτα, εννοείται)
- Η Νύφη #2 μου συστήνει οίκο νυφοκών για πιο γεματούλες νύφες (κάτσε καλά, δεν είμαστε και βουβάλια, και θα τα χάσω τα 10 κιλά πριν το γάμο καημένη μου, θα δείς!)
- Η Νύφη #3 επιμένει να βάλει και τα 3 μωρά της παρανυμφάκια γιατί η Νύφη # 2&3 θα έχουν από 2. Άρα τα φορέματα για τα παρανυμφάκια (16) θα είναι πιό ακριβά από το νυφικό
- Η Μάμα έχει αγοράσει χαρτομάντηλα να πάρει μαζί της στην πρόβα νυφικού γιατί θα συγκινηθεί
- Η Νούνα γυρεύει πατρόν για να κάνει application για να ράψει το νυφικό
- Εγώ θέλω ένα απλό φόρεμα, και από κανονικό κατάστημα κάνει, σε πολύ χαμηλά τριψήφια νούμερα, ενώ αν περάσει της Μάμας, το νυφικό και ο λογαριασμός θα είναι 4 φορές πιο φουσκωμένος
- ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ (αυτό υποτίθεται το είπε για βοήθεια ο καλός μου, για να μην ανακατεύονται όλες (με είχαν γωνιάσει ψες και έτρωγα μοιυρμούρα), αλλά εγώ δεν τα μασάω αυτά, τον βλέπω να έχει άποψη και περί αυτού.


ΑΡΑ, θα πάμε μόνες μας στην πρόβα και δεν θα πούμε σε κανένα τίποτα. Και το φόρεμα θα είναι mostly πορτοκαλί!!!

 
At 08 June, 2007 12:11, Blogger drakouna said...

Γιατί να ανησυχούμε για τη μοιρασμένη πατρίδα μας και την παρουσία τούρκικου στρατού?

Εδώ έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε!!!

Δηλώνω συμμετοχή για το ιγκόγνιτο. Διαθέτω καπελάκι Coca cola και θα δανειστώ τη παραλλαγή του Έτερου (είδες που τελικά χρειάστηκε σε κάτι?) Θα καμουφλάρω και την κοιλιά με φύλλα και θάμνους.

 
At 08 June, 2007 12:42, Anonymous Anonymous said...

Γιατί δεν δανίζεστε τη στολή του λοκατζή - αγωνιστή θείου του Έταιρου της Δρακούνας, που είναι ΚΑΙ επίκαιρη ΚΑΙ καμουφλαρισμένη?

 
At 08 June, 2007 12:47, Anonymous Anonymous said...

emena i aporia mou einai, poios kyprios estathike a3ios na kataktisei afti tin special proswpikotita ke na tin kaneei na kamnei actually consider to gamo! elpizw na min akousw kati boring to styl, enas accountant!

 
At 08 June, 2007 13:02, Anonymous Anonymous said...

Η Σπέσιαλ Προσωπικότητα τι έχει να πει περί τούτου? Give us some action woman!

 
At 08 June, 2007 13:16, Blogger drakouna said...

Η special προσωπικότητα (μετά το πιο πάνω ξέσπασμα -λέγε με κατάθεση ψυχής-) προφανώς ψάχνει για νυφικό και δεν απαντά τα τηλέφωνα.

Monsieur mparmpouni, ο Κυπραίος της ζωής μιας Κυπραίας, δεν έχει σημασία τη δουλειά κάνει. Φτάνει να έχει απεριόριστη υπομονή και να ξυπνά το ζώο (μέσα στη Κυπραία).

Εκατομμυριούχοι με κότερα, μεγαλοκτηματίες, εισοδηματίες και λοιποί κεντηκελέδες όμως γίνονται δεκτοί στο club μας. Ευχαριστούμε και παρακαλούμε όπως αφήσετε την business card σας στην έξοδο :)

 
At 08 June, 2007 13:50, Anonymous Anonymous said...

Τα πουλάκια να τιτιβίζουν, τσίου, τσίου, τσίου ΜΠΑΜ (open season, πλάκωσαν οι κυνηγοί)...

Αγρινό Ηλίθιο

 
At 09 June, 2007 12:42, Anonymous Anonymous said...

Είναι απίστευτο πως ένας γάμος από δικός σου γίνεται όλων των άλλων! Ψυχραιμία ΦΣ, μην κάνεις φονικό...!

 
At 09 June, 2007 20:15, Blogger achilleas said...

καλά εγύρισες τον κόσμο τζαι εκατέληξες σε Κυπραίο?? ξίκκος σου!

 
At 11 June, 2007 07:55, Blogger Nobody said...

Φίλη της Δρακούνας, γλίτωσες από τους δίδυμους Πύργους με τόσο κουφό τρόπο και δεν σε έχουν βρει τα κανάλια να κάνουν τη ζωή σου βούκινο και ταινία?

 
At 11 June, 2007 10:42, Anonymous Anonymous said...

Παπούτσι που τον τόπον σου,
Τζιαι αμάν εν τζιαι καλόν,
Σιαίρεσαι που καλόκατσες,
Τζιαι δόξα το Θεό!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.