Monday, July 02, 2007

Αγαπητό ημερολόγιο

Το πήρα είδηση το Σάββατο το απόγευμα. Πετάχτηκα στο περίπτερο για παγωτό (που καιρός που πεταγόμουν για τσιγάρα) και είδα τους τίτλους των εφημερίδων. «Χάσαμε το Τρόοδος» (ολοσέλιδη φωτογραφία), «Κάηκε το Τρόοδος» (ολοσέλιδη φωτογραφία), «Μεγάλη οικολογική καταστροφή» (ολοσέλιδη φωτογραφία). Μέσα στο δράμα. Μάλλον δεν έπρεπε να δω DVD αλλά ειδήσεις.

Αρχικά νόμισα ότι οι Κύπριοι δημοσιογράφοι, επηρεασμένοι από τους Έλληνες συναδέλφους τους που έδωσαν ρέστα πάλι με τη πυρκαγιά στην Πάρνηθα, προσπάθησαν να μιμηθούν τον πανικό και οδυρμό τους. Πυρκαγιά? Ποια πυρκαγιά?

Έκατσα να δω ειδήσεις και τελικά όντως υπήρχε πυρκαγιά, που δεν έκαψε βέβαια το Τρόοδος (είναι όμως πιο glamorous να γράψεις «καίγεται το Τρόοδος» παρά «καίγεται το Πελένδρι»). Το ότι δεν πήρα είδηση τι συνέβηκε οδηγεί σε διάφορα συμπεράσματα:

- βλέπω πολύ DVD
- ζω στην κοσμάρα μου
- αν ποτέ ο Έτερος κληθεί έφεδρος λόγω έκτακτης ανάγκης, πιθανόν να το πάρω είδηση 3 μέρες αργότερα και να νομίζω ότι πετάκτηκε στο περίπτερο για τσιγάρα.

Οι ενδείξεις λένε (τουλάχιστον μέχρι να σταματήσει να ρωτάει ο κόσμος και να σβήσει το θέμα) ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από καλώδια πάνω σε πυλώνες της ΑΗΚ. Είναι άραγε μέρος των «δυναμικών μέτρων» που εξήγγειλαν οι υπάλληλοι του γνωστού και αγαπημένου ημικρατικού οργανισμού? Αφού η απεργία πέρασε στο ντούκου και δεν καήκαμε από τον καύσωνα, τώρα προσπαθούν να μας κάψουν με μια πυρκαγιά. Τι άλλο άραγε να περιλαμβάνει το πρόγραμμα? Βομβαρδισμό με βόμβες ναπάλμ ίσως? Να θυμηθούμε το Βιετνάμ και τη Τυλληρία?

Ένα είναι σίγουρο.

Αυτό το καλοκαίρι η ΑΗΚ έχει πάρει (δίκαια) τα σκήπτρα πρόκλησης πανικού από την all time favourite Cyprus Airways.

Παρακαλούνται οι υπόλοιποι ημικρατικοί οργανισμοί που σκέφτονται να προκαλέσουν κρίση και πανικό να περιμένουν τη σειρά τους.

Ευτυχώς που για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κλήθηκαν ελικόπτερα από άλλες γειτονικές χώρες. Φαντάστηκες να χρησιμοποιούσαν την στρατιωτική αεροπορία μας? Με το record της αεροπορίας μας θα θρηνούσαμε και θύματα από «μοιραία αεροπλάνα». Good thinking everybody!

Και την επομένη πήγα θάλασσα. Από το τηλέφωνο με πληροφόρησε η μαμά Δρακούνα ότι η είσοδος μου στη θάλασσα προκάλεσε τσουνάμι που έφτασε μέχρι τη Λευκωσία (έβρεξε).

Ω! τι ωραία που πέρασα το σαββατοκύριακο μου!

3 Comments:

At 02 July, 2007 13:27, Anonymous Anonymous said...

Καλησπέρα.
Μπορεί να μεν εκάηκε το "δάσος Τροόδους", αλλά εκαταστραφήκαν μεγάλες δασικές εκτάσεις.
Ας μαζέψουν επιτέλους τα τάγματα της λούφας τζιαι ας τα στείλουν για αναδάσωση. Όι μόνο στις περιοχές που εκαήκαν, αλλά τζιαι σε περιοχές όπως τα Καμπιά, που εμείναν όπως τα αφήσαν οι Τούρκοι μετά την εισβολή, μια σκέττη ξερή φαλάκρα. Ας αποφασίσουν χ αριθμό δέντρων ανα φαντάρο κατα τη διάρκεια της θητείας του. Πόσο δύσκολο ένει;
Τέλοσπαντων.

(Ο Αντρέας Χρίστου, την Κυριακή το πρωϊ εμάζεψε καμιά εκατοστη ακόλουθους ή/και εθελοντές, τζιαι εκάμαν γυαλί μεγάλη έκταση του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού. Σκοπιμότητα; Ίσως. Αλλά η παραλία έγινε γυαλί. Ας πάρουν παραδείγματα. Μια απόφαση ένει).

 
At 03 July, 2007 13:14, Blogger Nobody said...

Τελικά η Cyprus Airways είναι της ταλαιπωρίας ε? Και νόμιζα ότι αυτό που τράβηξα τα Χριστούγεννα ήταν περιστασιακό!!

 
At 04 July, 2007 13:57, Blogger drakouna said...

Η Cyprus Airways είναι κρατικός αερομεταφορέας. Το ίδιο και η Ολυμπιακή. Do the math.

Αν και η Cyprus Airways είναι θρυλική για τις απεργίες της. Πάντα το καλοκαίρι :)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.