Saturday, July 14, 2007

Find Waldo

Έχω την εντύπωση (call me paranoid), κάθε χρόνο που περνά, ότι όλο και πιο γρήγορα προσπερνάμε την 15η Ιουλίου για να φτάσουμε fast forward στην 20η Ιουλίου (όπου εκεί μπορούμε πλέον να κλαφτούμε και να σπαράξουμε πιο ελεύθερα). Σε λίγα χρόνια οι νέες γενιές δεν θα μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ του τι έγινε στις 15 Ιουλίου με του τι έγινε στις 20 Ιουλίου.

Στις 15 Ιουλίου δεν είχαμε αγνοούμενους, είχαμε πρα-ξι-κό-πη-μα. Τι έγινε στις 16, 17, 18, 19, του μήνός? Από τις 15 πηδάμε αυτόματα στις 20?


Συνεχίζουμε με τον καιρό.


Διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Ελληνικόν Λαόν (ΦΕΚ/ Α’ 207/20 Ιουλίου 1974)

Ελληνικέ Λαέ,

Την 5ην πρωινήν της σήμερον αι Τουρκικαί ένοπλαι δυνάμεις άνευ ουδεμίας αφορμής ουδέ προειδοποιήσεως ενήργησαν απόβασιν και εισέβαλον εις την νήσον Κύπρον. Κατά πλήρη περιφρόνησιν προς πάσαν αρχήν του διεθνούς δικαίου και υφιστάμενους δεσμούς συμμαχίας τα τουρκικά όπλα στρέφονται κατά των Ελλήνων και των Κυπρίων αδελφών μας. Πλήττονται ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα. Παραβιάζονται δικαιώματα μας απορρέοντα εκ διεθνών συνθηκών.

Η Ελλάς επιδιώκουσα παγίως την ειρηνικήν συνύπαρξιν και συνεργασίαν μετά των γειτόνων της εντός του πλαισίου των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της αρχής του αμοιβαίου σεβασμού και της μη επεμβάσεως εις τα των ξένων Κρατών ουδεμίαν ενήργησε πρόκλησιν ουδέ προέβη εις ενέργειαν τινα θίγουσα την Τουρκίαν ή τα δικαιώματα της τουρκικής Κοινότητας εν Κύπρω.

Αι εις την Κύπρον ένοπλοι δυνάμεις αγωνίζονται προς απόκρουσιν της εισβολής.

Υφιστάμενοι επίθεσιν, ως Έλληνες, πιστοί εις τας παραδόσεις της Ιστορίας ημών, είμεθα υποχρεωμένοι να αμυνθώμεν. Θα το πράξωμεν εν επιγνώσει της ιστορικής ευθύνης έναντι του Έθνους ημών και εν βεβαιότητι ότι αι Ελληνικαί Ένοπλοι Δυνάμεις έχουν την ικανότητα και την θέλησιν όπως αποδείξουν ανά πάσαν στιγμήν εις πάντα επιτιθέμενον το άφρον της ενέργειας του. Η Ελλάς εν όψει της δημιουργηθείσης καταστάσεως εκήρυξε γενικήν απιστράτευσην.

Έλληνες, διατηρήσατε την ψυχραιμίαν σας και την πίστην εις το δίκαιον και το άφθαρτον της Ελληνικής φυλής και τας λαμπράς παραδόσεις της. Με πλήρη συναίσθησιν των ιστορικών στιγμών καλούμεθα άπαντες όπως ανταποκριθώμεν εις τας προσδοκίας και τας απαιτήσεις του Έθνους.

Ζήτω το Έθνος.

Εν Αθήναις τη 20 Ιουλίου 1974.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΦΑΙΔΩΝ ΓΚΙΖΙΚΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

Και τώρα θα παίξουμε ένα παιγνίδι. Ονομάζεται «Find Waldo» και σκοπός του είναι να βρείτε όσες παραπάνω παπαριές μπορείτε στο πιο πάνω διάγγελμα του Προέδρου. Ο όρος «παπαριές» χρησιμοποιείται με την ευρεία έννοια της λέξεως. Παίξετε ελεύθερα. Ο νικητής θα κερδίσει μια σχολική υδρόγειο και μια ετήσια συνδρομή της εφημερίδας «Μάχη».

12 Comments:

At 14 July, 2007 17:57, Anonymous Anonymous said...

Κοίτα, ξεκινά με τη λέξη "διάγγελμα" τζιαι τελειώνει με τη λέξη "στρατηγός". Τζείνα εν τα σίουρα, ούλλα τα άλλα παίζουνται να εν παπάρες

 
At 14 July, 2007 18:41, Blogger nostalgia said...

Το πραξικόπημα το κουκουλώσαμε την εισβολή την φασκελοκουκουλώσαμε και όλα τα άλλα είναι παπαριές .Όσο για την εφημερίδα ούτε για κολόχαρτο δεν κάνει.

 
At 15 July, 2007 03:07, Blogger Demetris said...

Na sou shesw me etsi dwro. En paizw!
En prodomeno!

 
At 15 July, 2007 03:25, Blogger Kamougiaros said...

areskei mu pou psaxnete tziai logiki se diaggelma tis xountas je tou gkiziki re pethkia...
Dystyxos eixamen tin tyxi i tin atyxia ektos pou tis dikes mas malakies na plerosoume je tis malakies je tin asxetosyni ton stratiotikon tis Elladas

 
At 15 July, 2007 14:02, Blogger Demetris said...

Kamougiare en en tyhi. En, as to poume, evolution.

 
At 16 July, 2007 08:31, Blogger Nobody said...

Δρακούνα έχεις πρόσκληση. Πέρνα από το βλογ μου να ενημερωθείς.
Καλημέρα

 
At 16 July, 2007 09:31, Anonymous Anonymous said...

Μόνο η Δρακούνα εμπορούσε να κάμει διαγωνισμό "βρες τα άχυρα σε ένα βουνό από άχυρα". Χεχεχε

 
At 16 July, 2007 15:43, Anonymous Anonymous said...

Την Δευτέρα 22 Ιουλίου 1974 οι Χουντικοί είπαν του Σαμψών ότι έρκουνταν ιμίσιη μου ο Ελληνικός Στρατός τζιαι η Αεροπορία για να χτυπήσουν τους Τούρκους τζιαι να κάμουν την Ένωση, τζιαι να ετοιμάσει διάγγελμα να το ανακοινώσει που το ράδιο... Τζιαι έκατσε μέστην αίθουσα επιχειρήσεων του ΓΕΕΦ τζιαι έγραψε το. Απ' ότι γνωρίζω, εξεκινούσε «Έλληνες της Κύπρου, έφθασε η ώρα που περιμέναμε! Έρχονται τα αεροπλάνα μας... Ζήτω η Ενωση» - ενώ ο Τουρκικός στρατός εκαταλάμβανε την Κερύνεια. Τζείνο το κείμενο να βρείς τζιαι τζιαμαί να δείς χάζια.

 
At 16 July, 2007 16:32, Blogger Kamougiaros said...

Oi EOKA Btzides itan ta pleon thymata tis ypothesis an me rotate emena.. Plin elaxiston oi ypoloipoi ontos episteykan oti epolemousan gia tin ENOSH... Je epathan tin pou tous mastrous tous..

 
At 16 July, 2007 16:38, Blogger drakouna said...

Δείξε μου το μάστρο σου να σου πω ποιος είσαι...

 
At 26 June, 2018 11:32, Blogger Unknown said...

qzz0626
ugg boots
air jordan shoes
nfl jerseys wholesale
mulberry handbags
uggs
michael kors
coach outlet
mulberry handbags
chloe outlet
bulgari jewelry

 
At 27 April, 2020 20:46, Blogger yanmaneee said...

lebron 11
kobe byrant shoes
coach factory outlet
supreme clothing
air max 97
balenciaga
hermes belt
michael kors outlet
yeezy shoes
off white clothing

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.