Wednesday, August 01, 2007

Μυστήρια του Σύμπαντος: Η πάνα

Την πρώτη φορά που αλλάζεις μια πάνα, κάνεις μισή ώρα ελεύθερη πάλη με το μωρό, τις κρέμες, τα νερά, τα μωρομάντιλα και τα υπόλοιπα σχετικά αξεσουάρ. Φοβάσαι να αγγίξεις το μωρό μήπως και το χτυπήσεις. Το μωρό κλαίει ασταμάτητα και σε τρομάζει. Πρέπει να είσαι πολύ χάλια για να κλαίει τόσο γοερά.

Τη δεύτερη φορά που αλλάζεις μια πάνα, εξακολουθείς να κάνεις ελεύθερη πάλη αλλά καταφέρνεις να το αλλάξεις σε 20 λεπτά. Εξακολουθείς να νομίζεις ότι είσαι χάλια διότι το μωρό κλαίει γοερά.

Την δέκατη φορά που αλλάζεις μια πάνα, έχεις μάθει τη σειρά του προγράμματος και το κάνεις σε 10 λεπτά. Το μωρό κλαίει αλλά δεν του δίνεις σημασία.

Τη δέκατη πέμπτη φορά που αλλάζεις μια πάνα, νιώθεις αρκετά confident να τραγουδήσεις του μωρού για να μην κλαίει. Ανακαλύπτεις ότι δεν ξέρεις κανένα παιδικό νανούρισμα ή έστω τραγουδάκι και καταλήγεις να του τραγουδάς το Παπάκι του Άσιμου.


Τη δέκατη έκτη φορά που αλλάζεις μια πάνα
, μπαίνει μέσα ο Έτερος και ανακαλύπτει ότι τραγουδάς του μωρού Άσιμο καθώς και όλο το Νέο Κύμα και την Μπανιέρα του Βαγγέλη Γερμανού. Ακολουθεί συζήτηση για το μουσικό stimulation που πρέπει να έχει το μωρό (ενόσω εσύ το αλλάζεις). Το πιο δυνατό σου επιχείρημα είναι "άμα δεν σου αρέσει τι τραγουδώ, ορίστε άλλαξε το εσύ".

Είναι πολύ πειστικό επιχείρημα.

Την εικοστή φορά που αλλάζεις μια πάνα
, μιλάς παράλληλα στο κινητό (με το κινητό στον ώμο-αυτί σου, όχι με hands free -extra βαθμός δυσκολίας-), αλλάζεις το μωρό και παράληλα σκέφτεσαι τι να μαγειρέψεις άραγε σήμερα.


Αντιλαμβάνομαι ότι το πολύ κύριε ελέησον με το μωρό το βαριέται και ο παπάς, αλλά πρέπει να αντιληφθείτε ότι προς το παρόν είμαι όλη μέρα κλεισμένη στο σπίτι και με σκατά τηλεόραση δεν έχει και πολλά πράγματα να ασχοληθώ. Διάβασα και το Harry Potter και σκέφτομαι να ξεκινήσω το Έγκλημα και Τιμωρία που είναι ογκώδες για να κρατήσει λίγες μέρες. Ο Κωστής Παλαμάς μπορούσε απλώς να κάθεται στο παράθυρο του σπιτιού του και να εμπνέεται να γράφει "για τη θάλασσα εκεί τη ρηχή και την ήμερη, τη θάλασσα εκεί την πλατιά, τη μεγάλη". Ναι. Καμία σχέση με μένα.

11 Comments:

At 01 August, 2007 11:53, Blogger Unknown said...

Γιατί λές ότι "καταλήγεις" να τραγουδάς το παπάκι του Άσιμου;
Είναι το καταλληλότερο. Τρυφερό αρκετά για να χαλαρώσει, αλλά όχι τόσο τρυφερούλι ώστε μεγαλώνοντας να καταλήξει να ακούει Σαρμπέλ.
Όπως και ο γέρο νέγρο Τζιμ του Μάνου Λοϊζου.
Έτσι σε θέλω. Ανατρεπτική. Ενίσχυσε τον αγώνα για λιγότερες bimbo στην Κύπρο.
Τζιαι προσοχή στο...τέτοιο της κοράκλας. Μαζεύονται κακκάκια μέσα, μην το λυπάσαι.

Ο Έταιρος μπορεί να κάτσει στη βεράντα τζιαι να ακούει..."Ζουζούνια".

 
At 01 August, 2007 12:25, Blogger Nobody said...

Το άλλαγμα πάνας μπορείς να το προσθέσεις στο βιογραφικό σου? Επίσης, τα νανουρίσματα είναι καλό να τα βάλεις γιατί δείχνουν ευδιάθετο άτομο που όχι μόνο ξέρει να καθυσηχάζει κόσμο σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά μπορεί επίσης να καταπολεμήσει την αϋπνία και να ευφράνει τα αυτιά.

 
At 01 August, 2007 13:07, Blogger Κουέλλα Ένα said...

μπεεεε!! να σου ζήσει το δρακουνούι!!
ξέρω να αλλάζω πάνες, αν θέλεις babysitter !

 
At 02 August, 2007 08:45, Blogger Tanila said...

Πρόσεχε, τα μωρά (απ'ότι έχω διαβάσει) δεν πληρούν τις εοκικές προδιαγραφές για τις εκπομπές αερίων.
Ούτε τις εοκικές προδιαγραφές περί λυμάτων
Επίσης στάζουν και από τις δυο μεριές.

 
At 02 August, 2007 09:10, Blogger nekatomenos said...

to proto tragoudi pou thimamai en i mbaniera tou germanou tzai efkika sxetika normal ara en nomizo na yparxei provlima. tzai mia tzai eisai sta anatreptika, tragouda tis tzai kanena savopoullo tis anarxikis periodou.

 
At 02 August, 2007 10:32, Blogger AVRA said...

αφου εχεις το χρονο και τη διαθεση να διαβασεις βιβλιο ...εισαι μια χαρουλα!

 
At 02 August, 2007 15:35, Blogger stalamatia said...

Είμαι σίουρη ότι η γιαγιά Δρακούνα ξέρει παιδικά τραγουδάκια που έλεγε σ'εσένα να σου τα μάθει να τα τραγουδάς του μωρού με κυπριακή διάλεχτο σε παρακαλώ.
Να σε ακούσει η Μαγκάϊβερ τι τραουδάς της κορούς τσιαι να μεν ηξέρεις που να πας να κρυφτείς .Ωραία δεν είναι να αλλάζεις πάννες?

 
At 02 August, 2007 23:34, Blogger Φωτούλα Τζιώντζου said...

"Το πιο δυνατό σου επιχείρημα είναι "άμα δεν σου αρέσει τι τραγουδώ, ορίστε άλλαξε το εσύ".
Είναι πολύ πειστικό επιχείρημα."
......Και ικανή και αναγκαία συνθήκη για να κατοχυρώσει ένας άντρας το ρόλο του ως πατέρα... Μην το παραμελήσεις αυτό, μόνο τότε θα έχεις πετύχει απόλυτα ως μάνα...:)
Καλά να είσαστε και να μη ξεχνάς να κοιμάσαι, για ένα περίεργο λόγο συνήθως όλοι οι άλλοι το θυμούνται, το μωρό βέβαια το θυμάται όταν θες να κοιμηθείς εσύ. Βρες τρόπους να το ξεγελάς και μην κάνεις το λάθος να το λυπηθείς, την έβαψες...:)

 
At 03 August, 2007 01:49, Blogger YO!Reeka's said...

XA XA XA XA τέλειο!!!

 
At 03 August, 2007 16:00, Blogger stalamatia said...

Δρακούνα μου δεν μας είπες η Δρακουνίτσα πίνει μητρικό γάλα?

 
At 04 August, 2007 02:37, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Χά χά. Τωρά πάντως νεστέννει γαλούιν παστεριομένον το παννίν. Βάσταξε στην χιλιοστήν περίπου φοράν που θα φάει κρεατούδιν τζαι θα δεις. Η μάλλον θα μυριστείς. Θα αναπολείς με νοσταλγίαν την εικοστή φορά. Να σου δώκω μιαν ιδέαν. Κάμεν συφωνίαν με τον έταιρον σου να κάμεις εσύ τες πρώτες 1000 φορές τζαι τζείνος τες επόνενες 1000.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.