Saturday, August 18, 2007

Για τις εκλογές

Όλα όσα θέλατε να μάθετε αλλά αντρέπεστουν να ρωτήσετε για τις εκλογές "Cyprus 2008, the tour" θα τα βρείτε στο brand new blog www.proedrikes.blogspot.com

Το πολιτικό πρόγραμμα των υποψηφίων.

Το πολιτικό πρόγραμμα των ξένων συμφερόντων (που θα έστηνε το αντίσκηνο της η Κοντολίζα αν ήταν να κάνει απόβαση στην Κυπρο).

Το πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Τι χρώμα μποξεράκια φοράει ο Κασουλίδης (και ποιο είναι το γούρι του).

Πως πίνει τον καφέ του ο Εθνάρχης μας.

Το black humour του Θεμιστοκλέους.

Όλα.

Έχουμε μέχρι και hate mail (που δείχνει ότι το blog έγινε φίρμα).

Τις προεδρικές ουκ ελάττω παραδώσω!

22 Comments:

At 18 August, 2007 18:29, Blogger shashoura said...

eemm,,
who let the dogs out?!

 
At 18 August, 2007 19:07, Blogger stalamatia said...

Μα κόρη μου ποιός εν ο εθνάρχης; κύριε ελέησον ,αναστήθηκε κανένας;

 
At 18 August, 2007 22:12, Blogger guerrero7,62 said...

αληθευει οτι η αποτυχημενη αδερφη της επισης αποτυχημενης τεκνατζους με το ενα ποδι στο ταφο Α.Βισση ειναι βουλευτινα;

 
At 18 August, 2007 23:40, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

guerrero όχι, σιγά μην έβγαινε. έβαλε όμως υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην Λάρνακα.
Τώρα έχουμε προεδρικές εκλογές

εν τω μεταξύ μιας και μιλάμε για blogs για την κυπριακή πραγματικότητα, και τούτο http://cncminustv.blogspot.com/ εν αρκετά καλό

 
At 19 August, 2007 00:08, Blogger guerrero7,62 said...

εν αρκετα καλο;
χαχαχα,θυμηθηκα τους κυπριους συμμαθητες και συναδελφους πως μιλουσαν.Τραγουδιστα και ακατανοητα για εμας,μονο ενας ροδιτης τους καταλαβαινε.
ΔΗΣΥ ειναι η αντιστοιχη Ν.Δ ε;

 
At 19 August, 2007 00:58, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

e stin prodosia sinagonizounte

 
At 19 August, 2007 15:54, Blogger Sceptic Anonymous said...

Άτε πάλε με τις προδοσίες. Επειδή δεν συμφωνείς μαζί τους δεν σημαίνει πως είναι προδότες.

 
At 19 August, 2007 18:28, Blogger guerrero7,62 said...

δεν ξερω τι πρεσβευουν και γιατι ειναι προδοτες (ή θεωρουνται) αλλα οποια τελευταια δεν συμφωνει μαζι μου θα πρεπει να εκτελειται δημοσιως με ανασκολοπισμο....:ΡΡΡΡ

 
At 20 August, 2007 02:05, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

gia mena atoma pou etassan tou kosmou "epistrofi olon ton prosfigon sta spitia tous" kai piso pout is plates tous esizitousan sxedia anan, en prodotes, to say the least.

 
At 20 August, 2007 04:30, Anonymous Anonymous said...

Μικαέλλα

τόσος εν ο νους σου τζιαι μιλάς για προδοσίες τζιαι the least. Τζιαι κανεί ρε, φαντάζουμαι ήντα μπου να "say the most". Κρεμάλα; Είσαι τουλάχιστον ανεύθυνη. To say the least.

Πίσω που τες πλάτες τους εσυζητούσαν για σχέδιο Ανάν (διζωνική δικοινωτική λύση); Εννα μας παντρέψεις με άδρωπο αλλό λλίο. Μπόρεις να πεις ότι επουλούσαν εθνικισμό τζιαι βερμπαλισμούς για εσωτερική κατανάλωση ναι (ή έστω, να το πάρω με τα νερά σου, εδιούσαν ελπίδα), αλλά, για όνομα δηλαδή, μεν λαλείς ότι ήταν πίσω που τες πλάτες του κυπριακού λαού. Ούλλη η Κύπρος έξερε ότι δεν υπηρχε περίπτωση να επιστρέψουν ούλλοι οι πρόσφυγες. Άλλο το τί εθέλαμε τζιαι άλλο το τί εξέραμε πως εννα γινεί. Καθένας που έσιει στοιχειώδες IQ μπόρει να το καταλάβει τούτο, τζιαι καθένας μπόρει να καταλάβει ότι τα περί επιστροφή ούλλων εν καθαρές ρητορείες. Μάνα μου τον φτωχό ελληνικό λαό της Κύπρου που άλλην του εδείξαν τζιαι άλλην του εμπήξαν. Το τραγικό είναι ότι τζιαι εσύ ακόμα, που εν είσαι (πολλά) φτανή, είμαι σίουρος ότι μπόρεις να καταλάβεις τη διαφορά της εθνικιστικής ρητορείας που το ρεαλιστικό πολιτικό στόχο, αλλά επιμένεις να τα πιντώνεις για να μπόρεις να σύρεις όφτζιαιρες κουβέντες για προδότες. Προδοσίες τζιαι λοιπές κατηγορίες άφηστες γιατί μόνο χαζοί εν ξέρουν (ή εν θα φροντίζαν να ξέρουν) τί σημαίνει διζωνική δικοινοτική. Άλλο πράμα αν συμφωνούν μητά της ή όϊ.

Το ΔΗΣΥ εθέρισε τον εθνικισμό που έσπειρε. Εννά θελα να πω "καλά να πάθει," αλλά πκιερώννουμε τα τωρά εμείς, όπως τζιαι τη μαλακίες του ΑΚΕΛ.

 
At 20 August, 2007 11:39, Blogger guerrero7,62 said...

Κανενας δεν πληρωνει,οι ε/κ εχουν ενα υψηλο βιοτικο επιπεδο που επ'ουδενι λογο δεν θελουν να το μοιραστουν.Ποιος πραγματικα θελει να ζησει με τους 'αλλους';
Οχι παντως το 76%,κατα βαθος ολοι ειναι ικανοποιημενοι με την παρουσα κατασταση,αμα πεσουν φραγκα και γερες αποζημισωσεις στους προσφυγες το 'δεν ξεχνω' θα γινει 'κρυψε να περασουμε'.
Οποτε αφηστε τον παπα(θεσσαλονιστι λαφαζανια) κατα μερος.

 
At 20 August, 2007 12:14, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

@Γκουέρο
Τι παράλογοι που ήταν το 76% του λαού, που διάλεξε αντί να αποζημιώσει τον εαυτό του (πρόνοια του σχεδίου ανάν ήταν αυτή) γιατί τον έστειλαν στην προσφυγιά, τον λεηλάτησαν, του σκότωσαν τους συγγενείς, του βίασαν την αδερφή κτλ, επέλεξε το status quo.

@μαριάμπας
Για να μην πηγαίνει μακριά αυτή η βαλίτσα, ναι γνωρίζω ότι τούτα ούλα ήταν για εσωτερική κατανάλωση, ήταν μια επικοινωνιακή πολιτική που γύρισε μπούμερανγκ. Αυτό που εσύ ίσως να μην γνωρίζεις, αν δεν είμαστε συνομήλικοι, ήταν πως όλη η δική μου γενιά, που τότε ήταν μωρά, δεν ήταν σε θέση να κατανοήσει αυτό το πολύ βασικό γεγονός και γαλουχήθηκε με αυτή την ιδέα. Κι όσοι το έψαχναν ήταν προετοιμασμένοι. Οι πλείστοι όμως έκαναν μαύρα μεσάνυχτα. Αγόρασαν την πρώτη τους εφημερίδα λίγους μήνες πριν τα 18 τους επί σχεδίου ανάν... και τότε ήταν που ανατράπηκε ο κόσμος τους.

Όντως το ΔΗΣΥ πληρώνει τον ψευτοπατριωτισμό του. είμαι σίγουρη πως αλλιώς θα ήταν τα πράγματα στην νεολαία, αν δεν ζούσε το εκπαιδευτικό σύστημα του ΔΗΣΥ στο δημοτικό. Που όταν μου είπε η μάμα μου ότι ζούσαν Τούρκοι στην Κύπρο και πριν το 74 στα 11 μου ή κάτι έπαθα σοκ, γιατί στο σχολείο μας έλεγαν ότι έκαναν πόλεμο και ήρθαν στην Κύπρο. Η μεγάλη και τρανή Κλαίρη Αγγελίδου ήταν τότε in charge νομίζω.

Εκεί που προσπαθώ να καταλήξω ήταν βασικά το «ας πρόσεχαν». Επειδή εμένα στο παιδικό μυαλό μου άλλες υποσχέσεις έχω καταγεγραμμένες και στο ενήλικο μυαλό μου άλλα facts, δεν μου εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη τα εν λόγω άτομα και το κόμμά τους, που συμπεριφέρθηκαν πούστικα να υπενθυμίσουμε επί σχεδίου ανάν, καταγγέλλοντάς μας πως είμαστε τόσο ηλίθιοι που ψηφίσαμε όχι επειδή είδεν την ο Τάσσος δραματικός ηθοποιός.

 
At 20 August, 2007 13:17, Anonymous Anonymous said...

Ε, Μικαέλλα, συγγνώμη δλδ αλλά τούτα ούλλα που γράφεις συχνά με το ότι η δική σου η γενιά έχει το δικαίωμα στο μέλλον το οποίο εν γίνεται να το βάλλουν υποθήκη η πολιτικοί, δεν συμβαδίζει με την εικόνα μιας γενιάς που "δεν το έψαξε", που δεν εφρόντισε να ενημερωθεί. Εν τζιαι ρίχνω φταίξιμο στη γενιά σου, αντίθετα εν αρκετά φυσιολογικό σε τζείντην ηλικία να μεν τυς νοιάζει να προχωρήσουν έστω τζιαι ένα εκατοστό κάτω που την επιφάνεια.

Εν ακριβώς για τούντο λόγο όμως που εν γίνεται τζιαι εσύ να χαρακτηρίζεις εύκολα κάποιους ως προδότες, αν τελικά οι μόνοι που υποτίθεται ότι επροδοθήκαν εν τζείνοι που εν είχαν το νου/διάθεση/όρεξη να ξεχωρίσουν την πολιτική ρητορεία που την πραγματικότητα. Σχιζοφρενής πολιτική ναι, αναποτελεσματική σίουρα, κακή πολιτική 100%, το προδοτική όμως εν τέλεια άκυρη.

Για τούτο λοιπόν, πολλά σοφά, δικαίωμα ψήφου έσιεις που μιαν ηλικία τζιαι πάνω που υποτίθεται ότι μπόρεις να ξεχωρίζεις τες μνήμες που εν "καταγραμμένες στο παιδικό σου το μυαλό". Ξέρω το πως τα πρώτα 4-5 χρόνια (ή τζιαι παραπάνω) ύστερα που τα 18 εν σου εξασφαλίζουν ωριμότητα αλλά τί να κάμουμε, πρέπει να ζήσουμε με τες συνέπειες τούτου τζιαι να ελπίζουμε ότι οι μεγαλύττεροι εννα ισορροπήσουν το σύστημα. Τζείνο που εν γίνεται να κάμουμε είναι να μετατρέπουμε την ανωριμότητα, ή έστω τον (μετ)εφηβικό ενθουσιασμό τζιαι έλλειψη έγνοιας για εμβάθυνση σε πολιτικό κριτήριο για το αν κάποιος εν προδότης.

Τζιαι αλλό ένα πράμα. Ο ΔΗΣΥ έσπειρε εθνικισμό τζιαι έξω που τα σχολεία. Με μνημόσυνα ΕΟΚΑ Βτζήδων, με τον Γρίβα να είναι είδωλο, με την μητέρα Ελλάδα κλπ. Τζιαι μες τα σχολεία φυσικά. Τζιαι εγώ ήμουν δημοτκό τον τζαιρό του Βασιλείου, αλλά τζιαι τότες υπήρχε εθνικισμός στα σχολεία. Δεν είναι θέμα ενός προσώπου ή ενός κόμματος ή ενός θεσμού. Εν αρρώσκια που εν μες την κοινωνία μας,μεγαλώνουμε μες τούτη μέσω της κοινωνίας, των ΜΜΕ, των δασκάλων, της εκκλησίας, του στρατού τζιαι 1000 άλλων παραγόντων που εν ωφελεί να τους απαριθμήσω γιατί ακριβώς εν κάμνουν την δουλειά τους στα φανερά, αλλά σχηματίζουν τον ορίζοντα του κόσμου που ζούμε. Εν ένας ορίζοντας που θέλει τους Κύπριους μαθητές να κάμνουν διαδηλώσεις χωρίς να ξέρουν καλά καλά για ποιο πράμα, αλλά τζιαι τους Κύπριους ενήλικες να ακούν για τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, για επιθετικότητα ποτζεί για αδιαλλαξία ποδά. Τους Κύπριους στρατιώτες να τραγουδούν για την μικρή τους την αδερφή τη Μακεδονία τζιαι τους Κύπριους πιστούς να ακοούν για τον εθνισωτήριο ρόλο της Εκκλησίας. In short, it's everywhere, με διπλή σημασία: βρίσκεται παντού τζιαι είναι "το παντού".

Εμίλησα για τον ΔΗΣΥ συγκεκριμένα, όϊ γιατί εν τζείνος που ευθύνεται αποκλειστικά για τον εθνικισμό, αλλά γιατί την ώρα που εννα χρειάζετουν πιο ώριμους, ή έστω, διαφορετικούς ψηφοφόρους (δλδ την ώρα που τους έθελε να πουν ΝΑΙ), τζείντην ώρα επκιέρωσε τες μαλακίες που έκαμνε.

 
At 20 August, 2007 15:35, Blogger guerrero7,62 said...

Ωπα ρε ξαερφε/φη!
Οι κυπριοι στρατιωτες τραγουδανε για τη μακεδονια;
Αυτο που το ειδες/ακουσες;
Και που κολλανε οι κυπριοι στρατιωτες με τη μακεδονια;Αν εγινε κακως εγινε.
Μην φοβασε και δεν εχουμε αναγκη τους κυπριους στρατιωτες εμεις οι μακεδονες.
Οσο για τις παραβιασεις δεν ειναι καπως οργουελικο να μην ανακοινωνονται απο τη στιγμη που γινονται;
Και μαλιστα απο την στιγμη που εχουμε και νεκρους πιλοτους;
Ισως στο δικο σου φαντασιακο ουτοπικο κοσμο το κανουμε εμεις με τους τουρκους δεν θα επρεπε να αφορα εσας στη κυπρο.
Θα σου πω οτι συμφωνω απολυτα αλλα ελα που δεν ειναι ετσι.
Απο την αλλη που κολλανε οι σημαιες με το αστερι της βεργινας σε αγωνες κυπριακων ομαδων;
Καλα δεν λεω οτι κακως το αναρτουν εφοσον τους εκφραζει αλλα με φαινετε λιγο κουλο.
Και εντελως κουλο με φαινετε επισης το οτι οτιδηποτε ελληνικο ειναι συνυφασμενο σε μεριδα κυπριων με τον εθνικισμο.
Και εμεις οι ελληνες επιδοξοι πραξικοπηματιες....

 
At 20 August, 2007 15:55, Anonymous Anonymous said...

Οι Κύπριοι στρατιώτες τραγουδούν για Μακεδονία, και Ήπειρο και ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στην εκάστοτε ατζέντα του Έθνους. Που το είδα, που το άκουσα; Ετραγούδησα το ο ίδιος όταν ήμουν στρατό.

Οργουελικό είναι οι παραβιάσεις να ανακοινώνονται όποτε θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει κλίμα έντασης και εξωτερικής απειλής για εσωτερική κατανάλωση. Για να μην αγγίξουμε καν το θέμα ότι για τους απέναντι δεν είναι παραβιάσεις, άρα το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ' ό,τι παρουσιάζεται στα ΜΜΕ.

Δεν νομίζω να έφτασα στο σημείο να προτείνω κάποιο άλλο κόσμο για να μπορείς εσύ να τον αποκαλείς φαντασιακό και ουτοπικό.

Το τί κάνετε εσείς με τους Τούρκους φυσικά και μας αφορά. Και αφού και στην Ελλάδα ο εθνικισμός καλά κρατεί, μια χαρά μετάγγιση εθνικισμού έχουμε και στην Κύπρο. Όχι ότι τόσα χρόνια δεν μάθαμε να κάνουμε και αυτόχθονη παραγωγή αλλά δεν μπορώ να πω, βοηθάτε κι εσείς. Κανονικά όμως, αδελφέ, δεν θα έπρεπε να μας αφορά, όχι τούλάχιστον στον βαθμό που μας αφορά σήμερα, αν είναι να γίνει η Κύπρος πραγματικά ανεξάρτητο κράτος. Πριν μου πεις πάλι για φαντασιακό κόσμο διευκρινίζω ότι δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό, και δεν είμαι καν σίγουρος για το αν θέλω να γίνει αυτό.

Τις σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας στα γήπεδα μου το φέρνεις ως αντεπιχείρημα ή ως επιβεβαίωση του ότι ο εθνικσμός είναι παντού στη κυπριακή κοινωνία;

ΔΕΝ είπα πως οτιδήποτε ελληνικό είναι και εθνικιστικό.

 
At 20 August, 2007 17:02, Blogger guerrero7,62 said...

Παντα υπο την αιρεση τι του ειναι εθνικισμος,γιατι για ορισμενους και το να μιλας ελληνικα τινει να θεωρηθει δειγμα ακρατου εθνικισμου.
Αρα ως εθνικισμο εσυ σε τι αναφερεσαι;
Οσο για τις μακεδονικες σημαιες στα κυπριακα γηπεδα ειναι δειγμα της συγχυσης που σας καρατρεχει,συγχυση αναμεσα στη κυπριακη και στην(αν υπαρχει) ελληνικη ταυτοτητα.
Οσο για το κυπριακο ο Ντεκτας ειχε πει κατι σοφο πριν χρονια:Αλλες χωρες διαλυονται(εννουσε τη διαλυση της Γιουκοσλαβιας,το βελουδινο διαζυγιο στη Τσεχοσλοβακια,την αποδομηση της πρωην ΕΣΣΔ) και εμας θελουν να μας βαλουν να ζησουμε μαζι.
Τι να σου πω;
Δεν ειμαι κυπριος,δεν με επηρεαζει το κυπριακο αλλα μου φαινετε οτι ειναι πολυ δυσκολο να λυθει και να υπαρξει αρμονικη συνυπαρξη ε/κ και τ/κ.
Ισως υπαρξει επιβαλλομενη ανοχη,και δυστυχως αδελφωσυνη και ειρηνη με επιδιαιτητες και νομους δεν ερχεται ποτε.Και οι κατοικοι της Βοσνιας ζουσαν αρμονικα και ειρηνικα για δεκαετιες(μουσουλμανοι,σερβοβοσνιοι ορθοδοξοι και κροατοβοσνιοι καθολικοι)υπο την σιδηρα χειρα του Τιτο,αν ηθελαν ας καναν κ αλλιως,το ποσο επιπλαστη ηταν αυτη η αρμονικη συνυπαρξη φανηκε απο τις απιστευτες αγριοτητες του εμφυλιου.
Το εμεις και αυτοι,ως μαζικη ψυχολογια ειναι πολλυ δυνατο για να το αγνοησεις...

 
At 21 August, 2007 17:02, Blogger Unknown said...

Προσωπικό συμπέρασμα:
Το 90% (ας πούμε) των κρατών ανα το παγκόσμιο έχει πρόβλημα στο ότι δε βλέπει το τί έγινε στο παρελθόν toyw και προχωρούν επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια λάθη.
Υπάρχει και ένα 10% που μένουν προσκολλημένα στο παρελθόν χωρίς να κάμνουν ούτε ένα βήμα μπροστά.
Η κύπρος που να ανήκει άραγε;
Ποιά είναι η χειρότερη προσέγγιση;

Κανένας δε μπορεί να ξέρει, και όποιος νομίζει ότι έχει εύκολη την απάντηση, είναι τουλάχιστον επιπόλαιος.

Το σίγουρο είναι ότι αν ξαναβγεί ο Παπαδόπουλος, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Ψηφίζω Χριστόφια πρώτο γύρο απλά για να μην "παρεκκλίνω" πολλά απο τις τάχα-μου σοσιαλιστικές ρίζες μου (οι οποίες σάπισαν εδώ και χρόνια). Αλλά θα ψήφιζα και Κασουλίδη σε σενάριο δεύτερου γύρου Κασ-Παπ, ελπίζοντας να μην δωθεί άλλη εξουσία σε παρελθοντολάγνους ανίκανους στενόμυαλους ψευδοεθνικιστές του κώλου που φορούν μανδύες κεντρώας-σοσιαλιστικής ιδεολογίας (μή χέσω).

 
At 21 August, 2007 20:29, Blogger stalamatia said...

Ο καφές σκέτος με ένα δάκρυ από το δεξί μάτι.

 
At 22 August, 2007 01:02, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Βρέ Μαριάμπα πρώτη φορά σε θκιαβάζω έτσι ξισπαθωμένο. Αρέσκεις μου. Με φκάλλεις που τον κόπο να γράψω ότιδήποτε σε αυτή την συζήτηση. Το μόνον που σαν ζήτημα αρχής δεν θα απόπερνα την Μικαέλλα έστω τζαι αν λαλεί ότι τζεινοι με τους οποίους δεν συφωνεί εν προδώτες. Δεν νομίζω ότι εν ζήτημαν ωριμότητας. Εν ζήτημαν κουλτούρας. Τζαι δεν φταίει η Μικαέλλα αν εγεννήθηκεν Κυπραία. Εγώ προσωπικά δεν ιξέρω κυπραίον που να μην αποκαλέσει άλλον κυπραίον για τον έναν ή τον άλλον λόγον προδώτην. Εδώ ο αρχιεπίσκοπος που επέρασεν τα 18 του κατά πολύ τζαι αποκαλεί τον πολίτη τουρκικήν εφημερίδα στα ελληνικά.

 
At 22 August, 2007 14:33, Anonymous Anonymous said...

Το άκρον άωτο της παλαβιάρας είναι να λαλείς "καταλαβαίνω ότι ο ΔΗΣΥ ετάιζε μου κουτόχορτο τόσα χρόνια, αλλά επειδή τωρά ο ΔΗΣΥ επαραδέχτηκε ότι εν κουτόχορτο, εν προδότης". Ένα λογικό πλάσμα θα ελάλεν "διάβολε τι ηλίθια που ήμουν να τρώω το κουτόχορτο τόσα χρόνια, ευτυχώς τωρά που εφανήκεν η πραγματικότητα μπορεί να πάμε μπροστά". Βεβαίως άμαν είσαι παλαβιάρα απλά βρίσκεις άλλο κόμμα που ταΊζει το ίδιο κουτόχορτο, μπας τζαι αλλάξεις διαιτολόγιο. Ζήτω λοιπόν οι ΕΥΡΙΚΚΟΙ, κρεμάλα στους προδότες.

 
At 22 August, 2007 15:05, Blogger rocknsane said...

Wra na metanasteusw...:p Drakouna thnx for the info!!;)

 
At 22 August, 2007 15:32, Blogger guerrero7,62 said...

Ο Ουτοπος ειναι προδοτης;
Γιατι ακουσα οτι αποκυρηξε το πρωκτικο σεξ και υπεραμυνετε του πεοθηλασμου....

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.