Wednesday, August 22, 2007

Metrosexual

Metrosexual είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το σύγχρονο άντρα, τον άντρα που προσέχει την εμφάνιση και την επιδερμίδα του, που έχει άποψη για το νοικοκυριό και ξέρει να μαγειρεύει, που ξέρει τι είναι το πλυντήριο των ρούχων και έχει σιδερώσει 3 πουκάμισα στη ζωή του. Metrosexual είναι ο άντρας που είναι σε θέση να συνδυάσει τα ρούχα του, που η άσπρη αθλητική κάλτσα απουσιάζει από την γκαρνταρόμπα του, που θέλει να περνά χρόνο με το παιδί του και χαίρεται να κυκλοφορεί με αυτό φορτωμένος όλα τα αξεσουάρ του.

Ένας άντρας μπορεί να είναι όλα τα πιο πάνω. Και είναι χάρμα οφθαλμών.

Ο metrosexual άντρας όμως εξαφανίζεται στο πι και φι μόλις:

- δει μια λερωμένη πάνα
- μυριστεί μια λερωμένη πάνα
- υποψιαστεί ότι το μωρό πρόκειται να ενεργηθεί μέσα στα επόμενα 2 λεπτά
- το μωρό κλάψει για παραπάνω από 2 λεπτά συνεχόμενα (σε μια τέτοια περίπτωση επικρατεί και πανικός)
- το μωρό κάνει εμετό


Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις ο πρώην metrosexual άντρας παίρνει ένα αξιαγάπητο ύφος απόγνωσης και αμηχανίας, και πασάρει το μωρό στη μοντέρνα πλην δυναμική γυναίκα του με χαμόγελο διότι μόλις θυμήθηκε κάτι πολύ σημαντικό (και αντρικό) που πρέπει να κάνει. Σε περίπτωση διαμαρτυρίας από την μοντέρνα πλην δυναμική γυναίκα του, ο πρώην metrosexual άντρας την καλοπιάνει με αηδίες του στυλ «μα εσύ τα κάνεις όλα καλύτερα αγάπη μου!»

Η μοντέρνα πλην δυναμική γυναίκα δεν μασάει αυτές τις δικαιολογίες αλλά του τα έχει μαζεμένα και ετοιμάζει σχέδιο δράσης (κωδικός «πάνα»).

14 Comments:

At 22 August, 2007 22:04, Blogger shashoura said...

eutuxws pou i monterna, dunamiki, ktl ktl gynaika den masaei,,,giati o metrosexual antras arxizei na lo3odromei k na metallassetai se typical-kypraios-antras.

 
At 22 August, 2007 22:04, Blogger Φωτούλα Τζιώντζου said...

Καλή μου δρακούνα, φρονώ ότι έχετε αργήσει αδικαιολόγητα πολύ. Αυτά τα σκοτώνεις από μικρά, γιατί η επόμενη φάση είναι¨"μωρό μου πόσο χρονών είπαμε είναι η μικρή;", τη μέρα που θα πηγαίνετε να επισκεφθείτε τη δίμετρη κουκλάρα (η μικρή που έλεγα παραπάνω) στο μαιευτήριο για να δείτε το επίσης δίμετρο εγγόνι σας.
Θα πρότεινα αύριο κιόλας και με τον καλό σας σπίτι, αφού ταίσετε τη δίμετρη, να την κάνετε ντεμέκ για επίσκεψη στο γιατρό σας ας πούμε, εσείς βρείτε άλλη δικαιολογία εάν αυτή δεν βολέψει και αφού απαγορέψετε σε όποιονδήποτε ή οποιαδήποτε μπορεί να τον βοηθήσει να το κάνει, να τον αφήσετε μόνο μαζί της. Μην φοβάστε τα μωρά αντέχουν τα πάντα, εσείς όμως σίγουρα όχι, εάν δεν λύσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα ψιλοπροβληματάκια που αναφέρατε. Εμπιστευτείτε με. Δύο κόρες μεγάλωσε και μεγαλώνει ο καλός μου.
Φιλιά στη δίμετρη

 
At 22 August, 2007 23:06, Blogger guerrero7,62 said...

Εγω που λογω δουλειας ζω μονος απο μεταεφηβικη ηλικια και αναγκαστικα ειμαι ενας εργαζομενος και καλη νοικοκυρα και δεν φορεσα ασπρη καλτσα ουτε στα 80s ειμαι metrosexual?
Αλλη μαλακια ορος και αυτος!
Εχω βαριας μορφης αλλεργια στους ορους και τυπους αντρων και γυναικων που πλασαρουν σαν ευαγγελια τα lifestyle περιοδικα.
Και επειδη οι ελληνες και κυπριοι ειναι ντεμεκ γενικα και ουχι αοριστα ολα ειναι για τη βιτρινα.
Και στο φιναλε δεν ειναι αναγκη ή να εισαι με ανοιχτο πουκαμισο,μπακα,χρυσες αλλυσιδες και να λες 'τραβα μωρη να πλυνεις κανα πιατο' ή να εισαι ενας σκατοφλωρος και μισος(βλεπε metrosexual)
Και επειδη metrosexual χαρακτηριζονται καποιοι celebrities οπως ο Beckham ή ο Brad Pitt αμφιβαλλω αν ξερουν να σιδερωνουν ακομα δε να αλλαζουν πανες,γιαυτο εχουν μια στρατια βοηθους,υπηρετες και παρατρεχαμενους(και καλα κανουν δλδ,δεν ξυπνησε ο τσε μεσα μου).
Αγαπητη Νερινα η χρηση της λεξης ντεμεκ απο εσας με οδηγει στο ασφαλες συμπερασμα οτι ειμαστε συμπολιτες,ελπιζω να μην λες αμε,κοιταγα ή αντε απο κει χαμω!!!

 
At 23 August, 2007 00:17, Anonymous Anonymous said...

Μάνα μου μάνα μου! Ελπίζω να μην αντιδράσει έτσι κι ο δικός μου ( ο οποίος άμα τύχει σιδερώνει πουκάμισα, αλλά φλώρος δεν είναι) όταν κάποτε γίνει...μπαμπάς (στο απώτερο μέλλον, πάντοτε!).

 
At 23 August, 2007 08:35, Blogger Nobody said...

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες

 
At 23 August, 2007 08:39, Blogger Tanila said...

O έτερος είναι μετροσέξουαλ δηλαδής;
guerrero7,62 φοράς και υδατική (σκέτη ή με χρώμα) και κάνεις επαγγελματικό μανικιούρ όπου συνηθίζεις τη διάφανη βάση;
Υ.Γ. Το βρακί μου είναι κόκκινο.

 
At 23 August, 2007 10:02, Blogger nic said...

Ωραίο ρε παιδί μου το metro, ωραίο να προσέχει την εμφάνιση του ο άντρας (όχι περισσότερο από ότι εγώ τη δική μου όμως)... αλλά το ροζ πουκάμισο στον άντρα με χαλάει, πως να το κάνουμε...

Όσο για το άλλαγμα της πάνας και το νοικοκυριό, δεν έχει να κάνει με metrosexuality αλλά με το πως είναι εκπαιδευμένος ο άντρας ;)

 
At 23 August, 2007 10:24, Anonymous Anonymous said...

Σας παραπέμπω και στον όρο Ubersexual: a male who is similar to a metrosexual but displays the traditional manly qualities such as confidence, strength, and class - leaving no doubt as to his sexual orientation. Bono is the world's leading ubersexual.

 
At 23 August, 2007 10:54, Blogger guerrero7,62 said...

Οχι τανιλα δεν φοραω υδατικη κρεμα,δεν τη σηκωνει η επιδερμιδα μου.Κανω συνηθως μωβ ή κοκκινη βαφη.
Ενδιαφερουσα η πληροφορια για το βρακι σου,αν και προς το παρον δεν μπορω να φανταστω που θα μου φανει χρησιμη....

 
At 23 August, 2007 12:54, Anonymous Anonymous said...

Δεν έχει σχέση αν είναι metrosexual, retrosexual, ή ό,τι άλλο -sexual εφηύραν οι κοκόνες των γυναικείων περιοδικών για να κατατάξουν τους άντρες.
Είναι γεγονός ότι το "πατρικό ένστικτο" αργεί κάπως να πάρει μπροστά σε πολλές περιπτώσεις, αλλά αν πει να "σταρτάρει" όλα θα είναι ΟΚ.

Tip: Δώστου το μωρό να το ταϊσει, αν δε θηλάζεις. Μετά όλα θα έρτουν μόνα τους.

Ο Έτσι.

 
At 23 August, 2007 13:13, Blogger drakouna said...

Καλό ακούγεται το ubersexual. Να πάρουμε 2 νά'χουμε.

 
At 23 August, 2007 17:55, Anonymous Anonymous said...

Εφάρμοσε το σχέδιο "Γαβ".

 
At 04 September, 2007 07:52, Blogger Ππουστόπαιδο said...

Ubersexual να τον καθορίσεις αν θέλεις ντε τζαι καλά να του βάλεις ταπέλλα. Γιατί metrosexual ουσιαστικά εν ο άντρας που έσιει ούλλο το καλό γούστο του γκέι αλλά φοάται να τρίψει το πιπέρι, να πνίξει το κουνέλι κλπ κλπ.
Σε αυτό το στάδιο δηλαδή, metrosexual είναι 99.9% των Κυπραίων αντρών που έχουν γκει τάσεις. Έτσι για να ξέρεις να μεν προκαλείς παρεξηγήσεις για τον Έταιρο. Επήρε κότζα μου γυναικάρα, μεν αμφιβάλλεις τα γούστα του. :P

 
At 09 March, 2009 00:01, Anonymous Anonymous said...

episis diavasa pws metrosexual einai o sigxronos oros tou omofilofilou...isxuei?

Metrosexual is a neologism of the 2000s generally applied to heterosexual men with a strong concern for their appearance, and/or whose lifestyles display attributes stereotypically attributed to gay men.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.