Saturday, August 25, 2007

THIS IS SPARTA

Δηλαδή… this was Sparta, μια και κάηκε και αυτή. Με το ρυθμό των εμπρησμών, σε κανα δυο χρόνια η Ελλάδα θα γίνει Αίγυπτος, πράγμα όχι και τόσο κακό. Και τον τουρισμό της έχει η Αίγυπτος και τα αρχαία της. Η Ελλάδα ήδη έχει τα αρχαία της. Τι της έλειπε? Η έρημος. Τώρα και έξω από το σπίτι σας.

Στα παλιά χρόνια, η Κύπρος (αναφέρουν οι ιστορικοί) ήταν καλυμμένη απ’ άκρη σ’ άκρη με πυκνά δάση. Στο Χρονικό του Λεόντιου Μαχαιρά αναφέρεται ότι ο βασιλιάς της Κύπρου πήγαινε για κυνήγι στο δάσος του…. Στροβόλου (όπου έκτρεφε κυνηγετικά γεράκια –η πρώιμη μορφή του κυνηγετικού σκύλου Μπλάκκη-) και ότι η μετακίνηση στο εσωτερικό του νησιού ήταν δύσκολη λόγω των δύσβατων δρόμων και της πυκνής βλάστησης.

Γιατί στην Κύπρο δεν έχουμε σοβαρούς εμπρησμούς:

- Τα πυκνά δάση του Μεσαίωνα κάηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν ως προσάναμμα για να ψηθεί οφτό κλέφτικο και φλαούνες.

- Όσα δάση δεν έγιναν οφτό, κάηκαν κατά την εισβολή.

- Ότι έμεινε είναι χαλίτικο (ανήκει της Κυβέρνησης) και δεν χρειάζεται να το κάψεις για να το αναπτύξεις. Απλώς κάνεις αίτηση και βάζεις μέσο.

- Αν έχεις δε μεγάλο μέσο, παίρνεις καλύτερο κομμάτι.

- Οι κοινότητες που συνορεύουν με δάση ή περιοχές χλωρίδας και πανίδας μπορούν άνετα να κάψουν οι ίδιοι τα δάση τους. Ήδη έχουμε το παράδειγμα των κατοίκων του Ακάμα που διαφωνούν με το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής της Κυβέρνησης. Είναι στα πρόθυρα να κυρήξουν αντάρτικο και να αποκλείσουν την περιοχή.

- Πράγμα αχρείαστο διότι πλησιάζουν εκλογές και όλοι ξέρουμε ότι σε περίοδο εκλογών τα όνειρα σου γίνονται πραγματικότητα.

- Οι αναρχικοί και αντι-εξουσιαστές της Κύπρου (που θα μπορούσαν να είναι πιθανοί εμπρηστές) είναι εξωτικό πτηνό που απειλείται με εξαφάνιση. Σύντομα θα κυρηχθεί προστατευμένο είδος.

Γενικά αυτό το νησί είναι μια ξεραΐλα, τι να κάψεις?


ΥΓ: Πάντως με τόσο κόσμο να βγαίνει στα παράθυρα της τηλεόρασης και να βιντεοσκοπεί και να τηλεφωνεί στα κανάλια από τα κινητά για να δώσει αναφορά που είναι η πυρκαγιά, είναι να διερωτάται κανείς ποιος τελικά προσπαθεί να σβήσει την πυρκαγιά.


ΥΓ2: Τα κανάλια γράφουν για "πρόσφυγες από την πυρκαγιά". Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση όταν καίγεται το σπίτι τους. Είναι οι κόποι μιας ζωής και είναι τραγικό. Αλλά τουλάχιστον, όταν θα σβησει η πυρκαγιά και θα κοπάσει ο αέρας, αυτοί θα πάνε στο καμένο σπίτι τους και θα το ξαναχτίσουν. Οι αληθινοί πρόσφυγες δυστυχώς δεν μπορούν να πάνε πίσω. Ποτέ.


ΥΓ3: Ο Alpha λέει, προκύρηξε τους εμπρηστές για 1.000.000 Ευρώ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Το κυνήγι για τους εμπρηστές ενδεχομένως να εξελιχθεί σε κυνήγι μαγισσών, με τον κάθε δυσαρεστημένο να καταγγέλει το γείτονα που δεν συμπαθεί για εμπρησμό.


Θα περιμένω να δροσίσει λίγο και θα ποτίσω.... Έτερε σβήσε το ναργιλέ. Ττεκέ το κάναμε εδώ μέσα... δεν ξέρεις καμιά φορά...

6 Comments:

At 25 August, 2007 18:19, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Δρακούνα μέσα στο κείμενο σου διάς και την λύση για το τί πρέπει να γίνει στην Ελλάδα για να λείψουν οι πυρκαγιές. Να κάψουν όλα τα δάση.

 
At 26 August, 2007 17:19, Blogger drakouna said...

Γιατί νομίζεις δεν γίνονται μεγάλες πυρκαγιές στην Κύπρο?

Επειδή απλούστατα, δεν υπάρχουν άλλα δάση.

Οι προηγούμενες γενιές μας φρόντισαν γι' αυτό.

 
At 27 August, 2007 00:48, Blogger YO!Reeka's said...

τελικά αυτή είναι η λύση!
γεια σου κυπρία μάνα, ελπίζω να είστε καλά κι εσύ κι έτερος και η κοράκλα-σουηδέζα. την αγάπη μου

 
At 27 August, 2007 19:17, Anonymous Anonymous said...

"...Οι αναρχικοί και αντι-εξουσιαστές της Κύπρου (που θα μπορούσαν να είναι πιθανοί εμπρηστές) είναι εξωτικό πτηνό που απειλείται με εξαφάνιση. Σύντομα θα κυρηχθεί προστατευμένο είδος..."

Θυμάμαι εκείνο το πρωί που σουλατσάροντας κάπου στη Μπενάκη είδα στον τοίχο "Ελευθερία στο σύντροφο Καρα***...". Σκέφτηκα "ώπα μας, έχει ο Αναρχικός Πυρήνας συμπαθούντες ΚΑΙ στην ΑΘήνα; Όιιιιιιιι ρρρρεε"!!!

Αγρινό Ηλίθιο

 
At 28 August, 2007 12:57, Anonymous Anonymous said...

Καλυτερα να πούμε
THIS IS HELL-as(hes)!

 
At 05 September, 2007 00:44, Anonymous Anonymous said...

Diafonontas me olous tous pio panw tha simfonisw sto oti eimaste apla gia klamata. Dasos imish, pou na to evris mana mou to dasos, pou exoumen treis pefkous sparmenous sta tessera simeia tou orizonta tzai onomasamen to , dasos. em apon eiden oroi tzai vouna eiden tin troullin tou fournou tzai epothavmasen

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.