Tuesday, September 11, 2007

Σιγά τον ... πολυέλαιο

Greetings earthlings. Η ελαφρώς off white (και με ένα ίχνος ροζέ χρώματος) drakouna επέστρεψε στο PC της (άσχετο αλλά θυμάσαι ένα τραγούδι με νησιώτικο beat που λέει «έχεις κολλήσει στο PC, το ξέρει όλο το νησί» (δισ.)

Πήγα θάλασσα.

Και φυσούσε. Και ήταν ελαφρώς κρύο. Και δεν είχε πολύ κόσμο (αυτό ήταν καλό). Αλλά δεν με ενδιέφερε. Εγώ έκανα το μπάνιο μου και είπα και ένα τραγούδι. Και το βράδυ πήγαμε να φάμε στην down town Αγία Νάπα. Καθόμαστε, παρκάρουμε τσάντες, κλειδιά και λοιπά αξεσουάρ, παραγγέλλουμε μαργαρίτες και μπύρες και περιμένουμε να έρθει να μας βρει το φαί. Κάπου εκεί μπαίνει στο εστιατόριο μια παρέα γυναίκες, όλες ντυμένες με φτερά και πούπουλα. Έκαναν τρομερό θόρυβο και πέτυχαν να τους δώσουμε σημασία. «Α, hen night», είπαμε εμείς (οι έμπειρες του είδους) και συνεχίσαμε να διαβάζουμε το μενού.

10 λεπτά αργότερα καταφθάνει άλλη μια παρέα γυναίκες, φορώντας όλες το ίδιο μπλουζάκι που κάτι έγραφε μπροστά αλλά δεν μπόρεσα να δω λόγω του ότι το εστιατόριο διέθετε ρομαντικό φωτισμό και εγώ διαθέτω 5.5 βαθμούς μυωπία. «Τον τύλιξα το μαλάκα» είναι ένα πιθανό σλόγκαν αλλά δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, θα κατηγορηθώ για εμπρησμό. «Α, άλλο ένα hen night» είπαμε και παραγγείλαμε να φάμε.

15 λεπτά αργότερα (ω ναι) φθάνει μια τρίτη παρέα γυναικών. Αυτές ήταν ντυμένες κανονικά αλλά μια (προφανώς η νύφη) ήταν καλυμμένη από πάνω ως κάτω με τούλι, φτερά αγγελάκι, φτερά στον κώλο της και ένα μαστίγιο.

Προφανώς ζούσαμε τη νύχτα των hen night (από τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου) και δεν το ξέραμε. Περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή να έρθει και το ρεκόρ Guinness να καταγράψει το γεγονός. Μέσα σε ένα εστιατόριο 4 ταυτόχρονα hen nights. Το τέταρτο hen night (το δικό μας), ήταν ιγκόγνιτο…

«Δεν χαίρεσαι που δεν σε βάλαμε να ντυθείς καρναβαλλίστικα?» είπα της νύφης που κατέβαζε τη μια μαργαρίτα μετά την άλλη (για να κάνει κέφι έλεγε σε εμάς αλλά μάλλον από το άγχος της).
«Αν τολμήσει καμιά να πει ότι κάνουμε hen night, θα την καθαρίσω με το μαχαίρι του steak», μας είπε όλο αγάπη.

Τα άλλα hen nights πάντως έσβησαν τούρτα, έσπασαν μπαλόνια, έσπασαν ποτήρια, και χάλασαν επαρκώς τον κόσμο. Κάθε φορά που εμφανιζόταν τούρτα έπαιζε από τα μεγάφωνα το «Congratulations». Μου κόλλησε και το τραγουδούσα στον ύπνο μου.

Στο ιγκόγνιτο hen night, η νύχτα κύλησε σχετικά ήρεμα (για αλλαγή). Οι μισές hens ήταν μαμάδες με φωτογραφίες των τέκνων τους στο wallpaper του κινητού. Μια παρδαλή είχε ringtone τα Στρουμφάκια (καλά, θα το αλλάξω, υπόσχομαι). Κανένας δεν λιποθύμησε από το ποτό, δεν χάσαμε κανένα στην πορεία και δεν ξυπνήσαμε με hangover. Προλάβαμε μέχρι και το πρόγευμα στο ξενοδοχείο.

Ωριμάσαμε…

Και είπαμε να πάμε παραλία…

Στην αρχή δεν πρόσεξα τις άσπρες τέντες που ήταν στημένες σε όλο το μήκος της παραλίας (και οι ομπρέλες της θάλασσας ήταν άσπρες και έδεναν με το σκηνικό). Ούτε πρόσεξα τους άσπρους καναπέδες που φόρτωναν σε ημιφορτηγό κάτι Πακιστανοί. Αντιλήφθηκα ότι κάτι τρέχει όταν ξάπλωσα στο κρεβατάκι της θάλασσας και κάτι γυάλιζε μέσα στα μάτια μου.

«Κάνε πιο κει, γυαλίζουν τα γυαλιά σου» είπα της νύφης.
«Δεν είναι τα γυαλιά μου που γυαλίζουν αλλά… οι πολυέλαιοι» είπε αυτή.

Κάνω λίγο αριστερά, σηκώνω το βλέμμα και βλέπω ένα γυάλινο πολυέλαιο στερεωμένο πάνω σε πάσαλο και μπηγμένο μέσα στην άμμο. Πιο δίπλα άλλος ένας. Και πίσω άλλος ένας. Ένας Πακιστανός τους μάζευε και τους τοποθετούσε μέσα στο ημιφορτηγό. Ένας άλλος Πακιστανός διέσχιζε την παραλία κρατώντας ένα τεράστιο… shiny disco ball.

«Αφού είπαμε να κάνουμε ήσυχο hen night, τι σκατά βάλατε μέσα στο ποτό μου και βλέπω το Studio 54 στημένο στο Κόννο???»
είπε η νύφη σε απόγνωση.

Προφανώς η παραλία το προηγούμενο βράδυ φιλοξένησε ένα γάμο. Με άποψη. Τόση άποψη που έφεραν μέχρι και γρασίδι και έβαλαν πάνω στην άμμο. Και ξύλινες εξέδρες με καναπέδες και τραπεζάκια. Και disco balls. Kαι πολυελαίους. Και τη Νατάσα Θεοδωρίδου να τραγουδήσει. Και ναι, παντρεύτηκαν και αυτοί στο εκκλησάκι (ελληνικό όνειρο) πάνω στους βράχους δίπλα από τη θάλασσα.

Τουλάχιστον δεν ήταν beach party με διπλοκάμπινα, φουκούδες, γεννήτρια και καρπούζι στο κύμα για να παγώσει. Τουλάχιστον η Νατάσα τραγουδούσε live και όχι από κακό stereo αυτοκινήτου (μαζί με Καζαντζίδη). Τουλάχιστον ο κόσμος ήταν ντυμένος για γάμο και όχι με διχτυωτές μπλούζες και πλαστικές παντόφλες που αγόρασε από το supermarket.

Αυτά σκεφτόμουν το βράδυ όταν έβλεπα στις ειδήσεις ρεπορτάζ για τον εν λόγω γάμο και τις δηλώσεις των λουομένων (που ήταν το κανάλι και δεν το είδα?) για το πόσο λέρωσαν τη παραλία και μπλα μπλα απαράδεκτο και μπλα μπλα ποιος έδωσε άδεια και μπλα μπλα… Όταν κάνεις beach party με άλλους 50 κολλητούς σου και λερώνεις την παραλία δεν ασχολείται κανένας. Όταν το κάνεις extravagant και οργανωμένα όλοι θυμούνται ότι πρέπει να είναι καθαρή η παραλία. Μάλιστα.

Σε αυτή τη χώρα είναι να μην έχεις μια πρωτότυπη ιδέα. Πέφτουν όλοι να σε φάνε (και σε κάνουν και post).

27 Comments:

At 11 September, 2007 14:13, Blogger Nobody said...

Είδες τί κερδίζεις με το να κάνεις διακοπές το Σεπτέμβρη? 4 πάρτυ κι ένας γάμος στο πιάτο σου!

Σου έλλειψε η Δρακουνίτσα?

 
At 11 September, 2007 14:16, Blogger milaz said...

hsoun k esu?

 
At 11 September, 2007 14:22, Anonymous Anonymous said...

Έλα ρε έχασα έτσι επισόδειοοοο; μα ποιος κοσμικός παντρεύτηκε στον Κόννο;;; Συγγνώμη αλλά το βρίσκω πολύ αστείο.
Κατά τα άλλα, αν δεν έχεις πάει Blinkers Παρασκευή ή Σάββατο, δεν ξέρεις τι θα πει hen / bachelor party... Πριν δυο βδομάδες επί 10 λεπτά ο DJ φώναζε από τα μεγάφωνα: παντρεύεται ο Κώστααααας, παντρεύται η Μαρίααααα, παντρεύεται ο Γιώργοοοοοος, παντρεύεται η Κούλλα.... τα χάπια μου! Λες να ήταν κανένας από αυτούς στο event του Κόννοου;

 
At 11 September, 2007 15:40, Blogger drakouna said...

Στην παραλία πήγα ως λουόμενη η ώρα 11 το πρωί και δεν αντιλήφθηκα κανένα πανικό. Η παραλία ήταν φυσιολογική, οι Πακιστανοί μάζευαν τα πράγματα.

Προφανώς κάποιου του έκαστε ελαφρώς στραβά που δεν τον κάλεσαν στο γάμο και θυμήθηκε τις οικολογικές του ανησυχίες.

Στην παραλία αυτή γίνονται κάθε χρόνο δεκάδες πάρτι (με ή χωρίς άδεια) και δεν καταλαβαίνω προς τι ο πανικός.

 
At 11 September, 2007 17:09, Blogger Ttallou said...

kitsirella καταστάσεις δηλαδή...

(και, ναι, αλήθεια, η διάδοχος που ήταν; δεν πρέπει σιγά σιγά να μαθαίνει τα ήθη και έθιμα του τόπου;)

 
At 11 September, 2007 21:18, Anonymous Anonymous said...

Ηταν ο γάμος της Μαρίτας Βασιλείου, αδελφής της Αλέξιας (#... Άσπρο, μαύρο, όνειρα κάνω πως θα σε ξαναδώ...#) γόνου εύπορης οικογενείας και του Σταύρου Λάντα κατασκευαστή ταπέλλων κυκλοφορίας οχημάτων. Όλως παραδόξως ο γάμος δεν ήταν κιτσαριό. Το οτι άφησαν την παραλία στο μαυρό της χάλι όμως είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Τώρα το γιατί επέτραψαν να γίνει ο γάμος στον Κόννο εν μια πολλά πονεμένη κυπριακή ιστορία.

 
At 12 September, 2007 09:26, Blogger Tanila said...

Koτονύχτες;
Πάτε ρε σ'ένα στριπτιτζάδικο, ξενέρωτες κυπραίες!

 
At 13 September, 2007 11:36, Anonymous Anonymous said...

oohhh μετά οι νεόνυμφοι επήαν και -2????

 
At 13 September, 2007 17:32, Anonymous Anonymous said...

Hi, εδώ και λίγες μέρες που ανακάλυψα το blog σου πάω σχεδόν να ξεπεράσω την κατάθλιψη που με δέρνει απο τότε που ήρθα πίσω απο τις σπουδές, (πριν 6 χρόνια!!)γράφεις καταπληκτικά, έχω χρόνια να γελάσω τόσο, μακάρι να΄σαι καλά και please συνέχισε να γράφεις.

 
At 14 September, 2007 09:02, Anonymous Anonymous said...

δεν έκλεισε το -2 για την σεζόν?

 
At 14 September, 2007 09:08, Anonymous Anonymous said...

αφού μιλάμε για γάμους, κάποιος να μου εξηγήσει πώς, γιατί και από πότε ο γάμος ενός Κύπριου πολιτικού προσώπου αποτελεί κύρια είδηση στα βραδυνά δελτία ειδήσεων και μάλιστα με σχόλια για το τί φόραγε η νυφούλα, ποιός ήταν εκεί κλπ ...στέρεψε η πηγή πραγματικών ειδήσεων????

 
At 14 September, 2007 11:13, Blogger Effie said...

1. Τα καλύτερα για τη μελλόνυμφη φιλενάδα σου!

2. Πόσο μούρη είναι πιά αυτή η αδελφή της τα-κορίτσια-ξενυχτάνε Αλέξιας;;;

3. Ο Σταύρος Λάντας είναι της γνωστής οικογενείας των Lada - όπως "με τα prada μες στο Lada";;;

 
At 14 September, 2007 11:40, Anonymous Anonymous said...

@anonymous : δεν έχω ιδέα :p

 
At 16 September, 2007 10:00, Blogger guerrero7,62 said...

Μαλακιες μπατιριδων που ζηλεψανε...ας κανουν τους γαμους τους στη ταβερνα οφτο κλεφτικο ο προσφυγας....αμα πια με τον καθε χωρκατο..
Αν μη τι αλλο καταχωρησαν απολογητικη επιστολη στις εφημεριδες οι νεονυμφοι για το αν ενοχλησαν καποιους και δεχονται να υποστουν τις συνεπειες,αν ηταν τιποτα λαικα παιθκια του λαου με διπλοκαμπινιες και τα εκαναν σκατα το πολυ πολυ να απαντουσαν 'λαμνε ρε που δαμε'

 
At 17 September, 2007 14:04, Anonymous Anonymous said...

agapiti drakouna egw imoun ekei otan ta estinan! efie i fatsa mou! lia lefta..

 
At 17 September, 2007 14:19, Anonymous Anonymous said...

Μεν δουν πλάσμα να παντρέφκεται σε χαϊκλε καταστάσεις.. να δόκουν πάνω του κ καλά του Θεού.. Αφήστε τα πλάσματα να κρεμμαστούν όπως θέλουν..

 
At 17 September, 2007 22:48, Blogger Kyriakos Spanoudes said...

Κοπέλια καλησπέρα...

Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να παντρευτώ με τον πλέον χωρκάτικο τρόπο διότι είναι κοντα στην ιδιοσυγκρασία μου.οφτόν,κουπέπια και μπουζούκια..Και οι θκιές μου να χορεύκουν ξυπόλυτες καλαματιανό.Φαντάζομαι δεν θα απολάμβανα έναν τρέντυ-γάμο..Ούτε φυσικά bachelor σε καπαρέ..Τί να κάμω;Αρέσκουν μου τα χωρκατιλλικια..

(ωραίο blog)

 
At 18 September, 2007 13:52, Blogger stalamatia said...

Δρακούνα φακκού σου πολλά τα διπλοκάμπινα απ'ότι κατάλαβα τσιαι οι χωρκάτες να σε ρωτήσω κάτι τα διπλοκάμπινα τσιαι οι χωρκαθκιά πάνε μαζί?γιατί εν γεμάτες οι πόλεις της Κύπρου διπλοκάμπινα τσιαι διερωτώμαι ούλλοι οι χώρκατοι επήαν στη πρωτεύουσα?Παναγίτσα μου ανατριχιάστικα όπως τη Ναστάζια στο βουράτε γειτόνοι ένα πράμα.

 
At 19 September, 2007 09:03, Anonymous Anonymous said...

pou eine i drakouna oeo?

bellis

 
At 19 September, 2007 10:46, Anonymous Anonymous said...

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22-23/9 ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Κ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΛΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!

 
At 19 September, 2007 12:24, Anonymous Anonymous said...

pou einai i drakouna, OEO? :p

 
At 19 September, 2007 13:37, Anonymous Anonymous said...

ontos! pou pige i drakouna, OEO? :)

 
At 20 September, 2007 08:23, Anonymous Anonymous said...

Σαννα κ εξαπόλησε μας η Δρακούνα οεο...?! :o

 
At 20 September, 2007 12:19, Anonymous Anonymous said...

paei, xathike i mana raver... thelw drakouna twra!

 
At 20 September, 2007 16:06, Blogger drakouna said...

Ε κανεί ολάν!! που επήε τζιαι που επήε η Δρακούνα...

Είχα γάμο (βλέπε πουπάνω)

 
At 26 June, 2018 11:24, Blogger Unknown said...

qzz0626
true religion jeans
longchamp bags
bvlgari jewelry
uggs outlet
under armour outlet
cheap jordans
michael kors outlet
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
lakers jerseys

 
At 22 August, 2019 16:46, Blogger yanmaneee said...

nike hyperdunk
supreme clothing
golden goose
air jordan
hermes handbags
supreme new york
nike air vapormax
hermes birkin
nike air max 270
adidas tubular shadow

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.