Sunday, September 30, 2007

Taxi Girl στην Κύπρο

Έχοντας παρακολουθήσει 2 επεισόδια του Taxi Girl στην Κύπρο έχω να πω 2-3 πράγματα:

- Η κυπριακή παραδοσιακή μουσική μπορεί να μην είναι όπερα, αλλά 5-6 τραγούδια της προκοπής τα διαθέτει για το ξεκάρφωμα. Τα «Ριάλια ριάλια» ΔΕΝ είναι το μόνο κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι που υπάρχει. Ούτε το καλύτερο. Και όχι, δεν ενθουσιαζόμαστε κάθε φορά που Έλληνας για να μας καλοπιάσει το τραγουδά φάλτσα. Ξεπεράστε το σας παρακαλούμε.

- Αν η κυπριακή διάλεκτος ακούγεται όπως την προφέρει η Βίκυ Σταυροπούλου, δηλαδή σαν μεθυσμένη πουτάνα στο λιμάνι, τότε…. Ω-Ι-ΜΕ… δεν πρόκειται να ξανανοίξω το στόμα μου να μιλήσω κυπριακά.

- Σε περίπτωση που βλέπετε το taxi girl από την Ελλάδα και διερωτάστε πως σκατά είναι αυτοί οι Κύπριοι που έβαλε μέσα στο ταξί η Βίκυ, να σας καθησυχάσω λέγοντας ότι οι κανονικοί Κύπριοι ΔΕΝ χρησιμοποιούν ταξί. Για την ακρίβεια, εκτός και αν είσαι μαθητής (δεν έχεις δίπλωμα οδήγησης) ή είσαι άνω των 70 χρονών (σου πήρανε το δίπλωμα οδήγησης) δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις ταξί. Εξού και τα νούμερα που είδατε να παρελαύνουν από την τηλεόραση σας.

- ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ - έλεος- (είμαστε σχεδόν όλοι)

- Βίκυ, σταμάτα να λες «να σας λαλήσω την ερώτηση». Ο μόνος που θα λαλήσει είναι ο κόκορας.

Ευχαριστώ.

43 Comments:

At 30 September, 2007 22:04, Blogger guerrero7,62 said...

Αυτη παλι η τρελλη χαρα σας αν κανας καλαμαρας πει κατι κυπριακο πως το εξηγεις...εγω αν και καταλαβαινω το 99,9999% της διαλεκτου σας,δεν τα μιλαω ποτε..αφου και ετσι με καταλαβαινετε γιατι να μιλησω μια διαλεκτο που μου ακουγεται ασχημη;;;

 
At 30 September, 2007 22:17, Blogger stalamatia said...

Οι συμπατριώτες μου οι καλαμαράες καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε κυπριακά ζω μαζί τους 30 χρόνια τους αγαπάω ,αλλά όταν πάνε να μιλήσουν τάχα μου κυπριακά μούρχετε μια αναγούλα και μάλιστα τους το λέω.
Δρακούνα συμφωνώ μαζί σου .

 
At 30 September, 2007 23:15, Blogger Yiota said...

kala mwre...tosoi kipraioi eimaste edw...aytous vrikan na valoun sto taxi girl? to vlepa kai ekleina ta matia mou. tha pw omws tin amartia mou...oi kalamarades to xoune giati apla to xoune. oi kipraioi apo tin alli oso kai na prospathisoun den tha ta kataferoun na poun kati asteio kai na fainetai ontws asteio....telospantwn

 
At 30 September, 2007 23:19, Anonymous Anonymous said...

ε τζαι κανεί ρε guerrero που καταλάβεις το 99.9999% της κυπριακής διαλέκτου ιμίσσιμου!Ούτε με σφαίρες για να σου πω την αλήθκιαν εχτώς τζαι αν κσέρεις τούρτζικα τζαι ιταλικά τζιαι έσσεις τξαι λλίην φαντασία! Α τζαι άσσιμη εν η δική σου η διάλεκτος.

 
At 01 October, 2007 08:47, Blogger Nobody said...

ΚΥΠΡΙΟΙ: Διαβάζοντας το ποστ πρέπει να σας επισημάνω ότι αυτό το παιχνίδι είναι για να γελάμε. Μην στενοχωριέστε και μην αγχώνεστε ότι θα γίνετε ρεζίλι. Δεν έχετε δει τους τόσους ρεζίλιδες Έλληνες που έχουν παρελάσει εκεί μέσα?

 
At 01 October, 2007 11:01, Blogger shashoura said...

SSShhh!
to akroatirio na isixasi perikalw...
egw me tin seira mou,,8a i8ela na ekfrasw tin va8ia sigginisi k yperifania gia tous agapitous koumbarous k koumeres-paixtarades!

ma isastan katapliktikoi!!

gi' alli mia fora,,-xwris lipi xwris aidw-,,efirete mas!

(dei3ate ti 8a pei kupriaki au8entia k aste tous anef-upo8esis na lene)
:))

 
At 01 October, 2007 14:06, Anonymous Anonymous said...

Δεν είναι κακό να προσπαθεί κάποιος να μιλήσει στην γλώσσα σας, άσχετα αν το αποτελέσμα είναι απογοητευτικό αφού μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο δεν προκειται να μάθεις τίποτα. Ωστόσο η προσπάθεια μετράει και η καλή πρόθεση...

 
At 01 October, 2007 14:30, Blogger lidia06 said...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!

 
At 01 October, 2007 15:31, Blogger stalamatia said...

Τα ελληνικά είναι όμορφη γλώσσα και να μην λέμε κακίες και τα[ κυπριακά επίσεις είναι όμορφη γλώσσα όταν τα μιλάνε κύπριοι] ας αφήσουμε του μη κύπριους να πειραματίζονται σε μια ξένη γλώσσα? ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ.Είπα και ελάλησα.

 
At 01 October, 2007 15:52, Blogger YO!Reeka's said...

εγω πάλι θα σας αφήσω να σφαχτείτε και θα αφήσω άσχετο σχόλιο
Δρακούνααααα... σου έχω στείλει e-mail απο το sendspace και ένα πό μένα, θα καταλαβεις :)

 
At 01 October, 2007 16:57, Anonymous Anonymous said...

Όσοι διερωταστε πού τους βρήκαν αυτούς που έβαλαν στο ταξί και γιατί η Βίκυ μιλούσε με το τρομερό αυτό αξάν, διαβάστε τον (καλαμαρά) Μαρίνο Νομικό στο tvmania του Σαββάτου και θα καταλαβάτε. Θα διαβάσετε επίσης μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τα κλισέ με τα οποία αντιμετωπίζονται οι καλαμαράδες που ζουν στην Κύπρο από τους υπόλοιπους καλαμαράδες.

 
At 01 October, 2007 17:51, Anonymous Anonymous said...

συγγνώμη,
οι ξενιτεμένοι από που μπορούν να παρακολουθήσουν την ωραία αυτή εκπομπή, που διαφημίζει τον πολιτισμό της πατρίδας μου????

το greek-movies.com σαν να τζαι εν έχει taxi girl.

 
At 01 October, 2007 18:23, Anonymous Anonymous said...

drakouna και μια διόρθωση με το συμπάθειο: Δεν υπάρχει Αγιος Μαυρίκιος, μόνον Μαυρίκιος. Ευχαριστώ

 
At 01 October, 2007 19:09, Anonymous Anonymous said...

hehe!! den etyxe na dw ta sygkekrimena epeisodia..alla mporw na fantastw.. kala oses fores eprospathisan kalamarades na milisoun kypriaka eine apotyximena.. mporei na vriskoun merikes lekseis alla mostly they improvise!!
i ypervoli xrisimopoiite kathara gia skopous xioumor..

bellis

 
At 01 October, 2007 20:51, Blogger drakouna said...

@anonymous: Το αποπάνω είναι φράση από κινηματογραφικό έργο. Αν έκαναν λάθος με το όνομα του Μαυρίκιου, δεν φταίμε εμείς.

Bo concept

 
At 02 October, 2007 08:17, Anonymous Anonymous said...

Εν το είδα ούτε εγώ,αλλά φαντάζουμαι..
Σίουρα είπεν την κλασσική μαλακία που λαλούν πάντα οι καλαμαράες άμαν μάχουνται να μιλήσουν Κυπριακά, το φιλούθκια. Ασχετο το οτι δεν λαλούμε φιλούθκια ο ενας του άλλου.
Σε γενικές γραμμές την άποψη μου για την κατάσταση περιγράφω την δαμέ http://new.ledras.com/index.php/archives/35
Drakouna είσαι που τα ποιό ρισπέκτ μπλόγκ που διαβάζω :-D

 
At 02 October, 2007 12:12, Blogger Effie said...

Άσχετες απορίες:
Γιατί οι Κύπριοι δεν παίρνουν ταξί; Οδηγούν όλοι; ΟΛΟΙ όμως;
Κι αν ναι:
α) γιατί δεν έχει εκλείψει το ευγενές επάγγελμα του ταρίφα;
β)με το κυκλοφοριακό και το παρκάρισμα πώς ακριβώς την παλεύετε;

 
At 02 October, 2007 13:09, Blogger the Idiot Mouflon said...

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ Ξεφτίλησε κι' εμάς!!!

 
At 02 October, 2007 14:54, Blogger Constantinos said...

effie.. opou vriskoume parkaroume... k oi perissoteroi odigoun akomi k aftoi p den exoun adia oi perissoteroi odigoun logo tou oti oi apostasis ine mikres... oi ta3itsides to palevoun oi perissoteroi einai sta oria.. k emas ta ta3ia den ta vriskeis opoudipote prepei na tilefonisis gia na erthi ena.. den ta vriskeis sto dromo k apla sikoneis to xeri s san esas :D:D

 
At 02 October, 2007 15:02, Blogger guerrero7,62 said...

This comment has been removed by the author.

 
At 02 October, 2007 15:10, Blogger guerrero7,62 said...

@joshua
χρυσε μου,εσυ ο ιδιος γραφεις οτι η πλειοψηφια των καλαμαραων(ή μηπως πουστοκαλαμαραων;)σας αγνοει και το μονο που ξερει απο κυπρο ειναι η σιτεμενη διεθνης(....)σταρ Βισση και η ερωτικη φαντασιωση 12χρονων Χ'γιαννης,ομως εσεις χρυσα μου δεν χανετε την ευκαιρια να μας περασετε γεννες 14....να δεις πως λεγεται αυτο;;;
Και κουκλε μου;Κανενας δεν σε αναγκαζει να ζησεις ή να σπουδασεις στη ελλαδα...

 
At 02 October, 2007 16:18, Anonymous Anonymous said...

και το άλλο... που φακκούσε γυρό γυρό της Μακαρίου και όταν τελικά εφθασε στο άγαλμα Σολωμού που ήταν ο προορισμός, το προσπέρασε και ήρθε πάλι Μακαρίου!! Εννοείται ότι λόγω φοβερών αποστάσεων που έχουμε στη Λευκωσία χρειάστηκε δύο μόνο πελάτες - περίπου 25 ο κάθε ένας και τελείωσε ο χρόνος του προγράμματος.

Δρακούνα σε διαβάζω ανελλειπώς. Γράφε πιό συχνά. Μάθε και την κουκλάρα για να συμπληρώνει κάποια κενά στο γράψιμο!!

Μεταξύ άλλων βεβαίως...

 
At 02 October, 2007 18:03, Blogger Unknown said...

κλασική η στιγμή που ο καλαμαράς ρωτάει τον Κύπριο με ύφος...καλά όλοι κουμπάροι είστε στην Κύπρο και, ο άλλος απλά του απαντάει...γιατί; εσείς στην Ελλάδα είσαστε όλοι μαλάκες;

 
At 02 October, 2007 18:42, Anonymous Anonymous said...

proskunw to eidwlo!! opoios eipe oti ta kupriaka einai asxhma na akousei ta pragmatika nea ellhnika kai meta na milhsei.
Appara

 
At 02 October, 2007 21:24, Blogger guerrero7,62 said...

Οσον αφορα τη γλωσσα ή διαλεκτο δεν ειπα οτι ειναι ασχημη ακουστικα αλλα οτι σε εμενα δεν αρεσει...εχει πιστευω διαφορα.
Αλλα υπαρχει αυτο το συνδρομο σε πολλους κυπριους που θεωρουν οτι μπορουν να κρινουν κ κατακρινουν τα παντα που εχουν σχεση με την ελλαδα και τους ελληνες χωρις εμεις να αντιδρουμε,και οταν αντιδρασουμε ή κρινουμε και εμεις κατι τοτε εχουμε αντιδρασεις ακραιες του στυλ 'δεν δικαιουσε να ομιλεις'κτλ.
Και οχι δεν διακατεχομαι απο αντικυπριακα αισθηματα,η γυναικα μου ειναι κυπραια και μερικοι απο τους καλυτερους μου φιλους κυπριοι,αλλα αμα διαβαζεις κειμενα μισους οπως αυτο στο οποιο μας παρεπεμψε ο joshua ε τοτε,αντιδρας κ με το παραπανω

 
At 03 October, 2007 12:16, Anonymous Anonymous said...

@Guerrero

"...η γυναικα μου ειναι κυπραια..."

Ε, πέ το ρε κουμπάρε να καταλάβουμεν. Εσhει τζιαιρόν που υποφέρεις;

Αγρινό Ηλίθιο

 
At 03 October, 2007 15:10, Blogger guerrero7,62 said...

@ανωνυμο ηλιθιο αγρινο...
οι τζι'ετσι ρε κουμπαρε..εν πολλα καλη κοπελουα η γιενεκα μου,εν εshει λαθος...μονο να μεν τσιριλουσε στα charlοαγγλοκυπριακα καθε φορα που αφηνω πραματα πετάμενα εσο :ΡΡΡ αλλα να μου πεις ρε συγγενη ετσι πελλοπλασματα εν ουλες οι γενετζιες ειτε κυπραιες ειτε charλουες ειτε καλαμαρουες,τωρα ιντα που βρηκε τζι'επιασεμε ετσι καλαμαρα ιντα που να σου πω ρε αρφε...αλλοπως εν θ'ακουσει ποτε που λοου μου το 'α γιενεκα φερε τη βεσοπα να τσιλησουμε με τον κουμπαρο την πινιαν τζιαι συρε κανα χαλουμουιν στο τηανι"
Τζιαι οπως λαλει καθε φορα που την εκνευριζω 'oυλο πελλαρες που καμνεις...αισμε,ατε bugger off"
:ΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

 
At 03 October, 2007 15:51, Blogger stalamatia said...

Άϊσμε τωρά, ή κανεί πελλάρες νομίζω ότι είναι τα πιο συνηθισμένα κυπριακά που ακούει ο καλαμαράς από μένα.
guerrero7,62 ελάλεσου η κυπραία ίνταλόις να τα γράψεις τα κυπριακά?
Είδες για πότε ανάβουν τα αίματα μεταξύ κυπραίων και καλαμαράων?

 
At 03 October, 2007 16:34, Blogger guerrero7,62 said...

οχι stalamatia τοσα χρονια τα εμαθα...η κυπραια καθοτι αγγλοκυπραια εχει την δικη της διαλεκτο,ξερεις πως μιλουνε οι charληδες...

 
At 03 October, 2007 18:20, Anonymous Anonymous said...

Oh, for Pete's sake!!!

Idiot Mouflon

 
At 05 October, 2007 12:44, Anonymous Anonymous said...

Giati re paidia ego akoma gelo me tin katapliktiki apantisi stin erotisi tis vikis -Efages flasia .
-Oxi efaa flaounes to Pasxa ....
Dioti o antrhopos eksigei me epixeirimata poia einai i kinitirios dinami tou mesou kipraiou ....

 
At 05 October, 2007 15:49, Anonymous Anonymous said...

polles agnostes lekseis sta sxolia....alla kyrios thelo na rotiso:
-poioi einai oi kalamarades? exoyn sxesi me ta kalamaria pou trome?
-einai h leksi "koymparos" sta kypriaka vrisia? giati last time I checked, to "malakas" itan...

pio dyskolo apo to na katalaveis ta kypraika, einai na prospathiseis na ta diavaseis sta sxolia ton bloggers... imarton!

 
At 06 October, 2007 15:57, Blogger Σταρχεία μου said...

Και να που τελικά δεν αγαπιόμαστε όσο θά' πρεπε... Κρίμα... και είχαμε επενδύσει σ'αυτή τη σχέση... Ά ρε Βίκυ τι μας κάνεις...

 
At 06 October, 2007 20:07, Blogger guerrero7,62 said...

Ειναι αυτη η χαρακτηριστικη σχεση αγαπης-μισους που συναντας και αλλου:Γερμανοι-αυστριακοι,Βελγοι Βαλλονοι-Γαλλοι,Αγγλοι-Αυστραλοι κτλ

 
At 08 October, 2007 04:35, Anonymous Anonymous said...

ekrousen to crazy horse tzia kanenas en to 'phren xapari? Tzei pountes elaiones polouimen xwrafkia....

 
At 14 October, 2007 12:36, Anonymous Anonymous said...

RE MalaKISMENA EXETE NA PITE TIPOTE GIA TUS KYPRIUS..???
EINAI PU MAS ZILEVETE ... EMEIS EIMASTE OI VLAKES PU SAS VOH8AME ASSIXTIR

 
At 19 October, 2007 12:49, Anonymous Anonymous said...

Ρε μαγκες, η ταμπελα του καλαμαρα γνωριζει κανεις την πραγματικη εννοια της? Καλάμαρας για τους κυπριους ηταν ο δασκαλος με το χαρτι και καλαμαρι δηλαδη το μελανοδοχειο, που ερχοτανε να σας μαθει ελληνικα! Η λέξη εκεί την κανατε δαμέ. Αλλαξατε τα φωτα στην Ελληνικη γλώσσα και μιλάτε. Οι Έλληνες ποτε δεν είχανε προβλημα με τους Κυπριους αλλα το αντιθετο. Σας κανανε πλυση εγκεφαλου ότι ειμαστε οι κακοι ή οι υπευθυνοι για το κυπριακο. Δεν ειμαστε υπευθυνοι εμεις, η χουντα της Ελλαδας τότε, αλλα και ο ο δικό σας ο Μακάριος που την ανεχτηκε στην Κύπρο. Επίσης δεν κατακτας ενα κρατος αν δεν υπάρχει προδωσια απο μέσα, το ιδιο το κρατος. Ό κυπριος δεν μπαινει σε ταξί γιατι του μαθανε να έχει παντα αυτοκινητο και να μην ξερει να το οδηγεί, αποδειξη ότι μια χουφτα ατομα σε ενα νησι και έχετε πιο πολλά ατυχηματα απο την Ελλάδα των 11.000.000!!! Αντι να ζητησετε απο τον τασσο Λεωφορεία που δεν έχετε και ειναι ντροπή για ευρωπαϊκή χώρα, όταν ακόμα και οι Αλβανοί, ρουμάνοι, βουλγαροι, έχουν. Στην κύπρο έχετε Ρουμανους και βούλγαρους, ρωτηστε τους αν εχουν λεωφορεία. Οι μισοι απο τους κυπριους θελουν να αφησουν την Κυπρο για να έρθουν στην Ελλάδα και όσοι καλλιτέχνες ήρθανε γινανε ονόματα με χρήμα αρκετο, που σημαίνει ότι ο Ελληνικος λαός αγκάλιασε τους Κυπριους καλλιτέχνες. Είναι ντροπη να μιλάτε έτσι για τους προγόνους σας. Σοβαροτητα πρέπει να αποκτησετε και παιδεία, να ξερετε αν ειχατε Βασιλιάδες, αν και ποιοι φταινε για την εισβολή, και να μην τουφεκιζετε την Ελληνικη γλώσσα! Της γαμησατε την μάνα ρε παιδιά. Θα πρέπει να γινετε εθνος και όχι μόνο κρατος που είστε μεχρι τώρα! Χαρα και τιμη μου που ειμαι καλαμαρας!

 
At 07 December, 2007 15:51, Anonymous Anonymous said...

Αν ήξερες έστω και ελάχιστα αρχαία ελληνικά ή έστω την καθαρεύουσα, θα καταλάβαινες λίγο καλύτερα τα κυπριακά και δεν θα 'λεγες αυτά που σου είπαν κάποιοι δήθεν ξερόλες. Και μην κατακρίνεις μια χώρα και μία γλώσσα επειδή είναι διαφορετική ακουστικά απ'τη δική σου και δεν την καταλαβαίνεις.

Ignorant squid!

 
At 21 March, 2008 13:44, Anonymous Anonymous said...

h zhleia pros toys Ellhnes sas trwei kai tipota alo.

 
At 06 July, 2009 16:28, Blogger Unknown said...

Συνεχίστε φίλοι κύπριοι τον ύπνο του δικαίου!Εμείς οι ελλάδίτες έχουμε προβλήματα αλλά δεν τα κρύβουμε, σε αντίθεση μ'εσάς τα αναδεικνίουμε!
Αλήθειαμ γιατί δεν έχετε νερό; γιατί τα μουσεία σας είναι απαρχαιωμένα;γιατί δεν έχετεμέσα μαζικής μεταφοράς;

Υ.Γ τα σχόλια μου αυτά είναι κατά των ανθελλήνων του ΑΚΕΛ, χαιρετισμούς στα παιδιά του ΑΠΟΕΛ!

 
At 11 January, 2010 13:37, Anonymous Anonymous said...

ρε κομπλεξαρες , που οπου σας συμφερει το παιζετε Ελληνες και οπου οχι μου το παιζετε κυπριοι !

ειστε κομπλεξικοι εντελως , ξεκολληστε !!!!

 
At 11 January, 2010 13:39, Anonymous Anonymous said...

Και το παιζουν και πολιτισμενα αγγλακια οι ψωναρες ! μπορεις να τους δεις να πινουν καφε και να μιλανε και αγγλικα μεταξυ τους

χαχαχαχαχ

 
At 26 June, 2018 11:22, Blogger Unknown said...

qzz0626
adidas wings
michael kors outlet online
michael kors outlet
timberwolves jerseys
swarovski outlet
christian louboutin outlet
ray ban sunglasses
tory burch outlet
true religion jeans
pandora jewelry

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.