Monday, October 15, 2007

Βιάστηκα να χαρώ

Η πικρή αλήθεια είναι ότι τελικά, σε αυτή τη χώρα, για να μην σε πιάσουν κοροΐδο, πρέπει να ξενιτευτείς.

Εξηγώ:

Ένα συγκεκριμένο σχέδιο παντελόνι, στο Massimo Dutti της Αθήνας, σήμερα στοιχίζει περίπου 50 Ευρώ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ παντελόνι στο Massimo Dutti της Κύπρου στοιχίζει 90 Ευρώ (καρατσεκαρισμένο 1000%, κάναμε κατασκοπευτικά).

Και δεν είναι μόνο το παντελόνι.

Δερμάτινο σακάκι από το ίδιο κατάστημα, στην Αθήνα στοιχίζει 265 Ευρώ. Εδώ στοιχίζει 365 Ευρώ παρακαλώ.

Μπλουζάκια που στην Αθήνα στοιχίζουν 35 Ευρώ, στην Κύπρο στοιχίζουν 35 κυπριακές λίρες.

Η πρακτική να αναγράφεται η τιμή σε λίρες Κύπρου ενώ τόσα στοιχίζει αλλού σε Ευρώ ή λίρες Αγγλίας είναι πολύ διαδεδομένη εδώ. Δεν είναι μόνο το Massimo Dutti. Το έκανε ανέκαθεν και το Zara και το Mango και το Marks & Spencer και άλλοι (έχουμε μάτια και βλέπουμε, ευχαριστούμε). Αποκορύφωμα, έχει θεαθεί τιμή 700 λιρών για ένα παντελόνι στο κατάστημα Prova και το ΙΔΙΟ παντελόνι να έχει θεαθεί στo Παρίσι (στη Champs Elysees) με 700 Ευρώ. Η Prova, οφείλω να παρατηρήσω, σημείωσε νέο παγκύπριο ρεκόρ κέρδους σε ρούχο.

Σε 2 μήνες η Κύπρος θα έχει ως νόμισμα το Ευρώ. Ήδη οι τιμές αναγράφονται σε κυπριακές λίρες και ευρώ. Πράγμα που κάνει πολύ εύκολη τη σύγκριση με τιμές σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα έλεγε κανείς ότι με την εισαγωγή του Ευρώ θα σταματήσει το γελοίο και αδικαιολόγητο over pricing.

Μπαααα…

Το Ευρώ της Κύπρου φαίνεται θα είναι πιο ακριβό από αυτό της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Με δεδομένο ότι όλα ακριβαίνουν και το μόνο που μειώνεται είναι η τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, δεν βλέπω γιατί να μην πάει κάποιος εξωτερικό να κάνει τα ψώνια του. Θα του έχει μείνει και το ταξίδι (να που έχουμε περισσότερη σχέση με τον Καβάφη απ’ ότι νομίζαμε). Παρά να νιώθω σαν κοροΐδο, καλύτερα να κάτσω μιάμιση ώρα να ακούω ας πούμε την «Αννούλα του χιονιά» ή το «Pink, your majesty! Pink!» και να πάω Αθήνα. Η αλλού.

Βιάστηκα να χαρώ. Δεν θα επαναληφθεί.

Φτου.

17 Comments:

At 15 October, 2007 12:12, Anonymous Anonymous said...

Σε καταλαβαίνω και συμφωνώ. Εμένα η απορία μου είναι τι θα γίνει με μερικά περιοδικά και εφημερίδες που έχουν ήδη τυπωμένη (απ το τυπογραφείο) τη τιμή τους σε Ευρώ. Για παράδειγμα όλα τα ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες έχουν σήμερα τιμή σε λίρες όσα είναι σε Ευρώ (πολλές φορές και παραπάνω). Δηλαδή θα γράφει το περιοδικό 4Eu και απο κάτω αυτοκολλητάκι 7Eu; Είμαι της άποψης ότι η 'λύτρωση' θα έρθει μόνο απ' το internet, όταν για παράδειγμα αρχίσουν να κάνουν ship στη Κύπρο διάφορα καταστήματα όπως το GAP, κλπ (ελπίζω σύντομα :-) ). Ευτυχώς σε μερικά προϊόντα άρχισαν ήδη να κάνουν shipping εταιρείες μέσω internet (π.χ. pixmania.com).

 
At 15 October, 2007 12:18, Anonymous Anonymous said...

Name and shame η Δρακούνα σήμερα. Πρόσεχε που τους επιχειρηματίες τζαι τους δικηγόρους τους :)

 
At 15 October, 2007 12:29, Anonymous Anonymous said...

πότε φτήνησαν τα εισητήρια; Εδώ έψαχνα εισητήριο για Βρυξέλλες και το site του εθνικού μας αερομεταφορέα (ΧΑ!) μου το έβγαζε ΛΚ650! Ναι, οικονομική θέση ήταν το εισητήριο. Όχι, φυσικά πήγα με άλλες αερογραμμές!

 
At 15 October, 2007 12:46, Blogger drakouna said...

Βρυξέλλες έχει πτήση 2 φορές την εβδομάδα και κυρίως εξυπηρετούνται κυβερνητικοί υπάλληλοι που πάνε στις Βρυξέλλες για meetings. Φυσικά και οι τιμές δεν είναι συμφέρουσες (δεν πληρώνουν από την πούγκα τους).

 
At 15 October, 2007 13:57, Blogger kangerlussuaq said...

Ναι αλλά οι υπάλληλοι του Μάσσιμο Ντούττι στην Αθήνα πολύ θα ήθελαν να παίρνουν τους αντίστοιχους μισθούς των συναδέλφων τους στην Κύπρο, ή είναι ιδέα μου;

Γενικά όταν είπα το μισθό που παίρνω σε μία πρώην συμφοιτήτρια μου στην Κύπρο και εκείνη το μετέτρεψε σε λίρες, κόντεψε να λιποθυμήσει και με ρώτησε πως μπορώ να ζω με αυτά που παίρνω.

 
At 15 October, 2007 17:44, Anonymous Anonymous said...

@kangerlussuaq Δεν ξέρω πόσα παίρνουν οι πωλήτριες στην Αθήνα, αλλά σίγουρα εκείνες της Λευκωσίας, παίρνουν κάτω από το μισθό πείνας, όπως καθορίζεται από οικονομικούς δείκτες. Επομένως δεν δικαιολογείται το overpricing των καταστημάτων που κερδοσκοπούν σε βάρος μας. (και εκμεταλλέυονται τους υπαλλήλους τους, κυρίως ρωσσοπόντιες νεαρές)
@ Δρακούνα, έχεις απόλυτο δίκαιο. Συμφέρει να ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να ψωνίζεις. Μόνο μια βόλτα στα primark του Μάντεστερ, σε κάνει να αναφωνείς,όπως καλή ώρα την κόρη μου που σπουδάζει εκεί, "Μάντσεστερ και τα μυαλά στα κάγκελα"!!! Το καλό είναι πως τελευταία στη Στασικράτους, τα καταστήματα "παντούν μούγιες" κατά το κυπριακό και καλά να πάθουν. άκου 700 λίρτες ένα παντελόνι.., Μα εν πελοί οι ανθρώποι;

 
At 15 October, 2007 22:36, Blogger guerrero7,62 said...

Στο Massimo Dutti μεχρι περσυ τουλαχιστον δουλευανε 2 ρωσσιδες ή οτι shit ητανε που ανετα επερναν το βραβειο 'αγενεστατης πωλητριας' παγκοσμιως..ομοιως στη στασικρατους σε ιδιαιτερα χαικλασατο-μη χεσω- μαγαζι οταν πηγα να παρω ενα καταπληκτικο δερματινο ο ιδιοκτητης που ειχε υφακι τοπ-fashion guru ηρθε παρα πολυ κοντα,μα πραγματικα κοντα στο να του ριξω κουτουλια με εκεινο το ανοητο υπεροπτικο υφακι,μονο που δεν με ρωτησε 'εχεις λεφτα να το πληρωσεις;'
-Α!Αυτο ειναι gucci,τα εχεις υποψη σου;
-Ναι..ζυμαρικα δεν ειναι;
Εμεινε χασκωντας να με κοιταζει για κανενα τριλεπτο προσπαθωντας να καταλαβει αν εκανα πλακα ή οχι..λαμνε ρε που δαμε χωρκατε που να μου πεις ειναι gucci και αν τα ξερω...

 
At 15 October, 2007 23:54, Blogger Yiota said...

οι τιμες μεχρι να μπει το ευρω θα πηγαινουν προς τα πανω επιτηδες γιατι ο κυριος σιακολας δηλωσε πως οταν μπει το ευρω θα στρογγυλοποιησει τις τιμες προς τα κατω και η πλακα ειναι πως προσπαθει να παιξει τον καλο σαμαρειτη.και ακολουθουν ολοι δυστυχως την κινηση αυτη του σιακολα. η στρογγυλοποιηση προς τα κατω δεν εχει ουτε ενα αρνητικο για τον κυριο σιακολα η για τους αλλους επιχειρηματιες γιατι απλουστατα, οι τιμες εδώ και ενα χρονο περιπου έχουν παει στα υψη επιτηδες και κανουν ενα σωρο κερδη. μετα το ευρω, παλι θα εχουν κερδη με τη διαφορα ομως οτι θα δινουν λιγοτερο φπα στην κυβερνηση, λογω της στρογγυλοποιησης προς τα κατω...εξυπνος ο σιακολας ε ?

 
At 16 October, 2007 08:06, Anonymous Anonymous said...

Drakouna μεν φοάσε..
Εννα σου στήσω αντένα με γουιφι,να γράφεις που τες κεντρικές.
Με το δελτίο που εννα κυκλοφορούμε σε λλία χρόνια..

 
At 16 October, 2007 08:34, Blogger milaz said...

Η Κύπρος εν πανάκριβη κ δεν είναι μόνο τώρα που εν πιο ακριβή που την Αθήνα, ή την Αμερική , την Αγγλία κτλ. Πάντα ήταν πιο ακρβή... απλά επειδή ως τώρα εν είχες επιλογή ή μέτρο σύγκρισης... επιέναμεν τζαι γοράζαμε... τώρα υπάρχει τζαι το ιτττερνετ τζαι το ευρώ.... το αστειλο θα είναι το καλοκαίρι του 2008 που οι τουρίστες εννα το "ανακαλύψουν"...

 
At 16 October, 2007 09:16, Blogger Nobody said...

Η αισχροκέρδια που υπάρχει στην Κύπρο σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς της ζωής δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα!!

 
At 16 October, 2007 12:53, Blogger Lexi_penitas said...

Για να συντηρούνται πανάκριβα καταστήματα που με συνολικό στοκ 50-60 κομμάτια ρούχα δημιουργούν κέρδος, σημαίνει ότι κάποιους συμπατριώτες μας δεν τους πειράζει ή τους αρέσει να τους πιάνουν το κώλο; Ρωτώ...

 
At 16 October, 2007 14:02, Blogger YO!Reeka's said...

ετοιμαστείτεγια τρελλά γλέντια. δώ ακρίβυναν τα πάντα μέσα σε μισό χρόνο...

 
At 16 October, 2007 15:17, Blogger stalamatia said...

Όταν έλεγα σε κανένα κυπραίο ότι μόλις πάρουν το ευρώ θα τους πιάσουν κανονικά τον κ... γυρίζαν τα μούτρα τους και τάχατες η Κύπρος ενεν Ελλάδα ,ενε καταλάβαν ακόμα πως όταν είναι να τους κλέψουν εν ίδιοι και απαράλλακτοι.

 
At 16 October, 2007 22:29, Anonymous Anonymous said...

προσθέω ότι το πρόβλημα δεν είναι στα ρούχα... αγόρασα ψωμί από το φούρνο 1.20! πριν 6 μήνες, ήταν 80 σεντ... δεν ξέρω τι μας περιμένει...

 
At 17 October, 2007 02:12, Anonymous Anonymous said...

eshei tzie fashion market! ;)

 
At 17 October, 2007 21:45, Blogger Giorgio said...

opos eipame, "Sav tnv Kyprov ev eshi"...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.