Monday, October 08, 2007

I was there too

Η απουσία της Δρακούνας από το blog οφείλεται στο γεγονός ότι μετακόμισε στο Siakolas shopping park/mall ή πως αλλιώς ονομάζεται το συγκεκριμένο μέρος και ασκεί το ανθρώπινο δικαίωμα του άκρατου και ενθουσιώδεις καταναλωτισμού. "Σε μια μαζική κοινωνία όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι η εικόνα που πρέπει να έχει κάποιος", η Δρακούνα αποφάσισε να αρχοληθεί και λίγο με την "εικόνα" της, hence πήγε shopping.

Η ενέργεια της αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί νεοπλουτιστική, νεοταξική, καπιταλιστική και ενάντια στη διάσωση της χελώνας Καρέτα-Καρέτα.


Δοκιμάστε να πάτε shopping οπουδήποτε αλλού στη Λευκωσία με παιδικό αμαξάκι και θα καταλάβετε. Ούτε το ράλυ Παρίσι-Ντακάρ δεν έχει τόσο ανώμαλο δρόμο.


Η Δρακούνα λυπάται για το κυκλοφοριακό χάος που προκλήθηκε στους γύρω δρόμους αλλά κυκλοφοριακό χάος υπάρχει και στην υπόλοιπη Λευκωσία και καιρός ήταν να μεταφερθεί και λίγο χάος στα Λατσιά, έτσι ώστε να νιώσουν οι Λατσιώτες ότι είναι επιτέλους και αυτοί Λευκωσιάτες. Μην σπρώχνετε, όλοι θα πήξετε στην κίνηση, υπάρχει αρκετή για όλους. Στις σημαντικές στιγμές της ιστορίας ο κόσμος αρέσκεται να λέει, "I was there too, man". Ότι διαθέτει λοιπόν ο καθένας.

Η Δρακούνα αντιλαμβάνεται βέβαια ότι η στάση της αυτή έχει "ακυρώσει την ατομική ιδιαιτερότητα και έχει ευνουχίσει πλήρως τη δυνατότητα κριτικής στάσης απέναντι σε παρορμητικές συμπεριφορές άκρατου καταναλωτισμού" αλλά βασικά χέστηκε. Όταν δεν υπήρχε κατάστημα της προκοπής ούτε για δείγμα στην Κύπρο και έπρεπε να ξενιτευτούμε για να αγοράσουμε ένα παπούτσι της προκοπής, δεν ήταν επειδή είχαμε "ατομικές ιδιαιτερότητες" αλλά επειδή δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Παρακαλούνται οι οικολόγοι και λοιποί αρχόσχολοι να σταματήσουν να διαδηλώνονται στον κυκλικό κόμβο. Εκτός του ότι προσθέτουν στην κίνηση (και αυτοί θέλουν να πουν I was there?) οι άδειες για το κτίσιμο των πολυκαταστημάτων δόθηκαν από την Κυβέρνηση που με τόση χαρά αυτοί αποφάσισαν να υποστηρίξουν στις εκλογές. Μερικοί από μας δεν ξέρουμε ράψιμο και κέντημα και δεν μπορούμε να ράψουμε μόνοι μας τα ρούχα μας, όπως τους προγόνους μας. Πρέπει να πάμε shopping.

Η Δρακούνα θα μπορούσε να διαδηλωθεί για την επίτευξη του ευγενή στόχου να μένουν ανοικτά τα καταστήματα και τις Κυριακές. Διότι είναι δικαίωμα μου να ξοδεύω τις αργίες μου (και τα χρήματα μου) όπως θέλω εγώ.


Όταν εκτονωθώ από το shopping therapy, σχεδιάζω να επιστρέψω σπίτι και να κατασκηνώσω μπροστά από την τηλεόραση βλέποντας τις νέες ελληνικές και κυπριακές σειρές.

Διόρθωση: Τα quotes είναι από το άρθρο του Δρα Σωτήρη Κάττου "The Mall of Cyprus και Κοινωνική Μάζα"

7 Comments:

At 08 October, 2007 10:36, Blogger Demetris said...

I Drakouna thkiavazei Swtiri Katto?

 
At 08 October, 2007 10:44, Blogger drakouna said...

ναι, και εφύρτην!

 
At 08 October, 2007 13:41, Blogger Lexi_penitas said...

Καλώ το Δρα Σωτήρη Κάττο να σχολιάσει τα όσα απαράδεκτα γράφεις... :)

(btw όποιος θέλει να διαβάσει το άρθρο του Κάττου θα το βρει στο postroll στο μπλογκ μου)

 
At 08 October, 2007 15:30, Blogger YO!Reeka's said...

απαπαπαπαπα κοίτα να δεις τι έπαθε η μαρτυρική μεγαλόνησος :)
ΥΓ. η συνεισφορά σου δημοσιεύτηκε

 
At 09 October, 2007 00:35, Blogger gregoris said...

δρακούνα, παρακολουθώ το μπλογκ σου έσιη λλίον τζαιρόν, έχω το τζαι λινκ, αρέσκει μου το ειρωνικό χιούμορ σου τζαι πιστεύκω έσιεις μεγάλο λογοτεχνικό ταλέντο
όμως άμαν προσεγγίζεις τόσον επιπόλαια συγκροτημένες αναλύσεις όπως του κάττου, το χιούμορ σου τζαι το λογοτεχνικό σου ταλέντο δεν μπορούν να βοηθήσουν καθόλου, μάλλον φαντάζουν σαν μια απεγνωσμένη απόπειρα να δικαιολογήσεις μιαν ουσιαστικά συντηρητική κοσμοαντίληψη

 
At 09 October, 2007 07:46, Blogger drakouna said...

Για χρόνια, περιμένω να άλλάξει το ωράριο των καταστημάτων έτσι ώστε να μην χρειάζεται να βάλω άδεια για να κάνω μιας μέρας shopping (όχι, δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα το Σάββατο πρωί).

Για χρόνια, όταν ήθελες να αγοράσεις κάποιες συγκεκριμένες μάρκες ρούχων ή επίπλων, έπρεπε να ταξιδέψεις στο εξωτερικό.

Οποιοσδήποτε χρειάστηκε ποτέ να επιπλώσει ένα διαμέρισμα ή σπίτι ή εξοχικό στην Κύπρο, ξέρει πόσο ακριβά στοιχίζουν όλα.

Για να ακυρωθεί η ατομική ιδιαιτερότητα σου, πρέπει τουλάχιστον να έχεις μια άλφα επιλογή. Πριν μερικά χρόνια, ούτε καν είχαμε τέτοια επιλογή.

 
At 09 October, 2007 16:50, Anonymous Anonymous said...

εννοείς το; επήες εξωτερικό να φέρεις έπιπλα?

Μέχρι τι ώρα εν ανοικτό τούτο το the mall???

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.